BiH - Crna hronika
- skrbavi-admin
#3551 Re: BiH - Crna hronika
nije da nisam u vlastitom zivotu imo relacijskih problema da mi je pado mrak na oci - al vazda se dohavizam ako je opalim (mislim stocom ili nogom
) nece je alah sastavit opet, rpalija jbt, pa se povucem i budem picka, uglavnom picka si vako picka si nako / bolje bez tvorza picka 
- Ateista
#3552 Re: BiH - Crna hronika
Zao mi je sto te moram razocarati, ali nisu svi muskarci takvi. Vjerujem da si ti navikla na takve koji lupaju sakom od sto i solidarisu se sa ovakvima, ali ja sam ipak iznad toga.narcisaa wrote: ↑17/02/2025 13:36Ateista wrote: ↑17/02/2025 13:17Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti ste sposobne da napisete, samo zato sto ne citate sta je napisano ili ne zelite da shvatite...
Gdje je i ko napisao da se nada bilo cemu i ko mu je pruzio solidarnost?
Nisam vidio da je iko tako nesto napisao, niti da na bilo koji nacin opravda ovaj zlocin, a nisam prvi kojem stavljate rijeci u usta i za koga tvrdite da ga podrzava.
Jos jedan par kvazifeministica koje u svakom muskarcu vide nasilnika, ne znam jesu li to licna iskustva ili sta vec, ali ohladite malo te usijane glave...Znaci pocelo budjenje
![]()
Ne lupaj sakom o sto sa tim "usijanim glavama" i muskom solidarnoscu na djelu
Ubistvo se ne moze amnestirati! Ubistvo ne moze zastarjeti! Ne postoji opravdan razlog za ubistvo!
Nemoj svoje frustracije usmjeravati prema svim muskarcima, vec iduci put malo bolje biraj, to ti je moj iskreni savjet.
- SaraFina
#3553 Re: BiH - Crna hronika
Da prekinemo viseuzaludnu. Dejl je postao u toku rasprave link na zahtjev apsija, koji je nedvojbeno cijeli slucaj kristalno jasno pojasnio. No i nakon toga vi ste nastavili kalkulirati. Sto se mene tice nemam se sta ohladiti. Ja mu zelim maksimalnu kaznu. A ti i apsi ste mozda bolji ljudi od mene, pa mu uplatite po 100km za Kantine, ili ga posjetite. Sta vam je volja. Ne moras replicirati. Hvala.Ateista wrote: ↑17/02/2025 15:12Opet kazem da ne citas sta se pise, za predumisljaj ni jednom nisam napisao da smatram da je bio neuracunjiv, samo sam naveo da ocekujem da bi mu to mogla biti odbrana jer cesto bude u slicnim slucajevima gdje je uglavnom sve jasno i gdje se na to pokusavaju vaditi.SaraFina wrote: ↑17/02/2025 13:23Vrati svoje postove od jucer i onog apsija, pa me onda opruzi ili nju za feminizam ili izmisljanje.Ateista wrote: ↑17/02/2025 13:17
Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti ste sposobne da napisete, samo zato sto ne citate sta je napisano ili ne zelite da shvatite...
Nisam vidio da je iko tako nesto napisao, niti da na bilo koji nacin opravda ovaj zlocin, a nisam prvi kojem stavljate rijeci u usta i za koga tvrdite da ga podrzava.
Jos jedan par kvazifeministica koje u svakom muskarcu vide nasilnika, ne znam jesu li to licna iskustva ili sta vec, ali ohladite malo te usijane glave...
Lik je ovo uradio s predumisljajem. Da Bog kaze da nije, ja kazem da jeste. I nema olakotnih okolnosti za ovo. Jucer ste ovdje pisali da su zenu i djecaka ubili mozda kamatari. Pa onda da je otkrio mozda da mali nije njegov. U biti se govnar svalerao. I ona jadnica nije imala pravo razvesti se od govnara. Nego je ubio.
