Pusti to, ima lik pametnija posla, zar nisi cuo da smjenjuje dodika? Samo da upali bager
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Montana1
-
DonieBrasco
#3327 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tuzno je da su i u ovim trenutcima bosnjaci razjedinjeni, a Dodik i Covic na istoj strani.
-
HelaS
#3328 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
"Trenutak" je pravosudni, nikakav etnički ili sličan, o čemu pričašDonieBrasco wrote: ↑19/02/2025 23:27 Tuzno je da su i u ovim trenutcima bosnjaci razjedinjeni, a Dodik i Covic na istoj strani.
-
upitan
#3329 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Otprilike tako,uz odvajanje UiO, CiK,raspisivanje izbora itd.,i sve ono o cemu je govorio nekoliko godina.JovicSA wrote: ↑19/02/2025 21:51 Predviđam izvođenje policije na entitetsku liniju i postavljanje punktova, proglašenje ništavnim svih naloga sudova na nivou BiH i F.BiH, policijskih agencija. Podrška Rusije, Mađarske i ostalih pro rskih satelita, vjerovatno neko nebulozno reagovanje Trumpove administracije, izražavanje zabrinutosti iz EU i VP.
Ako hocemo normalnu drzavu,u kojoj se zakoni postuju onda cete shvatiti(vi iz tkz.rs.) da je ovo zakonski proces koji je normalan kao u svakoj drugoj drzavi.
Vama je pogresno predstavljeno,da je to neki tamo "Sud muslimanski "a tamo u tome Sudu BiH rade i zastupljeni su svi narodi,mislim cak i stranci.
Nadam se da Dodik nece uvesti opoziciju i narod u zivo blato a radi tog da spasi iskljucivo sebe.
Ovo se moralo desiti prije ili poslije,da znamo u kojem pravcu ide BiH jer ili smo drzava ili nismo.
Ne uzdam se u pomoc stranaca,a Trojka je napravila par greski kada se radi o sigurnosnom sektoru i bas me zanima kako ce reagovati.
Mislim da sve stranke iz FBiH, moraju imati cvrst stav kada se radi o BiH a duboko se nadam da ce ova opozicija iz tkz.rs pokazati da nisu kao Dodik i da nece upasti u njegovu zamku.
Dodik ce vjerovatno presudu docekati u Srbiji,ili Rusiji a ako bude zatvorska onda je logicno da ce ostati tamo kao i mnogi drugi a narod ce ostati bukvalno na cjedilu.
- tramvajtrojka
#3330 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
fkt vam Dino na san izlazi i u ovakvom trenutku bukvalno ljudi 24/7 opsjednuti sa dinom
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3331 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nisam fan Dine zbog ružne prošlosti, nisam ljubitelj ni stranke, ideologije nam se nisu srele ni u putu, ali ne kontam kako neko može pasti na sda propagandu kontra lika 
-
Montana1
#3332 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta ces kad lik mete, nositramvajtrojka wrote: ↑19/02/2025 23:34fkt vam Dino na san izlazi i u ovakvom trenutku bukvalno ljudi 24/7 opsjednuti sa dinom![]()
![]()
- SaraFina
-
Seyfo
#3334 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ihh vidjećemo kako Dodikovi dupelisci mu okreću leđa velikom brzinom. Jedva čekaju ionako.
- ShnjaZZZ
#3335 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Spremajmo se polakoBREAKING:
@BILD
reports that Italy has started to prepare for a potential U.S. troop withdrawal from Kosovo.
Serbia has been significantly rearming with Chinese and Russian weapons in recent years and President Vucic is currently desperately fighting to stay in power as huge student protests against his rule rock the country.
Bild writes that German diplomats are telling them that a nightmare scenario is unfolding considering the troubled history in the Balkans.
- tramvajtrojka
#3336 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vi u Zenici ste sigurni tamo ni okupator nece da odeShnjaZZZ wrote: ↑19/02/2025 23:57Spremajmo se polakoBREAKING:
@BILD
reports that Italy has started to prepare for a potential U.S. troop withdrawal from Kosovo.
Serbia has been significantly rearming with Chinese and Russian weapons in recent years and President Vucic is currently desperately fighting to stay in power as huge student protests against his rule rock the country.
Bild writes that German diplomats are telling them that a nightmare scenario is unfolding considering the troubled history in the Balkans.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#3337 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nece nas niko napasti, oni su svoju teritoriju obilježili u Daytonu. Loptica ce biti prebačena u nase dvorište.
