Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

zilog

#28326 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 10:35
zilog wrote: 22/02/2025 10:30
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 10:18

Pa te nece reci da su porazeni bili :lol:
Svi proruski trolovi, poput tebe, su rekli, da je to bilo dobrovoljno. Sta sada, treba za svakog padobranca a la carte terminologija?

Kako god. Ako su izvrsili agresiju, pardon "SVO", zbog sprjecavanja "raketa 500 km od Moskve", koliki glupan moras biti, pa ne braniti taj dio do zadnjeg zivog vojnika?

Bolje pitanje je, koliki glupan moras biti, da vjerujes, kako je to bio povod agresije na Ukrajinu?
Ja nisam rekao da je to bio povod.
Ja sam te pitao, zamisli sta bi bilo da to urade Rusi u blizini americke granice?

Pokusali su na Kubi pa je i tada zamalo nastao treci svjetski. A zamisli , povukli su se uz dogovor da i amerikanci svoje iz Turske povuku.

Samo kazem, nisu ni Amerikanci sveti …..
Nisu pokusali, na Kubi, nego su instalirali 9 komada "megatonki".

Koliko je raketa sa nuklearkama bilo u Ukrajini 24.02.2022.?

Nemoj samo da ti odgovor bude isti, kao i onog lika, za prskanje protiv krokodila...
Seawolf

#28327 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

kakabanja213 wrote: 22/02/2025 10:41
pici wrote: 22/02/2025 08:54
kluz franjo wrote: 21/02/2025 23:49
Evo ja tebe npr. smatram prosječnim, racionalnim korisnikom ovog foruma (kao i sebe uostalom).
I evo sa 90% tvog upisa se mogu složiti. Ali mi fakat ostaje misterija tog "bombardovanja" lgbt, woke, feministi, itd...
To se konstantno ponavlja kao neki argument.
Ja fakat, a upravo sam odgojio dvoje tinejdžera, nisam osjetio "bombardovanje" od tih nekih imaginarnih "woke-bomardera".
Ali svakodnevno i sa najviših razina ovih MAGA-rac ideologija se bombarduje o tom nekom "bombardovanju".
Pa je tako ovoj MAGA US administraciji najveći problem ona mala tinejdžerka iz Švedske.
Helem, ja jedino ideološko "woke-bombardovanje" percipiram iz tog tiktok-naci ugla.
Samo budala može povjerovati da je neka tinejdžerka iz Švedske opasnija za civilizaciju od aparthejd-jugend multimilionerskog naci-ja sa svojom društvenom mrežom.
MAGA je na tome dobila podršku i moze se qurcu svirat. Zasto oznacavam woke bombardovanje, pa zar nije. Upalim TV i na njemu se u udarnom terminu dva muškarca žvalje, dvije lezbe idu usvojiti bebu il surogat majke, vilenjak crnac ili kinez, transrodna osoba idol tinejdjerima koji puše travu itd itd. Mnogo toga ima i postalo je iritirajuce za prosjecnog (bjelačkog) gradjanina kojem to je pocelo da smeta. Ja prvi bi rekao ok, neka bude a onda glasao za MAGA, sto su mnogi i ucinili.
Mora se spustiti loptica i dobro promisliti sta je prioritet jer ako ovi MAGA/KKK zasjednu na vlasti, doci ce reda i na drugacije poput Liberala, socijalista, demokrata itd. MAGA/KKK ne trpi nista drugacije, to se vidi da podrzavaju totalitarne diktatorske režime. I prije je amerika podrzavala te rezime za svoj licni interes pogotovo u juznoj i srednjoj americi.
Kakva ce biti buducnost sad ne znam, pokrenuto je dosta toga lošeg i isplivao je Hitlerovski naciosocijalizam al na američki način.
Ako se ljudi ne trgnu, usljedit ce ono sto se desilo prije sto godina. Uspon zla i belaj.