Sto se tice jucerasnjih postova, opet se vrati pa bolje procitaj, niko nije tvrdio da se desilo nesto drugacije ili da on nije kriv, niti je iko trazio ikakvo opravdanje u njegovim postupcima, samo je konstatovano da se osude od strane javnosti donose napamet i bez dovoljno informacija. Sa Apsijem se slazem sa vecinom sto je naveo do momenta kada je ovaj vidjen u autu i kada je uradjena obdukcija, vec nakon toga su sanse da on to nije uradio bile ravne sci fi (to sam isto napisao ali to ocito nisi procitala), i prije toga su sanse isto tako bile jako male ali ne i nemoguce, a svi su poletili odmah da donose presude bez dovoljno informacija, a to nije prvi put da se desi i navedeno je da je znalo biti i pogresnih osuda iako na prvu djeluje ocigledno. Zbog toga treba ipak malo sacekati sa reakcijama na prvu, pogotovo sto i novinari vole bombasticne naslove i clanke, koji su cesto sa neprovjerenim informacijama.
Zbog toga sam napisao da se treba malo ohladiti i ne traziti neprijatelja u svakome, ne skakati na prvu, ne stavljati u usta rijeci koje nisu napisane i citati sa razumijevanjem.
- skrbavi-admin
#3554 Re: BiH - Crna hronika
cekam riplaj, pratim
- SaraFina
#3555 Re: BiH - Crna hronika
Ma kakva p. Samokontrola nas razlikuje od zivotinja. Svaka cast kad se stopiras. Nije to nikakva slabost. Naprotiv!skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2025 15:16 nije da nisam u vlastitom zivotu imo relacijskih problema da mi je pado mrak na oci - al vazda se dohavizam ako je opalim (mislim stocom ili nogom) nece je alah sastavit opet, rpalija jbt, pa se povucem i budem picka, uglavnom picka si vako picka si nako / bolje bez tvorza picka
![]()
-
korisnicki
#3556 Re: BiH - Crna hronika
E zato me iritira sva ta histerija marve sitnog zuba. Kome objasniti i dokazati da je jezik ubojjitiji od šake.skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2025 15:16 nije da nisam u vlastitom zivotu imo relacijskih problema da mi je pado mrak na oci - al vazda se dohavizam ako je opalim (mislim stocom ili nogom) nece je alah sastavit opet, rpalija jbt, pa se povucem i budem picka, uglavnom picka si vako picka si nako / bolje bez tvorza picka
![]()
Uglavnom od pećinskog doba nije ukinuta obveza muškarca da donese ulov, sve ostalo je ukinuto i izopačeno.
- Ateista
#3557 Re: BiH - Crna hronika
Odgovoricu, iz razloga sto sam nakon tog linka jasno napisao da su tada sanse da nije on ubica ravne sci fi scenariju, i sad sam u prethodnom postu napisao da se sa Apsijevim stavom slazem do toga kada su neke stvari vec bile jasne. Moje slaganje sa njim se odnosi do tad, kada nismo imali nikakve informacije gdje se on nalazi, dok nije bila uradjena obdukcija i slicno, a svi su ga automatski osudili iako je jos postojala mala mogucnost i za neki drugi scenario. Samo dakle treba citati, a ne odmah optuzivati nekog da podrzava i brani ubicu.SaraFina wrote: ↑17/02/2025 15:21Da prekinemo viseuzaludnu. Dejl je postao u toku rasprave link na zahtjev apsija, koji je nedvojbeno cijeli slucaj kristalno jasno pojasnio. No i nakon toga vi ste nastavili kalkulirati. Sto se mene tice nemam se sta ohladiti. Ja mu zelim maksimalnu kaznu. A ti i apsi ste mozda bolji ljudi od mene, pa mu uplatite po 100km za Kantine, ili ga posjetite. Sta vam je volja. Ne moras replicirati. Hvala.Ateista wrote: ↑17/02/2025 15:12Opet kazem da ne citas sta se pise, za predumisljaj ni jednom nisam napisao da smatram da je bio neuracunjiv, samo sam naveo da ocekujem da bi mu to mogla biti odbrana jer cesto bude u slicnim slucajevima gdje je uglavnom sve jasno i gdje se na to pokusavaju vaditi.SaraFina wrote: ↑17/02/2025 13:23
Vrati svoje postove od jucer i onog apsija, pa me onda opruzi ili nju za feminizam ili izmisljanje.
Lik je ovo uradio s predumisljajem. Da Bog kaze da nije, ja kazem da jeste. I nema olakotnih okolnosti za ovo. Jucer ste ovdje pisali da su zenu i djecaka ubili mozda kamatari. Pa onda da je otkrio mozda da mali nije njegov. U biti se govnar svalerao. I ona jadnica nije imala pravo razvesti se od govnara. Nego je ubio.
