Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

drug_profi

#28076 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Ja bih njima poboljšao ponudu pa rekao evo vam 80% rudnih bogatstava sa okupiranih teritorija u zamjenu za oružje kojim bi oslobodili te teritorije.
Hakiz

#28077 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

drug_profi wrote: 21/02/2025 12:47 Ja bih njima poboljšao ponudu pa rekao evo vam 80% rudnih bogatstava sa okupiranih teritorija u zamjenu za oružje kojim bi oslobodili te teritorije.
Evo vam 100 %, neka US Army odradi posao :mrgreen:
SaraFina

#28078 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Ovo kao U crtanim romanima. Zuti isao i nudio vatrenu vodicu, malo baruta i ogledalca, za grumenje iskopanog zlata.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28079 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

drug_profi wrote: 21/02/2025 12:47 Ja bih njima poboljšao ponudu pa rekao evo vam 80% rudnih bogatstava sa okupiranih teritorija u zamjenu za oružje kojim bi oslobodili te teritorije.
Uvjek je rat bio pljačka. Ovim se tVump pokazuje kao gramzivi predator jer zna da ukrajinci nemaju trecu opciju. prva je pod rusima i ropstvo i nestanak a druga je dužničko ropstvo i neizvjesna budučnost.
Još mi odjekuju riječi dobrice kako srbi trebaju potpisati i cekati geostratesku nestabilnost i obrat i tada djelovati.

Zelenski neka potpiše radi opstojnosti ukrajine ali da dobije garanciju da ce se rusi povuci sa okupiranih teritorija.

Povuci jos jedan potez a to je da ukrajina nabavi tj vrati nuklearno naoruzanje. To bi bila garancija a da NATO saceka sa razvojem geopolitike. EU clanica jos jedan uslov. Poslije tVumpizma revidirati ugovore kada se ojača i stabilizuje.

Nož u ledja kosto su rusi zadali poljacima protiv njemacke ili blize kada su HV i HVO zadali ARBiH protiv srbije i secesionista.

Tezak ucjenivacki momentum od strane amerike a to ce joj se vratiti ko bumerang.
DaysleepeR

#28080 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Zelenski neka sve potpiše i onda neka izradi kad se rat završi.
USA kao odmazdu okupira Ukrajinu.
Ukrajina ima dugoročni mir i stabilnost, ne mora ni ulaziti u NATO.
DebelinJoe

#28081 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DebelinJoe »

SaraFina wrote: 21/02/2025 12:33 https://www.24sata.hr/amp/news/kina-pod ... or-1034393

Jadan Zelenski. Drzava u ratu, a izhod i pomoc za rat, mu ovisi o volji i raspolozenju budaletine.
Nikad niko javno nije ovako ucjenjivao neku drzavu da mu preda prirodne resurse kao sto Trump ucjenjuje Zelenskog.

Vise bi takta imao onaj koreanski ludjak. Ovo je tako tuzno i sramotno sto cijeli svijet gleda.

Poboljsana ucjena:
Izvor upoznat s situacijom rekao je da su nekoliko savjetnika Zelenskog potaknuli predsjednika da potpiše ažurirani prijedlog kako bi izbjegao daljnje sukobe s Trumpom i omogućio američkom predsjedniku da opravda podršku SAD-a Ukrajini.
- Došlo je do značajnog poboljšanja u nedavnom nacrtu i on je u skladu s ukrajinskim zakonom - navodi.
Savjetnik za nacionalnu sigurnost Mike Waltz izjavio je novinarima u četvrtak da Zelenski mora "vratiti se za pregovarački stol" u vezi s pitanjem minerala.
- Ovo je pregovaranje. A u pregovaranju se pregovara. Ukrajina želi pregovarati o mineralima, pa o tome razgovaramo - rekao je jedan dužnosnik Bijele kuće.
Bilo je toga koliko hoćeš. Evo primjera iz historije:

Staljin i SSSR u 1936 -1939 pomagali Špansku republiku u ratu protiv generala Franka, uz mali uslov. U zamjenu za tenkove i drugo oružje, vođe španske republike morale su španske zlatne rezerve prebaciti u Moskvu. Rusi Španiji zlato nikad nisu vratili.

