Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MMM1977

#83476 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

drug_profi wrote: 20/02/2025 00:44 Ja je nisam gledao veceras i vjerovatno necu ni jednu vise gledati...
Nemoze mi pod kozu. Sekiraju me stvari koje su od zivotne važnosti, a fudbal bi trebao da je relaksacija, zabava.
A ja poslije zadnjih nekoliko utakmica nisam dobar nimalo.
Ujedam, trazim samo razlog da se posvadjam s nekim.

Tako da.... nabijem ih sve na qurac, pocev od Henrija preko Slota do Darwina....
Nikom duzan da ostanem. Bez izuzetka.
Nedaj se drug. Ja sam isti ali uspijeva mi da nekako iskljucim emocije kada nam rezultat ne odgovara

Izvedi kera, otvori pivo :D
drug_profi

#83477 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma ko zna kad će se ovako lagano titulu moći osvojiti.
Ovo je ona jedna sezona u ciklusu 5-6 godina kad podbace svi favoriti.
Sve što je trebalo jeste dva-tri potpisa u januaru, osvježenja, pojačanja. Uloži 200 miliona i bogteveselio. Vjerovatnoća da ćeš sa dvije titule u toj sezoni sve to odmah isplatiti je bila velika.

Sad je max 97 bodova, Arsenal 92, siti 86.
Neću se uzdati da će Arsenal prosipati bodove tako lako kako ih Liverpul prosipa.
Ovo je vrlo uska margina i ako se uđe sa manje od 3 boda prednosti u tekmu sa Arsenalom, bojim se da će im se noge smrznuti.
Imamo 12 utakmica, treba nam bar 9-10 pobjeda.
BHF_Manijak

#83478 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ono sinoc nije ni nuzno lose bilo, protiv Evertona je recimo 18 puta gore bilo ili protiv Wolvesa drugo poluvrijeme. Posebno dobro je bilo prvih 30 minuta i drugo poluvrijeme do zadnjih 10min. Stvorio si dovoljan broj cistih sansi, ali bas cistih gol sansi, za pobjedu. To sto imas retardiran ofanzivni dio, to je vec nesto drugo.
Od Jotine 4 sanse i Darwinove 2, neka ekipa bi hladno strpala 3-4 gola i zavrsila posao.
Armin2013

#83479 Re: Liverpool FC

Post by Armin2013 »

BHF_Manijak wrote: 20/02/2025 08:33 Ono sinoc nije ni nuzno lose bilo, protiv Evertona je recimo 18 puta gore bilo ili protiv Wolvesa drugo poluvrijeme. Posebno dobro je bilo prvih 30 minuta i drugo poluvrijeme do zadnjih 10min. Stvorio si dovoljan broj cistih sansi, ali bas cistih gol sansi, za pobjedu. To sto imas retardiran ofanzivni dio, to je vec nesto drugo.
Od Jotine 4 sanse i Darwinove 2, neka ekipa bi hladno strpala 3-4 gola i zavrsila posao.
Ma loše jarane, baš zbog propuštenih prilika, onu konfuziju u odbrani protivnika nismo znali iskoristit, meni je to katastrofa, koliko su postali spori i loši u napadu to je čudo.
drug_profi

#83480 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ojebine DANAS spakovat da treniraju sa U21 ekipom i prodati/pokloniti nekom ko hoće da ih plaća.
no_sekirli

#83481 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ježim se od ove tekme za vikend šta nas čeka...
vaučer

#83482 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

no_sekirli wrote: 20/02/2025 08:49 Ježim se od ove tekme za vikend šta nas čeka...
Vjerovatno ćemo ih preorati i onda biti sranje doma protiv Newcastlea. 😁
BHF_Manijak

#83483 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Imaju li ba ovi kakvog cupavog hipstera za ove prekide, jebo ih dan vise i prekid?!

Svaki jebeni korner, prekid, apsolutno NISTA, bas nista ne donese pred protivnickim golom, stavise isto amateri daju je u kontru protivniku. Dok s druge strane, svaki korner protivnika, svaki faul, je alarm za uzbunu, jer ce se barem nesto izroditi iz toga!

Je li moguce da toliko ne rade na prekidima ove sezone???
no_sekirli

#83484 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ne znam baš da je ekipa trenutno u stanju da preore GOŠK Gabelu, a ne City.

Robo i VVD su bili užasni sinoć u fazi obrane, u branjenju prekida, kao i u prekidima u napadu.

Ne izgleda to loše kad se igra presing, čak šta više. Ali presing se može igrati u fazama po 10-15 minuta i to je to. Čim se protivnik malo oslobodi presinga, i krene igrati u polju, naša faza obrane izgleda očajno.

U fazi napada smo jednostavno prespori, najčešće predvidljivi, molimo se Bogu da Salah nešto napravi, i to je to. Većina ostalih statira u kukuruzu i gleda da ne napravi neku grešku, pa se lopte šalju 30 puta lijevo-desno, nazad... Igramo isto da je AI izbacio 5-6 školskih algoritama, sa uvjetom da se riskantna lopta ne smije odigrati po cijenu života. Prekidi, šta reći za prekide osim duboko uzdahnuti i pustiti suzu.

