Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Prpa.ba

#27751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Prpa.ba »

Jasno mi je da je dosla administracija kojoj sasvim otvoreno BiH nije nista vise osim bezvrijednog kusura i "redikl mazlemz", ali mi je onako upitnik iznad glave sta to tacno mogu poduzeti da pomognu Srbima osim bjanko dozvole da probaju sta im volja bez straha od sankcije. :? Izbaciti nas iz SWIFT-a, uvesti sankcije i embargo, "dodijeliti" nas na upravljanje bez obzira na stanje na terenu? :?
kamberovica polje

#27752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kamberovica polje »

Toffee karamela wrote: 19/02/2025 22:39
statixx wrote: 19/02/2025 22:28 Meni samo nije jasno kako se svi misle namiriti u ovoj napacenoj zemlji. Mozda ce Vucic, ali gdje ce Orban i njemu slicni. :mrgreen:
uprati šta piše na transparentima Orbanovih fanova kad imaju negdje miting

mislim da traže sve što su izgubili raspadom Austro-Ugarske a gdje su Mađari većina

sve male pirane se nadaju da će u vrtlogu napada velike bijele ajkule izravnati račune sa sardinama
Mađare malo više jebe Trianon i Transilvanija. To su im nacionalni kompleksi, a ovo južnije, šta se ugrabi ugrabi.
GandalfSivi

#27753 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Jack Be Nimble wrote: 19/02/2025 22:30 Jel iko od vas odradio porez? Kako ide proces? Kontam da bi duze mogli cekati ako neke pare dobijemo nazad.
Mislim da je to automatizovano ako stavis bank account i ne cekas cek.
GandalfSivi

#27754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 19/02/2025 22:42 Jasno mi je da je dosla administracija kojoj sasvim otvoreno BiH nije nista vise osim bezvrijednog kusura i "redikl mazlemz", ali mi je onako upitnik iznad glave sta to tacno mogu poduzeti da pomognu Srbima osim bjanko dozvole da probaju sta im volja bez straha od sankcije. :? Izbaciti nas iz SWIFT-a, uvesti sankcije i embargo, "dodijeliti" nas na upravljanje bez obzira na stanje na terenu? :?
Pobrisa mi se komentar, cekaj, ide opet…
Last edited by GandalfSivi on 19/02/2025 22:47, edited 1 time in total.
Jack Be Nimble

#27755 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

U mojoj mahali nisu bili sokirani sve do proslog petka. Tada je procurila vijest da vecina ljudi koji radi po sumama, odrzava parkove, da su oni dobili otkaze. Pristup parkovima zatvoren. Ovdje je planinarenje veliki sport.

Pa su u ponedeljak svi obukli svoje "hiking boots" i otisli na demonstracije pred zgradu vlade, iako je bio praznik u ponedeljak i vlada zatvorena :mrgreen:. Uglavnom o tome se trubi, gdje se moze ici na kampovanje ovog ljeta.

Neki su otisli pred proadavnicu Tesle na demonstracije.

O Rusiji i Ukrajini pojma nemaju, misle tipicno da se ratuje na Balkanu svakih 15 godina.
Jack Be Nimble

#27756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 22:43
Jack Be Nimble wrote: 19/02/2025 22:30 Jel iko od vas odradio porez? Kako ide proces? Kontam da bi duze mogli cekati ako neke pare dobijemo nazad.
Mislim da je to automatizovano ako stavis bank account i ne cekas cek.
Dok i to ne razvale.
SaraFina

#27757 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 22:35
Prpa.ba wrote: 19/02/2025 22:26 Koji scenarij mislis da je najizvjesniji za BiH, iz svoje perspektive?
Pisao sam neki dan. U kratkim crtama, neka nam je bog na pomoci. On nema apsolutno nikakvog interesa da nas odrzi u zivotu, a okruzen je likovima od Grenella, premo Blagojevica, do devila himself Peter Moroccoa (ako pridje Balkanu, znaj da je game over). Sto je Vucic dao Trumpovom zetu elitne lokacije u BG definitivno ne pomaze.

Mozda je sve u mojoj glavi, mozda je jos dovoljno dobrih ljudi kojima je Bosna u srcu, ali ja sam jako jako pesimistican.

