Mene si citirala, zasto bi mene citirala ako nisi na mene mislila?narcisaa wrote: ↑19/02/2025 16:21Nadji TI gdje sam ja u ovom mom postu tebe spomenula ili bilo koji nik forumskog dusebriznika napisala?
A sada, izvoli, samobanuj senarcisaa je napisao/la: ↑19/02/2025 15:57
Provirih na formum samo da vidim sta skrabaju danas forumski zastitnici ovog monstruma![]()
.
Neduzan, zasluzuje pravedno sudjenje, unaprijed ga se optuzuje, niko nije kriv dok mu se krivica ne dokaze, zena kriva kurvala se,....![]()
![]()
Nisam ti ja kriva pa si se nasao prozvanim![]()
BiH - Crna hronika
- Ateista
#3651 Re: BiH - Crna hronika
- Ateista
#3652 Re: BiH - Crna hronika
Ma ja, glupo bi bilo ici na nagodbu, ali pretpostavljam da bi se i bez nagodbe kod odredjivanja kazne mogla dobiti manja kazna ako optuzeni prizna.SaraFina wrote: ↑19/02/2025 16:23
Nisam ni ja. No nema mi logike da tužilac propusti ovako nešto i nagodi se s odvjetnikom monstruma. Jer oni nemaju nikakve šanse sto se tiče odbrane. Po sada napisanom u mediijima. Na nagodbu se ide ako optuženi ima neku šansu u procesu.
- SaraFina
#3653 Re: BiH - Crna hronika
U ovom slučaju njegovo priznanje je nebitno. Mislim ne postoji gram sumnje da bi nešto moglo biti olakotna okolnost. I tužilac ima pravo tražiti maksimalnu.Ateista wrote: ↑19/02/2025 16:27Ma ja, glupo bi bilo ici na nagodbu, ali pretpostavljam da bi se i bez nagodbe kod odredjivanja kazne mogla dobiti manja kazna ako optuzeni prizna.
- haubica_i_to_teshka
#3654 Re: BiH - Crna hronika
Tako je deduka!!!
Kao sto je @DaysleepeR napisao, neko ga mora po sluzbenoj duznosti braniti, da bi sve bilo regularno.
Ovo nije slucaj na kojem se gradi karijera, nadam se da ce se tako njegov "branitelj" i postaviti.
- Ateista
#3655 Re: BiH - Crna hronika
Nemam se sta vracati jer sam vec vidio.narcisaa wrote: ↑19/02/2025 16:31Vrati se TI na moj, ovaj gore, post pa si rastabiri, koga sam ja sve kvotala, koji link, koju tvoju rijec, recenicu sam citirala?
Inace se TI poklopi usima i umukni vise![]()
Molim te iz postovanja prema zrtvama, nemoj koristiti ovu temu za prepucavanje i lijecenje svojih frustracija, vec skontaj kad je vrijeme da se postidis onoga sto pises, poklopis usima i prestanes.
- Ateista
#3656 Re: BiH - Crna hronika
Ima pravo traziti, ali se pitam da li bi sudija mogao malo ipak ublaziti zbog priznanja. Ne znam kako tacno ide, mozda si u pravu da stvarno ni priznanjem ne bi mogao dobiti nista, pa da je i advokat toga svjestan i zato idu u besmislen pokusaj negiranja krivice, cisto da eto kao pokusaju.SaraFina wrote: ↑19/02/2025 16:30U ovom slučaju njegovo priznanje je nebitno. Mislim ne postoji gram sumnje da bi nešto moglo biti olakotna okolnost. I tužilac ima pravo tražiti maksimalnu.
Ovo je jedan od onih slucajeva koji je zbog svih detalja toliko uznemirio javnost, da ce vjerovatno stvarno dobiti najvecu mogucu kaznu, cemu se i nadam.
- DaysleepeR
#3657 Re: BiH - Crna hronika
Uvijek se kao olakotna okolnost uzme u obzir priznanje.
Samo priznanje nije "ja sam to uradio", već se podrazumijeva da u detalje objasniš i motiv i kako si uradio to što si uradio.
Za takav čin se smatra da daje barem neki smiraj žrtvama i utjehu porodici i uvijek se radi priznanja umanji kazna.
