Ti bas hoces da stranka propadneHelaS wrote: ↑10/02/2025 22:04Našu Stranku je poslije Peđe trebala i morala preuzeti Sabina_BataZiv_0809 wrote: ↑10/02/2025 17:53 Nego, nadam se da ce se ovo istraziti do kraja i ako se ispostavi da Forto ima veze sa ovim, on je svoj politicki put zavrsio. Stranka ce imati upola slabiji rezultat. Evo prvi ja im vise necu dati glas.
Ta zena se obracunava sa svima ko iole ima razlicito misljenje od nje i od ljudi koji su u toj stranci sam rijetko sta pozitivno cuo o njoj osim par lojalista koji joj se ne zamjeraju. Ovo ne govorim u smislu krtica u stranci nego jednostavno o ljudima koji ce imati drugaciji pogled na neki problem. Odma mi na pamet pada situacija sa Arnautom gdje mu je rekla da nece glasati za njega da bude ministar vanjskih poslova na sastanku stranke pred svim ljudima, samo radi toga jer je njoj izmakla pozicija, a nije imala problem da glasa za Nesica i ekipu
Da se odma razumijemo ja smatram da je ona uz Damira Arnauta mozda nesto najbolje sto BiH moze ponuditi u smislu vanjske politike ali ona jednostavno nije za vođenje strane i slicnim procesima. Zena bi jednostavno prsla. Isto kao sto je Forto skoro prsao otkad je predsjednik. On je covjek od privatnog sektora i lako gubi zivce u ovim politickim zavrzlamama.
Damir Niksic je dobro objasnio situaciju u Nasoj Stranci, vođenje stranke je ozbiljan posao, pogotovo ako si u kriticnoj fazi rasta kao sto je NS. Forto i Sabina tu previse nastupaju menadzerski/korporativno i tu jednostavno dolazi do pucanja. Naravno da treba i tih vjestina u vođenju, ali tu ti najvise treba people skills i povezanost sa terenom i zbog toga je Predrag bio jedan od najboljih predsjednika. Uz njega mi jedino Mirsad Camdzic ima tu energiju