Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
Nova Vlada FBiH 2023-2026
-
maha_xy
#7801 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
- nivla
#7802 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
tacno jer ne mogu da zamislim da neko stima mjesecnu dobit na 15000 a da to radi tako sto prijavljuje sav promet, ovo lici na potkradanje drzave, realno ne postoji djelatnost gdje mozes imati tako precizne iznose jer nekad ce dobit biti blizu nuli a nekad i trostruko od te vrijednosti, nekad ce se potrositi vise materijala ako proizvodis jer se desi da ima skarta nekad manje, struje isto tako, nastimati svaki put i kad nema dobiti da ista bude 15000 i vise na kraju mjeseca lici i na pranje novcamaha_xy wrote: ↑19/02/2025 15:59Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
-
maha_xy
#7803 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ovo sam ironicno napisao 15.000 KM i Maldivi, popusti malo. Odluka o minimalcu losa, o nedjelji skoro jos gora, rezulatate vec zenjemo polako. Bitno je samo da nisi u ovim losim procentima, da si od ovih sto su hajrovali, jos ako si na budzetu sreci kraja nema. 200.000 KM dobiti godisnje povuci podatke pa ces vidjeti da ima i sta ih ima, pfnivla wrote: ↑19/02/2025 16:04tacno jer ne mogu da zamislim da neko stima mjesecnu dobit na 15000 a da to radi tako sto prijavljuje sav promet, ovo lici na potkradanje drzave, realno ne postoji djelatnost gdje mozes imati tako precizne iznose jer nekad ce dobit biti blizu nuli a nekad i trostruko od te vrijednosti, nekad ce se potrositi vise materijala ako proizvodis jer se desi da ima skarta nekad manje, struje isto tako, nastimati svaki put i kad nema dobiti da ista bude 15000 i vise na kraju mjeseca lici i na pranje novcamaha_xy wrote: ↑19/02/2025 15:59Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
-
Malisa11
#7804 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Minimalac nikako ne moze biti los. Odluka za neradnu nedjelju bez alternative je najgora odluka koju je ova vlada donijela.
- Styling
#7805 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
Treba dati malo vremena da se tržište i građani prilagode novim uslovima rada.
Kao i kod svake promjene, u prvi mah je jako turbulentno, ali se sve poravna u određenom trenutku.
Kao i kod svake promjene, u prvi mah je jako turbulentno, ali se sve poravna u određenom trenutku.
- drug_profi
#7806 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Zato što i vlade prave jeftinije poslovno okruzenje za poduzetnike.
Onda i 1/7 kraca poslovna godina nije strasna.
Onda i 1/7 kraca poslovna godina nije strasna.
-
laik1981
#7807 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
A krade li drzavanivla wrote: ↑19/02/2025 16:04tacno jer ne mogu da zamislim da neko stima mjesecnu dobit na 15000 a da to radi tako sto prijavljuje sav promet, ovo lici na potkradanje drzave, realno ne postoji djelatnost gdje mozes imati tako precizne iznose jer nekad ce dobit biti blizu nuli a nekad i trostruko od te vrijednosti, nekad ce se potrositi vise materijala ako proizvodis jer se desi da ima skarta nekad manje, struje isto tako, nastimati svaki put i kad nema dobiti da ista bude 15000 i vise na kraju mjeseca lici i na pranje novcamaha_xy wrote: ↑19/02/2025 15:59Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
Dobro muha kaze, zemlja lopova i varalica, gdje se uspjeh mjeri po sposobnosti da bolje prevaris i vise ukrades.
