Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Moderator: anex
-
laik1981
#1051 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Bojkoti vise ne postoje. Nije nikad ni postojao. Bio je onaj prvi petak kao nesto ozbiljniji s tim da se 90% bojkotasa namirilo dan prije ili dan poslije. Lose osmisljeno od starta od ne bas iskrenih likova.
-
Naslovnica
-
tap3ah75
#1053 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Kod mene djeca kašlju ali nećeš danas dobiti sirup - ne ne.Naslovnica wrote: ↑21/02/2025 09:07Ja konto naručiti novo auto i kupiti tablu Caffetina, ali neću, BOJKOT!
Glava me razvaljuje ali jok ništa paracetamol ništa kafetin - SAMO JAKO! BOJKOT!
- skupljac_zeljeza
#1054 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Petak i subota su loše odabrani dani za Bojkot. Tokom sedmice ljudi rade i mogu uglavnom vikendom dopuniti potrebe u frižideru, špajzu, kupatilu.... A sada se ni nedjeljom ne radi. Ako je cilj prazni marketi kao opomena onda jedino radnim danom. Ona lista sa 65 artikala 'zaključanih cijena' je za preživljavanje.
- Chloe
- Photo mod
- dječak sa šibicama
#1056 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Postalo je bespredmetno, mada bojkot ima odredjene rezultate, ako vec iz vise ministarstava zovu organizatore na dogovor.
Jedino sto ce dogovor biti "nama vaki trebaju" i koverte u dzepove, da se dalje ne talasa, ali to je vec do kriminogenog karaktera naseg covjeka.
Ostaje svakom na savjest i novcanik, bojkotuj sto je skupo, dok i jeftinije ne poskupi. Ovaj retardirani narod ni ne zasluzuje bolje.
Jedino sto ce dogovor biti "nama vaki trebaju" i koverte u dzepove, da se dalje ne talasa, ali to je vec do kriminogenog karaktera naseg covjeka.
Ostaje svakom na savjest i novcanik, bojkotuj sto je skupo, dok i jeftinije ne poskupi. Ovaj retardirani narod ni ne zasluzuje bolje.
-
bumerangss
#1057 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
I meni ovo vise nema smisla... cuj bojkot kupovine nekretnina ili apoteka
Ja razumijem i narod, mora se jesti. Nemamo svi baštu da držimo kokoške pa da ne kupujemo jaja ni velike podrume pune krompira i zimnice...
Jednostavno mora se kupovati ali ne mora luksuz. Znam da ce sad mnogi reci pa zar je milka luksuz. Nije ali na žalost mnogi je ne mogu kupiti i time im jeste luksuz.
Ali velika vecina nas koji jos mozemo sebi priustiti tu milku, mersi ili bajaderu... ipak tu trebamo bojkotovati.
Dakle kupovati samo osnovno. Ujedno jednim udarcem dvije muhe tj i bojkot a Boga mi i osjetim finu uštedu para
Ujedno je mnogo zdravije izbaciti sve te rafinirane šečere i grickalice, keksove... jedem voće i to gledam da je na akciji kao sto su prošli vijend bile banane 1,95 a sad su 2,95 i ne kupujem iz principa. Sad kupujem jabuke isto na akciji u konzumu 1,35 KM
U pekaru, koje su po meni najveci lihvari, nisam ušao ima pola godine a volim pojesti i kiflu i gazirani perec i krofnu... ali iz principa necu!
Kupim neki integralni tamni hljeb i promjenim da ne bude monotono nekad kukuruzni... i taj hljeb mi bude po 3 4 dana. Cak i na posao nosim vecinom sendvić ali nekad i nesta skuhano u zdjelici. Nije me stid a prijemi jeste bilo ofirno
Uz bojkot i solidnu uštedu izdravlje mnogo bolje. Neki dan radio godisnju kontrolu i trigliceridi 1,1 šecer 4,8 holesterol 3... sve bo
- problemnatravunu
#1058 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
U četvrtak negdje između 16 i 30 i 17 sati se zateknem u BCC-u , nevjerovatno malo ljudi u Bingu , samo tri kase u pogonu , bez gužve , ne znam da li je to bojkot.
- nivla
#1059 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
nije jos raja s posla dosla u nabavku, a svakako je bojkot propaoproblemnatravunu wrote: ↑22/02/2025 10:35 U četvrtak negdje između 16 i 30 i 17 sati se zateknem u BCC-u , nevjerovatno malo ljudi u Bingu , samo tri kase u pogonu , bez gužve , ne znam da li je to bojkot.