Sto se tice jucerasnjih postova, opet se vrati pa bolje procitaj, niko nije tvrdio da se desilo nesto drugacije ili da on nije kriv, niti je iko trazio ikakvo opravdanje u njegovim postupcima, samo je konstatovano da se osude od strane javnosti donose napamet i bez dovoljno informacija. Sa Apsijem se slazem sa vecinom sto je naveo do momenta kada je ovaj vidjen u autu i kada je uradjena obdukcija, vec nakon toga su sanse da on to nije uradio bile ravne sci fi (to sam isto napisao ali to ocito nisi procitala), i prije toga su sanse isto tako bile jako male ali ne i nemoguce, a svi su poletili odmah da donose presude bez dovoljno informacija, a to nije prvi put da se desi i navedeno je da je znalo biti i pogresnih osuda iako na prvu djeluje ocigledno. Zbog toga treba ipak malo sacekati sa reakcijama na prvu, pogotovo sto i novinari vole bombasticne naslove i clanke, koji su cesto sa neprovjerenim informacijama.
Zbog toga sam napisao da se treba malo ohladiti i ne traziti neprijatelja u svakome, ne skakati na prvu, ne stavljati u usta rijeci koje nisu napisane i citati sa razumijevanjem.
I ja mu isto zelim najvecu mogucu kaznu, volio bih i puno goru od one koja je moguca nasim zakonom, ali nakon sto se postenim sudjenjem jasno dokaze da je on to uradio.
- DaysleepeR
#3558 Re: BiH - Crna hronika
Za vikend sam pogledao film "Samo kad se smijem" na MAX-u.
U pitanju je hrvatski film koji se bavi tematikom zlostavljanja u porodici i dosta je mučan i težak jer je savršeno prikazao mindset zlostavljača i žrtve , sve pripadajuće traume i posljedice, kao i nerazumijevanje okoline pa i najbliže porodice.
Preporučujem svima da pogledaju, neće im padati glupa opravdanja na pamet.
https://www.imdb.com/title/tt22531044/
U pitanju je hrvatski film koji se bavi tematikom zlostavljanja u porodici i dosta je mučan i težak jer je savršeno prikazao mindset zlostavljača i žrtve , sve pripadajuće traume i posljedice, kao i nerazumijevanje okoline pa i najbliže porodice.
-
narcisaa
#3559 Re: BiH - Crna hronika
Ateista wrote: ↑17/02/2025 15:17Zao mi je sto te moram razocarati, ali nisu svi muskarci takvi. Vjerujem da si ti navikla na takve koji lupaju sakom od sto i solidarisu se sa ovakvima, ali ja sam ipak iznad toga.narcisaa wrote: ↑17/02/2025 13:36Ateista wrote: ↑17/02/2025 13:17
Ja ne mogu da vjerujem kakve gluposti ste sposobne da napisete, samo zato sto ne citate sta je napisano ili ne zelite da shvatite...
Jos jedan par kvazifeministica koje u svakom muskarcu vide nasilnika, ne znam jesu li to licna iskustva ili sta vec, ali ohladite malo te usijane glave...Znaci pocelo budjenje
![]()
Ne lupaj sakom o sto sa tim "usijanim glavama" i muskom solidarnoscu na djelu
Ubistvo se ne moze amnestirati! Ubistvo ne moze zastarjeti! Ne postoji opravdan razlog za ubistvo!
Nemoj svoje frustracije usmjeravati prema svim muskarcima, vec iduci put malo bolje biraj, to ti je moj iskreni savjet.![]()
Meni ostavi moj izbor, nije tvoja privatna prCija, da mi takvi poput tebe i ovih forumskih dusebriznika "sole pamet"
Cujjj, ONO u nedostatku socijalnih vjestina predje u vrijedjanje na privatnoj osnovi, tako karakteristicno za povrijedjenu musku sujetu
Upravo dokaz, da mi i na ovakav nacin lupas sakom po forumskom stolu
-
narcisaa
#3560 Re: BiH - Crna hronika
korisnicki wrote: ↑17/02/2025 15:30E zato me iritira sva ta histerija marve sitnog zuba. Kome objasniti i dokazati da je jezik ubojjitiji od šake.skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2025 15:16 nije da nisam u vlastitom zivotu imo relacijskih problema da mi je pado mrak na oci - al vazda se dohavizam ako je opalim (mislim stocom ili nogom) nece je alah sastavit opet, rpalija jbt, pa se povucem i budem picka, uglavnom picka si vako picka si nako / bolje bez tvorza picka
![]()
Uglavnom od pećinskog doba nije ukinuta obveza muškarca da donese ulov, sve ostalo je ukinuto i izopačeno.
