Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Moderator: anex
-
Karikaturist
#176 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
A ja za madrac pokasavajuci da mu kazem da je moj san ozbiljna firma i da nece pogrijesiti.
@insaneinthebrain
Dreamer.
@insaneinthebrain
Dreamer.
-
sarajevsko_pivo
#178 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
MojSan bas super marka 
-
triple mama
#179 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Pozdrav. Da li je neko čuo za firmu MF madraci? Interesuju me iskustva.
Također, AB Home Outlet prodaje npr. Bellonin madrac snizen na 899 KM (ova dimenzija koja meni treba). zanima me iskustvo sa Belloninim madracima?
Izgledaju mi tako našminkano, nakinđureno, a ne znam valjaju li išta...
hvala.
Također, AB Home Outlet prodaje npr. Bellonin madrac snizen na 899 KM (ova dimenzija koja meni treba). zanima me iskustvo sa Belloninim madracima?
hvala.
-
triple mama
#180 koji krevet kupiti - francuski ležaj ili krevet sa kvalitetnim madracem?
Pozdrav.
zanimaju me iskustva forumaša po ovom pitanju.
ja sam do sada imala bračni krevet sa kvalitetnim madracem, ali me zanima da li je mozda isto udobno spavati na nekom boljem francuskom ležaju, a usto i lijepo izgleda ili da se držim provjerene udobnosti?
zanimaju me iskustva forumaša po ovom pitanju.
ja sam do sada imala bračni krevet sa kvalitetnim madracem, ali me zanima da li je mozda isto udobno spavati na nekom boljem francuskom ležaju, a usto i lijepo izgleda ili da se držim provjerene udobnosti?
-
atg51
#181 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Trazimo neke madrace za rentanje (6 komada) i zelimo da budu sa djepicastom jezgrom. Imamo Nobilov Imperator kod kuce, odlican i udoban, prva liga, ali nam je malo poskupo da uzimamo opet od Nobila za prostor koji cemo rentati. Nasao sam MF madraci (madrac Queen) koji je jeftiniji 70 KM po komadu. Da li je neko imao iskustvo sa ovim madracima i da li se isplati kupovati ove MF madrace?
- nineinchnails
#182 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Kupio sam ja taj madrac. Prvo, apsolutno nije onakav kakvim ga reklamiraju. Unutra je nekakva "boga pitaj kakva" spužva i tanki sloj reciklirane vune.atg51 wrote: ↑20/02/2025 08:16 Trazimo neke madrace za rentanje (6 komada) i zelimo da budu sa djepicastom jezgrom. Imamo Nobilov Imperator kod kuce, odlican i udoban, prva liga, ali nam je malo poskupo da uzimamo opet od Nobila za prostor koji cemo rentati. Nasao sam MF madraci (madrac Queen) koji je jeftiniji 70 KM po komadu. Da li je neko imao iskustvo sa ovim madracima i da li se isplati kupovati ove MF madrace?
Drugo: kao s jedne strane tvrdo, s druge mekanije. Ma, nidže veze (što kažu).
Treće: kad sam naručio, rekli da ce biti spremno za 2 dana, bilo je za 7. Rekli dostava za dva dana, bilo je za 5.
Bez razmišljanja sam to bacio u kontejner. Žali bože para.
Onda drugi kupio u Nobil. Za nekoliko klasa bolje, a mrvu skuplje.
-
atg51
#183 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Hvala Vam na ovom odgovoru. 
-
Naslovnica
#184 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
nineinchnails wrote: ↑20/02/2025 08:39Kupio sam ja taj madrac. Prvo, apsolutno nije onakav kakvim ga reklamiraju. Unutra je nekakva "boga pitaj kakva" spužva i tanki sloj reciklirane vune.atg51 wrote: ↑20/02/2025 08:16 Trazimo neke madrace za rentanje (6 komada) i zelimo da budu sa djepicastom jezgrom. Imamo Nobilov Imperator kod kuce, odlican i udoban, prva liga, ali nam je malo poskupo da uzimamo opet od Nobila za prostor koji cemo rentati. Nasao sam MF madraci (madrac Queen) koji je jeftiniji 70 KM po komadu. Da li je neko imao iskustvo sa ovim madracima i da li se isplati kupovati ove MF madrace?