Vidio sam da se raja smije Dini sto je rekao da ce pokusati uticati preko Turske i Saudije, ja kazem da je sada momenat da klecimo pred bilo kim ko nam zeli biti prijatelj i ko kod njega ima utiacaja. Saudija definitivno ima snage za to (ali sumnjam im u volju), dok mislim da ni sami Turci ne znaju jesu li mu na dobroj ili losoj strani. A onda ide i ono sta ce Rusi traziti za Artik, je li?
Pitanje je šta je Srbiji koja je trenutno u govnima sa ovim protestima prioritet. Svakako Vucicu jeste prioritet ugusiti proteste. A onda da se uzdigne i vrati povjerenje naroda - Kosovo. Bar mislim. Da kad bi mogao birati i da to Ameri amenuju krenuo bi na Kosovo. Ja u Srbiji ne vidim alternativu tom kriminalcu. I 70% sam sigurna da ce opstati i „sanirati stetu“ Nakon protesta. Mozda sam ja preoptimiaticna, sa prognozama. Nama bi najbolje odgovarao trenutno gradjanski rat u Srbiji. Pa ako postoji AID ili nesto slicno kao njihova BiA neka poradi na tome. :D
GandalfSivi

#27758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 19/02/2025 22:42 Jasno mi je da je dosla administracija kojoj sasvim otvoreno BiH nije nista vise osim bezvrijednog kusura i "redikl mazlemz", ali mi je onako upitnik iznad glave sta to tacno mogu poduzeti da pomognu Srbima osim bjanko dozvole da probaju sta im volja bez straha od sankcije. :? Izbaciti nas iz SWIFT-a, uvesti sankcije i embargo, "dodijeliti" nas na upravljanje bez obzira na stanje na terenu? :?
Drugi pokusaj.

Presuda Dodiku, kaze Dodik gotovo je, idemo svojim putem. Kaze Vucic, jebiga, Srbe politicki proganjaju, tamo je nestabilna situacija, saljem snage za prevenciju “terorizma”. Kazu Rusi, mi to podrzavamo. Posalje Trump Rubija da pregovara sa Vucicem. Za tri dana Trump kaze, to je od sada za nas Srbija. I sta ces? Zaliti se Briselu? Evropa ce nesto uraditi? A onda Hrvati namirisu da je to okay. Pa hocemo opet? Hrvatska do Ivana? Jebiga, tako zapalo. A Bosnjo i dalje raspravlja kada bi trebao biti Dan Sarajeva.
GandalfSivi

#27759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote: 19/02/2025 22:48
Prpa.ba wrote: 19/02/2025 22:26 Koji scenarij mislis da je najizvjesniji za BiH, iz svoje perspektive?
Pisao sam neki dan. U kratkim crtama, neka nam je bog na pomoci. On nema apsolutno nikakvog interesa da nas odrzi u zivotu, a okruzen je likovima od Grenella, premo Blagojevica, do devila himself Peter Moroccoa (ako pridje Balkanu, znaj da je game over). Sto je Vucic dao Trumpovom zetu elitne lokacije u BG definitivno ne pomaze.

Mozda je sve u mojoj glavi, mozda je jos dovoljno dobrih ljudi kojima je Bosna u srcu, ali ja sam jako jako pesimistican.

Vidio sam da se raja smije Dini sto je rekao da ce pokusati uticati preko Turske i Saudije, ja kazem da je sada momenat da klecimo pred bilo kim ko nam zeli biti prijatelj i ko kod njega ima utiacaja. Saudija definitivno ima snage za to (ali sumnjam im u volju), dok mislim da ni sami Turci ne znaju jesu li mu na dobroj ili losoj strani. A onda ide i ono sta ce Rusi traziti za Artik, je li?
Pitanje je šta je Srbiji koja je trenutno u govnima sa ovim protestima prioritet. Svakako Vucicu jeste prioritet ugusiti proteste. A onda da se uzdigne i vrati povjerenje naroda - Kosovo. Bar mislim. Da kad bi mogao birati i da to Ameri amenuju krenuo bi na Kosovo. Ja u Srbiji ne vidim alternativu tom kriminalcu. I 70% sam sigurna da ce opstati i „sanirati stetu“ Nakon protesta. Mozda sam ja preoptimiaticna, sa prognozama. Nama bi najbolje odgovarao trenutno gradjanski rat u Srbiji. Pa ako postoji AID ili nesto slicno kao njihova BiA neka poradi na tome. :D
Taj kriminalac ne da se petljao u unutrasnje stvari druge zemlje danas, nego je pokusao izvrsiti i pritisak na nezavisno sudstvo iste. Puno vise glasaca dobije iz PC-a nego sa Kosova… A Kosovo ima i clanici NATO-a iza ledja, mi nemamo…
SaraFina

#27760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 22:40
SaraFina wrote: 19/02/2025 22:31
Zanima me uzorak. Tvoje okruzenje. Ispada da lik smislja sranja u toku noci i kad ustane onda ih krene realizirati. Svaki dan nesto novo. Nije ni cudo da su ljudi iz NVO uplaseni za egzistenciju.
Pogazeni smo ba, nema ni volje ni zelje kao sto je bilo 2017. Kakvih je samo protesta bilo te godine, stotine hiljada ljudi su protestovali, sada nula bodova. Cak i ne pricamo puno o politici, ljudi samo odmahnu glavom jer niko ne moze vjerovati. I onda vidis da vise od pola zemlje slavi njegove poteze i ono, samo se za glavu mozes uhvatiti. Ne postoji jedna licnost oko koje se ljudi mogu okupiti. Majke mi, podsjeca me na The day after film, kada padnu atomske i prezivjeli kao zombiji hodaju…

