Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mist
#25951 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Idi Baho u krasni .... penzionisi se vise pehu 
-
Messier
#25952 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mucenik Baho
Ne mozes s njim dobiti tekmu
Mi smo vec pobjednici, kako god zavrsilo, prica.
Dva dodavanja glupa u zadnjoj minuti, pusis -4 zbog toga, vratis se i odigras losu odbranu.
Sve bitne tekme se rjesavaju u zadnje 2 minute.
Nismo tu pokazali kvalitet, al nam je roster bio ponisten.
Vidjecemo na Euru.
Treba izvuci pouke iz ove zadnje dvije minute
Ne mozes s njim dobiti tekmu
Mi smo vec pobjednici, kako god zavrsilo, prica.
Dva dodavanja glupa u zadnjoj minuti, pusis -4 zbog toga, vratis se i odigras losu odbranu.
Sve bitne tekme se rjesavaju u zadnje 2 minute.
Nismo tu pokazali kvalitet, al nam je roster bio ponisten.
Vidjecemo na Euru.
Treba izvuci pouke iz ove zadnje dvije minute
-
giovanni008
#25953 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pre Ponosan!
Bravo momci!
Otisli u Francusku bez Atica i Muse i da bude jos gore povrijedi se odlicni Penava na samom pocetku tekme.
A da bude jos-jos gore povrijedi nam se i najbolji i kljucni igrac Castaneda, tako da smo ostali desetkovani i pored svega toga ulazimo u egal do zadnje sekunde sa mocnom Francuskom koja je bila sa 8 Euroligasa i 4 bivsa NBA igraca!
Ovu tekmu uzeti kao pouku i ispraviti ove greske u zavrsnici.
Napraviti veliki oprostaj kapitenu Halilovicu na EP, hvala kapitenu za sve - vrijeme je ustupiti mjesto mladjim igracima!
Sad zadaca Savezu, GANJATI PAPIRE ZA GARZU, ODMAH KRENUTI U AKCIJU!!!
Bravo momci!
Otisli u Francusku bez Atica i Muse i da bude jos gore povrijedi se odlicni Penava na samom pocetku tekme.
A da bude jos-jos gore povrijedi nam se i najbolji i kljucni igrac Castaneda, tako da smo ostali desetkovani i pored svega toga ulazimo u egal do zadnje sekunde sa mocnom Francuskom koja je bila sa 8 Euroligasa i 4 bivsa NBA igraca!
Ovu tekmu uzeti kao pouku i ispraviti ove greske u zavrsnici.
Napraviti veliki oprostaj kapitenu Halilovicu na EP, hvala kapitenu za sve - vrijeme je ustupiti mjesto mladjim igracima!
Sad zadaca Savezu, GANJATI PAPIRE ZA GARZU, ODMAH KRENUTI U AKCIJU!!!
Last edited by giovanni008 on 24/02/2025 23:20, edited 1 time in total.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#25954 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma golemo je ovo ljudi kako smo zavrsili devastirani u odnou na proslu utakmicu. Musa, Atic, Castaneda, Penava pa i Gegic jer i on je igrao ove kvalifikacije....puno je to igraca.
Inace veceras su centri puno toga zasrali bez obzira na statistike. Ne razumijem sta ima Kamenjas da prevodi lopte nikada to nije radio. Halilovic debelo pod rucnom nigdje ga nije bilo a pitanje je koliko on jos i moze. Trebao je ubaciti Sejfica zamjerka Beciragicu. Vrabac i izvanredan i katastrofalan. Cim spusti loptu mene muka uhvati ali je strasno igrao odbranu. Lazic steta sto nije sutao u zadnjoj cetvrtini ali meni jedna od najdrazih igraca, tih, skroman a kad ga krene ludilo. Vojin ocito nije materijal za reprezentaciju kao ni ovaj bek Arslanagic. Moramo za EP imati 12 igraca koji mogu da odigraju utakmicu a ne da budu epizodisti.
Ovaj rezultat nam donosi izvjestan broj bodova na FIBA listi i uskoro ce oni objaviti jer ce ubrzo zrijebanje.
Hezonja Kipru utrpao 40 poena
Meni je bas drag igrac pravi sportista.
