Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
-
markecb
#7201 Re: Unicredit banka - sve o tome
Šta je sa ovim da više neće biti Visa kartica u Unicredit banci
https://www.unicreditbank-bl.ba/bhs/sta ... rtice.html
Zavadili se ili nešto muljaju?
Je li tko iskusio probleme pri plaćanju na internetu i sl.?
-
azdralovic
#7202 Re: Unicredit banka - sve o tome
a to ti je stvar ugovora sa MC ili Visa-ommarkecb wrote: ↑17/02/2025 07:49 Šta je sa ovim da više neće biti Visa kartica u Unicredit banci
Vjerovatno im MC ima bolje uslove pa sve prebacuju na to
- TMovac
#7203 Re: Unicredit banka - sve o tome
jest isto za placanja unutar BiH, ali je problem recimo za povlacenje novca sa paypala. Jer se kod nas novac moze povuci samo preko VISA kartice. Osim ako se sta nije promjenilo u zadnjih par mjeseciazdralovic wrote: ↑17/02/2025 09:22a to ti je stvar ugovora sa MC ili Visa-ommarkecb wrote: ↑17/02/2025 07:49 Šta je sa ovim da više neće biti Visa kartica u Unicredit banci
-
azdralovic
#7204 Re: Unicredit banka - sve o tome
samo kazem zbog cega je vjerovatno promjena... znam za paypal probleme ali to ti banku ne interesuje previseTMovac wrote: ↑17/02/2025 11:58jest isto za placanja unutar BiH, ali je problem recimo za povlacenje novca sa paypala. Jer se kod nas novac moze povuci samo preko VISA kartice. Osim ako se sta nije promjenilo u zadnjih par mjeseciazdralovic wrote: ↑17/02/2025 09:22a to ti je stvar ugovora sa MC ili Visa-ommarkecb wrote: ↑17/02/2025 07:49 Šta je sa ovim da više neće biti Visa kartica u Unicredit banci
-
kuli1961
#7205 Re: Unicredit banka - sve o tome
Od oktobra prošle godine u Unicreditbanci Banjaluka VISA više ne funkcioniše, tj, kako bankari kažu- "migrirali" su ka MC, tj MasterCard-u. To sam saznao početkom januara ove godine, tako što mi je u mbank app odjednom, BEZ PRETHODNE NAJAVE ILI BILO KAKVOG OBJAŠNJENJA "svekolikom pučanstvu" tj. klijentima nestala VISA charge, a pojavila se MC Charge!!!! Sve ovo se dešava prije nego mi je MC Charge fizički izdata, NARAVNO! A namjravao sam na put u inostranstvo krenuti sa VISA karticom....markecb wrote: ↑17/02/2025 07:49 Šta je sa ovim da više neće biti Visa kartica u Unicredit banci
Obavio sam razgovor sa šefom glavne filijale, znao sam da neću ništa postići, jasno, ali sam toj osobi barem oduzeo skoro sat njenog vremena, svoje ne računam. Jedini "uspjeh" tog razgovora je da sam uspio ishoditi fizičko uručenje kartice treći dan od "ugodnog razgovora".
Osnov da mi "izadju u susret" i prioritetno izrade i uruče karticu je bio taj što imam ugovor za VISA karticu, a da njihov postupak "migracije" ima značenje jednostranog raskida ugovora, bez ikakvog obavještavanja, što meni čini štetu, pa imam osnova za utuženje (slaba vajda, ali eto, oni ni toliko ne znaju, a znaju da mi je supruga advokat pa bi zastupanje bilo DŽ
- mc-twin
#7206 Re: Unicredit banka - sve o tome
Zamjenise i meni prosle sedmice karticu. Rece bankarka da ostaje sve isto, samo sto nije vise Visa. Ne povlacim novac sa PayPal-a tako da meni ne predstavlja razliku promjena. S tim da ova kartica djeluje bezze (jeftino).
-
Messier
#7207 Re: Unicredit banka - sve o tome
Danas otvorio racun, kaze nema viZe , samo mcard
-
last mohicans
#7208 Re: Unicredit banka - sve o tome
Bolje im je da stanje računa urede i da u svakom trenu znaš koja transakcija je prošla, koja je rezervisana, koja nije itd. Ubjedljivo najlošija aplikacija od svih banaka. Plaćao neke račune cijeli vikend i uz to imao plaćanja karticom, veze nemam po 3-4 dana je li sve prošlo. Uzasno nefunkcionalna i neadekvatna aplikacija. Kec za onog ko održava sistem..
-
snijeg_led
- semirsar
#7210 Re: Unicredit banka - sve o tome
jesam li ja lud ili zaboravan, cini mi se da je to prije par godina bilo puno brze i bolje, momentalno se svaka transakcija prikazivala putem app? 
-
last mohicans
#7211 Re: Unicredit banka - sve o tome
Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#7212 Re: Unicredit banka - sve o tome
last mohicans wrote: ↑18/02/2025 16:06Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
-
vanjki
#7213 Re: Unicredit banka - sve o tome
Jesu spori nema sta. Ali ipak znas uvijek koliko para imas ,jer se rezervacije odmah skinu od ukupnog salda.Aplikacija ipak nije toliko losa.last mohicans wrote: ↑18/02/2025 16:06Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
-
vanjki
#7214 Re: Unicredit banka - sve o tome
Jesu spori nema sta kod knjizenja. Ali ipak znas uvijek koliko para imas ,jer se rezervacije odmah skinu od ukupnog salda.Aplikacija ipak nije toliko losa.vanjki wrote: ↑19/02/2025 09:10last mohicans wrote: ↑18/02/2025 16:06Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
-
markecb
#7215 Re: Unicredit banka - sve o tome
Ima li smisla mijenjati banku na kojoj se može plaćati Visom?