Samo priznanje nije "ja sam to uradio", već se podrazumijeva da u detalje objasniš i motiv i kako si uradio to što si uradio.
Za takav čin se smatra da daje barem neki smiraj žrtvama i utjehu porodici i uvijek se radi priznanja umanji kazna.
- Ateista
#3658 Re: BiH - Crna hronika
To sam i ja pretpostavljao, a jasno je da se moraju objasniti i motivi. Zbog toga mi i jeste cudno zasto se ide na besmislen pokusaj negiranja djela. Siguran sam da ga je advokat savjetovao da ide sa priznanjem, moguce da ovaj ima neke svoje razloge sto ne zeli i da je trazio da ga advokat brani negiranjem krivice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 08:57 Uvijek se kao olakotna okolnost uzme u obzir priznanje.
Osim totalnog odsustva empatije, izgleda da je u pitanju i odsustvo inteligencije, od toga sto je brzo otkriven i uhapsen, do nacina na koji se pokusava braniti.
- DaysleepeR
#3659 Re: BiH - Crna hronika
Debil klasični.Ateista wrote: ↑20/02/2025 09:12To sam i ja pretpostavljao, a jasno je da se moraju objasniti i motivi. Zbog toga mi i jeste cudno zasto se ide na besmislen pokusaj negiranja djela. Siguran sam da ga je advokat savjetovao da ide sa priznanjem, moguce da ovaj ima neke svoje razloge sto ne zeli i da je trazio da ga advokat brani negiranjem krivice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 08:57 Uvijek se kao olakotna okolnost uzme u obzir priznanje.
Osim totalnog odsustva empatije, izgleda da je u pitanju i odsustvo inteligencije, od toga sto je brzo otkriven i uhapsen, do nacina na koji se pokusava braniti.
- Laplace
#3660 Re: BiH - Crna hronika
Pa, uvijek može neko zabrljati "ili "zabrljati") kod uzimanja otisaka, DNK uzoraka itsl. pa da ispadne da nije jasno da li je osumnjičeni zaisat i kriv.Ateista wrote: ↑20/02/2025 08:32Ima pravo traziti, ali se pitam da li bi sudija mogao malo ipak ublaziti zbog priznanja. Ne znam kako tacno ide, mozda si u pravu da stvarno ni priznanjem ne bi mogao dobiti nista, pa da je i advokat toga svjestan i zato idu u besmislen pokusaj negiranja krivice, cisto da eto kao pokusaju.
Ovo je jedan od onih slucajeva koji je zbog svih detalja toliko uznemirio javnost, da ce vjerovatno stvarno dobiti najvecu mogucu kaznu, cemu se i nadam.
- Ateista
#3661 Re: BiH - Crna hronika
U pravu si, moguce da ce probati naci tako neke proceduralne greske i za tu slamku se hvatati.Laplace wrote: ↑20/02/2025 09:31Pa, uvijek može neko zabrljati "ili "zabrljati") kod uzimanja otisaka, DNK uzoraka itsl. pa da ispadne da nije jasno da li je osumnjičeni zaisat i kriv.Ateista wrote: ↑20/02/2025 08:32Ima pravo traziti, ali se pitam da li bi sudija mogao malo ipak ublaziti zbog priznanja. Ne znam kako tacno ide, mozda si u pravu da stvarno ni priznanjem ne bi mogao dobiti nista, pa da je i advokat toga svjestan i zato idu u besmislen pokusaj negiranja krivice, cisto da eto kao pokusaju.
Ako nista, cini mi se da nema nekog iza sebe da ga cuva, prikriva dokaze i namjerno pravi takve greske, kao sto je slucaj kod ubistva Dzenana Memica.
-
narcisaa
#3662 Re: BiH - Crna hronika
Odmah TI prestani koristiti zrtve za lijecenje tvojih frustracija!Ateista wrote: ↑20/02/2025 08:12Nemam se sta vracati jer sam vec vidio.
Molim te iz postovanja prema zrtvama, nemoj koristiti ovu temu za prepucavanje i lijecenje svojih frustracija, vec skontaj kad je vrijeme da se postidis onoga sto pises, poklopis usima i prestanes.
Nicim izazvan demonstriras "silu" kao i kod kuce.
