Ukrajina

Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#214651 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

drndalo wrote: 24/02/2025 15:54
Spoiler
Show
janje_ wrote: 24/02/2025 14:29
drndalo wrote: 24/02/2025 13:50

Rudo ti je ovaj parmak koji sluzi za upravljanje zapreznim kolima...

Image
mala ispravka:
za rudu se veze konj (na vrhu rude ima alka, koja sluzi u tu svrhu, kao i zakacke na zadnjoj strani) i pomocu rude konj vuce zaprezna kola, a zapreznim kolima se upravlja uzdama, koje su vezane direktno za konja.
Da, uzdama se upravlja konjem, koji skrecuci lijevo/desno gura/vuce ovaj parmak koji sam spomenuo, i time zakrece prednje tockove koji upravljaju zapregom.
Upravo tako :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#214652 Re: Ukrajina

Post by pici »

karanana wrote: 24/02/2025 16:27 ja mislim da se sa dolaskom novih vjetrova a i ovim dogovorom u ukrajini kako se nazire, vrata nato-a zavijek zatvaraju i za BiH i za onih par koji su jos uvijek vani.
ko zna sta ce od te organizacije i biti ali mislim da mi nikad necemo biti dio, proso voz. nisu nas ni htjeli sto jest jest.
Interesi su uvjek prioritet... kakva crna pravda, bog ce ti suditi i istorija itd. To mogu placene narikace da naricu. Ako nemas rudna bogatstva za potrebe velikih, mogu te klati i ubijati koliko hoces. Gaza primjer a evo ukrajina ociti primjer. Daj gujice, skidaj gače meni inace nek te jebu drugi pa biraj. USA je godinama odbijala Čerčila i pomoć GB a Europa joj nije bila na pameti pa ni jevrejski holokaust, Hićo je radio sta je htjeo dok nisu ludi Japanci napali Pearl Harbor. Ćak sta vise nisu ni reagovali kada su im njemačke podmornice potapale brodove kojima su slali vojnu pomoć GB i CCCP-u. Et toliko o tim inim moralnim vertikalama. Bolio ih živo qurac dok nisu ih napali a kasnije su sve to naplatili kroz Maršalov plan i Trumanova jaja. Amerika je hegemonija.

Saosjećanje u trajanju jednog klika
U sadašnjici po meri diktatora, Ukrajina i Gaza paradigme su savremenog ratovanja i vrlog novog sveta. Totalno razaranje, masovno stradanje, etničko čišćenje i genocid. Odsustvo odgovornosti, neokolonijalizam, urušavanje međunarodnih institucija i sudova. Ne samo da bivše žrtve postaju dželati, već u svetu postistine žrtve su same krive za pakao kroz koji prolaze.

Vrh cinizma su govori diktatora da će na ruševinama života na obalama Krima, Mariupolja i Gaze niknuti rivijere i cveće zaliveno krvlju žrtava, gde će moći da uživa ceo lobotomizovani svet. Uostalom, stvaranje takve kolektivne savesti već se naziralo u rezervacijama hotela „Vilina vlas“ ili „Mamula island“ – all inclusive.

Brzo zasićenje strahotama rata savremenog konformiste, istina u vidu rejtinga podrške dželatu ili žrtvi. Saosećaj sa žrtvama samo kao vlastito emotivno pražnjenje. Kultura sećanja u trajanju jednog klika – da se umreženim slučajno ne ugrozi besprekidno lučenje dopamina.
sve rečeno.
Bernardinac

#214653 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

pici wrote: 24/02/2025 16:59
karanana wrote: 24/02/2025 16:27 ja mislim da se sa dolaskom novih vjetrova a i ovim dogovorom u ukrajini kako se nazire, vrata nato-a zavijek zatvaraju i za BiH i za onih par koji su jos uvijek vani.
ko zna sta ce od te organizacije i biti ali mislim da mi nikad necemo biti dio, proso voz. nisu nas ni htjeli sto jest jest.
Interesi su uvjek prioritet... kakva crna pravda, bog ce ti suditi i istorija itd. To mogu placene narikace da naricu. Ako nemas rudna bogatstva za potrebe velikih, mogu te klati i ubijati koliko hoces. Gaza primjer a evo ukrajina ociti primjer. Daj gujice, skidaj gače meni inace nek te jebu drugi pa biraj. USA je godinama odbijala Čerčila i pomoć GB a Europa joj nije bila na pameti pa ni jevrejski holokaust, Hićo je radio sta je htjeo dok nisu ludi Japanci napali Pearl Harbor. Ćak sta vise nisu ni reagovali kada su im njemačke podmornice potapale brodove kojima su slali vojnu pomoć GB i CCCP-u. Et toliko o tim inim moralnim vertikalama. Bolio ih živo qurac dok nisu ih napali a kasnije su sve to naplatili kroz Maršalov plan i Trumanova jaja. Amerika je hegemonija.
Amerika kupi kajmak. Ulazi u rat u Evropi kada su neprijatelja br.1 već drugi dobro napatili. Onda uljeće kao kauboj i šamara i kaže: "eto, mi smo vas oslobodili" i daj pare.