Trenutno ne vidim nekog ili neku grupu demokratskih snaga da se oštro ovome usprotivi. Vidim Čembrlenski pristup i u americi i u EU. Ko ono sta bude bit ce pa sta bog da.

Trenutno su svi u šoku al to se treba prevazic, mora usljediti akcija. Totalno bojkotiranje MAGA izvodjaca, njihovo raskrinkavanje u lažima i populizmu. Mozda je vrijeme za revoluciju u americi. EU ce to pratiti. Poznate licnosti moraju biti najglasnije i predvoditi anti MAGA revoluciju. Ne vidim trece u sutnji i proce to samo od sebe. Neće, uzeli su prevelik zamah tako da mi woke bombardiranje dodje ko djecija igra.

Sranje.
Mislim da prosjecnom, bijelom, zapadnon gradjaninu ipak najvise smeta realnost da su u istom superluksuznom hotelu u Washingtonu, Londonu, Parizu, Minehnu... smjesteni zajedno sa dojucerasnjom bjelosvjetskom sirotinjom cesto druge boje koze. Trump im je samo obecao da ce ih vratiti na mjesto koje im "pripada", a to je da je zapadni bijeli covjek uvijek na vrhu piramide.
Trumpovim djelovanjem se prosječan bijeli čovjek može naći samo na vrhu ku☆ca, a ne na vrhu piramide.
skafiskafsnjak

#28328 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

zilog wrote: 22/02/2025 10:54

Svi proruski trolovi, poput tebe, su rekli, da je to bilo dobrovoljno. Sta sada, treba za svakog padobranca a la carte terminologija?

Kako god. Ako su izvrsili agresiju, pardon "SVO", zbog sprjecavanja "raketa 500 km od Moskve", koliki glupan moras biti, pa ne braniti taj dio do zadnjeg zivog vojnika?

Bolje pitanje je, koliki glupan moras biti, da vjerujes, kako je to bio povod agresije na Ukrajinu?
Ja sam te pitao, zamisli sta bi bilo da to urade Rusi u blizini americke granice?

Pokusali su na Kubi pa je i tada zamalo nastao treci svjetski. A zamisli , povukli su se uz dogovor da i amerikanci svoje iz Turske povuku.

Nemoj samo da ti odgovor bude isti, kao i onog lika, za prskanje protiv krokodila...
Pa dobro, i Amerikanci su imali u Turskoj , nisu pokusali imati …zar ne ?

Ukrajini je obecan ulazak u NATo …. A samim ti slanje americke vojske, i sto da ne, raketa.
Nisam na ruskoj strani, samo pokusavam reci da ni Amerikanci nisu sveci…. Pa valjda nam je to svima jasno iz njihovoh ratova na bliskom istoku i sada ovo sa Izraelom.

Oni bi uradili isto …. Samo jbg , borili bi se protiv terorista kao i uvijek. A te borbe svijet opravdava. Ipak su teroristi zlocinci ….
zilog

#28329 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 11:04

Ukrajini je obecan ulazak u NATo …. A samim ti slanje americke vojske, i sto da ne, raketa.
Nisam na ruskoj strani, samo pokusavam reci da bi Amerikanci nisu sveci….
Pa valjda nam je to svima jasno iz njihovoh ratova na bliskom istoku i sada ovo sa Izraelom.
Vidi ovako, omjesto da trosim tastaturu na demantovanje svake lazi koju napises, ubuduce postavi link na dokaz svojih tvrdnji.
EDIT: povlacim napisano.
Last edited by zilog on 22/02/2025 11:20, edited 1 time in total.
biglebovski

#28330 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

zilog wrote: 22/02/2025 11:14 Postavi dokaz da je neko, prije agresije, Ukrajini obecao ulazak u NATO?
Mogu li ja, namučih se naći link ali evo, nešto sam iskopao:

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

In response to Ukraine’s aspirations for NATO membership, Allies agreed at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine will become a member of NATO.
zilog

#28331 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

biglebovski wrote: 22/02/2025 11:16
zilog wrote: 22/02/2025 11:14 Postavi dokaz da je neko, prije agresije, Ukrajini obecao ulazak u NATO?
Mogu li ja, namučih se naći link ali evo, nešto sam iskopao:

https://www.nato.int/cps/en/natohq/topics_37750.htm

In response to Ukraine’s aspirations for NATO membership, Allies agreed at the 2008 Bucharest Summit that Ukraine will become a member of NATO.
Evo povukao sam napisano.
Point.