Inace veceras su centri puno toga zasrali bez obzira na statistike. Ne razumijem sta ima Kamenjas da prevodi lopte nikada to nije radio. Halilovic debelo pod rucnom nigdje ga nije bilo a pitanje je koliko on jos i moze. Trebao je ubaciti Sejfica zamjerka Beciragicu. Vrabac i izvanredan i katastrofalan. Cim spusti loptu mene muka uhvati ali je strasno igrao odbranu. Lazic steta sto nije sutao u zadnjoj cetvrtini ali meni jedna od najdrazih igraca, tih, skroman a kad ga krene ludilo. Vojin ocito nije materijal za reprezentaciju kao ni ovaj bek Arslanagic. Moramo za EP imati 12 igraca koji mogu da odigraju utakmicu a ne da budu epizodisti.
Ovaj rezultat nam donosi izvjestan broj bodova na FIBA listi i uskoro ce oni objaviti jer ce ubrzo zrijebanje.
Hezonja Kipru utrpao 40 poena
- studeni76
#25955 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Da su nas razvalili nebi im čovjek imao sta prigovorit. Ne može ni ovako al ostaje onaj osjećaj da se trebalo učinit više. 2 izgubljene lopte na kraju i 7 promašenih slobodnih nas pokopase
- canvra888
- studeni76
#25957 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Korektna odbrana Vrapca, prosto lik bio sabraniji. Jedino da je neko od naših pratio vrijeme pa išao na udvajanje u zadnje 2 sekunde. Al haj ga znaj sta bi tada bilo
-
Dugarry
#25958 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Gresaka mora biti. Vrabcu jedino zamjeram sto je ulazio pod kos i kad je bio sam protiv 4.hrasno38 wrote: ↑24/02/2025 23:19 Ma golemo je ovo ljudi kako smo zavrsili devastirani u odnou na proslu utakmicu. Musa, Atic, Castaneda, Penava pa i Gegic jer i on je igrao ove kvalifikacije....puno je to igraca.
Hezonja Kipru utrpao 40 poenaMeni je bas drag igrac pravi sportista.
Ali ne mzoes dobiti tekmu kad igras zadnjih 5 minuta sa Arslanagicem na pleju
-
nauticamid
- amidzazeher
#25960 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa kosarkaske utakmice se i rjesavaju u zadnjih 3-5 minuta a tu dolazi iskustvo do izrazaja. Kamenjas prenosi loptu a playmaker se ”sakrio” na krilu. Jos ono prebacivanje lopte na drugu stranu kroz odbranu bas amateraki ali kako smo ”devastirani” bili ovo je super izgledalo.
Bravo momci!!
- canvra888
#25961 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nije se playmaker sakrio, nego su ga Francuzi zatvorili pressingomamidzazeher wrote: ↑24/02/2025 23:27Pa kosarkaske utakmice se i rjesavaju u zadnjih 3-5 minuta a tu dolazi iskustvo do izrazaja. Kamenjas prenosi loptu a playmaker se ”sakrio” na krilu. Jos ono prebacivanje lopte na drugu stranu kroz odbranu bas amateraki ali kako smo ”devastirani” bili ovo je super izgledalo.
Bravo momci!!
-
Messier
#25962 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26Upravo![]()
Odlicno odigrali, a ovdje kukaju![]()
Ovom narodu nikad ne valjas.
U sportu pobijedis ili izgubis.
Trebamo ispravljati greske , da bismo bili bolji.
A ne biti zadovoljan sa casnim porazom.
Pun mi je kurac casnih poraza i bahe peha koji je formirao takvo vidjenje kompetitivnosti, evo vec sad...kroz generacije.
- canvra888
#25963 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Halooo, sa 7 igrača smo faktički završili utakmicu. Dva igrača su nam se povrijedili u toku utakmice. Čitaš li šta pišeš?Messier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26Upravo![]()
Pun mi je kurac casnih poraza i bahe peha koji je formirao takvo vidjenje kompetitivnosti, evo vec sad...kroz generacije.