Proglasice nezavisnost ili spajanje sa Srbijom. I cekati nas potez. Najvažnije pitanje je hoćemo li stvari uzeti u svoje ruke ili cekati da nam neko nesto pokloni ili uradi za nas
Proglasice nezavisnost ili spajanje sa Srbijom. I cekati nas potez. Najvažnije pitanje je hoćemo li stvari uzeti u svoje ruke ili cekati da nam neko nesto pokloni ili uradi za nas
-
LSD
#3338 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Aha, mnogo se mi nesto qrcimo za nekoga ko nema ni gaca na guzici, a kamoli armiju koja bi branila ovu drzavu i koju smo sami ukinuli.tramvajtrojka wrote: ↑19/02/2025 22:49
nece jer znamo ko su sta su i na sta su spremni ,a nece i oni vise smjeti krenuti u erojske vikend izlete po Bosni jer ih nece docekati mehmed na spavanju i kuca puna bijele tehnike, nego crna vreca za povratak nazad
Tako da mirno spavajte do sljedeća tri mjeseca i novih najava![]()
Ovo "mirno spavajte" podsjeca na Alijine uspavanke kojima je hipnotizirao, pacifikovao i lagao narod da rata nece biti dok je podrinje vec gorilo, pa je onda mečka zaigrala i pred njegovim vratima.
- Javier Pena
#3339 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nijedno, pomirit ćemo se s time, vremenom pripojiti hrvatima. Najbitnije je da se ne puca.sime_cipol wrote: ↑20/02/2025 01:04 Nece nas niko napasti, oni su svoju teritoriju obilježili u Daytonu. Loptica ce biti prebačena u nase dvorište.
-
LSD
#3340 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Oni ce se samo odvojiti.sime_cipol wrote: ↑20/02/2025 01:04 Nece nas niko napasti, oni su svoju teritoriju obilježili u Daytonu. Loptica ce biti prebačena u nase dvorište.
Ako ko bude napadao, to mogu biti samo bosnjaci i niko drugi ! To Dodik vrlo dobra zna i na tu kartu igra. A onda ce to predstaviti u licemjernom zapadnom svijetu ogrezlom u islamofobiji kako su muslimani ponovo napadaci i izvor problema u Bosni.
Svijet ionako boli qrc za Bosnom, drzali su je 30 godina van EU, nisu joj dali ni primirisati, dok su primali bivse komunisticke lagere tipa Rumunija, Bugarska, Slovacka.
Ali problem je sto i kad granica velike Srbije bude na Darivi, Vracama i Trebevicu - srbi nece moci gledati Sarajevo tek tako...kad-tad ce ga napasti ponovo.
-
kluz franjo
#3341 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
@Prpa.ba
Da prebacimo diskusiju tamo gdje joj je mjesto.
Izbor je jednostavan.
5 deka Kifle na Minhenskoj konfereciji i 5 deka Sabine u Washingtonu (ma koliko to jalovo i bezuspješno možda bilo) ili 100 deka Bakira u piceriji u Živinicama ili Gradačcu ' whatever- i potpuni nestanak obrazlije ŽK u trenutku tektonskih promjena u svjetskoj politici?
I jasno je. Ja bih priželjkivao nekog liberalnog Willi Brandta, a ti vjerovatno nekog nacionalnog Orbana ili Erdogana.
Ali i ti i ja imamo izbor koji imamo.
Dakle, gdje si?
Da prebacimo diskusiju tamo gdje joj je mjesto.
Izbor je jednostavan.
5 deka Kifle na Minhenskoj konfereciji i 5 deka Sabine u Washingtonu (ma koliko to jalovo i bezuspješno možda bilo) ili 100 deka Bakira u piceriji u Živinicama ili Gradačcu ' whatever- i potpuni nestanak obrazlije ŽK u trenutku tektonskih promjena u svjetskoj politici?
I jasno je. Ja bih priželjkivao nekog liberalnog Willi Brandta, a ti vjerovatno nekog nacionalnog Orbana ili Erdogana.
Ali i ti i ja imamo izbor koji imamo.
Dakle, gdje si?
-
MMM1977
#3342 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ni ja nisam ljubitelj Dine nikako, uvijek sam se sa društvom raspravljao oko toga ali kad malo popijem uvijek slušam ovaj njegov koncert iz Zagreba (opet jbni Zagreb
I priznajem
BETON JE
- Styling
#3343 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mile nema ni dovoljno ljudi ni kapaciteta za bilo kakvo odvajanje. Pripajanje Srbiji je trenutno nemoguće jer Vučić ima dovoljno domaćih problema sa djecom da mu Mile nije na listi pripriteta jer se i njemu drma. Ni veliki broj građana u Srbiji ne voli ni Mileta ni njegove ideje.