Primjer u oba ww rata. Kada vidite da ameri dolaze, biće prekretnica.

Japanci i Pearl Harbor vam je istovjetna ruskoj SVO u Ukrajini. Kriva procjena da će to lako.
Ineče USA ne bi ušla u rat da ih ovi nisu napali.

Ameri puste da svi iskrvare toliko da ne mogu o sebi i onda uljeću da to rastave.
Kao Yu Milicija. Pusti strane neka se biju pa kada se isprebijaju oni samo privedu u maricu.

Trump sad i to hoće ukinut? Bez ijednog mrtvog amera uzet kajmak?

Ono šta je Trump uradio je možda fakat presedan u USA mimikriji. Možda će sad neki evropljani početi tako tumačiti događaje u zadnjih 100 godina?

Možda se ovih dana razotkrio modus operandi funkcioniranja svjetskih sukoba u kojima USA kupi kajmak od taktike "toplo-hladno" između dvije "administracije"? Ili će u nekom zaokretu to demantirati?

Nije moralno ali izgleda da to tako fercera. Svjetaki policajac se valjda mora tako ponašati? Ili ne mora?
:?
Peacean

#214654 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Čitalac

#214655 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Usvojena i američka rezolucija, Ukrajina suzdržana.
Opća skupština UN-a usvojila je američku rezoluciju kojom se obilježava treća godišnjica ruske invazije na Ukrajinu. Za američku rezoluciju "Put u mir" glasale su 93 države članice UN-a, protiv ih je bilo osam, a 73 su bile suzdržane tijekom glasovanja. Jedna od suzdržanih država bila je Ukrajina. Istodobno, Opća skupština UN-a odbacila je ruski amandman "o potrebi otklanjanja temeljnih uzroka ukrajinske krize": 71 država bila je protiv, a 31 ga je podržala.
Kratki nacrt rezolucije Sjedinjenih Država izražava tugu zbog "tragičnog gubitka života tijekom rusko-ukrajinskog sukoba" te također "poziva na brzo okončanje sukoba i na uspostavu trajnog mira između Ukrajine i Rusije".
Last edited by Čitalac on 24/02/2025 18:16, edited 1 time in total.
Seawolf

#214656 Re: Ukrajina

Post by Seawolf »

Peacean wrote: 24/02/2025 18:07
Mađarski izaslanik glasao protiv rezolucije.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#214657 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

Amerika je postala ruska vazalska država :shock:
MAha

#214658 Re: Ukrajina

Post by MAha »

Čitalac wrote: 24/02/2025 18:10 Usvojena i američka rezolucija, Ukrajina suzdržana.
Opća skupština UN-a usvojila je američku rezoluciju kojom se obilježava treća godišnjica ruske invazije na Ukrajinu. Za američku rezoluciju "Put u mir" glasale su 93 države članice UN-a, protiv ih je bilo osam, a 73 su bile suzdržane tijekom glasovanja. Jedna od suzdržanih država bila je Ukrajina. Istodobno, Opća skupština UN-a odbacila je ruski amandman "o potrebi otklanjanja temeljnih uzroka ukrajinske krize": 71 država bila je protiv, a 31 ga je podržala.
Kratki nacrt rezolucije Sjedinjenih Država izražava tugu zbog "tragičnog gubitka života tijekom rusko-ukrajinskog sukoba" te također "poziva na brzo okončanje sukoba i na uspostavu trajnog mira između Ukrajine i Rusije".
Jel to provjereno? Ja naletih na ovo https://apnews.com/article/un-russia-uk ... 3e788c272c
Bernardinac

#214659 Re: Ukrajina

Post by Bernardinac »

Rusija i Amerika zajedno glasale protiv rezolucije o Ukrajini
:D

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... i_ostalo_m
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#214660 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

pa evo ti slika iznad

Izrael i Amerika na strani Rusije i Bjelorusije. Čak je i Srbija glasala ZA.
MAha