Ko ti je nametnuo tu "obavezu"?
Ako si se "ozenio" da bi imao sluzavku kuci i povremeno besplatnu prostitutku onda si tu "obavezu" sam sebi nametnuo.
Ako si se ozenio da bi osnovao porodicu onda si i birao koga ces ozeniti i iz kakve porodice
Ja radim, moj muz radi, odlicno situirani, niti on ima obavezu da meni donese "ulov" niti ja njemu.
Da se sutra bilo sta dogodi financijski potpuno neovisni, ja od njega, on od mene.
-
Malisa11
#3561 Re: BiH - Crna hronika
Ne postoji opravdanje nad zenama, djecom, ali i muskarcima. Svako nasilje treba da je kaznjeno, a posebno drasticno ako se ponavlja.
No nema mi nista gore kada cujem "femicid, oni nas ubise..." a srz problema na drugim mjestima.
Prema tome, radite sistemski, a ne samo vezati se za jednu rijec. Cijeli sistem nam je u qrtcu, neovisno jesi li zensko, musko ili dijete kako vidimo.
No nema mi nista gore kada cujem "femicid, oni nas ubise..." a srz problema na drugim mjestima.
Prema tome, radite sistemski, a ne samo vezati se za jednu rijec. Cijeli sistem nam je u qrtcu, neovisno jesi li zensko, musko ili dijete kako vidimo.
-
korisnicki
#3562 Re: BiH - Crna hronika
Pričaš bedastoće. Postoji evolucijski razvoj i zadatosti.narcisaa wrote: ↑17/02/2025 16:38korisnicki wrote: ↑17/02/2025 15:30E zato me iritira sva ta histerija marve sitnog zuba. Kome objasniti i dokazati da je jezik ubojjitiji od šake.skrbavi-admin wrote: ↑17/02/2025 15:16 nije da nisam u vlastitom zivotu imo relacijskih problema da mi je pado mrak na oci - al vazda se dohavizam ako je opalim (mislim stocom ili nogom) nece je alah sastavit opet, rpalija jbt, pa se povucem i budem picka, uglavnom picka si vako picka si nako / bolje bez tvorza picka
![]()
Ako si se "ozenio" da bi imao sluzavku kuci i povremeno besplatnu prostitutku onda si tu "obavezu" sam sebi nametnuo.
Ako si se ozenio da bi osnovao porodicu onda si i birao koga ces ozeniti i iz kakve porodice, ako si ti odgojen i obrazovan da je i ona, ako ti radis da i ona radi, da se o potomstvu brinete podjednako kao i o kucanskim poslovima nakon radnog dana, da jedno drugo pomazete, podrzavate i postujete.
Ja radim, moj muz radi, odlicno situirani, niti on ima obavezu da meni donese "ulov" niti ja njemu.
Da se sutra bilo sta dogodi financijski potpuno neovisni, ja od njega, on od mene.
Zašto stalno viđamo sisate, guzate drompulje sa olinjalim narcisoidnim starcima. Ali neda mi se naširoko sada i sa svakim o tome.
-
toska
#3563 Re: BiH - Crna hronika
Sad da te naružimSaraFina wrote: ↑17/02/2025 15:03
Nema njeno (u ovom slucaju veze pojavljivanje) sto ovaj Monstrum nije mogao kontrolirati seksualne nagone. Kriva jeste s moralne strane za vezu/preljub sa ozenjenim likom. No tu sva njena daljnja krivnja prestaje. Nigdje ne pose da saucesnica ili da ga prikrivala, ili mu pomogla u ubojstvu. Ako se dokaze suprotno to je druga stvar.
Kao muškarci ne mogu ili teško kontrolišu sex nagon.
Pa ima i desnu i lijevu ruku, kako kontrolišu do ženidbe kad ih recimo 80% ulaze u brak kao inceli, a nagon već odavno na max?