- hrasno38
#25964 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ova se utakmica ne moze nikako ubrajati u izgubljene utakmice sa zamjerkom jer smo bili bukvalno devastirani. Pa malte ne kompletna prva petorka nam je nedostajala u odnosu na prosle utakmice. Musa, Atic, Gegic, Castaneda i Penava! Puno jace kosarkaske nacije bi to i te kako osjetileMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26Upravo![]()
- hrasno38
#25965 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mis mo ovu utakmicu fakticki odigrali sa 6 igraca koji su imali ucinak sto je fakat premalo i iscrpljujuce.canvra888 wrote: ↑24/02/2025 23:38Halooo, sa 7 igrača smo faktički završili utakmicu. Dva igrača su nam se povrijedili u toku utakmice. Čitaš li šta pišeš?Messier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26
Upravo![]()
- canvra888
#25966 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Upravu si, s obzirom da su Arslanagić, Gutić i Ilić bukvalno igrači koji samo popunjavaju roster i dobijaju minutažu samo i samo u žestokom junk time-u.hrasno38 wrote: ↑24/02/2025 23:41Mis mo ovu utakmicu fakticki odigrali sa 6 igraca koji su imali ucinak sto je fakat premalo i iscrpljujuce.canvra888 wrote: ↑24/02/2025 23:38Halooo, sa 7 igrača smo faktički završili utakmicu. Dva igrača su nam se povrijedili u toku utakmice. Čitaš li šta pišeš?Messier wrote: ↑24/02/2025 23:37
Buraz, izgubio si utakmicu.
- spree
#25967 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Šteta, ali fakat dobra tekma. Dobar odgovor naših sa klupe faktički. Da je ostao play dobili bi. Samo ovako borbeno na EP i nema šanse da ne bude dobar rezultat.
-
nauticamid
#25968 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A mi smo jos kao neka sila u kosarcihrasno38 wrote: ↑24/02/2025 23:40Ova se utakmica ne moze nikako ubrajati u izgubljene utakmice sa zamjerkom jer smo bili bukvalno devastirani. Pa malte ne kompletna prva petorka nam je nedostajala u odnosu na prosle utakmice. Musa, Atic, Gegic, Castaneda i Penava! Puno jace kosarkaske nacije bi to i te kako osjetileMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26
Upravo![]()
Ne razumijem ovaj narod. Je li do manjka obrazovanja sa naglaskom na logiku ili ?
Fali pola tima i skrpis nesto i vodis do 5 min do kraja. Povrijedi ti se play i bukvalno nemas zamjene i retardiran covjek bi shvatio da je to to, ali ne, bosanac to ne shvata. Definitivno je do obrazovanja.
- canvra888
#25969 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mislim da je do tog što je naš narod navikao na svakakvo nezalaganje iz drugih reprezentacija pa impulsivno reaguju i ispoljavaju frustraciju i na košarkaše, a vjerovatno ne znaju ni činjenično stanje ni da nam faktički fali 7 igrača.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:45A mi smo jos kao neka sila u kosarcihrasno38 wrote: ↑24/02/2025 23:40Ova se utakmica ne moze nikako ubrajati u izgubljene utakmice sa zamjerkom jer smo bili bukvalno devastirani. Pa malte ne kompletna prva petorka nam je nedostajala u odnosu na prosle utakmice. Musa, Atic, Gegic, Castaneda i Penava! Puno jace kosarkaske nacije bi to i te kako osjetileMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37
Buraz, izgubio si utakmicu.
Pun mi je kurac casnih poraza i bahe peha koji je formirao takvo vidjenje kompetitivnosti, evo vec sad...kroz generacije.![]()
Ne razumijem ovaj narod. Je li do manjka obrazovanja sa naglaskom na logiku ili ?
Fali pola tima i skrpis nesto i vodis do 5 min do kraja. Povrijedi ti se play i bukvalno nemas zamjene i retardiran covjek bi shvatio da je to to, ali ne, bosanac to ne shvata. Definitivno je do obrazovanja.
Košarkaška repka pa jedno 4 mjesta prazno pa ostale repke drugih sportova
-
giovanni008
#25970 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nahvali nas njihov trener na 09:48
TOP 10 najefikasnijih selekcija kvalifikacija za Eurobasket 2025 godine:
1. Bosna i Hercegovina 531 poen
2. Hrvatska 516 poena
3. Izrael 493 poena
4. Srbija 491
5. Crna Gora 490 poena
5. Slovenija 490 poena
7. Velika Britanija 489 poena
8. Njemačka 488 poena
9. Italija 486 poena
10. Češka 484 poena
TOP 10 najefikasnijih selekcija kvalifikacija za Eurobasket 2025 godine:
2. Hrvatska 516 poena
3. Izrael 493 poena
4. Srbija 491
5. Crna Gora 490 poena
5. Slovenija 490 poena
7. Velika Britanija 489 poena
8. Njemačka 488 poena
9. Italija 486 poena
10. Češka 484 poena
- Edin H.