Dalje, u Krimskom ratu 1856, Britanija i Francuska su obećale pomoći Osmanlije u borbi protiv Rusa, uz uslov: Da dobiju pravo poslati misionare u Palestinu. Rezultat: Eno Izraela danas, niko mu ništa ne može.

Dalje.Ante Pavelić i njegova jadna NDH postojali su samo zahvaljujući pomoći Hitlera i Mussolinija. Ta pomoć nije bila dzaba. Mussolini i Hitler dobili su od Pavelića dozvolu da sa teritorija njegove - kvazi države uzmu šta god hoće, prije svega neograničeno da koriste rudna bogatstva. Misliš da je njemački vojnik skakao po šumama i gorama Zelengore, Kozare, Neretve, Sutjeske i Užičke Republike zbog Mirka i Slavka? Njih su samo rudna bogatstva zanimala, ona koja im je obećao Pavelić u zamjenu za vojnu pomoć.

Godine 1914. Turska i Njemačka napravile su vojni savez, gdje je njemačkoj obećana bagdadska željeznica i nafta iz Iraka.

Na kraju, imao sam jednom prilikom u Holiday Innu slušati jednog pametnog čovjeka koji je rekao sljedeće: Mislite da se američka vojska nalazi na Kosovu zbog toga da štite kuće i živote Albanaca? Varate se. Njih samo zanimaju rudna bogatstva Kosova, prije svega minerali u rudniku Trepča
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#28082 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

samo je dio zlata otišao u rusiju i potrošen je na financiranje republike

ne znam što je zlo naplatiti vojni angažman
pare ne padaju s neba i moraju se vojnici i oružje platiti
dobro je kad se interesi jednog naroda poklapaju s interesom drugog naroda koji je još i vojna sila (albanci i amerikanci)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#28083 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by arman1 »

drug_profi wrote: 21/02/2025 12:14 Zamišljam vanzemaljsku civilizaciju koja promatra ovu vrstu... :lol:
Mislim da im ništa ne bi bilo jasno.
xoklix

#28084 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by xoklix »

A kakve su opcije da EU,Rusija i Ukrajina namagarče Trumpa tako što bi se dogovorili bez USA ? Možda su i ove najavljene carine "nož pod vrat" EU da zna šta ih čeka ako im to bude palo na pamet ?
broj dva

#28085 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by broj dva »

SaraFina wrote: 21/02/2025 13:02 Ovo kao U crtanim romanima. Zuti isao i nudio vatrenu vodicu, malo baruta i ogledalca, za grumenje iskopanog zlata.
Sledeca ponuda su dekice sa kugom...
SaraFina

#28086 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

DebelinJoe wrote: 21/02/2025 13:18
SaraFina wrote: 21/02/2025 12:33 https://www.24sata.hr/amp/news/kina-pod ... or-1034393

Jadan Zelenski. Drzava u ratu, a izhod i pomoc za rat, mu ovisi o volji i raspolozenju budaletine.
Nikad niko javno nije ovako ucjenjivao neku drzavu da mu preda prirodne resurse kao sto Trump ucjenjuje Zelenskog.

Vise bi takta imao onaj koreanski ludjak. Ovo je tako tuzno i sramotno sto cijeli svijet gleda.