P. s. ja sam muško, problem da nickom.
- darius_maximus
#3564 Re: BiH - Crna hronika
Ne znam, moram priznati da ne razumijem potrebu za gledanjem (pretjerano ni za snimanjem) filmova o tome da je loše nekoga ubiti, zlostavljati, silovati, prevariti, itd.DaysleepeR wrote: ↑17/02/2025 15:40 Za vikend sam pogledao film "Samo kad se smijem" na MAX-u.
Hajd' kad se pokušava skrenuti pažnja na nešto što nije hiljadu puta prežvakano (kao recimo Philadelphia 1993. godine za AIDS), ali nasilje u porodici?
Niko ko opravdava nasilje u porodici neće reći "Aaaaa, dobro si, pa nasilje ipak nije dobro. Izvini, molim te."
Ti filmovi mogu jedino deprimirati one koji ne opravdavaju nasilje, jer znaju da se takve stvari ipak dešavaju.
- SaraFina
#3565 Re: BiH - Crna hronika
Nisam ja mislila to generalizirati. Odnosilo Se iskljucivo na tog monatruma sto ubio zenu. Ne opcenito na cijeli muski rod.toska wrote: ↑17/02/2025 17:24Sad da te naružimSaraFina wrote: ↑17/02/2025 15:03
Nema njeno (u ovom slucaju veze pojavljivanje) sto ovaj Monstrum nije mogao kontrolirati seksualne nagone. Kriva jeste s moralne strane za vezu/preljub sa ozenjenim likom. No tu sva njena daljnja krivnja prestaje. Nigdje ne pose da saucesnica ili da ga prikrivala, ili mu pomogla u ubojstvu. Ako se dokaze suprotno to je druga stvar.još jedno tipično žensko.
Pa ima i desnu i lijevu ruku, kako kontrolišu do ženidbe kad ih recimo 80% ulaze u brak kao inceli, a nagon već odavno na max?
-
toska
#3566 Re: BiH - Crna hronika
OK, ali ti si dala tipični ženski odgovor na muško ponašanje u vezi nagona.SaraFina wrote: ↑17/02/2025 17:32Nisam ja mislila to generalizirati. Odnosilo Se iskljucivo na tog monatruma sto ubio zenu. Ne opcenito na cijeli muski rod.toska wrote: ↑17/02/2025 17:24Sad da te naružimSaraFina wrote: ↑17/02/2025 15:03
Nema njeno (u ovom slucaju veze pojavljivanje) sto ovaj Monstrum nije mogao kontrolirati seksualne nagone. Kriva jeste s moralne strane za vezu/preljub sa ozenjenim likom. No tu sva njena daljnja krivnja prestaje. Nigdje ne pose da saucesnica ili da ga prikrivala, ili mu pomogla u ubojstvu. Ako se dokaze suprotno to je druga stvar.još jedno tipično žensko.
Džaba, tako ste naučene.
- SaraFina
#3567 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam naucena da svi imamo nagone. Ne samo muskarci. I to sto pises naprosto nije istina.
… Jer sam na istoj stranici @skrbavi-admin pohvalila za kontrolu. Doduse ne seksualnih nagona, nego agresije. Jer nasupravo mogucnost
/ kontrole razlikuje od zivotinja.
-
toska
#3568 Re: BiH - Crna hronika
Opet OK, impulsivnost, emocionalna stabilnost i sl. govori i zrelosti osobe.
Nezrele osobe nemaju tu kontrolu i ponašaju se kao djeca, po hiru.
-
HelaS
#3569 Re: BiH - Crna hronika
Je li Ramo Isak zahvalio MUP-u RS i Policiji Prnjavor za hapšenje Selimovića, nakon nekoliko dana potjere po šumi i plivanja po jezeru
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ubica-e ... /250217068
https://www.klix.ba/vijesti/bih/ubica-e ... /250217068
-
Moenx
#3570 Re: BiH - Crna hronika
Da li Vi smatrate da ovaj monstruozan slucaj ali sa epilogom uhvacenog zivog zlocinca da li ce to izmjeniti nesto na bolje odnosno javna kazna koja je i dobrim dijelom u pripremi bice efektna i poluciti smanjenjem ovakvih napada i ataka zlatoska wrote: ↑17/02/2025 18:04Opet OK, impulsivnost, emocionalna stabilnost i sl. govori i zrelosti osobe.