#28332 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 09:53
zilog wrote: 22/02/2025 09:43
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 09:37

Ja sam rekao da treba gledati svoje dupe. Znaci ono sto je najbolje za tebe.
Evo vidis da SAD gledaju tako…. Prodat ce Ukrajinu, Evropu pa i Balkan ako treba …. Slijep je ko to ne vidi.
Misli ti sta hoces. Niko ne brani Ameriku, udri do mile volje, ali kada si zaustio da, kao alternativu, predlazes Putlera, e to ti nece proci...

To je FUJ!!!
Fujkaj ti do sutra :lol:
Ja predlazem Putlerov gas …. Hebe mi se za njega
Sebičnjaci poput tebe, gdje gledaju samo sebe i samo sebe, i glasaju za Afd i puše rusku propagandu. Neko, ko dolazi iz zemlje koja je okusila agresiju sličnu koja Ukrajina trenutno proživljava, bi možda trebao imati više empatije prema žrtvi i osude prema agresoru. Prodo si se za šaku ruskog gasa. Fuj.

I da, pušiš rusku propagandu, sa onim zamisli da rusi u Kanadi stave oružje. Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
Hakiz

#28333 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

zilog wrote: 22/02/2025 11:14

Pa valjda nam je to svima jasno iz njihovoh ratova na bliskom istoku i sada ovo sa Izraelom.
Vidi ovako, omjesto da trosim tastaturu na demantovanje svake lazi koju napises, ubuduce postavi link na dokaz svojih tvrdnji.

Mozes poceti sa boldiranim. Postavi dokaz da je neko, prije agresije, Ukrajini obecao ulazak u NATO?

I naravno da si na ruskoj strani, ne vidim drugog objasnjenja za toliko laganje...
Ratovi na Bliskom Istoku i bezuslovna podrška izraelskim genocidu su, takođe, laži? Pa Pahlavi kojim "rodiše" Homeinija, pa Sadama protiv Irana, pa Aldo Moro, pa...

Sve su to laži?

Tužan dan za svijet je bio utorak, 11. septembar.

Godine 1973. na taj dan je SAD, koristeći Pinočea, ubio demokratski izabranog predsjednika Čilea Salvadora Aljendea.

Nema dobrih, svi su zli.
skafiskafsnjak

#28334 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Point. wrote: 22/02/2025 11:22
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 09:53
zilog wrote: 22/02/2025 09:43

Misli ti sta hoces. Niko ne brani Ameriku, udri do mile volje, ali kada si zaustio da, kao alternativu, predlazes Putlera, e to ti nece proci...

To je FUJ!!!
Fujkaj ti do sutra :lol:
Ja predlazem Putlerov gas …. Hebe mi se za njega
Sebičnjaci poput tebe, gdje gledaju samo sebe i samo sebe, i glasaju za Afd i puše rusku propagandu. Neko, ko dolazi iz zemlje koja je okusila agresiju sličnu koja Ukrajina trenutno proživljava, bi možda trebao imati više empatije prema žrtvi i osude prema agresoru. Prodo si se za šaku ruskog gasa. Fuj.

I da, pušiš rusku propagandu, sa onim zamisli da rusi u Kanadi stave oružje. Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
Da da. Ja pusim rusku propagandu … fuj fuj.
A ti pusis americku. Takodjer fuj !