Osim toga, niti bi ih ko priznao niti dao kakvu konkretnu podršku osim verbalne (Orban).
Opozicija u RS se probudila i neće podržati Miletove suicidne ideje o odvajanju. Ovo je za Mileta spašavanje gole kože pa je odlučio da sa sobom povuče koga može. Pitanje je ko je spreman da se sa njim sunovrati u ambis.
Osim toga, niti bi ih ko priznao niti dao kakvu konkretnu podršku osim verbalne (Orban).
Opozicija u RS se probudila i neće podržati Miletove suicidne ideje o odvajanju. Ovo je za Mileta spašavanje gole kože pa je odlučio da sa sobom povuče koga može. Pitanje je ko je spreman da se sa njim sunovrati u ambis.
-
Seyfo
#3344 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajmo svi ovi što nešto predviđaju,da se jave za mjesec,pa za dva mjeseca,pa da se izjasne oko tih svojih predviđanja. Baš da vidim koja su opravdanja.
"Jbg ponijelo me"
"Šta ću,naredili"
"Sendvič se pojeo i svario"
"Moj bošnjački / srpski / hrvatski duh me naveo da prizivam rat i zbijem redove svog plemena"
"Ja kao vjernik sam smatrao da je to bogu ugodno djelo"
"Moje pleme mora stalno biti na oprezu zbog novog rata,tako da nas treba uvijek podsjećati"
"Jbg ponijelo me"
"Šta ću,naredili"
"Sendvič se pojeo i svario"
"Moj bošnjački / srpski / hrvatski duh me naveo da prizivam rat i zbijem redove svog plemena"
"Ja kao vjernik sam smatrao da je to bogu ugodno djelo"
"Moje pleme mora stalno biti na oprezu zbog novog rata,tako da nas treba uvijek podsjećati"
-
Vjecita_zavrzlama
#3345 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
tramvajtrojka wrote: ↑19/02/2025 16:22hodzino mljevenje je nastavilo brukati kanton i čitavu SDAdoktor78 wrote: ↑19/02/2025 16:18. Portal Vijesti saznaju da su nezadovoljstvu Asmira Hasića kumovali unutarstranački sukobi na području grada Živinice, te da je glavni razlog Hasićevog djelovanja u rušenju Vlade TK taj što u mjesnoj zajednici Šerići nije dobio mjesto predsjednika mjesne zajednice, koje mu je obećano.jbt zbog mjesne zajednice da padne kanton da covjek ne povjeruje
![]()
Koji nesposobnjakovici su u danasnjoj SDA i oni hoce neke vertikale i pumpaju sa 2026![]()
jedina vertikala koju ce oni imati da ce u vojkovicima imati tu vertikalu fino ispunjenu
![]()
-
A_A_AKCIJA
#3346 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo ovo primjeniš i na Fadila i došao si tobe.
Jer, danas, u ovom trenutku, neprijatelj sudske vlasti i presuda su jednako SDA i SNSD. Ruku pod ruku se protive presudama istog Suda.
-
ljubijankic
#3347 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A ne, ne. Ipak je nas Fadil nepravdno osuđen, kod Dodika je druga prica. Čekamo da nas lav izađe i povede 100000 BošnjakaA_A_AKCIJA wrote: ↑20/02/2025 08:45Samo ovo primjeniš i na Fadila i došao si tobe.
Jer, danas, u ovom trenutku, neprijatelj sudske vlasti i presuda su jednako SDA i SNSD. Ruku pod ruku se protive presudama istog Suda.
- Thorgerson
#3348 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Al cuj kaze izvest ce policiju na granicu.
Uzmite mapu Bosne i Hercegovine. Pogledajte duzinu entitetske granice. Pa on nema ljudstva da pokrije granice Banja Luke.
Sta cemo sa koridorom za Brcko?
Priglasit ce nezavisnost. Kako? To je isto da sad unsko sanski kanton proglasi nezavisnost. To nas ustav ne prepoznaje. Da li se to moze uraditi, pa moze, ali nije legalno. Da jeste i da je tako lako, pa svi bi pravili drzave od nicega u svijetu. Vi shvatate kakav bi to.bi presedan? Da odjednom neka administrativna jedinica u drzavi proglasi nezavisnost?
I na kraju cime to sve da se plati ljudi? Cime? Para za te zajebancije oni nemaju.
A bilo kakvo uplitanje Srbije, u smislu da oni posalju vojsku i policiju jbg to je otvorena agresija. Jer ovo vise nije jedna drzava, pa da se hinjski to moze odraditi kao 90ih.