Nezrele osobe nemaju tu kontrolu i ponašaju se kao djeca, po hiru.
-
Hakiz
#3571 Re: BiH - Crna hronika
Reporterka BHT maloprije na Dnevniku ovaj slučaj dva puta naziva femicidom.
Ubistvo trinaestogodišnjeg dječaka je femicid?
Ili je dječak nebitan za reporterku?
Svako radi na TV danas.
Ubistvo trinaestogodišnjeg dječaka je femicid?
Ili je dječak nebitan za reporterku?
Svako radi na TV danas.
-
narcisaa
#3572 Re: BiH - Crna hronika
korisnicki wrote: ↑17/02/2025 17:01Pričaš bedastoće. Postoji evolucijski razvoj i zadatosti.narcisaa wrote: ↑17/02/2025 16:38korisnicki wrote: ↑17/02/2025 15:30
E zato me iritira sva ta histerija marve sitnog zuba. Kome objasniti i dokazati da je jezik ubojjitiji od šake.
Ako si se ozenio da bi osnovao porodicu onda si i birao koga ces ozeniti i iz kakve porodice, ako si ti odgojen i obrazovan da je i ona, ako ti radis da i ona radi, da se o potomstvu brinete podjednako kao i o kucanskim poslovima nakon radnog dana, da jedno drugo pomazete, podrzavate i postujete.
Zašto stalno viđamo sisate, guzate drompulje sa olinjalim narcisoidnim starcima. Ali neda mi se naširoko sada i sa svakim o tome.
Naravno da postoji evolucijski razvoj, ne zastoj u razvoju, "zadatosti" su anatomske i fizioloske razlike
Opet nikakve veze sa tvojim "ulovom" koji ti ocigledno slabo ide kada su u pitanju i drompulje dok se deCki sa zategnutim Sixpack-om vodaju sa klimaktericnim dobrostojecim "tetama"
-
Messier
#3573 Re: BiH - Crna hronika
Gdje ga nadjose i kako?
Cuj nije se ubio lik, a nije pobjegao u santa luciu i domingu, nego se sakrio u supi u selu kod Prnjavora.
Pa zato ide jedna smrtna kazna, za glupost i bijedni strah za svoje golo postojanje.
A za suprugu i dijete, jos tri smrtne kazne.
Sud je uracunavsi stepen zlocina, utvrdio jedinstvenu kaznu, kaznu strijeljanja , bez prava zalbe, koja ce se obaviti dana tog i tog o cemu ce javnost biti naknadno obavijestena.
Cuj nije se ubio lik, a nije pobjegao u santa luciu i domingu, nego se sakrio u supi u selu kod Prnjavora.
Pa zato ide jedna smrtna kazna, za glupost i bijedni strah za svoje golo postojanje.
A za suprugu i dijete, jos tri smrtne kazne.
Sud je uracunavsi stepen zlocina, utvrdio jedinstvenu kaznu, kaznu strijeljanja , bez prava zalbe, koja ce se obaviti dana tog i tog o cemu ce javnost biti naknadno obavijestena.
-
Messier
#3574 Re: BiH - Crna hronika
Mozda ga staviti u kavez, u pionirsku, lijevo lama, desno tigar, on u sredini. I napisati sta je uradio.
Ovo je homo sapiens.
Ubio svoju zenu davljenjem i ugusio svog sina od 13 godina.
Pogledajte..homo sapiens.
Ovo je homo sapiens.
Ubio svoju zenu davljenjem i ugusio svog sina od 13 godina.
Pogledajte..homo sapiens.
-
toska
#3575 Re: BiH - Crna hronika
Pitaš za lični stav pa ću onda slobodno i odgovoriti bez velikih pretenzija.
Da, izuzetno je sretna okolnost da se predao živ nakon 5 dana bježanja.
Sad ide proces i neće se sve za heftu zaboraviti da se ubio i time zatvorio slučaj.
Samoubistvom bi prekinuo mahalska pa i kafanska nagađanja šta mu bi i sve bi se tumačilo nekim ludilom daleko od nas normalnih. Sad će imati tog na tv i vidjeti će normalnog.
Na kraju, najvažnija prevencija je osuda sredine i to muške populacije.
p.s. hvala na Vi
@Truba hvala za hint