ako im već smetam sa svojim mišljenjem, bilo bi korektnije da su me banovali i ćao, ali valjda računaju da će im moje olajavanje i podjebavanje vlasti valjati kad padnu njihovikaranana wrote: ↑21/02/2025 16:21cuj to sada rade? kakvo sranje. a mene nerviralo ovo "devet" a vidi sta sad rade. nije mi se desilo. doduse vrlo rijetko sam na domacim politickim temamaJoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:01da to...piše mi da post neće biti objavljen dok ga ne odobre Administratori..... valjda u centralnom komitetu kod Vojina Mijatovićaskrbavi-admin wrote: ↑21/02/2025 15:53
mene su vec skartirali sa par pdfova - traze mi odobrenje.....![]()
dugo sam ovdje i ne sjećam se da se ikada ovako nisko palo![]()
Ukrajina
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#214501 Re: Ukrajina
- karanana
#214502 Re: Ukrajina
pa ne vjerujem da je do tebe nit da je ta postavka na nivou korisnika, nego je na nivou teme pretpostavljam. mada, ako nije prosao post, onda im ocegledno smeta tvoje misljenje sto je karina nad karinama. na kojoj temi je bilo da probam ja?JoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:25ako im već smetam sa svojim mišljenjem, bilo bi korektnije da su me banovali i ćao, ali valjda računaju da će im moje olajavanje i podjebavanje vlasti valjati kad padnu njihovikaranana wrote: ↑21/02/2025 16:21cuj to sada rade? kakvo sranje. a mene nerviralo ovo "devet" a vidi sta sad rade. nije mi se desilo. doduse vrlo rijetko sam na domacim politickim temamaJoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:01
da to...piše mi da post neće biti objavljen dok ga ne odobre Administratori..... valjda u centralnom komitetu kod Vojina Mijatovića
dugo sam ovdje i ne sjećam se da se ikada ovako nisko palo![]()
Last edited by karanana on 21/02/2025 16:30, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#214503 Re: Ukrajina
na nivou korisnika je....doslovno mi na svakoj temi domaće politike, piše da post/reply čeka odobrenje Administratorakaranana wrote: ↑21/02/2025 16:27pa ne vjerujem da je do tebe nit da je ta postavka na nivou korisnika, nego je na nivou teme pretpostavljam. na kojoj temi je bilo da probam ja?JoseMujica wrote: ↑21/02/2025 16:25ako im već smetam sa svojim mišljenjem, bilo bi korektnije da su me banovali i ćao, ali valjda računaju da će im moje olajavanje i podjebavanje vlasti valjati kad padnu njihovi
zauzeli ljudi sebi podforum i vjerovatno uzimaju lovu od nekoga za političku propagandu
- JoseMujica
#214504 Re: Ukrajina
lijepa vijest
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#214505 Re: Ukrajina
Kapetan Nemo wrote: ↑20/02/2025 18:18SpoilerShowPoenta je da ukrajinski narod niko ništa nije pitao, naročito ne ova ubleha Zelenski. Valjda presjednik legalan ili nelegalan treba da misli šta je najbolje za njegov narod i zemlju, a ne ko Mile iz Laktaša da misli šta je najbolje za njega samog.

-
A_A_AKCIJA
#214506 Re: Ukrajina
Nije potvrđeno i ima dosta pitanja.
Mada, mislim da odgovori leže u onoj slici od neki dan Zelenskog i Erdogan i činjenici da je Kizilelma krenula u serijsku proizvodnju početkom januara.
-
Dangubic
#214507 Re: Ukrajina
Nema teorije u tako kratkom roku i mora iz Nigerije da se vuce gas preko Alzira tj za ozbiljne kolicine koje su potrebne Evropi i Ukrajina je ovisna o ruskom gasu, to mi je i posao projekti u petrohemijskoj industriji u Evropi se ne zaradjuje nista a U SAD cvijeta posao jer ih cijena gasa ubi. Evropa je sad kao kula od karata i samo moliti boga da Trump bude razuman na probleme u Evropi , sami su sebi napravili tako ,niko im nije kriv.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 11:28 Evropa može za dvije godine da izgradi pipeline iz Alžira i Egipta da se oslobodi i Rusa i Amerikanaca.