De mi reci, sta radi Amerika sa drzavama koje udju u NaTO ?
Salje vojsku i naoruzanje … al jbg i to je propaganda hahahaha
kakabanja213

#28335 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kakabanja213 »

Seawolf wrote: 22/02/2025 11:01
kakabanja213 wrote: 22/02/2025 10:41
pici wrote: 22/02/2025 08:54

MAGA je na tome dobila podršku i moze se qurcu svirat. Zasto oznacavam woke bombardovanje, pa zar nije. Upalim TV i na njemu se u udarnom terminu dva muškarca žvalje, dvije lezbe idu usvojiti bebu il surogat majke, vilenjak crnac ili kinez, transrodna osoba idol tinejdjerima koji puše travu itd itd. Mnogo toga ima i postalo je iritirajuce za prosjecnog (bjelačkog) gradjanina kojem to je pocelo da smeta. Ja prvi bi rekao ok, neka bude a onda glasao za MAGA, sto su mnogi i ucinili.
Mora se spustiti loptica i dobro promisliti sta je prioritet jer ako ovi MAGA/KKK zasjednu na vlasti, doci ce reda i na drugacije poput Liberala, socijalista, demokrata itd. MAGA/KKK ne trpi nista drugacije, to se vidi da podrzavaju totalitarne diktatorske režime. I prije je amerika podrzavala te rezime za svoj licni interes pogotovo u juznoj i srednjoj americi.
Kakva ce biti buducnost sad ne znam, pokrenuto je dosta toga lošeg i isplivao je Hitlerovski naciosocijalizam al na američki način.
Ako se ljudi ne trgnu, usljedit ce ono sto se desilo prije sto godina. Uspon zla i belaj.

Trenutno ne vidim nekog ili neku grupu demokratskih snaga da se oštro ovome usprotivi. Vidim Čembrlenski pristup i u americi i u EU. Ko ono sta bude bit ce pa sta bog da.

Trenutno su svi u šoku al to se treba prevazic, mora usljediti akcija. Totalno bojkotiranje MAGA izvodjaca, njihovo raskrinkavanje u lažima i populizmu. Mozda je vrijeme za revoluciju u americi. EU ce to pratiti. Poznate licnosti moraju biti najglasnije i predvoditi anti MAGA revoluciju. Ne vidim trece u sutnji i proce to samo od sebe. Neće, uzeli su prevelik zamah tako da mi woke bombardiranje dodje ko djecija igra.

Sranje.
Mislim da prosjecnom, bijelom, zapadnon gradjaninu ipak najvise smeta realnost da su u istom superluksuznom hotelu u Washingtonu, Londonu, Parizu, Minehnu... smjesteni zajedno sa dojucerasnjom bjelosvjetskom sirotinjom cesto druge boje koze. Trump im je samo obecao da ce ih vratiti na mjesto koje im "pripada", a to je da je zapadni bijeli covjek uvijek na vrhu piramide.
Trumpovim djelovanjem se prosječan bijeli čovjek može naći samo na vrhu ku☆ca, a ne na vrhu piramide.
Ovaj im je obecao da nece, oni mu povjerovali, kao sto sve vise i vise vjeruju u ostalim drzavama zapada. Trump je vrh ledenog brijega.
A da ce se zapadni bijeli covjek naci na vrhu spolovila hoce, ako se nesto drasticno ne promijeni.
Seawolf

#28336 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

Hakiz wrote: 22/02/2025 11:27

Mozes poceti sa boldiranim. Postavi dokaz da je neko, prije agresije, Ukrajini obecao ulazak u NATO?

I naravno da si na ruskoj strani, ne vidim drugog objasnjenja za toliko laganje...
Ratovi na Bliskom Istoku i bezuslovna podrška izraelskim genocidu su, takođe, laži? Pa Pahlavi kojim "rodiše" Homeinija, pa Sadama protiv Irana, pa Aldo Moro, pa...

Sve su to laži?

Godine 1973. na taj dan je SAD, koristeći Pinočea, ubio demokratski izabranog predsjednika Čilea Salvadora Aljendea.

Nema dobrih, svi su zli.
Nije tačno .... Nisu svi zli.

