Velika Kladuša

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Edin H.

#26 Re: Velika Kladuša

Post by Edin H. »

U suru Kendiću :oops:
Chloe
Photo mod

#27 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Quaresma wrote: 08/01/2025 02:06 Kakva je gore sad situacija u Krajini, jel otpuhao jugo snijeg?
Juče ujutro je već bio otpuhan, a ne znam situaciju na višim predjelima, ako nije danas će otići pa-pa. :D
Chloe
Photo mod

#28 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Edin H. wrote: 08/01/2025 02:38 U suru Kendiću :oops:
Ejhh, u suru će onaj ko je plaćen da radi i oni koji su takvima omogućili takvo bahaćenje. :oops:
Chloe
Photo mod

#29 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Idu promjene, laganini ... :D

Izložba likovnih djela kladuških slikara povodom Dana općine Velika Kladuša

Image

Moja raja ... :srce:

Najslađi događaj uz tortu za rođendan Općine Velika Kladuša

Image

:)

A ovo je historijski momenat:

U povodu obilježavanja Dana Općine Velika Kladuša položeni vijenci na spomen obilježjima

U povodu obilježavanja Dana općine Velika Kladuša, danas su položeni vijenci na nekoliko značajnih lokacija: u Gradskom parku, haremu Gradske džamije, ispred Centra za kulturu i obrazovanje „Zuhdija Žalić“ te na mezarju Dubrave.

Vijence su položile delegacije predvođene općinskim načelnikom Borisom Horvatom i predsjedavajućim Općinskog vijeća Asimom Veladžićem, kao i predstavnici klubova koji participiraju u Općinskom vijeću. Obilježavanju su prisustvovali i predstavnici svih političkih stranaka koje čine aktuelni saziv Općinskog vijeća, zaposlenici općinskog organa uprave te brojni građani.

- Harem gradske džamije - Šehidsko turbe
- Dubrave - mezarje poginulih pripadnika tzv. APZB
Chloe
Photo mod

#30 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Svečano obilježen 23. februar – Dan općine Velika Kladuša

Image

https://www.radiovkladusa.ba/svecano-ob ... a-kladusa/

:srce: :bih:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#31 Re: Velika Kladuša

Post by teskeredzic_22 »

Chloe wrote: 23/02/2025 13:49
Spoiler
Show

Image

Čestitam :bih:

Bio sam u Todorovu u ponedeljak (ne i u V.Kladuši).
Chloe
Photo mod

#32 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

teskeredzic_22 wrote: 23/02/2025 13:51
Chloe wrote: 23/02/2025 13:49
Spoiler
Show

Image

Čestitam :bih:

Bio sam u Todorovu u ponedeljak (ne i u V.Kladuši).
Hvaaalaaaa ... Trebalo je dočekati da se ovako obilježi rođendan moje općine. Pomalo žalim što sam bila odsutna, ali svakako ide Dan nezavisnosti BiH, što je puno veće za službeno obilježavanje, posebno za VK.

Ma šta ćeš u Todorovu .. :shock: saad kontam, šta gore ima zanimljivo?!🫣😂
teskeredzic_22

#33 Re: Velika Kladuša

Post by teskeredzic_22 »

Chloe wrote: 23/02/2025 13:58
Vjerovala ili ne - posao.
Chloe
Photo mod

#34 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

teskeredzic_22 wrote: 24/02/2025 07:05
Pretpostavila sam da je posao ... i skontaaalaa, obzirom na posao koji radiš ( koliko sam pohvatala) ....
Alibegiću si bio "gosT" :hm: jel tako? :D
teskeredzic_22

#35 Re: Velika Kladuša

Post by teskeredzic_22 »

Chloe wrote: 24/02/2025 07:31
teskeredzic_22 wrote: 24/02/2025 07:05
Pretpostavila sam da je posao ... i skontaaalaa, obzirom na posao koji radiš ( koliko sam pohvatala) ....
Alibegiću si bio "gosT" :hm: jel tako? :D
Prezime ne znam fakat :lol:

Ali sam se iznenadio samom historijom mjesta jer sam guglao naveče u Banja Luci :mrgreen:
di_natale

#36 Re: Velika Kladuša

Post by di_natale »

Ah Todorovo, Donji Purići, Šumatac, Donja Lučka, Pećigrad...