#214661 Re: Ukrajina

Post by MAha »

Al nije prosla americka rezolucija, a prosla EU+ukrajina rezolucija :) usa pusiona ovaj put.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#214662 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

ma samo jedno pitanje za historičare, je li ovo prvi put ikada da je Amerika eksplicitno glasala u korist Rusije? Ovo bi prije 40 godina bio najveći skandal ikada :mrgreen:
karanana

#214663 Re: Ukrajina

Post by karanana »

moja nova teorija zavjere, mislim nije moja, provlaci se vec duze vrijeme a sad se slazem s njom, je da se sve ovo vrti oko izraela. rusija se zadovoljava sa ukrajinom i pusta iran niz vodu, ko sto su pustili i siriju. iran ga pusi a rusija se ne mijesa nego dobija ukrajinu. iran to vjerovatno sad vidi (suzdrzani su po ovoj rezoluciji), ali se nalaze u situaciji gdje nisu nigdje prispjeli.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#214664 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

teorija je jasna, Ameriku je preuzeo ruski agent Krasnov :D
Only 18 votes against, here they are in alphabetical order:

Belarus

Burkina Faso

Burundi

Central African Republic

Democratic republic of Congo

Equatorial Guinea

Eritrea

Haiti

Hungary

Israel

Mali

Marshall Islands

Nicaragua

Niger

Palau

Russia

Sudan

USA
geoxx

#214665 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Ko ce znati vise. Mozda ne zeli uciniti bukvalno nista da iritira Ruse i utice na mirovne pregovore. Covjek ce vjerovatno bombe bacati ako mir ne bude do datuma koji on naznaci.

Ali opet, kao da bi njegova suzdrzanost ili podrska rezoluciji sta promijenila kod pristupa Moskve. Ne znam, ali s obzirom na njegov intelekt za politiku, prilici mi takvo razmisljanje za njega.

Kako god, Rusi su za vrijeme ovih pregovora na medenom mjesecu. Mogu raditi sta hoce. Jer je glupi Trump sam sebi nabio pritisak sa nekakvim rokovima.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#214666 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

rezolucija ne znači ništa, ali je presedan da SAD glasa kontra svih saveznika i u korist Rusije, ma koliko taj papir bio beznačajan

zanimljiv je i taj izraelski glas

generalno sam popriličan doomer, no ne vidim kako iz svega ovoga neće izaći neko ozbiljno sranje na globalnom nivou
geoxx

#214667 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Mislim da Izraelci svakako rezolucije kontra Rusije nisu nikad ni podrzavali. Jesu sad kontra, ali sta je njima kod nebitne rezolucije vratiti nesto Trumpu. Ebe im se za Ukrajinu i Europu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#214668 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

frajer trguje kapitalom koji je amerika stekla nakon ww2.

njemu su bitni ti minerali, i pogaziće šta treba da bi ih dobio. trguje. zateže i pušta.

problem je što je ograničen da skonta da država nije i ne može biti firma. mislim, može, ali to više nije land of free.
Dugarry

#214669 Re: Ukrajina

Post by Dugarry »

karanana wrote: 24/02/2025 19:05 moja nova teorija zavjere, mislim nije moja, provlaci se vec duze vrijeme a sad se slazem s njom, je da se sve ovo vrti oko izraela. rusija se zadovoljava sa ukrajinom i pusta iran niz vodu, ko sto su pustili i siriju. iran ga pusi a rusija se ne mijesa nego dobija ukrajinu. iran to vjerovatno sad vidi (suzdrzani su po ovoj rezoluciji), ali se nalaze u situaciji gdje nisu nigdje prispjeli.
Iran prijetnja Izraelu? U kojem smislu?

Mislim da je ovo sve zbog Kine i ruskih resursa.
sumirprimus

#214670 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Tri pune godine otvorenog rata i agresije sa ruskim monstrumima.
I nisu poklekli kapa dole Ukri kako god zavrsilo.
Vezani smo njihovom herojskim odbranom i vise nego sto to obde pojedini zele.sebi priznati . Tri godine strahote patnje i smrti. I jebte sad fakat vjerujem da su ukri cinili i okosnicu crvene armije
Jer orci nisu ni za krca posle.tri godine nisu ni u kramatorsku kamol u harkivu, kijvu ili berlinu. Da hoce odjebat trumpovu white supremacists ameriku pa.kud puklo da puklo a francuzi i briti ih podrzat i nukearkama ako treba. Pa kad je bal nek gori i hala.
Slava Ukrajini
Čitalac

