Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

harisl

#27451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by harisl »

banjaluka078 wrote: 16/02/2025 21:14
Taman na vrijeme... Ko nije poslao one formulare za takse boje mu je da pozuri... tik tak tik tak
Dugarry

#27452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

newera86 wrote: 16/02/2025 19:49
mehoxy wrote: 16/02/2025 14:23
newera86 wrote: 16/02/2025 13:36 Ja cu iznenaditi mnoge i napisati da ja ove procese ne vidim kao nuzno negativne po BiH.
Trenutno preslagivanje svijeta desava se prije svega u skladu sa resursnim podlogama i energetskim mogucnostima zemalja, procese rjesavaju USA, Kina i Rusija. Mislim da cemo se cuditi kako nekad mocne drzave na zapadu propadaju. Npr. Francuska kojima su rusi u Nigeru ukinuli snove o 400 mininuklearnih elektrana, Alzir im se nasmijao u facu njihovim zeljama, cak i male drzavice kao Burkina Faso ih potjerale. Njemcima je isto uradjeno ukidanjem sjevernog toka i sl. I sve ove drzave koje imaju problem imigracije imaju i problem energenata i da odrze nivo proizvodnje i industrije koje su imale prije rata u Ukrajini. Dok, zacudo, jedna Poljska nema problema sa imigrantima i krcata je sirovinama, najkvalitetniji ugalj i sl. Tako je nesto slicno sa nasom regijom (minus hrvatska)
Mi smo sklonjeni od EU sa razlogom. Ovdje leze neiskoristeni potencijali i ici ce se na eksploataciju toga, a gdje se nesto eksploatise tu ima i nekog zivota i industrije, koja ce u EU nastaviti propadati upiruci prstom u migraciju. Kada se svijet mjenja uvijek se nesto uzima kao katalizator procesa (covid, ukrajina) a na kraju procesa potrebno je i opravdanje (migranti, zelene politike). Ne kazem da ce BiH gradjani zivjeti znacajno bolje nego sada, ali standard zivota nece propasti kao sto ceka mnoge koji su u petrodolarskom sistemu uspjevali nabaviti energente i sirovine, jer je taj sistem funkcionisanja svijeta i zvanicno zavrsen posljednjim Trumpovim odlukama. Pravi se novi svijet.
Ko u Africi, jel ? Bas vidimo koliko je imalo koristi domicilno stanovnistvo od onolikih rudnika i eksploatisanja resursa.

Apsolutno sam PROTIV toga da bilo ko krade nasa prirodna bogatstva.
Vidi, nacin ekploatisanja kao u africi je koristen za kontrolu svijeta. Uzmes im sve ali im nikad ne dopustas razvoj tehnologije. Ako drzava posjeduje energiju i prirodne resurse, samo fali tehnologija i onda imas dobru osnovu za suverenost, tipa Iran. Umjesto toga tehnologiju dopustis Njemackoj koja ce od resursa i energije iz tudjih izvora proizvoditi i prodavati. Ali do trenutka do kojeg ti zelis, onda im uskratis izvore jeftine energije i resursa i upropastis ih. I to je uradjeno prekidom sjevernog toka, i to je u sad vec bivsem sistemu radila USA.
Zapravo, samo su energetski zavisne drzave i dobile dopustenje da razvijaju visoke tehnologije, tipa Japan i Juzna Koreja. Mislim da njih ista sudbina kao Njemacku ceka, kada taj dio svijeta dodje na red u ovoj rekonstrukciji globalnog poretka.
30ak drzava ima potencijal da proizvede energiju za svoje potrebe i plus da im ostane da nekome prodaju nesto sa strane. Nekada je to bilo mnogo vise, ali su iscijedjeni, kao npr. juznoafricka republika koja je 90ih izvozila struju, a sada imaju redukcije struje i za vlastite gradjane. Eh, mi smo, nas region je medju tih 30ak i zato smo bitni, zato smo sklonjeni, zato je 90ih unistena mahom teska industrija koju je Jugoslavija imala. Neko je sacuvao resurse, neko nas je pod raznim izgovorima stavio sa strane i imacemo buducnost, sto mnogi nece. Resurse ti vec uveliko kopaju i tebi je da se boris za svoje, ako ne zelis africku sudbinu. Mnogi puno bogatiji od nas nece imati priliku da se bore za svoje, jer resurse nikad nisu ni imali u toj mjeri. EU je nastala kao zajednica za razmjenu uglja i celika, to ti govori da su vec polovinom proslog stoljeca imali resursne probleme ali su ih pljackom uspjevali nadomjestiti. Nema vise, rusi su ih otjerali i jos tjeraju iz afrike i tu se prica zavrsava, a mi svoju nadam se tek pocinjemo, samo mudro.
"procese rjesavaju USA, Kina i Rusija"

Zasto mislis da se Rusija tu ista pita?

