Prodavali ih i niko nije htio kupiti. Sada idu za Ukrajinu.
Neki dogovor jeste zasigurno. Ako je stara administracija ( Biden) obećala kompenzaciju, a ova sada sve poništava, šta je onda...
Prodavali ih i niko nije htio kupiti. Sada idu za Ukrajinu.
Ovo su trebali prije 30 i kusur godina uraditi i nebi imali ni rusa ni amera da nam dascu za vratom... Potpuna neovisnost europe iz zagrljaja USA i pravljenje bedema na istoku i flote na zapadu. Grenland koristiti kao nosač aviona da nebi palo napamet nekom novom tVupmu da se kusura i prijeti.
Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11Ovo su trebali prije 30 i kusur godina uraditi i nebi imali ni rusa ni amera da nam dascu za vratom... Potpuna neovisnost europe iz zagrljaja USA i pravljenje bedema na istoku i flote na zapadu. Grenland koristiti kao nosač aviona da nebi palo napamet nekom novom tVupmu da se kusura i prijeti.
Ruski problem nije EU i NATO, ruski problem je Kina... Dugin, ruski dobrica je naveo da kinu treba rasparčat i dat joj da uzme indokinu dok bi rusi uzeli mongoliju, mandjuriju, zapad kine sa tibetom (malo mačku teleća glava). Uglavnom, super. Bit ce tesko dok se ne konsoliduju britanija, njemačka i francuska, ovi ostali ne treba da prće noseve poput slovenaca jer su to sem njemacke nuklearne sile. Znaci use i u svoje kljuse a onda otrgnuti ukrajinu, gruziju, moldaviju, balkan iz ruskih ruku i pripojiti EU femiliji. Amerima mahanje dok se ne oslobode MAGA idiota.
EU kao najbogatiji kontinent sa preko pola milijarde ljudi je plijen za pljačku... ukrajina je uvertira.
I da je pola toga rekla-kazala, na ovaj vid "dogovora" bi i u tamo neko proslo vrijeme gledali sa upitnikom nad glavom, a kada je samo batina kao opcija bila u opticaju.karanana wrote: ↑18/02/2025 21:49 ako ovo bude kako se svima cini da ce biti. ukrajini je cak bolje i da kapitulira skroz. barem ce je samo rusi jebat a ne oboje, i mozda nekad za 50-100 godina se stvari promjene.
mi zivimo u nekoj paralelnoj dimenziji sta su ovi skontali za ukrajinu. kao silovana zena koja je sama kriva sto je silovana. mi smo odlicno prosli kad ovo vidis.
Vjeruj da sam to pomislio upravo. Sta uradise Ulrajini, pa to je nevjerovatno. Oni, Trump u stvari, se izivljava nad Ukrajinom, cipelari maltene. Nisam ovakav razvoj dogadjaj ni u snu mogao zamisliti.karanana wrote: ↑18/02/2025 21:49 ako ovo bude kako se svima cini da ce biti. ukrajini je cak bolje i da kapitulira skroz. barem ce je samo rusi jebat a ne oboje, i mozda nekad za 50-100 godina se stvari promjene.
mi zivimo u nekoj paralelnoj dimenziji sta su ovi skontali za ukrajinu. kao silovana zena koja je sama kriva sto je silovana. mi smo odlicno prosli kad ovo vidis.
EU je imala nisku stopu rasta zadnjih 20 godina, i zato toliko zaostaje za SAD, ali naravno da se to moze ispraviti.sehohari wrote: ↑18/02/2025 21:57Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11Ovo su trebali prije 30 i kusur godina uraditi i nebi imali ni rusa ni amera da nam dascu za vratom... Potpuna neovisnost europe iz zagrljaja USA i pravljenje bedema na istoku i flote na zapadu. Grenland koristiti kao nosač aviona da nebi palo napamet nekom novom tVupmu da se kusura i prijeti.
Ruski problem nije EU i NATO, ruski problem je Kina... Dugin, ruski dobrica je naveo da kinu treba rasparčat i dat joj da uzme indokinu dok bi rusi uzeli mongoliju, mandjuriju, zapad kine sa tibetom (malo mačku teleća glava). Uglavnom, super. Bit ce tesko dok se ne konsoliduju britanija, njemačka i francuska, ovi ostali ne treba da prće noseve poput slovenaca jer su to sem njemacke nuklearne sile. Znaci use i u svoje kljuse a onda otrgnuti ukrajinu, gruziju, moldaviju, balkan iz ruskih ruku i pripojiti EU femiliji. Amerima mahanje dok se ne oslobode MAGA idiota.
EU kao najbogatiji kontinent sa preko pola milijarde ljudi je plijen za pljačku... ukrajina je uvertira.
Da, ima love, ali ljudi kada pričaju zaboravljaju da je samo pola EU bogata, drugi dio pušiona.
Cijela EU ima gdp od 21 bilion eura, Amerika ima 28. To je haman pa 50% više. Kina ima 18, ali je to sve jedna kasa.
Jedino naspram Rusije imaju neku ekonomsku nadmoć.
Malte ne da se udružio sa Rusijom protiv Ukrajine. Nije malte ne već tako je, udružio se.MAha wrote: ↑18/02/2025 21:59Vjeruj da sam to pomislio upravo. Sta uradise Ulrajini, pa to je nevjerovatno. Oni, Trump u stvari, se izivljava nad Ukrajinom, cipelari maltene. Nisam ovakav razvoj dogadjaj ni u snu mogao zamisliti.karanana wrote: ↑18/02/2025 21:49 ako ovo bude kako se svima cini da ce biti. ukrajini je cak bolje i da kapitulira skroz. barem ce je samo rusi jebat a ne oboje, i mozda nekad za 50-100 godina se stvari promjene.