Šta sam puta gore bio posljednje dvije godine, jednom ili dva puta mjesečno do VK. :bih:
Chloe
Photo mod

#37 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

di_natale wrote: 01/03/2025 23:14 Ah Todorovo, Donji Purići, Šumatac, Donja Lučka, Pećigrad...

Šta sam puta gore bio posljednje dvije godine, jednom ili dva puta mjesečno do VK. :bih:
:-D :thumbup:
Chloe
Photo mod

#38 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Presuda Fikretu Abdiću: Tri i po godine zatvora i vraćanje skoro pola miliona KM
Pored zatvorske kazne, Abdić je obavezan da Općini Velika Kladuša nadoknadi štetu u iznosu od 487.907 KM

Kantonalni sud u Bihaću donio je prvostepenu presudu protiv Fikreta Abdića, bivšeg načelnika Velike Kladuše, osudivši ga na tri godine i šest mjeseci zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

https://avaz.ba/vijesti/bih/967789/pres ... miliona-km
dr_Evil

#39 Re: Velika Kladuša

Post by dr_Evil »

Sad pogledah Babin intervju sta je dao za onog genocidasa Marica. Moram da kazem da mi je zanimljivo njegovo objasnjenje kako je SDA preko ledja V.Kladuse izgradila Tesanj i koliko je fabrike preneseno tamo za kikiriki novce. A i zanimljivo mi je kako niko ne potraziva imovinu Agrokomerca u Hrvatskoj.

:thumbup:
Chloe
Photo mod

#40 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Zaprati Arijana Jelenoviča i njegovu mamu Elviru Abdić Jelenović kad ti već paše njihova spika i istina ... :thumbup: svakako će ti dušu nahraniti, mržnjom prema SDA .... :lol:
dr_Evil

#41 Re: Velika Kladuša

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 18/11/2025 16:38 Zaprati Arijana Jelenoviča i njegovu mamu Elviru Abdić Jelenović kad ti već paše njihova spika i istina ... :thumbup: svakako će ti dušu nahraniti, mržnjom prema SDA .... :lol:
Pa dobro, na stranu te stranacke fore. Jel istina ili nije da su odredjena postrojenja prenesena u Tesanj za kikiriki novce? Ne mislim ja nista o autonomasima pozitivno, to je isto kao prica o Juki neki dan, onog dana kad okrenes pusku na svoj narod sve zaslugue bilo koje vrste treba da se brisu iz historije.

Ali sad je pitanje da li je Kladusa pokradena na racun nekih drugih opstina?
ljubijankic

#42 Re: Velika Kladuša

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 20/11/2025 10:29
Chloe wrote: 18/11/2025 16:38 Zaprati Arijana Jelenoviča i njegovu mamu Elviru Abdić Jelenović kad ti već paše njihova spika i istina ... :thumbup: svakako će ti dušu nahraniti, mržnjom prema SDA .... :lol:
Pa dobro, na stranu te stranacke fore. Jel istina ili nije da su odredjena postrojenja prenesena u Tesanj za kikiriki novce? Ne mislim ja nista o autonomasima pozitivno, to je isto kao prica o Juki neki dan, onog dana kad okrenes pusku na svoj narod sve zaslugue bilo koje vrste treba da se brisu iz historije.