Sad kad sam plaćao preko Paypala dva puta me upozori da ću imati dodatne troškove mimo onih na 40€ još cca 7.5KM paypala. Baš bezze.
Sad kad sam plaćao preko Paypala dva puta me upozori da ću imati dodatne troškove mimo onih na 40€ još cca 7.5KM paypala. Baš bezze.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7216 Re: Unicredit banka - sve o tome
O cemu pricas ? Kakvi dodatni troskovi ? Sta si placao i gdje/kome ? Odakle ti ideja da placanje preko Paypal odredjenom karticom znaci dodatne troskove ?
Koliko znam, takvo sto se moze desiti samo kad prodavac na placanje Paypalom doda onih svojih dodatnih troskova od 2-3% koje on mora platiti Paypalu
-
markecb
#7217 Re: Unicredit banka - sve o tome
Primatelj dobija svojih 40€ kako je i dogovoreno, PPal zaračuna cca 7.5 KM na to svojih troškova i još me upozori kako će možda i banka uzeti svoju proviziju na plaćanje tih 40€. Kako pojma nemam. Možda što mi je zadana valuta bila KM?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#7218 Re: Unicredit banka - sve o tome
Zato sto si odabrao da ti Paypal radi konverziju.. Odaberi da platis 40EUR po troskovima banke izdavaoca kartice. To sto Paypal radi je njihova zarada na konverziji, ali ti imas i ovu drugu opciju
-
last mohicans
#7219 Re: Unicredit banka - sve o tome
Skine ona od ukupnog salda, ali ne šta i kad..moraš računati i razmišljati gdje i šta si plaćao. Jbt, aplikacija kad moraš na digitron računati..vanjki wrote: ↑19/02/2025 09:10Jesu spori nema sta. Ali ipak znas uvijek koliko para imas ,jer se rezervacije odmah skinu od ukupnog salda.Aplikacija ipak nije toliko losa.last mohicans wrote: ↑18/02/2025 16:06Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
- rida1976
#7221 Re: Unicredit banka - sve o tome
Puzevim korakom idemo naprijed 
- -Chesterfield-
#7222 Re: Unicredit banka - sve o tome
Žalio sam se povodom ovoga.last mohicans wrote: ↑18/02/2025 16:06Bilo je bolje, sad je uzasno. Prednjače koliko su loši. Pisao sam ja neke recenzije, znam neke direktore, usmeno im navodio i sami znaju šta je manjkavo. Ne mogu da shvatim da to ne urede. Pa u spar ti odmah dođe sms da je transakcija prošla. Ako gdje putuješ vani i plaćaš, očekuj za heftu da će ti se sve tranksacije prikazati. Ja sam za vikend imao dosta transakcija, neke su prošle u subotu jer je ista banka, nesto sam kod Đurića provukao. Ja pogledam stanje i rezervacije na detalji (moram ići na fucking detalje da bih to vidio) bio je iznos 200 maraka veći nego je u ponedjeljak osvanuo. Nikad ne znam koliko para imam. Jebo te internet bankarstvo, koji kurac fa plaćam preko 10 godina. Još da ga nemam, morao bih ići na bankomat, a neke banke počele i stanje naplaćivati. Još sam da kažu udahnuo si bančin zrak čim uđeš u poslovnicu, plati druže..
Poštovani,
Zahvaljujemo za Vaš e-mail i dostavljene informacije. Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva. Vaš prigovor smo evidentirali pod brojem xxxxxx i uputili na rješavanje nadležnom odjelu Upravljanje iskustvom klijenata. Prigovor će biti razmotren s visokim prioritetom, te će Vam odgovor biti dostavljen u što skorijem roku.
Više informacija o načinu i rokovima za rješavanje prigovora možete saznati na sljedećem linku.
Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
-
markecb
#7223 Re: Unicredit banka - sve o tome
- Del_Boy1
#7224 Re: Unicredit banka - sve o tome
Bukvalno sam isti odgovor dobio.-Chesterfield- wrote: ↑19/02/2025 15:42 Žalio sam se povodom ovoga.![]()
Poštovani,
Zahvaljujemo za Vaš e-mail i dostavljene informacije. Žao nam je zbog Vašeg nezadovoljstva. Vaš prigovor smo evidentirali pod brojem xxxxxx i uputili na rješavanje nadležnom odjelu Upravljanje iskustvom klijenata. Prigovor će biti razmotren s visokim prioritetom, te će Vam odgovor biti dostavljen u što skorijem roku.
Više informacija o načinu i rokovima za rješavanje prigovora možete saznati na sljedećem linku.
Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.
-
last mohicans
#7225 Re: Unicredit banka - sve o tome
Eto oni ko osluškuju klijente, ali slabo pije vode. Ja u poslovnicu uđem jednom do dva puta godišnje, eto nisam ni novu MC podigao umjesto Vise. Jednom pokušao, odustao, 20 ljudi u sali. Jedne prilike mi je trebao neki izvod još se potrefila nova uposlenica. Satrala se ona hudnica, ljubazna, još je ja navigiraj šta mi treba. Da isprinta, ne vidi se ništa, toner riknuo, ja u zajebanciji pa promučkajte, one vele već smo mučkale. Meni šega bilo. Ubrzo dođe upit na mail, eto bili ste u toj poslovnici, sta nam možete poručiti da unaprijedimo uslugu, moj odgovor je bio:
Kupite toner uposlenicima da ne moraju mučkati!!
Kupite toner uposlenicima da ne moraju mučkati!!