Samo je stvar njihove odluke.
Pa da izgradi i cijev iz Norveške.
Uostalom i Ukrajina ima značajna gasna polja.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#214508 Re: Ukrajina
Nije još kraj, ali izgleda da nas jebaše "sa zada" (USA)drug_profi wrote: ↑21/02/2025 10:09SpoilerShowU suštini Evropa može da se zaštiti od USA ako je jedinstvena oko toga. I da podrži Ukrajinu dovoljno dugo.
Jedna od bitnijih stvari je kako će se UK okrenuti. Uz USA ili uz EU.
Skandinavci znamo da su naši, Francuzi su prelivode, ali vjerujem da su uočili priliku da postanu glavni u svom selu, ili barem neko bez koga se ne može.
Nadam se da će CDU preuzeti vladu u DE, jer mislim da su manje kalkulanti od SPD i Zelenih.
Poljska znamo gdje je, a ostali slaveni u EU će vjerovatno za Njemačkom.
-
belfy
#214509 Re: Ukrajina
pa, ako i US i Rusija tjeraju Ukrajinu na nepostenu predaju teritorija, ali nece nista da garantuju, onda Ukrajina treba, najmanje, traziti povrat nuklearnog arsenala da bi time bila sigurnija. kod njih je bilo smjesteno oko 1900 strateskih interkontinentalnih nuklearki i oko 3500 taktickih. nek traze pola od toga, a dobiju cetvrtinu od tih pola trazenih - eto im samostalne sigurnosti. ne treba im ni NATO, a Evropa ako pogura (a hoce) onda je ok, valjda...
posto je na stolu i ova ponuda za obnavljanje Ukrajine iz zamrznutih Ruskih 350 milijardi, traziti da nakon toga moraju uplatiti jos toliko u narednih 5-10 godina...
jedino sto ce se tu morati halaliti sa okupiranom teritorijom... ne vidim kako to mogu rijesiti ikako u ovako postavljenim uslovima gdje ih se gazi sa obe strane...
naravno, uvijek ostaje opcija za ratovanje nadalje. pitanje je samo da li tu mogu dobiti nesto vise...
posto je na stolu i ova ponuda za obnavljanje Ukrajine iz zamrznutih Ruskih 350 milijardi, traziti da nakon toga moraju uplatiti jos toliko u narednih 5-10 godina...
jedino sto ce se tu morati halaliti sa okupiranom teritorijom... ne vidim kako to mogu rijesiti ikako u ovako postavljenim uslovima gdje ih se gazi sa obe strane...
naravno, uvijek ostaje opcija za ratovanje nadalje. pitanje je samo da li tu mogu dobiti nesto vise...
- Ironmen
#214510 Re: Ukrajina
Ocekivao sam da ce SAD-e izdat Ukrajinu nesto slicno kao Vijetnam ili Afganistan, cak sam siguran 100% da su demokrate namjerno ovo odradile sa Haris da bi Trump dobio ovo i vruci krompir prebacio ka Evropi gdje ce ovi izmigoljiti neko rijesenje jer su SAD-e davno ispunile svoje ciljeve, ali ni u najludjim snovima nisam mogao ocekivati ovakav totalni obrt gdje Trump gradi koaliciju sa Putinom protiv Ukrajine dok kujica EU suti i samo sastanci, sutra se slican scenarij moze ocekivati i kod nas i bojim se da bi EU isto ovako reagirala kao sa Ukrajinom, Trump je upravo opet vrijedjao Zelenskog i nazvao ga neibtnim likom, sto je najgore siguran sam da Trumpu popularnost u SAD-u raste iz dana u dan lik ne silazi sa naslovnica svih medija vec danima.