-
laik1981
#7808 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
maha_xy wrote: ↑19/02/2025 16:08Ovo sam ironicno napisao 15.000 KM i Maldivi, popusti malo. Odluka o minimalcu losa, o nedjelji skoro jos gora, rezulatate vec zenjemo polako. Bitno je samo da nisi u ovim losim procentima, da si od ovih sto su hajrovali, jos ako si na budzetu sreci kraja nema. 200.000 KM dobiti godisnje povuci podatke pa ces vidjeti da ima i sta ih ima, pfnivla wrote: ↑19/02/2025 16:04tacno jer ne mogu da zamislim da neko stima mjesecnu dobit na 15000 a da to radi tako sto prijavljuje sav promet, ovo lici na potkradanje drzave, realno ne postoji djelatnost gdje mozes imati tako precizne iznose jer nekad ce dobit biti blizu nuli a nekad i trostruko od te vrijednosti, nekad ce se potrositi vise materijala ako proizvodis jer se desi da ima skarta nekad manje, struje isto tako, nastimati svaki put i kad nema dobiti da ista bude 15000 i vise na kraju mjeseca lici i na pranje novca
- Ozimician
#7809 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Jedino ako pod Evropom smatras samo Austriju i Njemacku.Styling wrote: ↑20/02/2025 07:08 U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
Kod nas tek nema smisla jer je neradna nedjelja u manje od 50% drzave, ostatak drzave radi normalno (RS+BD+izuzete opcine)
Po tome smo jedinstven slucaj u svijetu.
Preduzecima u FBIH su troskovi za doprinose podignuti, a zabranjen im je profit u 14% dana godisnje.
-
Hakiz
#7810 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ovo je više puta dokazano da nije istina.Styling wrote: ↑20/02/2025 07:08 U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
-
Hakiz
#7811 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Jer je jači.maha_xy wrote: ↑19/02/2025 15:59Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
I u krivičnom zakonu ako neko djelo počini osoba u nadređenom položaju to djelo se kažnjava težom kaznom nego ako ga učini neko ko nema moć.
Neka djela čak i nisu kažnjiva ako ih učini osoba koja nije u pozuciji moči, a kažnjiva su ako počinilac jeste u poziciji moći.
Banalno, ne posmatra se jednako kada 19-godišnja studentica ima seks sa 45-godišnjim komšijom ili sa 45-godišnjim profesorom koji joj predaje i kod kojeg sutra polaže ispite.
Čak i kada nije zakonom kažnjivo, neke institucije i kompanije imaju interna pravila kojima pokušavaju spriječiti zakvu zloupotrebu moći. Recimo, zabranu ljubavnih veza između svojih uposlenika. Jer, nije zloupotreba samo to da ja kao šef ucjenjujem neku ženu otkazom ako mi ne da, zloupotreba je i to da ako mi je neka žena u firmi prava, svojim izborom, ljubavna partnerica, dat ću joj prednost i pogodnosti u firmi u odnosu na druge žene. Nepravda prema drugim ženama.
Dakle, zato što su u poziciji moći u odnosu na radnika. A ako su bogati i u odnosu na politiku.
- Styling
#7812 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
A, gdje i ko radi nedjeljom u Evropi?Hakiz wrote: ↑20/02/2025 10:15Ovo je više puta dokazano da nije istina.Styling wrote: ↑20/02/2025 07:08 U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
- xoklix
#7813 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Češka,Mađarska,Hrvatska(možeš izabrati 16 nedjelja u toku godine u kojima ćeš raditi), Španija(samo turistički dijelovi), Grčka (slično kao Španija). Nisam siguran za FR,ali mislim da su i kod njih turistički dijelovi izuzeti iz zabrane.Styling wrote: ↑20/02/2025 11:06A, gdje i ko radi nedjeljom u Evropi?Hakiz wrote: ↑20/02/2025 10:15Ovo je više puta dokazano da nije istina.Styling wrote: ↑20/02/2025 07:08 U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
-
Hakiz
#7814 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Barem 5 puta sam postavljao ovaj link:Styling wrote: ↑20/02/2025 11:06A, gdje i ko radi nedjeljom u Evropi?Hakiz wrote: ↑20/02/2025 10:15Ovo je više puta dokazano da nije istina.Styling wrote: ↑20/02/2025 07:08 U Evropi niko ne radi nedjeljom pa su opet svi profitabilni, jer da nisu sve bi pozatvarali.
https://euro.dnevno.hr/2023/07/02/4335/
U mnogim zemljama Europske Unije rad nedjeljom je ograničen pa tako čak 11 država Europske Unije ne dopuštaju rad trgovinama svake nedjelje, iako Belgija, Francuska i Španjolska imaju iznimke za turistička središta, a na Malti trgovina može raditi ako plati naknadu od 700 eura tjedno.
Bugarska, Češka Republika, Danska, Estonija, Finska, Irska, Mađarska, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Portugal, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Švedska rade nedjeljom barem dio dana.