Umukni vise i prestani mi se obracati. Imas temu, na kojoj sanjas o trojcu sa "svojom" i jos jednom zenom, pa se tamo izivljavaj
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3663 Re: BiH - Crna hronika
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”narcisaa wrote: ↑20/02/2025 13:01Odmah TI prestani koristiti zrtve za lijecenje tvojih frustracija!
Nicim izazvan demonstriras "silu" kao i kod kuce.
Umukni vise i prestani mi se obracati. Imas temu, na kojoj sanjas o trojcu sa "svojom" i jos jednom zenom, pa se tamo izivljavaj![]()
» narcisaa
bukvalno nema teme na kojoj normalno komuniciraš.
dosta je.
- SaraFina
#3664 Re: BiH - Crna hronika
Ja mislim da liku priznanje u ovom slucaju, da opisuje kako usmrtio zenu i djecaka bi donijelo linč i u zatvoru. A i opcenito bi javnost dodatno se motivirala da ga napada verbalno. Monstrum u svemu ovome ne moze biti dobitnik. Slucaj je prestrasan.Ateista wrote: ↑20/02/2025 09:12To sam i ja pretpostavljao, a jasno je da se moraju objasniti i motivi. Zbog toga mi i jeste cudno zasto se ide na besmislen pokusaj negiranja djela. Siguran sam da ga je advokat savjetovao da ide sa priznanjem, moguce da ovaj ima neke svoje razloge sto ne zeli i da je trazio da ga advokat brani negiranjem krivice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 08:57 Uvijek se kao olakotna okolnost uzme u obzir priznanje.
- DaysleepeR
#3665 Re: BiH - Crna hronika
Taj opis događanja ćemo dobiti ovako ili onako.SaraFina wrote: ↑20/02/2025 13:07Ja mislim da liku priznanje u ovom slucaju, da opisuje kako usmrtio zenu i djecaka bi donijelo linč i u zatvoru. A i opcenito bi javnost dodatno se motivirala da ga napada verbalno. Monstrum u svemu ovome ne moze biti dobitnik. Slucaj je prestrasan.Ateista wrote: ↑20/02/2025 09:12To sam i ja pretpostavljao, a jasno je da se moraju objasniti i motivi. Zbog toga mi i jeste cudno zasto se ide na besmislen pokusaj negiranja djela. Siguran sam da ga je advokat savjetovao da ide sa priznanjem, moguce da ovaj ima neke svoje razloge sto ne zeli i da je trazio da ga advokat brani negiranjem krivice.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 08:57 Uvijek se kao olakotna okolnost uzme u obzir priznanje.
Sud neće prihvatiti priznanje krivice ako dokazi to ne potvrđuju.
Tokom čitanja optužnice pa i presude, apsolutno će svi dobiti sve detalje šta je učinio.
Kod priznanja je bitno pokajanje i žaljenje, i radi toga se daje olakotna presuda.
Ona ne mora biti drastična, može biti minimalna i simbolična.
- SaraFina
#3666 Re: BiH - Crna hronika
Ne kuzim se u pravne stvari. Logicki ako je ovo ubojstvo s predumisljajem kako Monstrum moze izraziti iskreno pokajanje i zaljenje?DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 13:24Taj opis događanja ćemo dobiti ovako ili onako.SaraFina wrote: ↑20/02/2025 13:07Ja mislim da liku priznanje u ovom slucaju, da opisuje kako usmrtio zenu i djecaka bi donijelo linč i u zatvoru. A i opcenito bi javnost dodatno se motivirala da ga napada verbalno. Monstrum u svemu ovome ne moze biti dobitnik. Slucaj je prestrasan.Ateista wrote: ↑20/02/2025 09:12
To sam i ja pretpostavljao, a jasno je da se moraju objasniti i motivi. Zbog toga mi i jeste cudno zasto se ide na besmislen pokusaj negiranja djela. Siguran sam da ga je advokat savjetovao da ide sa priznanjem, moguce da ovaj ima neke svoje razloge sto ne zeli i da je trazio da ga advokat brani negiranjem krivice.
Tokom čitanja optužnice pa i presude, apsolutno će svi dobiti sve detalje šta je učinio.