- Rene Higuita
- JoseMujica
#214512 Re: Ukrajina
ma ovo je neuporedivo sa Vijetnamom ili Afganistanom.....ovo je rušenje svih "vrijednosti" iza kojih je stajao Zapad i pucanje u noge samoj Americi...teško će se iko više ikada upuštati u bilo kakve poslove sa njima.Ironmen wrote: ↑21/02/2025 17:49 Ocekivao sam da ce SAD-e izdat Ukrajinu nesto slicno kao Vijetnam ili Afganistan, cak sam siguran 100% da su demokrate namjerno ovo odradile sa Haris da bi Trump dobio ovo i vruci krompir prebacio ka Evropi gdje ce ovi izmigoljiti neko rijesenje jer su SAD-e davno ispunile svoje ciljeve, ali ni u najludjim snovima nisam mogao ocekivati ovakav totalni obrt gdje Trump gradi koaliciju sa Putinom protiv Ukrajine dok kujica EU suti i samo sastanci, sutra se slican scenarij moze ocekivati i kod nas i bojim se da bi EU isto ovako reagirala kao sa Ukrajinom, Trump je upravo opet vrijedjao Zelenskog i nazvao ga neibtnim likom, sto je najgore siguran sam da Trumpu popularnost u SAD-u raste iz dana u dan lik ne silazi sa naslovnica svih medija vec danima.
nama svima prilika za otrežnjenje i lekcija da nas niko neće braniti sem nas samih....mada smo je trebali već davno apsolvirati, ali previše je očekivanja i to od ljudi koji bi trebali biti ozbiljni, da će nam probleme neko drugi riješiti
ps
molim Vojina Mijatovića da odobri ovaj post
- drug_profi
#214513 Re: Ukrajina
Izgleda da je vjerovatno istina.
Ali uzecemo s rezervom.
- drug_profi
#214514 Re: Ukrajina
Ja sam u jednom postu tada najavio ovaj dogadjaj.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/02/2025 17:12Nije potvrđeno i ima dosta pitanja.
Mada, mislim da odgovori leže u onoj slici od neki dan Zelenskog i Erdogan i činjenici da je Kizilelma krenula u serijsku proizvodnju početkom januara.
Cini mi se da me je jedan forumas našao ismijavati za to.
Eto. Cudno bas da sam na ovoj temi predvidjao pojavu raznih tehnoloskih inovacija i svaki put se pokaze tacnim.
- drug_profi
#214515 Re: Ukrajina
Ukrajina zna na sta moze pristati. Najvaznije su joj sigurnosne garancije. Jaka vlastita armija i strane trupe kao garanti mira.
Zatim obnova i ulazak u EU, dizanje standarda...
Za 15-20 godina bice kvantni skok u odnosu na okupirana posrucja.
RF ce se kad tad raspasti ili pasti u anarhiju. Ukrajina ce za okupirane republike biti ko luka spasa i onda je moguce da se regije same vrate.
Zato treba ugovoriti da ovi gore uslovi budu ispunjeni.
RF ce se kad tad raspasti ili pasti u anarhiju. Ukrajina ce za okupirane republike biti ko luka spasa i onda je moguce da se regije same vrate.
-
Bossona
#214516 Re: Ukrajina
A_A_AKCIJA wrote: ↑21/02/2025 17:12Nije potvrđeno i ima dosta pitanja.
Ukrajinski predsjednik je na dan susreta Putlerovuh kasapina i Trumpovih MAGAraca kod saudijskih mantijaša bio u Turskoj gdje je dogovorio isporuku novih dronova,.....
-
Bossona
#214517 Re: Ukrajina
Jedine dvije garancije za Ukrajinu su posjedovanje Nuklearnog oružja ili NATO članstvo odnosno ENATO ako Putlerova bitch napusti NATO uz pomoć MAGAraca!drug_profi wrote: ↑21/02/2025 18:49 Ukrajina zna na sta moze pristati. Najvaznije su joj sigurnosne garancije. Jaka vlastita armija i strane trupe kao garanti mira.