#214671 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Vitalij Portnikov: Rat će se završiti, Rusija nas nikad neće ostaviti na miru.
Danas će mnogi pričati o ovim teškim ratnim godinama, ali ja radije prvo mislim o budućnosti. Ukrajinsko društvo pokazalo je svoju snagu i sposobnost kohezije i solidarnosti i zato će njegova defragmentacija biti jedan od glavnih ciljeva Rusije u budućnosti. Ukrajinska država pokazala je sposobnost otpora i zato će njezina diskreditacija i stvaranje uvjeta za svađe i ambicije - posebice kroz vječnu avet izbora - biti jedan od glavnih zadataka Kremlja. Pokazalo se da su vlastiti jezik, kultura, povijest i crkva ono što je zaista važno. Zato će Rusija inzistirati na “jamstvima” za ruski jezik i rusku pravoslavnu crkvu, zato je kulturna ekspanzija “ruskog svijeta” važan pravac borbe protiv Ukrajine. Pokazalo se da se ukrajinska vojska može oduprijeti neprijatelju, zbog čega će pokušaji njezinog degradiranja biti važan zadatak ruskog vodstva.
Da, rat bi se mogao završiti. Ne znamo kada i ne znamo kako, ali razumijemo da će to biti težak kraj. I moramo zapamtiti da prve godine nakon rata neće biti manje teško razdoblje od samog rata. Rusija će aktivno potpirivati ​​svaki sukob - nikad neće ostaviti Ukrajince na miru, jer je pitanje kontrole nad Ukrajinom egzistencijalno pitanje. Kremlju ne trebaju nikakvi zasebni "teritoriji", to je obična besmislica. Putinu je potrebno da Ukrajina i Ukrajinci ne postoje na ovoj zemlji.
Želite li živjeti u mirnoj zemlji? Onda je malo vjerojatno da ćete pronaći takvu atmosferu u Ukrajini u nadolazećim desetljećima. Želite li odgovorno društvo i promišljeno glasanje na izborima? Želite li brzu pobjedu nad korupcijom? To se neće dogoditi brzo. Želite li da se na ulicama oko vas govori isključivo na ukrajinskom, a da za vrijeme praznika posjećujete ukrajinske crkve? Ovo je složen evolucijski proces. Stoga Ukrajina nije samo izbor, već i borba. Borba za svoju budućnost i budućnost vaše djece. Ovdje ne možete samo živjeti, morate se i boriti...
zigzag

#214672 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Ukrajinci i ovakvim promišljanjima da su kvalitetna nacija.

Neće biti kraja napadima ruske četničije. Zato nije ni rješenje brzi kraj rata.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#214673 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

....
Čitalac

#214674 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Putin večeras za državnu televiziju: „Zelenski je najveći problem“.
Vladimir Putin odgovarao je na pitanja autora emisije "Moskva. Kremlj. Putin" na TV kanalu "Rusija 1".
- Trumpov pokušaj poboljšanja političke situacije u Ukrajini više ide u korist samoj Ukrajini nego Rusiji.
- Rusija nema ništa protiv očuvanja ukrajinske državnosti, ali taj teritorij ne treba koristiti kao neprijateljsku odskočnu dasku.
- Rusija želi što prije postići mir, a Zelenski stoji na putu tom cilju. U Ukrajini je potrebno na vlast dovesti ljude koji će uživati ​​povjerenje naroda.
- Zelenski je sam sebe doveo u slijepu ulicu zabranom pregovora s Rusijom. Šanse Zelenskog da pobijedi na izborima su ravne nuli.
- Prema ruskim podacima, rejting Zelenskog je upola manji od rejtinga Zalužnog.
- Zelenski izbjegava pregovore o mirnom rješenju. Zelenski ima problema, jer čim se ukine vanredno stanje, odmah će morati na izbore.
- Mogući sporazum o mineralima između Sjedinjenih Država i Ukrajine nema nikakve veze s Rusijom.
- Resurse u Ukrajini tek treba procijeniti. Rusija bi bila voljna ponuditi Sjedinjenim Državama priliku za zajednički rad na području minerala. Rusija je jedna od vodećih u rezervama i ima red veličine više resursa od Ukrajine.
- Rusija je spremna surađivati ​​sa stranim partnerima, uključujući i nove regije (okupirane teritorije Ukrajine).
Peacean

#214675 Re: Ukrajina

Post by Peacean »

Znači rusi nude minerale trumpu da ih spasi rata :-)

Post Reply