Poboljsana ucjena:
Izvor upoznat s situacijom rekao je da su nekoliko savjetnika Zelenskog potaknuli predsjednika da potpiše ažurirani prijedlog kako bi izbjegao daljnje sukobe s Trumpom i omogućio američkom predsjedniku da opravda podršku SAD-a Ukrajini.
- Došlo je do značajnog poboljšanja u nedavnom nacrtu i on je u skladu s ukrajinskim zakonom - navodi.
Savjetnik za nacionalnu sigurnost Mike Waltz izjavio je novinarima u četvrtak da Zelenski mora "vratiti se za pregovarački stol" u vezi s pitanjem minerala.
- Ovo je pregovaranje. A u pregovaranju se pregovara. Ukrajina želi pregovarati o mineralima, pa o tome razgovaramo - rekao je jedan dužnosnik Bijele kuće.
Bilo je toga koliko hoćeš. Evo primjera iz historije:

Staljin i SSSR u 1936 -1939 pomagali Špansku republiku u ratu protiv generala Franka, uz mali uslov. U zamjenu za tenkove i drugo oružje, vođe španske republike morale su španske zlatne rezerve prebaciti u Moskvu. Rusi Španiji zlato nikad nisu vratili.

Dalje, u Krimskom ratu 1856, Britanija i Francuska su obećale pomoći Osmanlije u borbi protiv Rusa, uz uslov: Da dobiju pravo poslati misionare u Palestinu. Rezultat: Eno Izraela danas, niko mu ništa ne može.

Dalje.Ante Pavelić i njegova jadna NDH postojali su samo zahvaljujući pomoći Hitlera i Mussolinija. Ta pomoć nije bila dzaba. Mussolini i Hitler dobili su od Pavelića dozvolu da sa teritorija njegove - kvazi države uzmu šta god hoće, prije svega neograničeno da koriste rudna bogatstva. Misliš da je njemački vojnik skakao po šumama i gorama Zelengore, Kozare, Neretve, Sutjeske i Užičke Republike zbog Mirka i Slavka? Njih su samo rudna bogatstva zanimala, ona koja im je obećao Pavelić u zamjenu za vojnu pomoć.

Godine 1914. Turska i Njemačka napravile su vojni savez, gdje je njemačkoj obećana bagdadska željeznica i nafta iz Iraka.

Na kraju, imao sam jednom prilikom u Holiday Innu slušati jednog pametnog čovjeka koji je rekao sljedeće: Mislite da se američka vojska nalazi na Kosovu zbog toga da štite kuće i živote Albanaca? Varate se. Njih samo zanimaju rudna bogatstva Kosova, prije svega minerali u rudniku Trepča
Sve je to ok. Ali ova bahatost njegova javna u nastupu je za psihijatrijskog vjestacenja. Lik je debelo poremecen i iskompleksiran. Javno ponizavati drzavu Ukrajinu na ovaj nacin i Zelenskog ja presedan. Nije mu USA Melanija donijela u miraz, pa da se na puncevini onako bahati.
Lika treba suditi za ove postupke. Prvo za Gazu, i ono zagovaranje etnickig ciscenja sad za Ukrajinu.
Zivotinja neopjevana. Transfer blama.
Toffee karamela

#28087 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Peacean wrote: 21/02/2025 11:41
i kada prvi američki hokejaš ostane mrtav na kanadskom ledu objaviće im rat ?

smrad kao da prepisuje od Adolfa
SaraFina

#28088 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

broj dva wrote: 21/02/2025 13:40
SaraFina wrote: 21/02/2025 13:02 Ovo kao U crtanim romanima. Zuti isao i nudio vatrenu vodicu, malo baruta i ogledalca, za grumenje iskopanog zlata.
Sledeca ponuda su dekice sa kugom...
Bolesnik. Teski i nelijeceni.
video

#28089 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

A nije da se nije pisalo sta ce nas sve zadesiti ako ovaj zasjedene OPET na celo USA.
A mogi su ga podrzavali i jos ga podrzavaju a nekolicina se usutila.
SaraFina