- Rothmans
#214518 Re: Ukrajina
Ja koliko sam razumio ,odrzavanje arsenala od 5400 nuklearki bi bilo preskupo, a ionako su bijeda.belfy wrote: ↑21/02/2025 17:38 pa, ako i US i Rusija tjeraju Ukrajinu na nepostenu predaju teritorija, ali nece nista da garantuju, onda Ukrajina treba, najmanje, traziti povrat nuklearnog arsenala da bi time bila sigurnija. kod njih je bilo smjesteno oko 1900 strateskih interkontinentalnih nuklearki i oko 3500 taktickih. nek traze pola od toga, a dobiju cetvrtinu od tih pola trazenih - eto im samostalne sigurnosti. ne treba im ni NATO, a Evropa ako pogura (a hoce) onda je ok, valjda...
Jbg, ako su te okupirane teritorije bogate rudom bolje da ih obecaju evropskim drzavama u zamjenu za konstantnu pomoc , nego da to pripadne na kraju ovoj sibirskoj zgadiji.
- JoseMujica
#214519 Re: Ukrajina
kakva Ukrajina i NATO....na to Mordor nikada neće pristati...čitava poenta ove agresije je da vrati Ukrajinu u svoju interesnu zonuBossona wrote: ↑21/02/2025 18:58Jedine dvije garancije za Ukrajinu su posjedovanje Nuklearnog oružja ili NATO članstvo odnosno ENATO ako Putlerova bitch napusti NATO uz pomoć MAGAraca!drug_profi wrote: ↑21/02/2025 18:49 Ukrajina zna na sta moze pristati. Najvaznije su joj sigurnosne garancije. Jaka vlastita armija i strane trupe kao garanti mira.
ps
-
A_A_AKCIJA
#214520 Re: Ukrajina
Skoro 1000 km domet, nevidljiv za radar, nosi AA rakete, od kojih Ukrajina ima AIM 120 dometa 100-180km, a Turci Gokdogan (100km domet) AESA radar... Sve se poklapa.drug_profi wrote: ↑21/02/2025 18:40Ja sam u jednom postu tada najavio ovaj dogadjaj.A_A_AKCIJA wrote: ↑21/02/2025 17:12Nije potvrđeno i ima dosta pitanja.
Cini mi se da me je jedan forumas našao ismijavati za to.
Eto. Cudno bas da sam na ovoj temi predvidjao pojavu raznih tehnoloskih inovacija i svaki put se pokaze tacnim.
Mislim da ćemo saznati nekada kao i za tursku verziju HIMARSA koja je stigla prije originala i nije se pričalo o njemu dok ga nisu uslikali.
- Hame_
#214521 Re: Ukrajina
Al' u kurcu.
Prije VELIKOG RATA nisam imao kontakte van Jugoslavije. Sada već godinama imam, i svi koji imaju svoje firme, ali baš svi me (nije baš da mole, ali mole) da im treba neko "naš od povjerenja". Oboliše jer nikome ne vjeruju.
Hoću reći, imam rodbine kamara vani sada koja jedva čeka da dođem i radim za njih.
Kad zapuca, neka firme sada plate vojsku da im brani kapital - mene boli kurac za BiH. Kao pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.
-
belfy
#214522 Re: Ukrajina
pa, najavio je da ce rat obustaviti brzo, a ne zaboravimo da on razmislja kao da vodi firmu i da je pri tome idiot. u tom slucaju se ne dogovaras sa slabijim kojem ti diktiras tempo. nego slabijeg mozes da ucjenjujes, sto mu je i bio prvi korak. da mu "pokaze" kako on ovisi od njega, te da sa njim nema sta pricati, nego samo da treba da se povinuje kada gazda kaze...Ironmen wrote: ↑21/02/2025 17:49 Ocekivao sam da ce SAD-e izdat Ukrajinu nesto slicno kao Vijetnam ili Afganistan, cak sam siguran 100% da su demokrate namjerno ovo odradile sa Haris da bi Trump dobio ovo i vruci krompir prebacio ka Evropi gdje ce ovi izmigoljiti neko rijesenje jer su SAD-e davno ispunile svoje ciljeve, ali ni u najludjim snovima nisam mogao ocekivati ovakav totalni obrt gdje Trump gradi koaliciju sa Putinom protiv Ukrajine dok kujica EU suti i samo sastanci, sutra se slican scenarij moze ocekivati i kod nas i bojim se da bi EU isto ovako reagirala kao sa Ukrajinom, Trump je upravo opet vrijedjao Zelenskog i nazvao ga neibtnim likom, sto je najgore siguran sam da Trumpu popularnost u SAD-u raste iz dana u dan lik ne silazi sa naslovnica svih medija vec danima.
nadajmo se da ce ovim i ovakvim nastupom Amerika zaista otici u samoizolaciju i da ce Evropa uspjeti da popuni tu prazninu. docim je pitanje da li ce se to desiti prije ili poslije pregovora...
