Vjerovatno će presuda biti zabrana bavljenja politikom, neće ga ni hapsiti. Onog drugog mazluma će možda nekad i uhapsiti.Thorgerson wrote: ↑23/02/2025 17:22Ko je Fadila uhapsio kad je osudjen? Ko ga je odveo na izdrzavanje kazne? Haj provjeri pa dodji na temu.
Dobro ti je napisao. Upoznaj se sa funkcionisanjem pravosudja, pa postavljaj neka smislenija pitanja.
Ne funckionisu tako stvari. Budes osudjen i odmah idu lisice. Nije film jbt.
Politicko desavanje u RS vol 1
-
JovicSA
#2851 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
-
LSD
#2852 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
@Thorgerson
Posto vidim da se malo mucis dok razmisljas, da ti maksimalno pojednostavim pitanje:
Ako osude Dodika i ako sud potvrdi presudu nakon zalbe - ko ce ga hapsiti i gdje ?
Posto vidim da se malo mucis dok razmisljas, da ti maksimalno pojednostavim pitanje:
Ako osude Dodika i ako sud potvrdi presudu nakon zalbe - ko ce ga hapsiti i gdje ?
-
DonieBrasco
#2853 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Definitivno ce biti zanimljivo to da MUP RS, SIPA odbiju nalog da se uhapsi, da se tamo nadređeni, šefovi, nacelnici, komandiri, sluzbena lica i ko je sve odogoran po duznosti, da se odvaze i kazu necemo ga hapsiti on je nas.
Last edited by DonieBrasco on 23/02/2025 18:19, edited 1 time in total.
- Peacean
#2854 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Uhapsiće ga organi zaduženi za to tamo gdje ga nađu pod uslovom da se sam ne preda sa advokatom. Nije on zaheban kao što voli da se predstavlja u javnosti.
-
geoxx
#2855 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne hapsi MUP i SIPA. Radi se o privodjenju koje vrsi sudska policija, ukoliko se osudjeni dobrovoljno ne odazove izvrsenju kazne. Neko vam je to vec napisao, ali opet vi o Mupovima i Sipi.
Ako se naredba za privodjenje ne moze izvrsiti, sud ce raspisati potjernicu. Pa Dodik moze do putovati samo do Srbije (
i to je upitno) i Moskve.
Ako se naredba za privodjenje ne moze izvrsiti, sud ce raspisati potjernicu. Pa Dodik moze do putovati samo do Srbije (
i to je upitno) i Moskve.
-
DonieBrasco
#2856 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako se u MUP RS i SIPA nadređeni na pozicijama naprave ludi i stanu mu u odbranu kako ce to ici dalje.
-
geoxx
#2857 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Sud ce raspisati potjernicu, domacu i medjunarodnu. Mada ces tad imati vecih problema u vidu toga sto si naveo.
Ali sve se to odnosi na period nakon pravosnaznosti presude, sto moze biti za 6 mjeseci, a moze i za godinu i 6 mjeseci. Zavisno hoce li se presuda ukinuti ili potvrditi. Pa i nakon pravosnaznosti mozes oduziti dva mjeseca ko Fadil.
Osim ako sud odmah u srijedu ne odluci odrediti pritvor. Sto je vrlo malo vjerovatno.
Ali sve se to odnosi na period nakon pravosnaznosti presude, sto moze biti za 6 mjeseci, a moze i za godinu i 6 mjeseci. Zavisno hoce li se presuda ukinuti ili potvrditi. Pa i nakon pravosnaznosti mozes oduziti dva mjeseca ko Fadil.
Osim ako sud odmah u srijedu ne odluci odrediti pritvor. Sto je vrlo malo vjerovatno.