Belgija je zemlja u kojoj se može raditi svega devet nedjeljnjih popodneva godišnje, a Češka i Danska su svoja ograničenja ukinule prije više od deset godina. U Finskoj pak mogu raditi male trgovine koje imaju manje od 400 četvornih metara trgovačke površine.
Francuska zabranila rad, ali Pariz i Marseille mogu raditi
Francuska ima komplicirane propise. Nedjeljom se ne radi, ali trgovine u Parizu, Marseilleu i Lilleu, kao i oko 500 gradova koji su proglašeni turističkim gradovima mogu biti otvorene. Također supermarketi mogu raditi do 13:00, a svake nedjelje rade i trgovine odjećom na Champs Elysees u Parizu, ulici La Défense u centru Marseillea, te trgovine u centru Cannesa i Nice.
Zanimljivo je da je 2008. godine IKEA kažnjena je s 450.000 eura zbog trgovanja nedjeljom prema zakonu iz 1906. godine dok danas IKEA smije raditi svake nedjelje.
U Njemačkoj je rad nedjeljom zabranjen, a ne radi se ni u Austriji. To su države u kojima se trgovine zatvaraju u subotu popodne, a otvaraju u ponedjeljak ujutro. Ipak Berlin je dozvolio rad osam nedjelja u godini, od kojih dvije moraju biti tijekom mjeseca prije Božića. Osim toga, nekoliko supermarketa, u Njemačkoj, koji se nalaze na glavnim stanicama podzemne/željezničke željeznice, smiju biti otvoreni za kupnju nedjeljom tijekom cijele godine.
U Austriji rad nedjeljom nije zabranjen, ali je broj radnih sati trgovina ograničen na 72 tjedno pa nedjeljom uglavnom ne rade.
Mađarska je do 2015. imala otvorene trgovine, potom su na godinu dana ograničili rad trgovinama, da bi ponovno deregulirali trgovanje u 2016. godini.
Katolička Irska radi, a Poljska zatvorila trgovine
Iako izrazito katolička zemlja, Irska ne ograničava rad trgovinama i u Dublinu su gotovo sve trgovine nedjeljom otvorene, dok u Poljskoj postoji zabrana trgovanja nedjeljom. Zatvoreni su trgovački centri, supermarketi i manje trgovine. Restorani, online trgovine, benzinske postaje (uključujući i njihove trgovine), neke ljekarne, pekare i pošte ostaju otvoreni. Mali poduzetnici mogu raditi.
Zbog rupe u zakonu neke su tvrtke odlučile proširiti ponudu dodatnim uslugama, npr. lanac trgovina “Żabka”, koji također pruža ograničene poštanske usluge. Postoje iznimke od zabrane trgovine pa se sedam trgovačkih nedjelja može raditi.
Španjolski trgovci rade uglavnom jednu nedjelju mjesečno, osim u Madridu koji je ukinuo sva ograničenja. Naime, trgovine u gradovima i područjima koja su proglašena turističkima smiju raditi svake nedjelje. Male trgovine u prosjeku rade 46 sati tjedno unatoč činjenici da mogu raditi.
Zanimljivost Švedske je da svi mogu raditi, osim državne trgovine alkoholnim pićima Systembolaget, koja ne smije raditi nedjeljom i mora se zatvoriti u 20:00 radnim danom i 15:00 subotom.
U Norveškoj samo benzinske postaje, rasadnici cvijeća i trgovine mješovitom robom koje su manje od 100 četvornih metara smiju raditi nedjeljom. Za posebne prilike kao što je božićna kupovina postoje iznimke.
Švicarska i dalje ne radi, a Engleska otvorila trgovine 1994. godine
Savezni zakon o radu u Švicarskoj općenito zabranjuje zapošljavanje osoblja nedjeljom. Zakon predviđa iznimke za vrlo male trgovine, trgovine u određenim turističkim područjima kao i trgovine na glavnim željezničkim kolodvorima i zračnim lukama. kantoni mogu dopustiti rad trgovinama do četiri nedjelje godišnje.
U Engleskoj i Walesu trgovine nisu smjele raditi nedjeljom do 1994. Legendarna premijerka Margaret Thatcher pokušala je ukinuti tu zabranu, ali nije uspjela.