I opet pitam, sta ce ljudi iz istocnog koji rade u Sarajevu? Ja imam 5 takvih kolega. Mislite da ce se oni odreci fine plate, zbog dodika?! Ako im on kaze nemojte ici na posao? Pa ko ce im dati platu? Ko ce im vracati kredite za stanove i auta... mi ovdje previse ovisimo jedni o drugima.
Ovo sve je suplja i ja se samo nadam da ce svi oni koji bezveze dizu paniku barem sljedeci put gledati malo drugacije.
I svaka cast trojci, jer ne nasjeda na provokacije. Serete ovdje sta radi ovaj sta radi onaj...
Dodik je na sudu i nervozno stoji pred sudijim u mrskom Sarajevu.
Vi mislite to samo od sebe se desilo. Al joook, nad narod vise voli kad neko poruci da nekoga lupiti po.prstima il slicne budalastine. A kad se konkretne stvari rade, jebo to ba. Daj nam izjave. Prijetite malo. Bla bla...to nama treba. Suplje price...
Uzmite mapu Bosne i Hercegovine. Pogledajte duzinu entitetske granice. Pa on nema ljudstva da pokrije granice Banja Luke.
Sta cemo sa koridorom za Brcko?
Priglasit ce nezavisnost. Kako? To je isto da sad unsko sanski kanton proglasi nezavisnost. To nas ustav ne prepoznaje. Da li se to moze uraditi, pa moze, ali nije legalno. Da jeste i da je tako lako, pa svi bi pravili drzave od nicega u svijetu. Vi shvatate kakav bi to.bi presedan? Da odjednom neka administrativna jedinica u drzavi proglasi nezavisnost?
I na kraju cime to sve da se plati ljudi? Cime? Para za te zajebancije oni nemaju.
A bilo kakvo uplitanje Srbije, u smislu da oni posalju vojsku i policiju jbg to je otvorena agresija. Jer ovo vise nije jedna drzava, pa da se hinjski to moze odraditi kao 90ih.
I opet pitam, sta ce ljudi iz istocnog koji rade u Sarajevu? Ja imam 5 takvih kolega. Mislite da ce se oni odreci fine plate, zbog dodika?! Ako im on kaze nemojte ici na posao? Pa ko ce im dati platu? Ko ce im vracati kredite za stanove i auta... mi ovdje previse ovisimo jedni o drugima.
Ovo sve je suplja i ja se samo nadam da ce svi oni koji bezveze dizu paniku barem sljedeci put gledati malo drugacije.
I svaka cast trojci, jer ne nasjeda na provokacije. Serete ovdje sta radi ovaj sta radi onaj...
Dodik je na sudu i nervozno stoji pred sudijim u mrskom Sarajevu.
Vi mislite to samo od sebe se desilo. Al joook, nad narod vise voli kad neko poruci da nekoga lupiti po.prstima il slicne budalastine. A kad se konkretne stvari rade, jebo to ba. Daj nam izjave. Prijetite malo. Bla bla...to nama treba. Suplje price...
-
Trappist
#3349 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakve probleme kralju? Meni je recimo veci problem sto je ukradeno 20 miliona eura preko gradnje autoputa, ali eto, svakom svoje valjda.nauticamid wrote: ↑19/02/2025 23:23A to Vucic ne pravi probleme po BiH-a zadnjih dana?Trappist wrote: ↑19/02/2025 21:57Opa odavno nije bilo ovakvih predviđanja, jos od kraja decembra kad je neko bacio suplju da ce vucic napraviti probleme u BiH zbog studentskih protesta. Ovo je jedno deseti put u zadnjih 6 godina da se ovako "predvidja", odnosno palamudi i pričaju nebulozeJovicSA wrote: ↑19/02/2025 21:51 Predviđam izvođenje policije na entitetsku liniju i postavljanje punktova, proglašenje ništavnim svih naloga sudova na nivou BiH i F.BiH, policijskih agencija. Podrška Rusije, Mađarske i ostalih pro rskih satelita, vjerovatno neko nebulozno reagovanje Trumpove administracije, izražavanje zabrinutosti iz EU i VP.
Od sretenja nekakvog do prijetnji danas i zadnja 2-3 dana.
Ko god da je to pisao, dobro je napisao.
- DaysleepeR
#3350 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa nema 3 mjeseca ovdje se pisalo da rat samo što nije.
Ubij me ako se ko sjeća oko čega je tad frka bila... ja se svakako ne sjećam...
Ubij me ako se ko sjeća oko čega je tad frka bila... ja se svakako ne sjećam...