Drugo: kao s jedne strane tvrdo, s druge mekanije. Ma, nidže veze (što kažu).
Treće: kad sam naručio, rekli da ce biti spremno za 2 dana, bilo je za 7. Rekli dostava za dva dana, bilo je za 5.
Bez razmišljanja sam to bacio u kontejner. Žali bože para.
Onda drugi kupio u Nobil. Za nekoliko klasa bolje, a mrvu skuplje.
Kupljena 2 MF madraca, Queen meščini.triple mama wrote: ↑04/10/2024 11:40 Pozdrav. Da li je neko čuo za firmu MF madraci? Interesuju me iskustva.
hvala.
Za djecu i skroz lagane osobe nisu loši.
Za iole zahtjevnije korisnike - tražite negdje drugo.
Kvalitet im je taman koliko je i ona cijena sa "popustom", ne vrijede tih para nikako.
-
atg51
#185 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Hvala Vam na pomoci obojici, zaista ste mi pomogli, ja sam ozbiljno razmisljao ove da kupim!
Platiti malo vise i uzeti opet od Nobila, izgleda da ce to ipak biti najbolje rjesenje.
Platiti malo vise i uzeti opet od Nobila, izgleda da ce to ipak biti najbolje rjesenje.
-
Naslovnica
-
atg51
#187 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
-
vanjki
#188 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Kupio sam Erato plus prije nekoliko dana i bas sam zadovoljan. Imam Stelu iz Nobila,ali ki ovaj vise odgovara
-
Malisa11
#189 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Cisto za one koji budu na ovoj temi i trazili madrac. Zaboravite jeftine madrace, spasite sebe od hodanja testiranja i punjenja glave gluposti. Imate par provjerenih velikih prodavaca, odete i probate kupite.
Obisao sam sve, od 400 do 1000KM, tacno se vidi razlika jeftinih madraca. Na kraju uzeo u moj san, 900KM, hotelski onaj najtvrdji (zaboraih ime). Fantazija je.
Obisao sam sve, od 400 do 1000KM, tacno se vidi razlika jeftinih madraca. Na kraju uzeo u moj san, 900KM, hotelski onaj najtvrdji (zaboraih ime). Fantazija je.
-
Kera1133
#190 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Licno iskustvo, samo Moj san! Jako kvalitetni, osoblje im je toliko eudukovano, sve ti objasne, preporuce ukoliko znas sta zelis i kakve potrebe imas. Ja ga koristim vec preko dvije godine i prezadovoljan sam. Mislim da je to jedina firma koja nikada nema popuste.
-
zanimame
#191 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Pozdrav
Može preporuka koji madrac moj san uzeti
Koristio par godina Vitapurm nebi ga ni najvecećm nepriajtelju preporučio
1100KM plaćen 200x180 ulegao se nakon godinu dana
Nemaš kome reklamirati. užas
Koji Moj san uzeti te dimenzije bračni da znate da je ok
Hvala
Kakav je ovaj Bamboo
I zna li netko kakvi su ovi Filipovich iz srbije?
Može preporuka koji madrac moj san uzeti
Koristio par godina Vitapurm nebi ga ni najvecećm nepriajtelju preporučio
1100KM plaćen 200x180 ulegao se nakon godinu dana
Nemaš kome reklamirati. užas
Koji Moj san uzeti te dimenzije bračni da znate da je ok
Hvala
Kakav je ovaj Bamboo
I zna li netko kakvi su ovi Filipovich iz srbije?
Last edited by zanimame on 26/03/2025 15:28, edited 1 time in total.
- mayab
#192 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Kakav si sa leđima , tj sa bolovima u leđima i slično , trebaš li kakav tvrđi madrac , to neka ti bude vrlo bitan podatak u traženju ??
-
DonieBrasco
#193 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Dormeo, Vitapur, Belona, Moj san, koji jos brend ima kod nas da je vrijedan razmatranja.
Znaci jedino otici u prodavnici u probati tvrđi, mekši ili nesto trece.
Znaci jedino otici u prodavnici u probati tvrđi, mekši ili nesto trece.