Pogledaj kome je prodana imovina van Agrokomerca koja je bila u Hrvataskoj i ostalim državama :-D Patriotama naravno, kao i ova postrojenja :bih:
dr_Evil

#43 Re: Velika Kladuša

Post by dr_Evil »

ljubijankic wrote: 20/11/2025 10:32

Pogledaj kome je prodana imovina van Agrokomerca koja je bila u Hrvataskoj i ostalim državama :-D Patriotama naravno, kao i ova postrojenja :bih:
Ma veze nemam o Agrokomercu, ali eto zanimljivo mi bilo kad kaze da su napravili procjenu na 22miliona samo jedne od tih pokradenih dijelova, a otislo za 3 u Tesanj i kako se administracija grada hvali kako je donijela 3 miliona u budzet :D

Mislim imamo mi tih prica po cijeloj BiH, nije Kladusa nesto posebno. Nego vise mi je zanimljiva ta poveznica izmedju propasti Kladuse i nastajanja ekonomskog tigra Tesnja.
ljubijankic

#44 Re: Velika Kladuša

Post by ljubijankic »

dr_Evil wrote: 20/11/2025 10:35
ljubijankic wrote: 20/11/2025 10:32

Ma veze nemam o Agrokomercu, ali eto zanimljivo mi bilo kad kaze da su napravili procjenu na 22miliona samo jedne od tih pokradenih dijelova, a otislo za 3 u Tesanj i kako se administracija grada hvali kako je donijela 3 miliona u budzet :D

Mislim imamo mi tih prica po cijeloj BiH, nije Kladusa nesto posebno. Nego vise mi je zanimljiva ta poveznica izmedju propasti Kladuse i nastajanja ekonomskog tigra Tesnja.
Isti šablon kao i za sve ostale SDA privrednike. Bogaćenje preko leđa države i Jugoslovenskih firmi. Ne vidim sta je tu cudno vala.

P.S. napomena da se SDA bori za narod :bih: i dalje najjaca izjava u historiji svih foruma :lol:
Chloe
Photo mod

#45 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Ne znam ko je i šta procjenjivao, to što kažeš 22 miliona vrijednosti procjenili, treba imati na umu, većinu industrijskih postrojenja su uvozili iz Engleske, Njemačke, Italije polovna... Koliko je to bila stara tehnologija nakon rata? Koliko se sjećam tvornica stočne hrane je bila nova, pa je niko nije "preselio" ali jeste oštećeno.

Na naše znanje ( građana ) nije. Industrijsko postrojenje ma koje nije igla da se može odnijeti neprimjećeno. Bilo je prodaja, po tužbama radnika i sl. neko kupi za male pare i preproda drugima, da li je tu neko iz Tešnja trgovao, moguće....
Narod je krao - naš narod, i jedni i drugi i mali i veliki. Agrokomerc kad je u pitanju - kako došao - tako otišao.
dr_Evil

#46 Re: Velika Kladuša

Post by dr_Evil »

Chloe wrote: 20/11/2025 12:20

Ne znam ko je i šta procjenjivao, to što kažeš 22 miliona vrijednosti procjenili, treba imati na umu, većinu industrijskih postrojenja su uvozili iz Engleske, Njemačke, Italije polovna... Koliko je to bila stara tehnologija nakon rata? Koliko se sjećam tvornica stočne hrane je bila nova, pa je niko nije "preselio" ali jeste oštećeno.

Na naše znanje ( građana ) nije. Industrijsko postrojenje ma koje nije igla da se može odnijeti neprimjećeno. Bilo je prodaja, po tužbama radnika i sl. neko kupi za male pare i preproda drugima, da li je tu neko iz Tešnja trgovao, moguće....
Narod je krao - naš narod, i jedni i drugi i mali i veliki. Agrokomerc kad je u pitanju - kako došao - tako otišao.
Kako cuo od njega, rijec je o procjeni, znaci trenutna vrijednost, ne ono sto je Tito onomad platio. A da se kralo to vjerujem, da si samo vidila sta se u Mostaru uradilo sa Fabrikom duhana. Ali da bi unistili fabriku prvo su morali da otkucaj gdje je Armija sakrila dobar dio oruzja iz rata, valjda je to neki cin izdaje za koji vrhuska stranke mora da odgovara.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#47 Re: Velika Kladuša