To je normalno sto se politike tice. Mimo toga, zivot ide svojim tokom. Oni koji nisu direktno pogodjeni zive kao i obicno. Sport, zima, porodice, putovanja, bla bla…
Baš mi je zao. Cijelo vrijeme se nadam da ce idiot stati. Idiot okruzen idiotima, sto je najtragicnije u cijeloj sagi.
Jack Be Nimble

#27761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

Bajden je bio na strani BiH. Trump mora ici u kontru Bajdenu. Prema tome, neka Sarajevo sto prije krene nosati crevene kackete. Na brdima, umjesto tito, sada neka bude MAGA.
palermo

#27762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by palermo »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 22:51
Drugi pokusaj.

Presuda Dodiku, kaze Dodik gotovo je, idemo svojim putem. Kaze Vucic, jebiga, Srbe politicki proganjaju, tamo je nestabilna situacija, saljem snage za prevenciju “terorizma”. Kazu Rusi, mi to podrzavamo. Posalje Trump Rubija da pregovara sa Vucicem. Za tri dana Trump kaze, to je od sada za nas Srbija. I sta ces? Zaliti se Briselu? Evropa ce nesto uraditi? A onda Hrvati namirisu da je to okay. Pa hocemo opet? Hrvatska do Ivana? Jebiga, tako zapalo. A Bosnjo i dalje raspravlja kada bi trebao biti Dan Sarajeva.
Al u tom.slucaju je do nas, ne do Trumpa...
SaraFina

#27763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 22:54
SaraFina wrote: 19/02/2025 22:48

Taj kriminalac ne da se petljao u unutrasnje stvari druge zemlje danas, nego je pokusao izvrsiti i pritisak na nezavisno sudstvo iste. Puno vise glasaca dobije iz PC-a nego sa Kosova… A Kosovo ima i clanici NATO-a iza ledja, mi nemamo…
Pod najcrnjim scenarijem da zbilja Donald bude teritorijalno htio pogodovati Vucicu „za oporavak“ treba Kosovo. Sad da ce mu dati bjanko cek i za BiH, nisam sigurna. Ne da bi zastitio BiH, nego Donald vodi politiku kao privatni privrednik. Pa zato. Plus Srbija na dva fronta, nakon ovih protesta, ne vjerujem da bi imala snage. Vucic zna da bi ga onda svaka pogreska duplo kostala.
statixx

#27764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

Tako je i Putin krenuo u trodnevnu operaciju. :D

EU i VB godinama pokusavaju otkaciti Vucica od Rusije i sad bi, zbog Trumpa, trebali dozvoliti jos vise ruskog uticaja i jos jaceg, pored Orbana, ruskog igraca u regionu. A mi smo njihovo dvoriste, tako je i USA uvijek govorila.
SaraFina

#27765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Drugi pokusaj.

U ovoj situaciji dok traje protesti u Srbiji, Vucic ne moze zbog sebe nikog slati u BiH. Svaka nhegova pogreska i sranje koje bi izazvao rezultiralo bi jos vecim pritiskom na njega u Srbiji. Pa nije mogao motivirati devedesetih i mobilizirati Milosevic U onakvoj Srbiji, da Vucic to uradi sada kad mu se pozicija klima kao babin zub.

Za bilo sta u BiH i na Kosovu Vucic mora prvo proteste rijesiti.
Last edited by SaraFina on 19/02/2025 23:06, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#27766 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

palermo wrote: 19/02/2025 22:59
Drugi pokusaj.

Al u tom.slucaju je do nas, ne do Trumpa...
Koliko jeste, toliko i nije. Ulazimo u svijet gdje se samo sila racuna, a iz raznoraznih razloga (sto zbog nas samih, a i zbog raznoraznih blokada), mi nismo nikakva sila.

Jebote, samo se sjeti frke oko jebenog paintball kluba. Ali da smo pametnije morali pozicionirati na medjunarodnoj aceni morali smo. Mada je i to tesko, kad vidis dijasporu i igru interesta i egoa, onda i znas zasto smo tu gdje jesmo. Gluho bilo jos da su kakve pare u igri bile. Od kompletne dijaspore u Americi, ja mogu izdvojiti dvoje ljudi (Dadu Hadrovica jer je dobar i posten lik, te Ajlu Delkic jer je fakat imala neke rezultate) u zadnjih 20 godina. Ostalo sve gore od goreg (vidjeti npr pod Mirsad HadIkadunic, mada je bilo par kvalitetnih ljudi koji su ga iskopali, ali i oni su se povukli kada su vidjelo koliko je sati)…
Hendrix

#27767 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

Trump je otvorio pandorinu kutiju s ovim izvrtanjem svih diplomatskih normi. Jednom kada pravila vise nema sve je otvoreno.