-
korisnicki
#2858 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Nakon pravosnažnosti presude na zatvor manje od pet godina osuđeni će naknadno dobiti riješenje o vremenu i mjestu izdržavanja kazne te poziv da se javi na izdržavanje kazne. Ukoliko se ne pojavi sud izdaje nalog za privođenje sudskoj policiji. Ukoliko ga sudska policija ne uspije pronaći, sud raspisuje potjernicu.
Pritvor se obvezno određuje ako je izrečena kazna zatvora preko pet godina ili ako sud cijeni da postoji opasnost od bijega osuđenog ili opasnost ponavljanja djela.
Itekako je sve na dugu štapu.
Pritvor se obvezno određuje ako je izrečena kazna zatvora preko pet godina ili ako sud cijeni da postoji opasnost od bijega osuđenog ili opasnost ponavljanja djela.
Last edited by korisnicki on 23/02/2025 18:48, edited 1 time in total.
-
milib988
#2859 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Mene isto nekako zanima, eto Sena odradi posao, osuda, mozda i prdekana 6 mjeseci sta vec..
Sta onda? Ko ce da smrada uhapsi, pricao je davni dana, da ima on neku svoju zastitu? Mislim hej, gdje to ima - ne cudi me da ti njegovi ne bi krenuli na vojsku/SIPU sta vec...
Sta onda? Ko ce da smrada uhapsi, pricao je davni dana, da ima on neku svoju zastitu? Mislim hej, gdje to ima - ne cudi me da ti njegovi ne bi krenuli na vojsku/SIPU sta vec...
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#2860 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Bolje mu je da je napravio zrtvu od sebe
da ga osude na godinu, udare mu neke zabrane i sl
Sina uveo u politiku, a on da nadgleda sa imanja
Sina uveo u politiku, a on da nadgleda sa imanja
- Prpa.ba
#2861 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Optuzeni ne samo da tokom procesa nije pokazao kajanje, ni zaljenje, nego je i opasnost ponavljanja djela za koje je optuzen, kao i tezih krivicnih djela protiv ustavno-pravnog poretka - izuzetno visoka. Pritvor bi bio vise nego opravdan.korisnicki wrote: ↑23/02/2025 18:41 Nakon pravosnažnosti presude na zatvor manje od pet godina osuđeni će naknadno dobiti riješenje o vremenu i mjestu izdržavanja kazne te poziv da se javi na izdržavanje kazne. Ukoliko se ne pojavi sud izdaje nalog za privođenje sudskoj policiji. Ukoliko ga sudska policija ne uspije pronaći, sud raspisuje potjernicu.
-
JovicSA
#2862 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ljudi šta je vama, neće biti kazna zatvora, biće zabrana bavljenja političkim radom. Krmak će nastaviti ponašati se kao da se ništa nije desilo i krenut će u ove procese koje je najavio a to je onda za zatvora. Do tada ima još 4-6 mjeseci. Dakle spremite se, kako na ličnom tako i na nivou naroda i to je to.
-
milib988
-
DonieBrasco
#2864 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ni respiratorska ekipa nije dosla na prvostepenu. 
- video
-
mishic
#2866 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Kada diktatori i diktature počnu gubiti kontrolu onda istina ubrza svoj izlazak na svjetlo dana:
INTERVJU NENADA ČANKA ZA "SB" POSLIJE KOJEG DODIK I VUČIĆ NEĆE MIRNO SPAVATI: "U Srbiji je napravljen sistem sličan Trećem Rajhu. Dodik kaže da je Srbin samo onaj ko je saglasan sa hitlerovskom koncepcijom"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... cijom.html
INTERVJU NENADA ČANKA ZA "SB" POSLIJE KOJEG DODIK I VUČIĆ NEĆE MIRNO SPAVATI: "U Srbiji je napravljen sistem sličan Trećem Rajhu. Dodik kaže da je Srbin samo onaj ko je saglasan sa hitlerovskom koncepcijom"
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... cijom.html
- banjaluka078
- Moderator
#2867 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Otkud znam da li snimak postoji i šta je na njemu...šta god da je, ako nema djece i životinja, sve je za ljude koji se dogovore, jedino nije OK da neko zloupotrijebi povjerenje, pa pusti video u cirkulaciju.