Allendea su uklonili trumpovci, a ne bidenovci.

I uklonili su ga radi bakra, kao što danas Trump hoće da ukloni Zelenskog, radi ruda.

Ima dobrih, nisu svi zli, samo ti to tako gledaš zbog nekih svojih frustracija. Do tebe je.
zilog

#28337 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Hakiz wrote: 22/02/2025 11:27 Tužan dan za svijet je bio utorak, 11. septembar.

Nema dobrih, svi su zli.
Zamisli kakva je ironija, pola stoljeca kasnije, gledati slicnog demagoga, poput Pinocea, iz iste garniture kao Pinoce...
biglebovski

#28338 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

Point. wrote: 22/02/2025 11:22 Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
Nato countries have started delivering arms to Ukraine to help its soldiers fight pro-Russian separatists in the east, the defence minister says.

While the issue of restoring Ukraine's nuclear arsenal was not on the agenda, Mr Heletey said it would not be ruled out in future.

https://www.bbc.com/news/world-europe-29198497
skafiskafsnjak

#28339 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

biglebovski wrote: 22/02/2025 11:44
Point. wrote: 22/02/2025 11:22 Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
Nato countries have started delivering arms to Ukraine to help its soldiers fight pro-Russian separatists in the east, the defence minister says.

While the issue of restoring Ukraine's nuclear arsenal was not on the agenda, Mr Heletey said it would not be ruled out in future.

Ma laaaazzzzzzz :lol:
zilog

#28340 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

biglebovski wrote: 22/02/2025 11:44

Ovo je iz septembra 2014. nakon pocetka agresije, okupacije Krima i Donjecka...
Hakiz

#28341 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Seawolf wrote: 22/02/2025 11:40
Hakiz wrote: 22/02/2025 11:27

Sve su to laži?

Nema dobrih, svi su zli.
Nije tačno .... Nisu svi zli.

Allendea su uklonili trumpovci, a ne bidenovci.

I uklonili su ga radi bakra, kao što danas Trump hoće da ukloni Zelenskog, radi ruda.

Ima dobrih, nisu svi zli, samo ti to tako gledaš zbog nekih svojih frustracija. Do tebe je.
Jah :lol:
MAha

#28342 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Eno ga narandza sad kaze da ce morati Zelenski sa Putinom sjest i pregovarat o miru. Kaze mi cemo naplatit svoje. Nepredvidljiv je do mile majke
Hakiz

#28343 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

MAha wrote: 22/02/2025 12:05 Eno ga narandza sad kaze da ce morati Zelenski sa Putinom sjest i pregovarat o miru. Kaze mi cemo naplatit svoje. Nepredvidljiv je do mile majke
Predvidiv je. Hoće rude.

Šta je i Zelenski mislio, da će dobiti milijarde u oružju džaba?

Je li kapitalizam ili nije?
biglebovski

#28344 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

zilog wrote: 22/02/2025 11:52

Pa eto timeline na prvom NATO linku.

From 2010 to 2014, Ukraine pursued a non-alignment policy, which it terminated in response to Russia’s aggression. In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine's Constitution entered into force.

Neutralni 2010-2014, 2014 nasilna smjena vlasti, 2017 pro-NATO izmjene zakona, 2019 pro-Nato izmjene ustava.

2010 glasanje:

Image

Mislim, NATO je od 45e u Ukrajini, bar CIA, koja je koristila ostatke Banderine ekipe kako bi potkopali SSSR.

https://www.cia.gov/readingroom/docs/AE ... 1_0113.pdf

A sam NATO je stvoren, kako Brittanica veli, kako bi se suprotstavio mogućoj komunističkoj invaziji sa Istoka.

