Ako BSW ili FDP uđu u Bundestag onda onda CDU i SPD nemaju dovoljno mandata za 50%+1

Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Ma svabe su kljuc za EU, kljuc za UA i kljucina za Balkan. Da su ovi medjedovi (iz bakinaca) dobili(a neeeemaaaa sanse da bi imali 50,1%) u svabiji ikad(iako su imali i brkicu osobno kao vodju ipak to nisu dump usa) bio bi to sah-mat i game over za sav demokratski svijet.
Uzas je , a istovremeno se uoooopste ne cudim.izvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Eh sad je pitanje hoce li moci sami, jer bsw je na 4,9% trenutno, ako ne budu, onda bi moglo biti sranje...zeleni i cdu vode ponovo u uzasne odnose u vladi. A poslije uzasne vlasti ponovo u vlast ostaviti i spd i zelene je opet besmisleno..
Ali svejedno, afd je druga najjaca stranka u njemackoj, sto je uzas.
Pa šta tačno da rade? Da puste Ruse da pokucaju na vrata Poljske?skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 19:44Uzas je , a istovremeno se uoooopste ne cudim.izvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Eh sad je pitanje hoce li moci sami, jer bsw je na 4,9% trenutno, ako ne budu, onda bi moglo biti sranje...zeleni i cdu vode ponovo u uzasne odnose u vladi. A poslije uzasne vlasti ponovo u vlast ostaviti i spd i zelene je opet besmisleno..
Pa drzava tone , ovi salju pare Ukrajini, primaju svakakvu bagru …. Stavljaju 30kmh tempolimit na neke glavne ulice … o cijema da ne pricam.
Znaci, nije cudo ….
dok AfD bilježi snažan rast, postajući ključni faktor u budućim političkim pregovorima.
Sumnjiv mi je do bola sa ovim zadnjim upisima. Njega je stazi negdje safaTo 100%.

Nebi Adenauer nikad glasao za te seljobere, što jest-jest.ultima_palabra wrote: ↑23/02/2025 19:53Kad Bosnjo nakon 5 godina u Njemackoj hoce da je veci Svabo od Adenauera.
Nisu Svabe jedini Evropljani. Zar ne ?sehohari wrote: ↑23/02/2025 19:47Pa šta tačno da rade? Da puste Ruse da pokucaju na vrata Poljske?skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 19:44Uzas je , a istovremeno se uoooopste ne cudim.izvrsni direktor wrote: ↑23/02/2025 19:37
Prema trenutnom, cdu i spd..imaju dovoljno mjesta za vecinu..uopci izbora su rekli da nemaju nista protiv. A i javnost je za tu tzv veliku koaliciju..mnogi smatraju da je najbolja opcija u borbi protiv jacanja afd.
Pa drzava tone , ovi salju pare Ukrajini, primaju svakakvu bagru …. Stavljaju 30kmh tempolimit na neke glavne ulice … o cijema da ne pricam.
Znaci, nije cudo ….
Ti limiti od 30km/h najčešće i jesu rezultat volje lokalaca, isto kao i 90% drugih sranja gdje svako krivi politiku a ne razmažene guzice.
Radikalizirao se skafi, hoce to kazu
Pogledaj samo sta piše u vezi Ukrajine i sve ce ti biti jasnoGandalfSivi wrote: ↑23/02/2025 19:55 Samo da pozdravim “novinara” Klixa i toplo mu preporucim da mijenja zanimanje. Traze vazda vozace kamiona…
dok AfD bilježi snažan rast, postajući ključni faktor u budućim političkim pregovorima.
AfD sam jer serem po SAD i kazem da Njemacka treba gledati svoju guzicu u ovom svom sranju.Ozimician wrote: ↑23/02/2025 20:03 Dajte ba ljudi, kakav Skafi i radikalizacija. Nije on tema svakako, covjek samo kaze da jednostavno nakon svega sto se desava u drzavi, nije cudno da te neke alternativne ideje dolaze do izrazaja.
I prije 100 god. je Njemacku tresla inflacija i ekonomska kriza i onda su isplivale te radikalne ideje. Kad ekonomija pada, ljudi ispodprosjecne inteligencije zahtjevaju jednostavna objasnjenja, najlakse uprti prst na auslendere.
Evo meni prije par dana iskoci video kako od neke Ukrajinke koja je tu sa 2 djece i objavljuje svoja primanja od drzave i kako je zahvalna njemackoj vladi na tome.
Uglavnom ukupna primanja su bila 1900€ + placen stan i top komentar je bio:
Toliko dobijati za sjedenje kuci i da ne zna rijeci njemackog, nije ni cudo sto AfD raste.

Da li je u njemačkoj moguća manjinska vlada, da CDU vlada a da im sdp, zeleni i potencijalno linke daju podrškusehohari wrote: ↑23/02/2025 19:46 Mislim da se previše radujete, makar to ja mislim
AfD je možda dobio "samo" 20%, ali i to je horor jer će napraviti koalicione dogovore veoma teškim.
Najbolja opcija bi bila Grande koalicija SPD i CDU. No, ako uđu FDP i/ili BSW u vlast, to otpada i mora se formirati neka koalicija sa tri partnera, što je užas.
U konzervativnim medijima je se pravila tolika hajka protiv Zelenih da je sada veoma teško kako će Merz svojim glasačima prodati neku koaliciju s njima. Istovremeno, neka koalicija sa FDP-om i SPD-om bi mogla socijaldemokrate natjerati da oni odbiju ili da to bude kratkog daha.
Da ne govorimo o situaciji gdje samo BSW ulazi, a ne FDP. Tu je onda jedina realna alternativa koaliciji između CDU i AfD, ili novih izbora na kojima bi AfD odnijela još više glasova, baš CDU-Zeleni-SPD.
Ljudi ne razumiju, AfD se teško spominje kao najgora opcija, ali BSW je AfD u drugom pakovanju, i oni su za koaliciju isto, Putinovci teški, protiv stranaca, ali eto sa nešto malo šminke da su socijalni ali zna se za koga.
Teška vremena.
Gotovo nemoguće.Nisamsdaali wrote: ↑23/02/2025 20:07Da li je u njemačkoj moguća manjinska vlada, da CDU vlada a da im sdp, zeleni i potencijalno linke daju podrškusehohari wrote: ↑23/02/2025 19:46 Mislim da se previše radujete, makar to ja mislim
AfD je možda dobio "samo" 20%, ali i to je horor jer će napraviti koalicione dogovore veoma teškim.
Najbolja opcija bi bila Grande koalicija SPD i CDU. No, ako uđu FDP i/ili BSW u vlast, to otpada i mora se formirati neka koalicija sa tri partnera, što je užas.
U konzervativnim medijima je se pravila tolika hajka protiv Zelenih da je sada veoma teško kako će Merz svojim glasačima prodati neku koaliciju s njima. Istovremeno, neka koalicija sa FDP-om i SPD-om bi mogla socijaldemokrate natjerati da oni odbiju ili da to bude kratkog daha.
Da ne govorimo o situaciji gdje samo BSW ulazi, a ne FDP. Tu je onda jedina realna alternativa koaliciji između CDU i AfD, ili novih izbora na kojima bi AfD odnijela još više glasova, baš CDU-Zeleni-SPD.
Ljudi ne razumiju, AfD se teško spominje kao najgora opcija, ali BSW je AfD u drugom pakovanju, i oni su za koaliciju isto, Putinovci teški, protiv stranaca, ali eto sa nešto malo šminke da su socijalni ali zna se za koga.
Teška vremena.