-
belfy
#214523 Re: Ukrajina
kakvih 5400 nuklearki? sve lijepo napisah, procitaj jos jednom.a, ako pogledas jos jednom sta sam napisao i sracunas isto bit ce jasno da je Ukrajini sasvim dovoljno da imaju nekih 200-250 interkontinentalnih balistickih i nekih 400 taktickih da ih vise nikada niko ne dira, a infrastrukturu za to imaju, jer su lagerovali (i odrzavali) i puno vise od toga.Rothmans wrote: ↑21/02/2025 19:01Ja koliko sam razumio ,odrzavanje arsenala od 5400 nuklearki bi bilo preskupo, a ionako su bijeda.belfy wrote: ↑21/02/2025 17:38 pa, ako i US i Rusija tjeraju Ukrajinu na nepostenu predaju teritorija, ali nece nista da garantuju, onda Ukrajina treba, najmanje, traziti povrat nuklearnog arsenala da bi time bila sigurnija. kod njih je bilo smjesteno oko 1900 strateskih interkontinentalnih nuklearki i oko 3500 taktickih. nek traze pola od toga, a dobiju cetvrtinu od tih pola trazenih - eto im samostalne sigurnosti. ne treba im ni NATO, a Evropa ako pogura (a hoce) onda je ok, valjda...
Jbg, ako su te okupirane teritorije bogate rudom bolje da ih obecaju evropskim drzavama u zamjenu za konstantnu pomoc , nego da to pripadne na kraju ovoj sibirskoj zgadiji.
-
belfy
#214524 Re: Ukrajina
kakva neiskrenost. da te toliko boli hurac za BiH, a imas toliko poziva od prijatelja iz inostranstva ti bi vec odavno bio vani. osim ako se kod nas ne bavis politikom, ali tu neiskrenost onda nije ni upitna...Hame_ wrote: ↑21/02/2025 19:11Al' u kurcu.
Prije VELIKOG RATA nisam imao kontakte van Jugoslavije. Sada već godinama imam, i svi koji imaju svoje firme, ali baš svi me (nije baš da mole, ali mole) da im treba neko "naš od povjerenja". Oboliše jer nikome ne vjeruju.
Hoću reći, imam rodbine kamara vani sada koja jedva čeka da dođem i radim za njih.
Kad zapuca, neka firme sada plate vojsku da im brani kapital - mene boli kurac za BiH. Kao pripadnika Armije Republike Bosne i Hercegovine.
![]()
-
Bossona
#214525 Re: Ukrajina
Imali su garanciju od Mordora, Amerike i Britanije da će biti garanti sigurnosti samo da predaju Nuklearke Mordoru kada su bili treća nukearna sila nakon osamostaljenja, pa šta bi. Mogu dupe obrisati sa takvim garancijama,..... https://www.antenam.net/stav/347608-lev ... ih-zabludaJoseMujica wrote: ↑21/02/2025 19:04
kakva Ukrajina i NATO....na to Mordor nikada neće pristati...čitava poenta ove agresije je da vrati Ukrajinu u svoju interesnu zonu
ps
Ukrajinci trebaju dobiti ili napraviti Nuklearku, to im je jedan od največih garanta opstanka
Putlerov konjoglavac Lavrov je izjavio da u bilo kakvom mirovnom sporazumu neće pristati na prisustvo vojnika u Ukrajini, bilo koje članice NATO pakta ni pod zastavom UN-a.Njima je cilj zamrzavanje rata i obnova vojnih resursa da nastave sa agresijom .