Sve je to dio nekog scenarija.Velkoski wrote: ↑18/02/2025 20:03https://www.pravda.com.ua/eng/news/2025/02/18/7498959/Saudi Arabia wanted Ukrainians at talks, but US and Russia were opposed
zamisli kada je MBS 'najnormalnija' osoba u sobi
Da EU elita ne razmislja samo o profitu, i taj ekonomski slabiji dio EU bi vec odavno bio bolje mjesto za zivot.sehohari wrote: ↑18/02/2025 21:57Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11Ovo su trebali prije 30 i kusur godina uraditi i nebi imali ni rusa ni amera da nam dascu za vratom... Potpuna neovisnost europe iz zagrljaja USA i pravljenje bedema na istoku i flote na zapadu. Grenland koristiti kao nosač aviona da nebi palo napamet nekom novom tVupmu da se kusura i prijeti.
Da, ima love, ali ljudi kada pričaju zaboravljaju da je samo pola EU bogata, drugi dio pušiona.
Cijela EU ima gdp od 21 bilion eura, Amerika ima 28. To je haman pa 50% više. Kina ima 18, ali je to sve jedna kasa.
Covjek je rekao usa first,sve sto donosi profit,za njega je ok.JovicSA wrote: ↑18/02/2025 22:11Malte ne da se udružio sa Rusijom protiv Ukrajine. Nije malte ne već tako je, udružio se.MAha wrote: ↑18/02/2025 21:59Vjeruj da sam to pomislio upravo. Sta uradise Ulrajini, pa to je nevjerovatno. Oni, Trump u stvari, se izivljava nad Ukrajinom, cipelari maltene. Nisam ovakav razvoj dogadjaj ni u snu mogao zamisliti.karanana wrote: ↑18/02/2025 21:49 ako ovo bude kako se svima cini da ce biti. ukrajini je cak bolje i da kapitulira skroz. barem ce je samo rusi jebat a ne oboje, i mozda nekad za 50-100 godina se stvari promjene.
I ta prica je postala smijesna. Rusija se raspada vec odavno. Sve, sutra ce. I sam sam takvog misljenja bio. Pa sipak.
Ok.Hame_ wrote: ↑18/02/2025 20:13Drug, imao sam potrebu nešto "prekopirati" sa Interneta, ali sada nemam.
Zato što citirate te što citirate.
"Raspravljajte" s njima. Vidim imate potrebu i nemam problema s tim - ali bez mene, k'o domina.
Pa pušiona za razvijeni svijet.Dugarry wrote: ↑18/02/2025 22:10EU je imala nisku stopu rasta zadnjih 20 godina, i zato toliko zaostaje za SAD, ali naravno da se to moze ispraviti.sehohari wrote: ↑18/02/2025 21:57Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11
Ovo su trebali prije 30 i kusur godina uraditi i nebi imali ni rusa ni amera da nam dascu za vratom... Potpuna neovisnost europe iz zagrljaja USA i pravljenje bedema na istoku i flote na zapadu. Grenland koristiti kao nosač aviona da nebi palo napamet nekom novom tVupmu da se kusura i prijeti.
Pusiona pola EU? Gdje je tacno pusiona? Balticke zemlje? Poljska? Ceska? Pa Rumunija i i Bugarska su danas za nas i Srbiju avion....
EU ima potencijal, i najbolji je dio svijeta. Bolja je za zivot od Amerike, Kine, Indije, Rusije i ostalih sranja.
Nadam se u buducnost bliskoj saradnji sa Bliskim Istokom, i mediteranskim zemljama. Evropa sa tom regijom je vec ozbiljan igrac na svjetskom nivou.
Jbg....swanfilter wrote: ↑18/02/2025 22:15Da EU elita ne razmislja samo o profitu, i taj ekonomski slabiji dio EU bi vec odavno bio bolje mjesto za zivot.sehohari wrote: ↑18/02/2025 21:57Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11
Da su bili pragmaticni, u ovo 30 godina bi od regiona napravili sta.
Ali ne. Ulazi milijarde u Kinu i sta znam gdje. Da ne govorimo o uvozu radne snage.
I sve to zbog 300-500 Euro vece plate u ovo godina za radnicku klasu EU.
Zato i dođe do ispastanja kao sada...
U tom slucaju i gore nam se pise globalno. Moze Vlado i do 100e nagurati.drug_profi wrote: ↑18/02/2025 22:34 Smrt Putina ce biti potres i ispit za integritet RF.
A dotle ima ko zna klliko.
Prijatelju, taj ekonomski slabiji dio EU je već sad relativno dobar za život, pogotovo u usporedbi stanjem prije pristupanja Uniji. EU ulaže milijarde u tu svoju, ekonomski slabiju polovicu, samo je stvar koliko su ta društva zrela i koliki je nivo političke korupcije.swanfilter wrote: ↑18/02/2025 22:15Da EU elita ne razmislja samo o profitu, i taj ekonomski slabiji dio EU bi vec odavno bio bolje mjesto za zivot.sehohari wrote: ↑18/02/2025 21:57Precjenuje se ekonomska moć EU.pici wrote: ↑18/02/2025 21:11
Da su bili pragmaticni, u ovo 30 godina bi od regiona napravili sta.
Ali ne. Ulazi milijarde u Kinu i sta znam gdje. Da ne govorimo o uvozu radne snage.
I sve to zbog 300-500 Euro vece plate u ovo godina za radnicku klasu EU.
Zato i dođe do ispastanja kao sada...