Post by Bobi »

Chloe
Photo mod

#48 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Chloe
Photo mod

#49 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

Bobi wrote: 29/11/2025 15:58
Ko je taj Nermin Leto :? ... Kad vidim kulu bez kape .... :run:

Ovo si trebao postaviti :D

Chloe
Photo mod

#50 Re: Velika Kladuša

Post by Chloe »

:srce: Regeneracija - Gricko - Mirza - "Cvijeće iz moje bašte"

Image
Domaća kompanija
Regeneracija obilježila 20 godina rada: Donacije, stipendije i priznanje Građevinskog fakulteta Sarajevo

Regeneracija, u potpunosti domaća bosanskohercegovačka kompanija specijalizirana za proizvodnju uređaja za prečišćavanje otpadnih i oborinskih voda te izgradnju vodovodnih sistema, obilježila je 20 godina od osnivanja.
Tim povodom u Sarajevu je održana prezentacija na kojoj su predstavljeni razvojni putevi firme, najznačajniji projekti i planovi za budućnost.

Tokom dvije decenije rada, Regeneracija je izrasla u jedno od prepoznatljivih imena u sektoru vodoprivrede, sa 100 zaposlenih, među kojima je više od 20 visokoobrazovanih stručnjaka. Kompanija danas posluje i kroz svoje firme u Crnoj Gori i Hrvatskoj, te nastavlja jačati svoj regionalni utjecaj i izvozne kapacitete.

Posebnu pažnju na prezentaciji privukla je priča tehničkog direktora Mirzeta Beganovića, koji je prezentaciju i održao.

Beganović je u Regeneraciju došao još kao student, a kompanija je kroz godine pružala snažnu podršku njegovom stručnom i akademskom razvoju - od prvih praktičnih iskustava pa sve do sticanja magistarskog i doktorskog zvanja.

Danas je jedan od vodećih stručnjaka u sektoru, a njegova priča predstavlja najbolji primjer dugoročne posvećenosti kompanije razvoju domaćeg inženjerskog kadra. Beganović je također i trener karate kluba "Regeneracija" i selektor dječije reprezentacije BiH, koji je u dosadašnjem radu KK Regeneracija iznjedrio 138 reprezentativaca BIH.

U sklopu obilježavanja jubileja dodijeljene su i donacije ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja i djeci s posebnim potrebama. Donacije u iznosu od po 5.000 KM uručene su:

Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave - Sarajevo,
Svetoj Obitelji - Mostar,
Udruzi Vedri Osmjeh - Mostar.
Veliku pažnju privukla je i dodjela prvih stipendija "Kenan Hoti", nazvanih po dugogodišnjem uposleniku Regeneracije čiji je profesionalni i ljudski doprinos ostavio dubok trag u kolektivu.

Stipendije su namijenjene studentima Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, fakulteta koji je i Kenan pohađao. Četiri studenta dobila su stipendije u iznosu od 2.000 KM, a želja kompanije je da ovaj program postane trajna tradicija podrške mladim stručnjacima.

Povodom obilježavanja "Dana fakulteta" Građevinski fakultet Univerziteta u Sarajevu je 10. decembra dodijelio kompaniji Regeneracija posebno priznanje "Prijatelj Fakulteta", za izuzetan doprinos unapređenju rada, razvoja i promocije Fakulteta, čime je dodatno potvrđena snažna veza između akademske zajednice i privrede.

"Dvadeset godina Regeneracije nije samo priča o projektima, nego o ljudima koji su rasli zajedno s firmom. Naš najveći uspjeh su naši uposleni i zajednica kojoj pripadamo. Podrška mladima, obrazovanju i razvoju struke je vrijednost na kojoj ćemo graditi i narednih 20 godina", istakao je direktor kompanije Edin Miljković.

Iz Regeneracije poručuju da ostaju posvećeni razvoju infrastrukture, tehnološkim inovacijama i jačanju domaće stručnosti u oblasti vodoprivrede.
Post Reply