-
HelaS
#1060 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Bingo ima maržu između 15% i 30%, negdje i više. Kad mu moja veleprodaja ponudi proizvod sa mojih 10% marže, na njegovih 15% to je oko 25%. Bingo odlazi mom dobavljaču, "silom moćnika" preuzima mog dobavljača i za te proizvode sada postavlja maržu 20%. Dakle, dobija nižu cijenu proizvoda na tržištu, mene izbacuje, a sebi podiže dodatnih % marže. Identično, pa čak i drastičnije, u BiH radi Belamionix, daleko najprljavija veleprodajna firmaHakiz wrote: ↑20/02/2025 17:18Bingo nije samo trgovac. I proizvođač je, dakle nema posrednika koji se ugrađuju pa dižu cijene. Šta sad?studeni76 wrote: ↑20/02/2025 17:07 Al meni je zanimljivo ovo optuzivanje Binga za sve loše stvari. Ništa Konzum, Merkator, Penny i sl, samo Bingo. Izgleda sto nije iz SA (ovi strani su uvijek naj naj) .
Znate li vi ljudi kako se formiraju cijene i ko ima najveći uticaj na to? Gdje su u ovoj svoj priči uvoznici i distriibuteri. Trgovci imaju samo svoju marzu na kraju.
-
preludezalude
#1061 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ovakav bojkot je izgleda smisljen da bi unaprijed propao. I onda na tv slusam kaze...Nemojte nepotrebno kupovat. Kakav genijalac! Ko to nepotrebno kupuje? Ma smisljeno u glavama koje su vise nego sumnjive. Sto nisu smislili bojkot odredjenog lanca na npr 10 dana. Pa onda drugi lanac na 10 dana. Sa takvim zamislima ne smiju izaci u javnost. Kukamo sto je gorivo skupo...sto ne izadje u javnost i kaze hajdemo bojkotovati najskupljeg dok ne pojeftini. Onda bojkot slijedeceg najskupljeg. Sve pametnjakovici na tv a niko da stisne i kaze precizno sta i koga bojkotovat.
Bojkot svega nema smisla. Pa mora se zivjeti a svi smo ovisni o kupovini i to na dnevnoj bazi.
Bojkot svega nema smisla. Pa mora se zivjeti a svi smo ovisni o kupovini i to na dnevnoj bazi.
- mobsterc
#1062 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Kupuje se itekako bespotrebno. Danas u konzumu nijedne riomare tunjevine, halo kostaju po 30KM 
-
k4mi
#1063 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Bingo ima dobit 8,1% od prihoda, a Konzum (Konzum i Merkator zajedno) ima 1,7%studeni76 wrote: ↑20/02/2025 17:07 Al meni je zanimljivo ovo optuzivanje Binga za sve loše stvari. Ništa Konzum, Merkator, Penny i sl, samo Bingo. Izgleda sto nije iz SA (ovi strani su uvijek naj naj) .
Znate li vi ljudi kako se formiraju cijene i ko ima najveći uticaj na to? Gdje su u ovoj svoj priči uvoznici i distriibuteri. Trgovci imaju samo svoju marzu na kraju.
4 x imaju veci prihod od narednih na listi, sto znaci da mogu imati najbolje ulazne cijene a opet mi to ne osjetimo na maloprodajnim cijenama.
Treba prvo njih bojkotovati, ne zato sto su domaci, nego zato sto nas najvise klepaju po usima. A klepaju jer im se moze, upravo zbog stava oni su nasi, treba domace podrzavati.
Ovo kad bojkotujemo dan, dva nebitno oni ne osjete jer opet svi se namire tamo gdje su navikli, pa hoce li prihod doci dan prije ili dan poslje nebitno. Ovako kad svi normalno kupujemo samo ne u Bingu (npr za pocetak) onda ce imati neki efekat.
- Chloe
- Photo mod
#1064 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Udruženje za zaštitu potrošača, koliko se sjećam od prvog dana to savjetuje, minimalna kupovina, kupovina proizvoda jeftinijih proizvođača ... ne sječam se da li su zagovarli bojkote određenih trgovačkih lanaca ...preludezalude wrote: ↑24/02/2025 00:47 Ovakav bojkot je izgleda smisljen da bi unaprijed propao. I onda na tv slusam kaze...Nemojte nepotrebno kupovat. Kakav genijalac! Ko to nepotrebno kupuje? Ma smisljeno u glavama koje su vise nego sumnjive. Sto nisu smislili bojkot odredjenog lanca na npr 10 dana. Pa onda drugi lanac na 10 dana. Sa takvim zamislima ne smiju izaci u javnost. Kukamo sto je gorivo skupo...sto ne izadje u javnost i kaze hajdemo bojkotovati najskupljeg dok ne pojeftini. Onda bojkot slijedeceg najskupljeg. Sve pametnjakovici na tv a niko da stisne i kaze precizno sta i koga bojkotovat.