#28090 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

video wrote: 21/02/2025 14:13 A nije da se nije pisalo sta ce nas sve zadesiti ako ovaj zasjedene OPET na celo USA.
Ogavna mi je i pomisao šlihtanja ovom nelijecenom psihopati. Svjesna sam nase pozicije. Ali ne mogu si pomoci koliko mi je ogavno.
video

#28091 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

SaraFina wrote: 21/02/2025 14:18
video wrote: 21/02/2025 14:13 A nije da se nije pisalo sta ce nas sve zadesiti ako ovaj zasjedene OPET na celo USA.
Ogavna mi je i pomisao šlihtanja ovom nelijecenom psihopati. Svjesna sam nase pozicije. Ali ne mogu si pomoci koliko mi je ogavno.
Neki su nam ovdje mjesecima "oci otvarali" o ovome mazlumu kako ce biti sve med i mlijeko samo da se on tiVra... :roll:
dimitrov

#28092 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dimitrov »

video wrote: 21/02/2025 14:21
Neki su nam ovdje mjesecima "oci otvarali" o ovome mazlumu kako ce biti sve med i mlijeko samo da se on tiVra... :roll:
Tako nas ubjeđuju i za SDA
Vic Rattlehead

#28093 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Vic Rattlehead »

teški umobolnik, ameriku i svijet samo može spasiti drugi građanski rat u SAD.
plavi_E

#28094 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Porede Trampa sa SDA. Svako ko drzi do sebe bi se zabrinuo za svoje zdravlje. :-)
video

#28095 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

dimitrov wrote: 21/02/2025 14:24

Tako nas ubjeđuju i za SDA
Isto je to.
isti narativi, sve isto!
Ko da ih je isti :izet: pravio!
SaraFina

#28096 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Oko lika ne postoji normalna osoba. Onaj sijač spermatozoida moze imati u vlasnistvu planetu u suncevu sistemu, za njega u psihologiji takodjer postoji dijagnoza.
Ovaj Direktor FBI takodjer ke udaren.
Sama ona Melanija nije u vinklo cim zivi s bolesnim krkanom. Sve ludjaci.
video

#28097 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

SaraFina wrote: 21/02/2025 14:30

Oko lika ne postoji normalna osoba. Onaj sijač spermatozoida moze imati u vlasnistvu planetu u suncevu sistemu, za njega u psihologiji takodjer postoji dijagnoza.
Ovaj Direktor FBI takodjer ke udaren.
Sama ona Melanija nije u vinklo cim zivi s bolesnim krkanom. Sve ludjaci.
vidi onog Venca a tek ministra obrane :shock:
Nece dugo ni onaj Rubio biti u sedlu jer ce ga smijeniti.
UZAS!
plavi_E

#28098 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Mozete se vi ovdje zezati ali Sloveniji u ovo vrijeme ne smije "ni dlaka da fali".
SaraFina

#28099 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Svaka cast Melaniji na kontroli pljuvacnih zlijezda i zelucane kiseline. Umijece je to.
SaraFina

#28100 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Sve vise Imaju smisla tvrdnje da je Trump imao poslovne veze u Rusiji dok je Putin bio KGB-ovac. I da ovaj ili ima nesto cime ga ucjenjuje ili su se slizali.

LIVESastaju se članice G7, Amerikanci šokirali saveznike: ‘Prestanite nazivati Rusiju agresorom
SAD se protivi nazivanju Rusije "agresorom" u izjavi G7 povodom treće godišnjice punog opsega invazije na Ukrajinu, javlja BBC pozivajući se na pisanje Financial Timesa, prenosi Jutarnji list.

Ovo je još jedan znak razdora između administracije Donalda Trumpa i drugih zapadnih zemalja koje podržavaju Ukrajinu. Američki predstavnici navodno su se usprotivili frazi "ruska agresija" i sličnim formulacijama koje su rutinski koristili ukrajinski saveznici, uključujući Grupu sedam najrazvijenijih ekonomija svijeta (G7).
Post Reply