Zakon o nedjeljnom trgovanju iz 1994. dopuštao “velike trgovine “, veće od 280 m2 budu otvorene do šest sati nedjeljom između 10 i 18 sati. Male trgovine, one s površinom ispod 280 m2, mogle su slobodno odrediti svoje nedjeljno trgovinsko vrijeme.
Zakon o tvrtkama iz 2016. godine omogućio je da veća mjesta i gradovi odlučuju koliko dugo trgovine mogu biti otvorene nedjeljom.
Škotski zakon o radu nedjeljom iz 2003. zabranjuje trgovinama prisiljavanje svojih radnika na rad nedjeljom, ali ne i rad nedjeljom pa je većima trgovina otvorena.
U Sjevernoj Irskoj kupovina nedjeljom regulirana je Naredbom o nedjeljnom trgovanju pa trgovine rade od 13 i 18 sati. Pubovi u Sjevernoj Irskoj nisu smjeli raditi nedjeljom sve do 1989.godine.
-
maha_xy
#7815 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ne mozes tretirati isto kradju necega, bilo poslodavca, bilo radnika, sa okolnistima pod kojim je neko nekog silovao, ili prislio na seks ili ubio. Ovo sto si naveo nije regulisano nikakvom obligacijom, dok odnos poslodavac zaposlenik itekako jeste. Znaci ako poslodavac ukrade od zaposlenika nije OK, ali ako zaposlenik od poslodavca onda je OK. Sud samo moze uzeti u obzir neke stvari ali kazna je propisana. Smatram da me poslodavac nije placao adekvatno pa sam krenuo da kradem, nije platio prekovremene, pa sam krenuo da kradem, aha ne funkcionise pravosudje takoHakiz wrote: ↑20/02/2025 10:21Jer je jači.maha_xy wrote: ↑19/02/2025 15:59Drago mi je da si objektivan, svi varaju i kradu, to nam je valjda u genima, jel'? Ne znam sto ti smeta poslodavac koji krade a radnika koji krade branis, smece i jedni i drugi. I nista nisu bolji ni oni koji brane lopove i poslodavce i radnike. Drzava prevaranatanivla wrote: ↑19/02/2025 15:54 to je taman da se pokriju prekovremeni kad se podijeli na broj mjeseci i radne sate, covjek uzeo sto je zaradio, sto bi samo gazda omastio brke kad moze i radnik, plus pronevjeru kao krivicno djelo tretira sud a ne gazda, medjutim kad gazda ne prijavljuje sav promet skonta i radnik da moze zavrtati
I u krivičnom zakonu ako neko djelo počini osoba u nadređenom položaju to djelo se kažnjava težom kaznom nego ako ga učini neko ko nema moć.
Neka djela čak i nisu kažnjiva ako ih učini osoba koja nije u pozuciji moči, a kažnjiva su ako počinilac jeste u poziciji moći.
Banalno, ne posmatra se jednako kada 19-godišnja studentica ima seks sa 45-godišnjim komšijom ili sa 45-godišnjim profesorom koji joj predaje i kod kojeg sutra polaže ispite.
Čak i kada nije zakonom kažnjivo, neke institucije i kompanije imaju interna pravila kojima pokušavaju spriječiti zakvu zloupotrebu moći. Recimo, zabranu ljubavnih veza između svojih uposlenika. Jer, nije zloupotreba samo to da ja kao šef ucjenjujem neku ženu otkazom ako mi ne da, zloupotreba je i to da ako mi je neka žena u firmi prava, svojim izborom, ljubavna partnerica, dat ću joj prednost i pogodnosti u firmi u odnosu na druge žene. Nepravda prema drugim ženama.
Dakle, zato što su u poziciji moći u odnosu na radnika. A ako su bogati i u odnosu na politiku.