Srbija moze likovati da ide na BiH ali isto tako Madjarska zeli Vojvodinu...talijanski radikali nisane Dalmaciju...i ko zna ko ce sve da izroni sa idejama o prekrajanju granica.

Ovo je sad kao cista mafijaska situacija, lafo saradjuju danas a sutra ko koga zajebe.
GandalfSivi

#27768 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

I samo jos jednom da napomenem da sam postao najcrnji pesimista sto se politike tice, mozda fakat crnjacim bez razloga, ne znam…
SaraFina

#27769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Hendrix wrote: 19/02/2025 23:07 Trump je otvorio pandorinu kutiju s ovim izvrtanjem svih diplomatskih normi. Jednom kada pravila vise nema sve je otvoreno.

Srbija moze likovati da ide na BiH ali isto tako Madjarska zeli Vojvodinu...talijanski radikali nisane Dalmaciju...i ko zna ko ce sve da izroni sa idejama o prekrajanju granica.

Ovo je sad kao cista mafijaska situacija, lafo saradjuju danas a sutra ko koga zajebe.
EU kakva god da je, nebitno je jesu li Madjari u Vojvodini ili Zabari u Istri. No bogami Srbija na Savi kao ruski satelit je vec prijetnja. Prvoj HR, pa nadalje. Mislim na Brcko.
Last edited by SaraFina on 19/02/2025 23:13, edited 1 time in total.
SaraFina

#27770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote: 19/02/2025 23:08 I samo jos jednom da napomenem da sam postao najcrnji pesimista sto se politike tice, mozda fakat crnjacim bez razloga, ne znam…
Ovi protesti su bogom dani. Kad bi buknuo sukob/sukobi, nekog lakseg intenziteta to bi bio kec na desetku.
Hendrix

#27771 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

SaraFina wrote: 19/02/2025 23:10
Hendrix wrote: 19/02/2025 23:07 Trump je otvorio pandorinu kutiju s ovim izvrtanjem svih diplomatskih normi. Jednom kada pravila vise nema sve je otvoreno.

EU kakva god da je, nebitno je jesu li Madjari u Vojvodini ili Zabari u Istri. No bogami Srbija na Savi kao ruski satelit je vec prijetnja. Prvoj HR, pa nadalje.
Pa evo Amerika postade ruski satelit tako da nista vise cudno nije. Srbija je dobila jack pot, mi cemo ostati u prasini istorije kao i obicno sa mentalitetom namjestanja lokalnih tendera.
SaraFina

#27772 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Hendrix wrote: 19/02/2025 23:13

EU kakva god da je, nebitno je jesu li Madjari u Vojvodini ili Zabari u Istri. No bogami Srbija na Savi kao ruski satelit je vec prijetnja. Prvoj HR, pa nadalje.
Pa evo Amerika postade ruski satelit tako da nista vise cudno nije. Srbija je dobila jack pot, mi cemo ostati u prasini istorije kao i obicno sa mentalitetom namjestanja lokalnih tendera.
EU ne podrzava ovo sto Donal radi. No ne moze tu nista. A dozvoliti da Srbija izbije na vrata EU s ludom Rusijom i Putinom. To vec moze sprijeciti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#27773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Velkoski »

nema potrebe da budeš crnjak, Evropa iz ovog sigurno izlazi jača i onda možeš nazad, u neki Antwerp recimo, tamo je dobar koks :mrgreen:
GandalfSivi

#27774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote: 19/02/2025 23:12
GandalfSivi wrote: 19/02/2025 23:08 I samo jos jednom da napomenem da sam postao najcrnji pesimista sto se politike tice, mozda fakat crnjacim bez razloga, ne znam…
Ovi protesti su bogom dani. Kad bi buknuo sukob/sukobi, nekog lakseg intenziteta to bi bio kec na desetku.
Pretpostavit cu da si citala 1984?
Hendrix

#27775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

SaraFina wrote: 19/02/2025 23:15
Hendrix wrote: 19/02/2025 23:13

EU ne podrzava ovo sto Donal radi. No ne moze tu nista. A dozvoliti da Srbija izbije na vrata EU s ludom Rusijom i Putinom. To vec moze.
Donald je kao Sopranos. Nece on pitati ko sta podrzava, ne bi me cudilo ni da zaprijeti vojnom silom Evropi. Sto da ne, njega ne interesuju ni saveznici ni neka pravila ponasanja. Ovo je sada New York mafia style politike koja potencijalno moze unistiti svjetski poredak kakav poznajemo.
Post Reply