Kod priznanja je bitno pokajanje i žaljenje, i radi toga se daje olakotna presuda.
Mislim karikam. No imao je dovoljno vremena cekajuci da zena i djecak zaspu, da preispita svoju odluku.
- DaysleepeR
#3667 Re: BiH - Crna hronika
Naravno da može izraziti pokajanje i žaljenje, ne bi bio presedan.SaraFina wrote: ↑20/02/2025 13:36Ne kuzim se u pravne stvari. Logicki ako je ovo ubojstvo s predumisljajem kako Monstrum moze izraziti iskreno pokajanje i zaljenje?DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 13:24Taj opis događanja ćemo dobiti ovako ili onako.
Mislim karikam. No imao je dovoljno vremena cekajuci da zena i djecak zaspu, da preispita svoju odluku.
Sud to može uvažiti ili ne.
Jedino ispravno što može uraditi sada je da izrazi žaljenje i pokajanje.
Pa u Americi kad te osude na smrtnu kaznu ti dovedu porodicu žrtava da ti kažu šta imaju a onda i ti imaš priliku da se obratiš porodici, izraziš žaljenje i pokajanje i zatražiš oprost bez obzira što ti je smrtna ili doživotna kazna već izrečena.
- SaraFina
#3668 Re: BiH - Crna hronika
Hvala na pojasnjenju.DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 13:38Naravno da može izraziti pokajanje i žaljenje, ne bi bio presedan.SaraFina wrote: ↑20/02/2025 13:36Ne kuzim se u pravne stvari. Logicki ako je ovo ubojstvo s predumisljajem kako Monstrum moze izraziti iskreno pokajanje i zaljenje?DaysleepeR wrote: ↑20/02/2025 13:24
Taj opis događanja ćemo dobiti ovako ili onako.
Sud to može uvažiti ili ne.
Jedino ispravno što može uraditi sada je da izrazi žaljenje i pokajanje.
Pa u Americi kad te osude na smrtnu kaznu ti dovedu porodicu žrtava da ti kažu šta imaju a onda i ti imaš priliku da se obratiš porodici, izraziš žaljenje i pokajanje i zatražiš oprost bez obzira što ti je smrtna ili doživotna kazna već izrečena.
- dječak sa šibicama
#3669 Re: BiH - Crna hronika
Odlican komentar na klixu vizavi ovog ekspresnog pustanja "Autoceste mafije" na slobodu, sljedeci potez placanje odstete za dusevnu bol.
I to je sve sto ovoj drzavi treba znati. U brosure da udje.
I to je sve sto ovoj drzavi treba znati. U brosure da udje.
- Rothmans
#3670 Re: BiH - Crna hronika
Gledam ovog davitelja jucer na dnevniku, u dva navrata jedva sjeda u stolicu. da nije vec dobio porciju ?
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- dragma
- Vozim: Pješe
#3672 Re: BiH - Crna hronika
Teško ljudi dižu ruku na sebe, zbog straha od smrti lako nalaze razlog koji ih opravdava, a i instikt za preživljavanjem u 99% slučajeva bude jači od osjećaja kajanja.Thorgerson wrote: ↑19/02/2025 15:49
Ma kakvi, ovaj je sve pomno isplanirao.
To se vidi i u cinjenici da nije sebe ubio. Obicno kad bude u afektu, ljudi skontaju sta su uradili i ubiju se.
Ovaj je svjesno sve odradio i pokusao pobjeci. Ni na licu mu ne vidis trunku sazaljenja. Promil. Nista.
Jel' neko zna koliko dugo alkohol ostaje prisutan u organizmu? Nakon koliko vremena možemo utvrditi jel' osoba konzumirala alkohol?
Pitam zato sto je majmun uhvacen tek nakon cetiri dana. Iako alkohol nije olakšavajuća okolnost, jer je svako svjestan kakvo stanje prouzrokuje, advokat bi lako mogao zaigrati na kartu privremene duševne poremecenosti izazvane navodnim saznanjem o nevjerstvu supruge zbog koje osoba nije bila svjesna da će je konzumacija alkohola dovesti u stanje smanjene uračunljivosti.