Kod nas je klima takva, da i oni koji bi doslovno stali na čelo i diktirali bojkot, kvalitetno, analitilčki, moraju prvo pretrpjeti/trpiti napade na sebe od građana koji se ne slažu sa bojkotom, uvrede, pretresanje biografije, iznošenje prljavog veša itd. i uz to biti spremni da će ih institucije pretresti, i na to sve je upitna podrška kao i disciplina građana. "Šta on zna. Radi za ovog, onog. Treba ovako... itd. " i nastavi niz, upotrebljavajući samo komentare sa foruma.
Upravo takvo ponašanje građana govori da nam je dobro.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1065 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Najveci lanac, a to je bingo...od njega treba krenuti s bojkotom, sto manje love u njemu trositi, jer u velikoj mjeri on diktira cijene na trzistu, zatim mercator/konzum...amko, penny.k4mi wrote: ↑24/02/2025 07:43Bingo ima dobit 8,1% od prihoda, a Konzum (Konzum i Merkator zajedno) ima 1,7%studeni76 wrote: ↑20/02/2025 17:07 Al meni je zanimljivo ovo optuzivanje Binga za sve loše stvari. Ništa Konzum, Merkator, Penny i sl, samo Bingo. Izgleda sto nije iz SA (ovi strani su uvijek naj naj) .
4 x imaju veci prihod od narednih na listi, sto znaci da mogu imati najbolje ulazne cijene a opet mi to ne osjetimo na maloprodajnim cijenama.
Treba prvo njih bojkotovati, ne zato sto su domaci, nego zato sto nas najvise klepaju po usima. A klepaju jer im se moze, upravo zbog stava oni su nasi, treba domace podrzavati.
Ovo kad bojkotujemo dan, dva nebitno oni ne osjete jer opet svi se namire tamo gdje su navikli, pa hoce li prihod doci dan prije ili dan poslje nebitno. Ovako kad svi normalno kupujemo samo ne u Bingu (npr za pocetak) onda ce imati neki efekat.
- skupljac_zeljeza
#1066 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Šta god bi neko htio da počne u ovoj državi nešto drugačije zaskoče ga sa onim našim....šta'š ba ti, znam te kad si dijete bio. Kao Vučićevi o studentima.....strani plaćenici. Ne diraj ništa, pokvarit ćeš.Chloe wrote: ↑24/02/2025 07:57
Kod nas je klima takva, da i oni koji bi doslovno stali na čelo i diktirali bojkot, kvalitetno, analitilčki, moraju prvo pretrpjeti/trpiti napade na sebe od građana koji se ne slažu sa bojkotom, uvrede, pretresanje biografije, iznošenje prljavog veša itd. i uz to biti spremni da će ih institucije pretresti, i na to sve je upitna podrška kao i disciplina građana. "Šta on zna. Radi za ovog, onog. Treba ovako... itd. " i nastavi niz, upotrebljavajući samo komentare sa foruma.
-
ljubijankic
#1067 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Nemojte naše ratne profitere, Bog im zdravlja dao, šta mi bez njih

- dr_Evil
#1068 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Uz sve nase vrline, a ima ih zaista mnogo, losa osobina nam je da bas ne podnosimo uspjeh ili isticanje nekog iz nase zajednice. Uvijek pronadjemo nacin da ocrnimo nekog ko je uspio ili pokusava nesto, naci cemo neku anegdotu iz djetinjstva, iz skole, iz mladosti, samo da pokazemo da je papak, da nije vrijedan i slicno. Onda smo taj isti modus prebacili na nastavnike i profesore, pa djeci na prvo neslaganje kazemo da nastavnik je glup, nepismen i veze nema, i onda se cudimo da nema postovanja.Chloe wrote: ↑24/02/2025 07:57Udruženje za zaštitu potrošača, koliko se sjećam od prvog dana to savjetuje, minimalna kupovina, kupovina proizvoda jeftinijih proizvođača ... ne sječam se da li su zagovarli bojkote određenih trgovačkih lanaca ...preludezalude wrote: ↑24/02/2025 00:47 Ovakav bojkot je izgleda smisljen da bi unaprijed propao. I onda na tv slusam kaze...Nemojte nepotrebno kupovat. Kakav genijalac! Ko to nepotrebno kupuje? Ma smisljeno u glavama koje su vise nego sumnjive. Sto nisu smislili bojkot odredjenog lanca na npr 10 dana. Pa onda drugi lanac na 10 dana. Sa takvim zamislima ne smiju izaci u javnost. Kukamo sto je gorivo skupo...sto ne izadje u javnost i kaze hajdemo bojkotovati najskupljeg dok ne pojeftini. Onda bojkot slijedeceg najskupljeg. Sve pametnjakovici na tv a niko da stisne i kaze precizno sta i koga bojkotovat.