Ne znam da bi meni tako nešto uticalo na moj glas. Meni je strašnije njegovo slikanje s četničkom zastavom i sva njegova ideologija i to što je egomanijak s kojim je nemoguće raditi, nego ako je imao seks s drugim muškarcem.
Draško se sprema za predsjedničke izbore već sad, zato je sad uz Milorada, da privuče i njegove glasače. Mislim da se nada vanrednim predsjedničkim izborima, ako Miloradu ukinu političko djelovanje. Mali je i glumac i proračunat. On je uz Milorada, iako njegova familija i osoba koja ga je uvela u politiku, Igor Crnadak, danas poziva ljude da ne nasjedaju i ne odazivaju se na Dodikov poziv.
Plus, već dugo je "na turneji" po opštinama, prikuplja glasove. U Posavini potkopava Petrovića, otvoreno mu ne uzvraća podršku, a Ljubiša je njemu u BL dovezao autobuse ljudi.
Ne znam da bi meni tako nešto uticalo na moj glas. Meni je strašnije njegovo slikanje s četničkom zastavom i sva njegova ideologija i to što je egomanijak s kojim je nemoguće raditi, nego ako je imao seks s drugim muškarcem.
Draško se sprema za predsjedničke izbore već sad, zato je sad uz Milorada, da privuče i njegove glasače. Mislim da se nada vanrednim predsjedničkim izborima, ako Miloradu ukinu političko djelovanje. Mali je i glumac i proračunat. On je uz Milorada, iako njegova familija i osoba koja ga je uvela u politiku, Igor Crnadak, danas poziva ljude da ne nasjedaju i ne odazivaju se na Dodikov poziv.
Plus, već dugo je "na turneji" po opštinama, prikuplja glasove. U Posavini potkopava Petrovića, otvoreno mu ne uzvraća podršku, a Ljubiša je njemu u BL dovezao autobuse ljudi.
- Peacean
#2868 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/crna ... /250223097Crnadak najavio prve poteze vlasti RS-a bez Dodika i SNSD-a: Moraju se prekinuti ucjene
-
mishic
#2869 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
I da malkice iskuliramo ovu euforiju, biće "tresla se gora, rodio se miš", i ništa više.
Personalna promjena od Miloševića do danas ni u Srbiji ni u rs-u ne znači ništa jer je stvoren sistem koji u sebi ima mehanizme diktature, bezakonja, lopovluka i režimske prisile koja sve nepoćudne eliminira i isključuje iz svih društvenih aktivnosti.
Dočekati da svijest sazrije i narod uvidi kuda takvi režimi i politike vode nije lahko jer taj tvrdokorni režim preobrati i u svoj jaram upregne i one koji se, kao svojevremeno Dodik, čine drugačijim. A stvarno drugačiji prođu kao pokojni Đinđić.
Zbog svega toga ništa spektakularno nije moguće izuzev ako se najavljeni protesti u Srbiji, a to nije nemoguće, preliju i u BiH gdje bi mladi ljudi konačno počeli borbu protiv diktature, režima, korupcije i svih drugih devijacija insistirajući na demokratizaciji društva. A to je proces i ne može se dogoditi preko noći.
Personalna promjena od Miloševića do danas ni u Srbiji ni u rs-u ne znači ništa jer je stvoren sistem koji u sebi ima mehanizme diktature, bezakonja, lopovluka i režimske prisile koja sve nepoćudne eliminira i isključuje iz svih društvenih aktivnosti.
Dočekati da svijest sazrije i narod uvidi kuda takvi režimi i politike vode nije lahko jer taj tvrdokorni režim preobrati i u svoj jaram upregne i one koji se, kao svojevremeno Dodik, čine drugačijim. A stvarno drugačiji prođu kao pokojni Đinđić.
