SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
last mohicans
#89076 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,
pritiskat će on i vraćati
Ili sam ja puno filmova pregledao, ovo meni tako amaterski djeluje. Dobro oni ikoga osude pored svih egzaktnih dokaza. Je li ovo inače ovako konfuzno djeluje, još slučaj pod lupom javnosti? Mi smo stoljećima daleko od prava i pravednosti. Ili se toliko proizvelo tužilaca i sudija sa lagera, bukvalno. Pa pogledajte isječke nekih suđenja iz SFRJ pa i predratne BiH. Ovo je zalosno..Nije ni čudo sto stotine prekršilaca zakona slobodno hoda ulicama kakvo nas pravobranilaštvo i sudilaštvo brani..
- tramvajtrojka
#89077 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
najjace mi je nisu mogli pustiti snimak iz kafica jer je na CD-ulast mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,pritiskat će on i vraćati
Ili sam ja puno filmova pregledao, ovo meni tako amaterski djeluje. Dobro oni ikoga osude pored svih egzaktnih dokaza. Je li ovo inače ovako konfuzno djeluje, još slučaj pod lupom javnosti? Mi smo stoljećima daleko od prava i pravednosti. Ili se toliko proizvelo tužilaca i sudija sa lagera, bukvalno. Pa pogledajte isječke nekih suđenja iz SFRJ pa i predratne BiH. Ovo je zalosno..Nije ni čudo sto stotine prekršilaca zakona slobodno hoda ulicama kakvo nas pravobranilaštvo i sudilaštvo brani..
-
noviclan
#89078 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda su trazili snimak na usb-u ali nisu uspjeli
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#89079 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
u svaku poru drustva je uvucen primitivizam ,nerad,papanluk i zatucanost.zato nam je ovako ,..nema sposobnih...samo podobni.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pa pogledajte isječke nekih suđenja iz SFRJ pa i predratne BiH. Ovo je zalosno..
- drug_profi
-
Trappist
#89081 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sve objasnjenjobitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2025 06:20u svaku poru drustva je uvucen primitivizam ,nerad,papanluk i zatucanost.zato nam je ovako ,..nema sposobnih...samo podobni.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pa pogledajte isječke nekih suđenja iz SFRJ pa i predratne BiH. Ovo je zalosno..
- drug_profi
#89082 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa parama se kupi nesposobnost, ili sposobnost. Šta ti treba već.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#89083 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
dobra su sudjenja bila 1945
sve bjanko smrtne presude potpisane
samo treba upisat ime
a do 1986. zbog vica o onoj kurvi jovanci se išlo u ćuzu
predivna vremena
kvalitetno odrađeno...danas ratar u bileći sutra komesar i predstavnik na sudu
sve bjanko smrtne presude potpisane
samo treba upisat ime
a do 1986. zbog vica o onoj kurvi jovanci se išlo u ćuzu
predivna vremena
kvalitetno odrađeno...danas ratar u bileći sutra komesar i predstavnik na sudu
- DaysleepeR
#89084 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sud i tužilaštvo je ciljano lišeno modernih resursa kako bi suđenja bila što više podložna manipulacijama i proceduralnim greškama.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,pritiskat će on i vraćati
- Truba
#89085 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
bio je ovdje jedan forumaš koji je srao po državi dok se nije oženio za mačku u tužilaštvu koja sakriva predmete po ladicama
sad mu je država super
i normala da je super ubiješ covjeka i predmet u ladici
ko onaj nacelnik
sad mu je država super
i normala da je super ubiješ covjeka i predmet u ladici
ko onaj nacelnik
- drug_profi
#89086 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Riđi. Koje je on razočarenje.
-
BadBoy
#89087 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma šta kažeš? Riđobrki se prod'o?
- Ateista
#89088 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Cuo sam i ja za to, a djelovao bas ok lik i principijelan.
-
Malisa11
- Truba
#89090 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ja ne krije m da bi se prodo
samo ponudite cenu
ne glumim oralnu vertikalu...samo se zezam i salim ubijamo vrijeme dok ne dodje poziv odozgo
samo ponudite cenu
ne glumim oralnu vertikalu...samo se zezam i salim ubijamo vrijeme dok ne dodje poziv odozgo
- drug_profi
#89091 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jasno je da svako ima cijenu, samo ima jeftinih i skupih.