Da budemo iskreni, igra ove sezone uopće nije ni izgledala šampionski niti nešto prelijepo niti nešto predominantno, ali poklopilo se da smo prvi. Sad kad treba ruku staviti na pehar i osigurati ga, raspad totalni.

Što netko gore napisa, bolje poginut na jednoj tekmi i osvojit 3 boda, a drugu izgubiti, nego obje odigrat traljavo i izvući 2 neriješena rezultata.
BHF_Manijak

#83485 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ma ova ekipa je pocela popustati onog momenta kada se odbrana raspala. U prvom dijelu sezone nisu to bile neke wow partije, ali nazad si u 90% utakmica bio armirani beton, vrlo malo dozvoljao protivniku, a naprijed se ugura vec nekako 1-2 gola.

Onog momenta kada je pocela panika nastajati tim protivnik predje centar, tad su i krenule ove kurceve partije.

Sta je sad uzrok tome veze nemam, ali se desava. Je li to panika i strah, jer su sami vidjeli da su ranjivi, je li to pritisak u borbi za titulu i jer sada, za razliku od pocetka sezone, svi nesto ocekuju od njih, je li to vezni red kojem je motor otisao, pa je onda i odbrana na udaru, je li generalno odbrana otanjila? Milion je pitanja i teorija, ali samo znam da su vrlo ranjivi nazad.

Pa sjetim se prve utakmice protiv Citya, sveli ih na jednu sansu, protiv Reala onaj penal i to je to, Leverkusena... OK, jesu to bile ekipe sa losom formom, ali i dalje su top nivo!
vaučer

#83486 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 20/02/2025 09:55 Ma ova ekipa je pocela popustati onog momenta kada se odbrana raspala. U prvom dijelu sezone nisu to bile neke wow partije, ali nazad si u 90% utakmica bio armirani beton, vrlo malo dozvoljao protivniku, a naprijed se ugura vec nekako 1-2 gola.

Onog momenta kada je pocela panika nastajati tim protivnik predje centar, tad su i krenule ove kurceve partije.

Sta je sad uzrok tome veze nemam, ali se desava. Je li to panika i strah, jer su sami vidjeli da su ranjivi, je li to pritisak u borbi za titulu i jer sada, za razliku od pocetka sezone, svi nesto ocekuju od njih, je li to vezni red kojem je motor otisao, pa je onda i odbrana na udaru, je li generalno odbrana otanjila? Milion je pitanja i teorija, ali samo znam da su vrlo ranjivi nazad.

Pa sjetim se prve utakmice protiv Citya, sveli ih na jednu sansu, protiv Reala onaj penal i to je to, Leverkusena... OK, jesu to bile ekipe sa losom formom, ali i dalje su top nivo!

Odgovor je vrlo jednostavan i jasan, jer smo isto vidjeli lani. Sredina terena. Dok sredina ima noge, tempo i energiju da zatvara napade i brzo odgovara na probijanje redova i polu-kontre - odbrana čisti ostalo. Kanaliramo ih u bezopasne koridore, pometu Konate + vezni red + bekovi. Kad vezni red krene gubiti tu koheziju i postane porozan - odbrana je na vjetrojebini i svako probijanje redova izgleda kao pola gola za protivnike. Onda odbrana krene kompenzirati s tim da se spuštaju dublje, jer vide da su najebali ako ovi izgube loptu, što otvara dodatni prostor između veze i odbrane - što čini problem gorim.

Dakle ukratko, Slot je zajebao jer ne daju više minuta Endu - izjahao je sve veznjake do kosti, porozni smo i dok se ne odmore neće biti bolje. Na to dodaš da ntiko u napadu osim Gakpa i Salaha nema ni mrvu konzistentnosti i to je cijela priča.
BHF_Manijak

#83487 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa mene ste svi u januaru ubjedjivali jebo te da ima sirine, da nisu i nece biti umorni, da ne treba osvjezenja ekipi i slicno... Ovo sam nagovjestavao ima 2 mjeseca.

Na papiru imas sirinu tj. imena, ali jebo te imena koja jarane ne koristis! Imas Elliotta, Enda, kakvi su da su - tu su! Ako im ne vjerujes, jarane onda kazes upravi - ja na ove igrace ne racunam, ne uklapaju mi se u sistem, treba mi osvjezenje!

A sta se napravilo? Nista, napravila se kurcina kao i svake godine i svake jebene godine padaju radi iste gluposti!

Od ljeta govorim da mi je nejasno da frajer govori da ima igrace, a ne koristi ih. Ako si nezadovoljan njima, zasto onda nisi insistirao na pojacanjima, a prodaji ovih?!
Kad kazem sta ce se desit, bude sta crnjacis. Ne crnjacim jarane, znam na cemu padaju svake jebene sezone! Do februara se nekako i gura, onda ide epski raspad.

Evo u 10 dana ostadose i bez Gomeza i bez Bradleya. Nije se to moglo znati? Nije se znala sklonost povredama? Nije al´ u kurcu!