Prema krivičnom zakonu je propisano da ne postoji olakšavajuća okolnost ako je počinilac u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv, ako je postupao sa umišljajem i bio svjestan da je njegovo djelo zabranjeno. Međutim prema sudskoj praksi oblik krivice se utvrđuje prema okolnostima koje su u momentu izvršenja djela postojale i ako se utvrdi da je duševna poremećenost uzrok zloupotrebe alkohola, njegove poslijedice na ponašanje počinioca imaju veliku važnost prilikom utveđivanja krivice jer kako konzumiranje alkohola može uticati na stepen uračunljivost, to je u direktnoj vezi i sa pitanjem umišljaja.
Nazalost ne bi bilo prvi put u našem pravosuđu da neko dobije neprimjerenu kaznu za djelo koje je počinio.
- Sanjarko
#3673 Re: BiH - Crna hronika
Po nauci oko dan ili dva nakon opijanja ostaje posljedica u vidu izmjenjene svijesti ako se ne varam.dragma wrote: ↑21/02/2025 01:57Teško ljudi dižu ruku na sebe, zbog straha od smrti lako nalaze razlog koji ih opravdava, a i instikt za preživljavanjem u 99% slučajeva bude jači od osjećaja kajanja.Thorgerson wrote: ↑19/02/2025 15:49
To se vidi i u cinjenici da nije sebe ubio. Obicno kad bude u afektu, ljudi skontaju sta su uradili i ubiju se.
Ovaj je svjesno sve odradio i pokusao pobjeci. Ni na licu mu ne vidis trunku sazaljenja. Promil. Nista.
Jel' neko zna koliko dugo alkohol ostaje prisutan u organizmu? Nakon koliko vremena možemo utvrditi jel' osoba konzumirala alkohol?
Pitam zato sto je majmun uhvacen tek nakon cetiri dana. Iako alkohol nije olakšavajuća okolnost, jer je svako svjestan kakvo stanje prouzrokuje, advokat bi lako mogao zaigrati na kartu privremene duševne poremecenosti izazvane navodnim saznanjem o nevjerstvu supruge zbog koje osoba nije bila svjesna da će je konzumacija alkohola dovesti u stanje smanjene uračunljivosti.
Prema krivičnom zakonu je propisano da ne postoji olakšavajuća okolnost ako je počinilac u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio uračunljiv, ako je postupao sa umišljajem i bio svjestan da je njegovo djelo zabranjeno. Međutim prema sudskoj praksi oblik krivice se utvrđuje prema okolnostima koje su u momentu izvršenja djela postojale i ako se utvrdi da je duševna poremećenost uzrok zloupotrebe alkohola, njegove poslijedice na ponašanje počinioca imaju veliku važnost prilikom utveđivanja krivice jer kako konzumiranje alkohola može uticati na stepen uračunljivost, to je u direktnoj vezi i sa pitanjem umišljaja.
Nazalost ne bi bilo prvi put u našem pravosuđu da neko dobije neprimjerenu kaznu za djelo koje je počinio.
Šta se tiče samoubistva ne iz straha samo nego i što nemaju se čime ni ubiti.
Na svako samoubistvo dođe nekoliko pokušaja.
- DaysleepeR
#3674 Re: BiH - Crna hronika
Ako se misli na to vaditi onda nije trebao bježati jer nije teret na tužilaštvu da dokazuje da on nije pio već na njegovom advokatu da dokaže da je pio.dragma wrote: ↑21/02/2025 01:57Teško ljudi dižu ruku na sebe, zbog straha od smrti lako nalaze razlog koji ih opravdava, a i instikt za preživljavanjem u 99% slučajeva bude jači od osjećaja kajanja.Thorgerson wrote: ↑19/02/2025 15:49
- dragma
- Vozim: Pješe
#3675 Re: BiH - Crna hronika
Sanjarko jarane mislio sam na trag alkohola u krvi i urinu. Koliko dugo se zadrzava?
Moj DaysleepeR, u nasem pravosuđu je sve moguce, zato i pitam, u stvari "na glas" razmisljam i o toj opciji.DaysleepeR wrote: ↑21/02/2025 09:44 Ako se misli na to vaditi onda nije trebao bježati jer nije teret na tužilaštvu da dokazuje da on nije pio već na njegovom advokatu da dokaže da je pio.