-
Tango556
#89092 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da znas kakvi ljudi u tuzilastvu i sudstvu rade, za glavu bi se uhvatio.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,pritiskat će on i vraćati
-
noviclan
- Truba
#89094 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
zgodna...moj tip

-
DonieBrasco
#89095 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Rak rana svakog drustva su korupcija, mito, nepotizam, a kod nas je to norma koja je fatkticki legalizovana.
-
BiBi911
#89096 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Gdje ces tako o efendicu pa on je buduci precednik
-
last mohicans
#89097 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah, i to, najmanje je tri puta rekla da se kreten nadvio iz auta, da je skoro prešao u auto oštećenih koliko je izvirio. Pa je li to bitno toliko, zna se da ih je udarao, imaš svjedoke i oštećene, imaš ubistvo. Jbt, je li se nadvio ili nije..tramvajtrojka wrote: ↑18/02/2025 01:17najjace mi je nisu mogli pustiti snimak iz kafica jer je na CD-ulast mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,pritiskat će on i vraćati
![]()
u 2025oj snimak na CD-u
, pa su isli frejm po frejm screenshot
, il onaj upit sudinice jel to on sto viri iz auta na raskrsnici
![]()
-
last mohicans
#89098 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Poznajem neke iz pravne struke. Među najlošijim đacima bili, sad obukao odijelo, učlanio se u stranku i veliki advokat. U školi se jedva provlačio. Nevjerovatno koliko smo degradirani, koliko je znanje ili ti (ne)znanje lohotno, površno, šturo. Užas, nije to samo u ovoj struci. Pa ona sudijinica nekakva kreštava, ja je zbog boje glasa ne bi postavio, a tužiteljica vrti iste fraze, ne bi mi ni papire kopirala, strašno, koliki manjak i oskudnost vokabulara. Kao da su se tek sastali. Tužiteljica umjesto da žmireći zna slijed događaja, ona se trivijalnim stvarima bavi. Sudijinica isto tako, pa kao eto članovim porodice nudi da izađu ako im je gledanje toga teško i potresno, jedva je i to sročila. A ništa živo se ne vidi, ne znam je li u sudnici bilo šta jasnije. Ipak je ono snimak snimke. Pa jbt, komunisti su brilijantnu namještenu optuznicu servirali mladim muslimanima, nema tu nikakvog zastajkivanja u govoru kad te stane tužilac rešetati..Trappist wrote: ↑18/02/2025 09:22sve objasnjenjobitanga_sa_otesa wrote: ↑18/02/2025 06:20u svaku poru drustva je uvucen primitivizam ,nerad,papanluk i zatucanost.zato nam je ovako ,..nema sposobnih...samo podobni.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pa pogledajte isječke nekih suđenja iz SFRJ pa i predratne BiH. Ovo je zalosno..
nas narod cesto voli pomisliti i promahalati da je neko "dobro prosao" zbog para ili veza (sto se i desava naravno) ali mislim da je nesposobnost glavni uzrok
-
last mohicans
#89099 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je mačka, jebo riđija. Eki to.. pa nije se valjda falio da mu draga skriva to po ladicama?
-
last mohicans
#89100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma uglavnom su ova suđenja javna, jednom ću se baš nakaniti pa prisustvovati nekom. Znamo mi za svašta kenjati i srati po forumu, ali mene je ono duboko razočaralo. Pa jesu li nam baš takve sudije i tužioci, jbt. Ništa nije bolje ni drzavno, imaju zabilježene provale tetke Kajmakovićke na suđenju Ziki i ostalima.Tango556 wrote: ↑18/02/2025 10:49Da znas kakvi ljudi u tuzilastvu i sudstvu rade, za glavu bi se uhvatio.last mohicans wrote: ↑17/02/2025 23:42 Pregledah nekih 15ak min sa suđenja. Ljudi moji, kako ovo amaterski djeluje, sudijinica upada tuziteljici u riječ sa nekim glupostima, prekida je, na stranu što i sam tužiteljica djeluje i zvuči amaterski, papirima pokazuje na platnu gdje se monstrum nalazi, pa valjda si mogla laser ponijeti, pet puta istu stvar ponavlja, onaj tehničar kaže da se snimak ne može usporiti,pritiskat će on i vraćati