From its founding, NATO’s primary purpose was to unify and strengthen the Western Allies’ military response to a possible invasion of western Europe by the Soviet Union and its Warsaw Pact allies.
https://www.britannica.com/topic/North- ... ganization

Komunizam je propao 1990e, strašni SSSR se raspao, Varšavski pakt isto tako. Tako da se postavlja pitanje kolika je, pored Rusije, krivica NATO zemalja za rat u Ukrajini? Ja lično podržavam napore ka završetku rata nove administracije u Vošingtonu.
skafiskafsnjak

#28345 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Hakiz wrote: 22/02/2025 12:07
MAha wrote: 22/02/2025 12:05 Eno ga narandza sad kaze da ce morati Zelenski sa Putinom sjest i pregovarat o miru. Kaze mi cemo naplatit svoje. Nepredvidljiv je do mile majke
Predvidiv je. Hoće rude.

Šta je i Zelenski mislio, da će dobiti milijarde u oružju džaba?

Je li kapitalizam ili nije?
Klasicna trgovina
JovicSA

#28346 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 10:18

Pa te nece reci da su porazeni bili :lol:

To je pitanje i konstatacija postavljeno do sada milion puta na društvenim mrežama. Amerikanci bi to sigurno vojno zuavršavali s jednom bitnom razlikom. Sigurno da ne bi negirali tu naciju i državu kao što Rusija negira Ukrajinu i njenu naciju. Do duše da budem do kraja iskren to je važilo za sve prijašnje administracije za ovu Trumpovu nisam siguran.
skafiskafsnjak

#28347 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

JovicSA wrote: 22/02/2025 12:31

To je pitanje i konstatacija postavljeno do sada milion puta na društvenim mrežama. Amerikanci bi to sigurno vojno zuavršavali s jednom bitnom razlikom. Sigurno da ne bi negirali tu naciju i državu kao što Rusija negira Ukrajinu i njenu naciju. Do duše da budem do kraja iskren to je važilo za sve prijašnje administracije za ovu Trumpovu nisam siguran.
E jes ogromna razlika … vojno je vojno. Ostalo je nebitno.
Da, postavljeno je milion puta i ignorise se … jer pobogu, to su mirotvorci i borci protiv terorizma.
tramvajtrojka

#28348 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

biglebovski wrote: 22/02/2025 12:15
zilog wrote: 22/02/2025 11:52

Pa eto timeline na prvom NATO linku.

From 2010 to 2014, Ukraine pursued a non-alignment policy, which it terminated in response to Russia’s aggression. In June 2017, the Ukrainian Parliament adopted legislation reinstating membership in NATO as a strategic foreign and security policy objective. In 2019, a corresponding amendment to Ukraine's Constitution entered into force.

Neutralni 2010-2014, 2014 nasilna smjena vlasti, 2017 pro-NATO izmjene zakona, 2019 pro-Nato izmjene ustava.

2010 glasanje:

Image

Mislim, NATO je od 45e u Ukrajini, bar CIA, koja je koristila ostatke Banderine ekipe kako bi potkopali SSSR.

https://www.cia.gov/readingroom/docs/AE ... 1_0113.pdf

A sam NATO je stvoren, kako Brittanica veli, kako bi se suprotstavio mogućoj komunističkoj invaziji sa Istoka.

From its founding, NATO’s primary purpose was to unify and strengthen the Western Allies’ military response to a possible invasion of western Europe by the Soviet Union and its Warsaw Pact allies.
https://www.britannica.com/topic/North- ... ganization

Komunizam je propao 1990e, strašni SSSR se raspao, Varšavski pakt isto tako. Tako da se postavlja pitanje kolika je, pored Rusije, krivica NATO zemalja za rat u Ukrajini? Ja lično podržavam napore ka završetku rata nove administracije u Vošingtonu.
Reci mi da si prorus bez da mi kazes da si prorus :zzzz: :zzzz: vikend je nista novo svakog vikenda ista capri
GandalfSivi

#28349 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jucar na CPAC-u…

Image
Nisamsdaali

#28350 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

Kako te Amerikance nije sram, stavili vojne baze u evropu koje su ih evropljani molili da stave. Fuj stoko
Post Reply