dr_Evil wrote: ↑18/02/2025 14:30
Novak20 wrote: ↑18/02/2025 14:27
dr_Evil wrote: ↑18/02/2025 14:19
Ali ne svi Bosnjaci, nego samo oni sta vole BiH od Une do Drine...
Vaš je problem što ne znate čitati i razumjeti ali se ne stidite umišljati i podmetati.
Izvini, genetski smo glupi. Eto pojasni nam
Niti jedan narod nije genetski glup pa ću ti objasniti pod pretpostavkom da si mislio samo na sebe i da ti stvarno treba "crtati".
U Sarajevu su sve zakonodavne institucije BiH pa tako i Parlament BiH u kojem se umjesto usvajanja zakona potrebnih za Reformsku agendu došlo do raskola u "partnerstvu" SNSD, HDZ i Trojke gdje je Trojka organizirala udar na druge "partnere" bez jasnog plana što, kako i s kim dalje.
Ista ta Trojka nije predložila niti jedan potreban zakon iz Reformske agende. HDZ je predložio pet zakona, SNSD tri, a sukob sa SNSD je potencirala Trojka kao zbog sjedišta Prizivnog suda BiH kao da je EU briga da li će taj sud raditi u Mostaru, Banja Luci ili Istočnom Sarajevu.
Jednostavno, bila je dobra prilika da gazda Murphy prije dolaska nove američke administracije naredi Trojci da zakuha i obustavi sve političke procese u BiH što je sada i učinjeno.
Ide se na smjene pojedinih političara, a nitko ne zna kako i tko može imati većine za imenovanja. I što kada se svi posmjenjuju ? Kako će funkcionirati vlast ? Ako vlast ne funkcionira nego se svađa i blokira međusobno što je to drugo nego kaos koji će se širiti od centra prema periferiji.
Dakle, kada sam napisao "započeto u Sarajevu", onda sam mislio na MZ, veleposlanike poput Murphyja, OHR i sve institucije BiH, odnosno stranke koje ih popunjavaju.
Kada napišem "političko Sarajevo" onda mislim samo na bošnjačke stranke i bošnjačku politiku. Valjda je to jasno i valjda nećeš imati potrebu da i dalje imputiraš nešto što nisam ni pomislio ili napisao.