Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
PlusSA wrote: ↑20/02/2025 09:31
Malo je ko vjerovao ali eto Pi Newtork je fakat izbacen na tržište
Nisam ni ja vjerovao ali klikao sam godinama, kad mogu klikati po forumu mogao sam i na pi app jednom dnevno.
Cijena je trenutno 1.5-1.4$ po Piju što je odlicno da zadrži cijenu od 1$ bilo bi top.
Gdje si upratio da je izbacen na trziste
Na gomilu mjenjacnica. Trenutna cijena 1.60
Niko nije vjerovao da ce Pi ikada izaci. Prije par godina sam ovdje pricao da ce biti dobar coin, napadali me, 'vako, 'nako, ali eto...crypto je scam
pa sve je stvar "vjerovanja", kao što su napravili da vrijedi papir tj novac bejagi evo ti papir ti meni daj stvar neku
dobra stvar je što dosta ljudi ne zna trgovanje po kripto berzama i što su neki zakljucali Pi, vjerujem da ovo može ici samo gore a ne ispod.
Opet kažem i da zadrži 1$ to je po meni top
Pros:
1. Prva crypto valuta koja se majnala na mobitelu.
2. Mreza aktivnih accounta od preko 19M. Nijedna crypto valuta u istoriji nije imala ovakac support i bazu korisnika prije izlaska na berze.
3. Skoro 11M verifikovanih korisnika (KYC), i jos je u toku. Takodjer, nikad nijedna valuta ovo nije imala.
4. Cca. 30% korisnika je izgubilo podatke o walletima
5. Cca. 70% korisnika ima zakljucano oko 70-90% coina do 2026/2027
6. Na hiljade ljudi sirom svijeta je vec prijavilo svoje biznise u Pi sistem, u smislu da prihvataju Pi kao sredstvo placanja.
4 i 5 znaci da ce CS biti relativno mali, pogotovo u odnosu na TS od 100 milijardi.
Cons:
1. TS od 100 milijardi (ali je ovo u startu umanjeno za izgubljene coine iz gornje tacke 4., kao i i tacaka 5.).
2. Veliki sell pritisak siromasnih zemalja, pogotovo na pocetku, sto ce oboriti i obarati vrijednost.
3. Potencijalni veliki pad sljedece godine, kada se otkljuca vecina zakljucanih coina.
Last edited by Dozer on 20/02/2025 11:59, edited 1 time in total.
Malisa11 wrote: ↑20/02/2025 11:09
I dalje ne mogu da prodam, moj limit je 0.30$. Koliko vidim mnogi ne mogu da prodaju, nikako da skontam kome je dozvoljeno, kome ne
Gdje prodajes...?
Na OKX, Mexc i BitGet trading pici sasvim regularno. Trenutno je 1.15. Ali hajd, evo ti po 0.3. Koliko imas?
azdralovic wrote: ↑20/02/2025 12:26
Jutros po 2.20 prodas... ko je skuplljao par godina i nije zakljucao lagano 2-3 hiljade PI da prodas i mozes na dobar godisnji
moee wrote: ↑20/02/2025 12:52
Kako monetizirate crypto u državi koja ne poznaje te valute? Banke također blokiraju sve transakcije, koliko znam.
I na ovom forumu to nikad neces saznati, jer znamo da i banke prate ove teme
ajd u pp pojasni na koji nacin se može sa npr okx pi u usdt pa na racun banke prebaciti. ja sam do sad prodavao preko druge trece ruke prodam Pi dobijem na binance usdt pa onda liku binance usdt a on meni na banku pare procedura prevelika
moee wrote: ↑20/02/2025 12:52
Kako monetizirate crypto u državi koja ne poznaje te valute? Banke također blokiraju sve transakcije, koliko znam.
I na ovom forumu to nikad neces saznati, jer znamo da i banke prate ove teme
ajd u pp pojasni na koji nacin se može sa npr okx pi u usdt pa na racun banke prebaciti. ja sam do sad prodavao preko druge trece ruke prodam Pi dobijem na binance usdt pa onda liku binance usdt a on meni na banku pare procedura prevelika
Dozer wrote: ↑20/02/2025 13:20
@PlusSA Otkud ja znam jesi li ti bankar
ekonomija i ja ne ide to baš jedno sa drugim
Nikad ne bi binance otvorio nalog da nisam Pijeve poceo skupljati i tad prodavao Pi dobijem Binance pa na olx našao lika da njemu šaljem USDT a on meni uzme logicno nesto prozije ali dobijem KM na račun svoj
2023 sam prodao za cijenu od 0.40-0.50$.
trenutno neman zakljucano ali nemam ni dostupno Pijeva cekam tu konacnu migraciju eh kad ce ona, nadam se da ce 01.03.2025 konacno delete raju bez KYC da znamo na cemu smo.
azdralovic wrote: ↑20/02/2025 12:26
Jutros po 2.20 prodas... ko je skuplljao par godina i nije zakljucao lagano 2-3 hiljade PI da prodas i mozes na dobar godisnji
Ko ga je uspio uhvatiti na 2.20, svaku mu cast
OKX je otvorio naloge 60min prije trgovanja tako da mogao si pripremiti ranije sve
preko 3miliona PI je bilo vec na otvaranju na kupovnoj strani
red evil wrote: ↑20/02/2025 13:19
Izgleda da sam zaključao Pi na 3 god, može li se kako to isključiti i šta to uopšte znači?
Mozes samo gledati sta se desava sa Pi zajedno samnom...
Zaključavanje Pi coina znači da si dobrovoljno pristao da određeni dio svog Pi balansa bude "oročen" na određeni vremenski period nakon migracije na Mainnet. Ovo je dio ekonomskog modela Pi Network-a s ciljem stabilizacije tržišta i održavanja dugoročne vrijednosti Pi coina. Ne možeš koristiti zaključane Pi tokene za transakcije, trgovinu ili povlačenje dok ne istekne period koji si odabrao. Zauzvrat povecan ti je mining rate.
Izgleda da sam zaključao Pi na 3 god, može li se kako to isključiti i šta to uopšte znači?
Zaključavanje Pi coina znači da si dobrovoljno pristao da određeni dio svog Pi balansa bude "oročen" na određeni vremenski period nakon migracije na Mainnet. Ovo je dio ekonomskog modela Pi Network-a s ciljem stabilizacije tržišta i održavanja dugoročne vrijednosti Pi coina. Ne možeš koristiti zaključane Pi tokene za transakcije, trgovinu ili povlačenje dok ne istekne period koji si odabrao. Zauzvrat povecan ti je mining rate.
pa eto i ja bolje da sam zakljucao, ovako imam sve otkljucano a nema novih migracija nemam novih dostupnih pijeva.
iako je otkljucano sve nije se u zadnje 1-2 godine desilo da mi se otkljuca jos pijeva kojeg skupim npr samo što ja skupim bez ekipe.
Ništa znači ne mogu 3 godine, hajd valjda bude i cijena porasla.
Dozer wrote: ↑19/02/2025 22:04
Nista se ne krije, sve je receno i jasno.
Ja ne vidim kako. Treba verifikovati broj, ali moras slati sms na neki strani broj? Ili ima neki drugi nacin?
Posaljes SMS na Belgiju, dobijes SMS s verifikacijom nazad, i to je to. Drugi nacina je da posaljes SMS na Izrael, USA, ne znam sta jos sad ima. Treci nacin ne postoji.
Belgija vraca za nekoliko sekundi ja sam tako sa starog prastarog telefona prebacio na novi i konacno se verifikovao.