Zbog svega toga ništa spektakularno nije moguće izuzev ako se najavljeni protesti u Srbiji, a to nije nemoguće, preliju i u BiH gdje bi mladi ljudi konačno počeli borbu protiv diktature, režima, korupcije i svih drugih devijacija insistirajući na demokratizaciji društva. A to je proces i ne može se dogoditi preko noći.
-
Tyke
#2870 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
LSD se definitivno ne razumije u ovo ni trun, ali eto ima brigu ko ce ga i kako uhapsiti.geoxx wrote: ↑23/02/2025 17:08Ne znam sta tebi ovdje nije jasno. Ljudi ti pricaju o proteku vremena izmedju prvostepene i drugostepene odluke. Dodiku u srijedu slijedi prvostepena.
Ti pricas o proteku izmedju pravosnaznosti presude i izvrsenja iste.
A prvo da sacekamo pravosnaznu presudu kao preduslov za hapsenje.
Ja bih najvise volio da nakon konacne presude Dodick pobjegne u Srbiju ili gdje drugo, bas kao pravi picic, pa onda da se raspise potjernica makar ga nikad ne uhvatili, da ne postoji na politickoj sceni, pa onda i kakvu reviziju svega sto posjeduje da sta i drzava hajruje i zarobi.
- dale cooper
#2871 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Pa ako ga se uspije maknuti sa političke scene, to mu ne gine. To i jeste njemu najveći strah, da ako ga maknu iz politike više neće biti u mogućnostiTyke wrote: ↑23/02/2025 21:54LSD se definitivno ne razumije u ovo ni trun, ali eto ima brigu ko ce ga i kako uhapsiti.
A prvo da sacekamo pravosnaznu presudu kao preduslov za hapsenje.
Ja bih najvise volio da nakon konacne presude Dodick pobjegne u Srbiju ili gdje drugo, bas kao pravi picic, pa onda da se raspise potjernica makar ga nikad ne uhvatili, da ne postoji na politickoj sceni, pa onda i kakvu reviziju svega sto posjeduje da sta i drzava hajruje i zarobi.![]()
da štiti ono što je do sada stekao. A politički protivnici sa strane jedva to čekaju.
-
JovicSA
#2872 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ako ga presudom i pritiskom maknu sa političke scene to će biti najveća pobjeda države i svih naroda u BiH pa i Srba pogotovo. Mislim da je Dodik sada digao sve na noge, od Orbana, Fice, AfD, i svih veza do Trumpa jer ovo mu je kapak. Možda ću biti paranoičan ali ako on shvati i dobije garancije da će iza njega stati Trump spreman je i onemogućiti diverzijom izricanje presude, upamtite šta vam kažem.
- Better Man
#2873 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Ne budalite. Trump neće stati iza njega. Može ga samo dodatno poniziti kao što je uradio i sa Vučićem u svom prošlom mandatu. Dodik je svjestan da mu je došao kraj i da ga ni Vučić ne može spasiti da iatane na vlasti.JovicSA wrote: ↑23/02/2025 22:01 Ako ga presudom i pritiskom maknu sa političke scene to će biti najveća pobjeda države i svih naroda u BiH pa i Srba pogotovo. Mislim da je Dodik sada digao sve na noge, od Orbana, Fice, AfD, i svih veza do Trumpa jer ovo mu je kapak. Možda ću biti paranoičan ali ako on shvati i dobije garancije da će iza njega stati Trump spreman je i onemogućiti diverzijom izricanje presude, upamtite šta vam kažem.
- problemnatravunu
#2874 Re: Politicko desavanje u RS vol 1
Poziva vagina svoje sendvićare na dvodnevni miting u BL , kaže da ne dolaze pred Sud BiH , ne znam samo jel spremio kazan sa pasuljem , i leba , valja to hraniti dva dana