Bojkot svega nema smisla. Pa mora se zivjeti a svi smo ovisni o kupovini i to na dnevnoj bazi.![]()
Upravo takvo ponašanje građana govori da nam je dobro.![]()
I tako, baviti se drustvenim radom, a ocekivati bilo sta osim osude od drustva je suludo. Covjek se bavi drustvenim radom iz svojih potreba da uradi nesto zbog sebe i svoje djece.
- nivla
#1069 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
cuj da kupujemo proizvode jeftinijih proizvodjaca, znaci po udruzenju za zastitu proizvodjaca trebam kupovati smece da bi mi bilo bolje, zasto bih kupovao neki najjeftiniji skart za svoje pare jer neko samoprozvano udruzenje tako govori, a nizasta nikad nisu konkretno reagovali
- Chloe
- Photo mod
#1070 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
dr_Evil wrote: ↑24/02/2025 09:21Uz sve nase vrline, a ima ih zaista mnogo, losa osobina nam je da bas ne podnosimo uspjeh ili isticanje nekog iz nase zajednice. Uvijek pronadjemo nacin da ocrnimo nekog ko je uspio ili pokusava nesto, naci cemo neku anegdotu iz djetinjstva, iz skole, iz mladosti, samo da pokazemo da je papak, da nije vrijedan i slicno. Onda smo taj isti modus prebacili na nastavnike i profesore, pa djeci na prvo neslaganje kazemo da nastavnik je glup, nepismen i veze nema, i onda se cudimo da nema postovanja.Chloe wrote: ↑24/02/2025 07:57Udruženje za zaštitu potrošača, koliko se sjećam od prvog dana to savjetuje, minimalna kupovina, kupovina proizvoda jeftinijih proizvođača ... ne sječam se da li su zagovarli bojkote određenih trgovačkih lanaca ...preludezalude wrote: ↑24/02/2025 00:47 Ovakav bojkot je izgleda smisljen da bi unaprijed propao. I onda na tv slusam kaze...Nemojte nepotrebno kupovat. Kakav genijalac! Ko to nepotrebno kupuje? Ma smisljeno u glavama koje su vise nego sumnjive. Sto nisu smislili bojkot odredjenog lanca na npr 10 dana. Pa onda drugi lanac na 10 dana. Sa takvim zamislima ne smiju izaci u javnost. Kukamo sto je gorivo skupo...sto ne izadje u javnost i kaze hajdemo bojkotovati najskupljeg dok ne pojeftini. Onda bojkot slijedeceg najskupljeg. Sve pametnjakovici na tv a niko da stisne i kaze precizno sta i koga bojkotovat.
Bojkot svega nema smisla. Pa mora se zivjeti a svi smo ovisni o kupovini i to na dnevnoj bazi.![]()
Upravo takvo ponašanje građana govori da nam je dobro.![]()
I tako, baviti se drustvenim radom, a ocekivati bilo sta osim osude od drustva je suludo. Covjek se bavi drustvenim radom iz svojih potreba da uradi nesto zbog sebe i svoje djece.
- skupljac_zeljeza
#1071 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Mi smo jedinstveni u svemu...čak i kada radimo u korist svoje štete.
Last edited by skupljac_zeljeza on 24/02/2025 09:44, edited 1 time in total.
- Chloe
- Photo mod
#1072 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
skupljac_zeljeza wrote: ↑24/02/2025 09:13Šta god bi neko htio da počne u ovoj državi nešto drugačije zaskoče ga sa onim našim....šta'š ba ti, znam te kad si dijete bio. Kao Vučićevi o studentima.....strani plaćenici. Ne diraj ništa, pokvarit ćeš.Chloe wrote: ↑24/02/2025 07:57
- dr_Evil
#1073 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Aman, nikako da ja uhvatim kakvu kolegicu na samo da pije kafuskupljac_zeljeza wrote: ↑24/02/2025 09:44Mi smo jedinstveni u svemu...čak i kada radimo u korist svoje štete.
- skupljac_zeljeza
- dr_Evil
#1075 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?
Ma sto se tice tih stvari ja stvarno nemam srece u poslovnom okruzenju, mozda i bolje. Cesto kazem gdje ne upisah ekonomiju ili pravo, koji me djavo natjera u tehniku.skupljac_zeljeza wrote: ↑24/02/2025 09:55A onda je ti izdvojiš i kažeš....imaš trenutak, moram nešto s tobom na samo.Fercera, vjeruj mi.
Ako ne može u tom trenu onda te traži.....šta si ono ti trebao?
![]()