-
zanimame
#194 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Bole me leđa
Ovaj "pametni" vitapur se ulegao i meni i zeni a imamo 60 i 80kg
Sad trazim mozda i tvrdji malo
NEgdje cca 800KM
Razmatram i ove Filipovich srbija ali ne znam nitko ne pise njihova iskustva
Vidim spominje se Olea ovdje moj san
Evo ne znam
opekao se sa vitapurom pa me strah svega sad
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#195 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Jedva nagovorih zenu da kupimo MOj San jer je domaca marka, ispade vrhunski madrac, sve preporuke
-
RJ57
#196 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
isto važi i za zaharex
- mayab
#197 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Odavno imam probleme sa leđima , prije nekoliko godina sam mijenjao madrac , kupio sam neki ne previše skup u Jysku , na preporuku prodavača kad sam rekao da imam stalne bolove u leđima , zadovoljan sam ,zanimame wrote: ↑26/03/2025 15:30Bole me leđa
Ovaj "pametni" vitapur se ulegao i meni i zeni a imamo 60 i 80kg
Sad trazim mozda i tvrdji malo
NEgdje cca 800KM
Razmatram i ove Filipovich srbija ali ne znam nitko ne pise njihova iskustva
Vidim spominje se Olea ovdje moj san
Evo ne znam
opekao se sa vitapurom pa me strah svega sad![]()
ali ono što želim reći, a puno sam to istraživao (šta ću , muka ne pita
-
RJ57
#198 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
ima super tvrdih od svih materijala
svakome nešto drugo odgovara
svakome nešto drugo odgovara
- autotoxis
#199 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Pozdrav forumašima, molim za savjet, naime nakon 15 + godina korištenja tvrđih madraca i konstatnih bolova nakon spavanja sticajem okolnosti radi renoviranja sam bio prinuđen privremeno iseliti iz stana i živjeti na drugoj adresi a sa tim je došlo i to da sam spavao na tuđem krevetu i evo dva mjeseca spavam na starom madracu (u pitanju je madrac kupljen u Šipad-u prije xx godina, niko se ne sjeća) Uglavnom napokon sam se naspavo kao insan a mislio sam da imam problema sa leđima i da mi tu ništa ne igra ulogu tako da sam odlučio kupiti sličan madrac mekši sa žičanom jezgrom (Bonelli). Ona priča da za teže ljude treba tvrđi madrac (ja imam 105 kg) ne pije vode ako spavaš na boku, to ima smisla ako spavaš na leđima pa da ti stražnjica ne upadne u mekani krevet a ovako na tvrdom te bole leđa jer ti nije pravilan položaj kičme, bole kukovi ramena itd...
Molio bih ako neko ima preporuku ili iskustvo iz prve ruke da napiše.
Molio bih ako neko ima preporuku ili iskustvo iz prve ruke da napiše.
-
V3dran
#200 Re: Gdje kupiti dobar madrac u BiH?
Kakva je situacija sa Dreamerom nakon skoro 2 godine? Kakvu podnicu koristis? Vidim da je iz hotelske linije i da ima ojacanu jezgru.Karikaturist wrote: ↑10/08/2024 17:28 A ja za madrac pokasavajuci da mu kazem da je moj san ozbiljna firma i da nece pogrijesiti.
@insaneinthebrain
Dreamer.
Ja trenutno imam Nobil StellaX 200x180cm i nakon 3 godine je jako omeksao, spuzve ne povrsini se smeksale do te mjere da sam odlucio da ga promjenim jer propadam dok spavam.
Imam jako lose iskustvo sa Nobil podrskom, poslao sam im mail za reklamaciju, odogovrili nakon 3 dana, trazili slike i racun, i onda se nisu javili preko 10 dana. Nakon sto sam ih nazvao dogovorili smo preuzimanje madraca i da ce sve trajati sedmicu dana. Nakon 7 dana mi javljaju da je po njihovim kriterijima madrac u dobrom stanju s obzirom da je star 3 godine, te odbijaju reklamaciju. Madrac je vracen nakon 2 sedmice, tokom kojih sam morao spavati na kaucu.
Nobil sam uzeo prvenstveno jer imaju "garanciju" od 5 godina, za razliku od MojSan koji nudi 2 godine.
Izgleda da garancija vazi samo za fabricke greske koje cete uociti odmah, ako postoje.