Sto se onih ojebina u napadu tice, jebo mater ja bih pokusao sa Chiesom na 9, pa da i to cudo vidimo. Brz je, moze pressing pravit, sut ima, zavrsnicu.
vaučer

#83488 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Pa nije do transfera, jednostavno ne daje dovoljno minuta ni Jonesu, ni Endu a pogotovo ne Elliotu. I ne mislim ovdje na startove u utakmicama, nego na ubaci ga na 60 umjesto na 80 minuta. Sve to se agregatno pretvara u manje trošenje najvažnijih igrača. O tom šta je Slot tražio, htio ili ne - možemo samo nagađati. Možda je tražio sve što si naveo i rekli su mu da odjebe, možda nije ništa i do njega je.
BHF_Manijak

#83489 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Jonesu ne moze ni dati kada je i on svako malo povrijedjen, uvijek nesto... Endo i Elliott su vec druga prica, ali ocito je da ih "ne mirise".

Slazem se da je sam kriv, kako rekoh govorio sam to i prije mjesec-dva, da ce Szoboszlai, Gravenberch i Alexis poginuti. I evo nas...
vaučer

#83490 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Uglavnom, ovo je najteži period sezone dosad, možda i ikako - što se tiče rasporeda. Sad koliko ćemo štete pretrpiti ostaje za vidjeti. Ja sam se nadao da možemo izaći s 10+ bodova u sekvenci Everton-Newcastle. Zasad smo na 5 a odigrali smo objektivno lakši dio ovog rasporeda. Dakle moraju se čupati, a već su potrošeni, protiv težih ekipa. Vidjet ćemo, zasad loše, ali ima još dovoljno za igrati plus Arsenal dolazi na Anfield.
BHF_Manijak

#83491 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Gomez mora na operaciju, tako da nista od njega do kraja sezone. Mooozda bude fit za nekad pred kraj, kolo-dva.

Radje cinjenica sto od posljednjih 12 kola, 7 igraju na Anfieldu, a i gostovanja su mahom laksa, osim Stamforda i Craven Cottagea. Prezivjeti City i Newcastle sa (nadam se) +8, +9 i ne bi to lose bilo kao uvertira u taj "laksi" raspored.
drug_profi

#83492 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Dabogda da ostane i +2
Eto pazite šta vam kažem.
BHF_Manijak

#83493 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ovaj retard umjesto sto sere po twitteru bolje bi mu bilo da je od 6 jutros u AXA-i i da suta na prazan gol, familiju mu jebem cupavu vise!
ismar2215

#83494 Re: Liverpool FC

Post by ismar2215 »

BHF_Manijak wrote: 20/02/2025 13:25 Ovaj retard umjesto sto sere po twitteru bolje bi mu bilo da je od 6 jutros u AXA-i i da suta na prazan gol, familiju mu jebem cupavu vise!
Ma nema njemu spasa taman da šuta godinu svaki dan. Jednostavno, glup fudbaler. Nije samo šut, generalno glupe odluke donosi. Nabija tempo, uzima lopte, sijece, i to je sve super dok ne dodje do lopte. Kad on treba da odluci sta ce s loptop, obavezno ide neko idiotluk. Sinoc oteo loptu vrhunski, ide na Martineza, Salah dole sam i on pokušava neki dribling pored, glupan kojem nema spasa.
no_sekirli

#83495 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Lijepo nam ga uvalise Portugalci, uvalio im kakav obdareni Afrikanac...
Edin H.

#83496 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

ismar2215 wrote: 20/02/2025 17:02
BHF_Manijak wrote: 20/02/2025 13:25 Ovaj retard umjesto sto sere po twitteru bolje bi mu bilo da je od 6 jutros u AXA-i i da suta na prazan gol, familiju mu jebem cupavu vise!
Ma nema njemu spasa taman da šuta godinu svaki dan. Jednostavno, glup fudbaler. Nije samo šut, generalno glupe odluke donosi. Nabija tempo, uzima lopte, sijece, i to je sve super dok ne dodje do lopte. Kad on treba da odluci sta ce s loptop, obavezno ide neko idiotluk. Sinoc oteo loptu vrhunski, ide na Martineza, Salah dole sam i on pokušava neki dribling pored, glupan kojem nema spasa.
Bravo Nunez, kaže da neće baciti peškir i odustati :oops:
vaučer

#83497 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Ne mora baciti peškir, samo nek ga već napokon skine s glave kad puca na gol.
BHF_Manijak

#83498 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne moze mi tito reci da ovo ima veze s prilagodbom, navikavanjem, samopouzdanjem, kurcem, palcem!
Ovo traje 3 jebene godine! NE ZNA!

no_sekirli

#83499 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

A di su ona 3, 4 gola sto je zabio, to nisi preporucio :lol:
BHF_Manijak

#83500 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ide standardna utakmica na Etihadu, osim uz rijetke izuzetke. Bez muda, bojazljivo, stisnute s pressingom umjesto da ti njih, ovakve poljuljane.
Urnek bi trebala biti utakmica kako je Arsenal izasao, nisu mogli lopte iznijeti, ali svi znamo da se to nece desiti.
Post Reply