- Logovan
#25972 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Golemo brate dragi, golemo.TOP 10 najefikasnijih selekcija kvalifikacija za Eurobasket 2025 godine:
- mfa_secure
#25973 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Bravo, napokon neki normalan komentarMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26Upravo![]()
Daleko smo mi od dobrog. U ovim kvalifikacijama smo imali tri poraza, što je daleko od dobrog.
Ako se mislimo odmaći od gubitničkog mentaliteta, onda moramo prvo naučiti da kritikujemo, ako već ne pobjeđujemo malo jače reprezentacije. Nakantali smo Kipar i to je OK, ali realno nismo mi na nivou Francuske, pa ni Hrvatske. Dobili smo ih u Sarajevu, na sreću, jer smo imali takvu noć da nas je sve išlo. Srećom, jer da je tad rezultat bio za trunku slabiji, danas nas ne bi nigdje bilo.
Sinoć isto tako. Kod ozbiljnih reprezentacija i sportskih velesila, poraz je poraz i letile bi glave, niko ne bi pričao o "srcu na terenu" i ostalim gubitničkim floslkulama. Moramo naučiti da budemo kritični prema porazu i uvijek tražiti još.
- Altsa
#25974 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne slazem se da nismo na nivou HR. Jel ti znas koji igraci igraju u HR. Ne govorim o ovim iz NBA kojih nema. Osim Hezonje sve su to prosjecni ili ispod prosjecni igraci. Da kao i nasi.mfa_secure wrote: ↑25/02/2025 09:33Bravo, napokon neki normalan komentarMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26
Upravo![]()
Daleko smo mi od dobrog. U ovim kvalifikacijama smo imali tri poraza, što je daleko od dobrog.
Ako se mislimo odmaći od gubitničkog mentaliteta, onda moramo prvo naučiti da kritikujemo, ako već ne pobjeđujemo malo jače reprezentacije. Nakantali smo Kipar i to je OK, ali realno nismo mi na nivou Francuske, pa ni Hrvatske. Dobili smo ih u Sarajevu, na sreću, jer smo imali takvu noć da nas je sve išlo. Srećom, jer da je tad rezultat bio za trunku slabiji, danas nas ne bi nigdje bilo.
Sinoć isto tako. Kod ozbiljnih reprezentacija i sportskih velesila, poraz je poraz i letile bi glave, niko ne bi pričao o "srcu na terenu" i ostalim gubitničkim floslkulama. Moramo naučiti da budemo kritični prema porazu i uvijek tražiti još.
- hrasno38
#25975 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
O cemu ti pricas covjece pa mi sinoc nismo imali pola ekipe.....jesi li ti uopste svjestan sta to znaci??? Nisi imao jucer 4 igraca iz prve petorke?? Kakav crni gubitnicki mentalitet??? Sinoc je 6 igraca Bosne i Hercegovine igralo protiv 12 Francuskih. Sinoc je 6 relativnih igrackih anonimusa u zadnjoj sekundi izgubilo od 8 igraca iz Eurolige i 4 bivsa NBA igraca!!!! I ti pricas o gubitnickom mentalitetu??? Da je ovo bio poraz nase kompletne ekipe koja je recimo igrala protiv Kipra OK a ovako 4 statisticki vjerovatno najjaca igraca nije bilo i ti covjece pricas o gubitnickom mentalitetu u Francuskoj gdje nas je kosarkaska velesila u zadnjoj sekundi dobila 2 razlike. Fakat neke ljude necu nikada razmujeti.mfa_secure wrote: ↑25/02/2025 09:33Bravo, napokon neki normalan komentarMessier wrote: ↑24/02/2025 23:37Buraz, izgubio si utakmicu.nauticamid wrote: ↑24/02/2025 23:26
Upravo![]()