-
Hakiz
#7816 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
To šta sada radiš je skretanje pažnje. Izvrtanje.maha_xy wrote: ↑20/02/2025 11:44Ne mozes tretirati isto kradju necega, bilo poslodavca, bilo radnika, sa okolnistima pod kojim je neko nekog silovao, ili prislio na seks ili ubio. Ovo sto si naveo nije regulisano nikakvom obligacijom, dok odnos poslodavac zaposlenik itekako jeste. Znaci ako poslodavac ukrade od zaposlenika nije OK, ali ako zaposlenik od poslodavca onda je OK. Sud samo moze uzeti u obzir neke stvari ali kazna je propisana. Smatram da me poslodavac nije placao adekvatno pa sam krenuo da kradem, nije platio prekovremene, pa sam krenuo da kradem, aha ne funkcionise pravosudje takoHakiz wrote: ↑20/02/2025 10:21Jer je jači.
-
maha_xy
#7817 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Kako ce biti skretanje paznje, ti kompariras nekog ko koristi polozaj i moc da utice na druge, sa kradjom. Nema tu slicnosti nikakve pa ni banalne kako navodis, lopov je lopov, bilo poslodavac, bilo radnik. Ako mislis da sud tretira drugacije, uvijek se mozes raspitati i provjeriti.Hakiz wrote: ↑20/02/2025 12:51To šta sada radiš je skretanje pažnje. Izvrtanje.maha_xy wrote: ↑20/02/2025 11:44Ne mozes tretirati isto kradju necega, bilo poslodavca, bilo radnika, sa okolnistima pod kojim je neko nekog silovao, ili prislio na seks ili ubio. Ovo sto si naveo nije regulisano nikakvom obligacijom, dok odnos poslodavac zaposlenik itekako jeste. Znaci ako poslodavac ukrade od zaposlenika nije OK, ali ako zaposlenik od poslodavca onda je OK. Sud samo moze uzeti u obzir neke stvari ali kazna je propisana. Smatram da me poslodavac nije placao adekvatno pa sam krenuo da kradem, nije platio prekovremene, pa sam krenuo da kradem, aha ne funkcionise pravosudje takoHakiz wrote: ↑20/02/2025 10:21
Jer je jači.
- xoklix
#7819 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Niko ni mukajet o novom zaduženju od 636 mil. KM 
-
gozila555
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#7821 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Svako ima mišljenje ali mu je znanje nikakvo. To su kratkotrajne pozajmice s rokom od 6 mjeseci do godinu dana.Nemate se sta sikirat, treba gotovina za neke dospjele naplate, ne puni se budžet odjednom 6 mlijardi
. Zamisli imas platu x koja ce ti doci 10. a nemas gotovine jer moras nesto platiti do 31. Dignes kratkorocno pozajmicu ili pozajmis od punice
.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7822 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Samo.ti njihA brani Bobi. 
- tramvajtrojka
#7823 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
ma pusti a ukupan dug u federaciji pao u prosloj godini, ovo krediti od ebrda, eib-a i ostala kratkotrajna zaduzenja za zatvaranje dugogodisnjih zaduzenja od strane MMF-a, jer ove naredne tri godine cemo zatvoriti vecinu kredita koje smo dizali u periodu od 2008 do 2013 jer prolazi taj period od 15 godina za otplatuBobi wrote: ↑21/02/2025 19:33 Svako ima mišljenje ali mu je znanje nikakvo. To su kratkotrajne pozajmice s rokom od 6 mjeseci do godinu dana.Nemate se sta sikirat, treba gotovina za neke dospjele naplate, ne puni se budžet odjednom 6 mlijardi. Zamisli imas platu x koja ce ti doci 10. a nemas gotovine jer moras nesto platiti do 31. Dignes kratkorocno pozajmicu ili pozajmis od punice
.
-
Hakiz
#7824 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Ali, zar nije da ima novca kada se ne krade?Bobi wrote: ↑21/02/2025 19:33 Svako ima mišljenje ali mu je znanje nikakvo. To su kratkotrajne pozajmice s rokom od 6 mjeseci do godinu dana.Nemate se sta sikirat, treba gotovina za neke dospjele naplate, ne puni se budžet odjednom 6 mlijardi. Zamisli imas platu x koja ce ti doci 10. a nemas gotovine jer moras nesto platiti do 31. Dignes kratkorocno pozajmicu ili pozajmis od punice
.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
#7825 Re: Nova Vlada FBiH 2023-2026
Hoće da srozaju Federaciju odnosno da ekonomiju Federacije Bosne i Hercegovine spuste na nivo ekonomije u Republici Srpskoj.