Rusija gubi utjecaj zadnjih godina.

Inace, zanimljiva teorija. Ne znam da li se slazem, ali zanimljivo ;-)
swanfilter

#27453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by swanfilter »

Bazinga1234 wrote: 16/02/2025 19:13 Bogme, zajebana Tulsi :D

Image
Ima i dobrog oko Trumpa ...
TAFKAP

#27454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TAFKAP »

harisl wrote: 16/02/2025 21:19
Taman na vrijeme... Ko nije poslao one formulare za takse boje mu je da pozuri... tik tak tik tak
Naprotiv, neće imati radnika da odrade sve... Jedino ako ubace A.I. da odradi kontrolu poreza.
Hendrix

#27455 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hendrix »

TAFKAP wrote: 16/02/2025 23:07
harisl wrote: 16/02/2025 21:19
Naprotiv, neće imati radnika da odrade sve... Jedino ako ubace A.I. da odradi kontrolu poreza.
Taman da Musk ubaci svoj eksperimentalni AI, ili dovede 10ak tinejdzera iz Doge da ubace par skripti i gotova stvar.

Mislim da ce biti kasno kada ljudi shvate da ove radikalne promjene i otkazi donose velika sranja u ovim sistemima.
Seawolf

#27456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

@B6Redhell, kako stoji FAA u ovim racionalizacijama / čistkama koje sprovodi DOGE?

Jesu li Muskovi hakeri "skontali" da postoji višak aeronautičkih inspektora?
B6Redhell

#27457 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by B6Redhell »

Seawolf wrote: 16/02/2025 23:39 @B6Redhell, kako stoji FAA u ovim racionalizacijama / čistkama koje sprovodi DOGE?

Jesu li Muskovi hakeri "skontali" da postoji višak aeronautičkih inspektora?
Ne znam za inspektore. Samo znam da su vazda imali problema sa kvalifikovanim kontrolerima leta. Nikad ih dovoljno. A i ovi sto rade poneki zaspi na radnom mjestu. Jer su radili prekovremene. Frka je bila u vezi toga prije par god.

Za FAA je sreca u nesreci da se desila nesreca. Pa ce ih sigurno ostaviti na miru neko vrijeme..
Bossona

#27458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

ImageImage

Jakevo pishanje po Putlerovom klovnu Trumpu i njegovim MAGA-rcima. :thumbup:
banjaluka078

#27459 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Hendrix wrote: 16/02/2025 23:33

Taman da Musk ubaci svoj eksperimentalni AI, ili dovede 10ak tinejdzera iz Doge da ubace par skripti i gotova stvar.

Mislim da ce biti kasno kada ljudi shvate da ove radikalne promjene i otkazi donose velika sranja u ovim sistemima.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

je li Fauci imao sličnu moć kao sada MusK
ili barem sličnu što se utjecaja na živote običnih ljudi i što se radi s državnim novcima
JovicSA

#27461 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Ode USA iz Evrope a Evropi ne preostaje ništa drugu već da NATO transofrmišu u EUNATO ili će ih Rusija satrati. NATO više ne postoji!
Američka vojska na izlaznim vratima Evrope: Trump je odlučio rušiti temelje sigurnosti, otvoren put Kremlju
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /250217029
BiBi911

#27462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BiBi911 »

JovicSA wrote: 17/02/2025 09:09 Ode USA iz Evrope a Evropi ne preostaje ništa drugu već da NATO transofrmišu u EUNATO ili će ih Rusija satrati. NATO više ne postoji!
Američka vojska na izlaznim vratima Evrope: Trump je odlučio rušiti temelje sigurnosti, otvoren put Kremlju

Ako rusija " satare EU" onda si i ti satran.

Mada USA nikada nece iz EU
Peacean

#27463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Dok je para u EU ne ide USA nigdje, trump ovim peca bolje uslove za zaradu. Promijeniće on priču čim mu se svidi cifra.
benki2

#27464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by benki2 »

Pa amerikanci i jesu sve zakuhali u ukrajini, njihova 50 godisnja paranojna politika prema rusiji i mrznja svemu komunistickom je dovela dotle da su nahuskali onu mulju zelenskog (koji tu sekunde nije nevin). Ubjedjen sam da se rat u ukrajini mogao izbjeci da su ukrajinci malo neutralnije odigrali. Realno amerikanci su ovdje najvise dobili, oslabili su rusiju koliko toliko, ipak je gubitak vojske i sankcije nanio neku stetu, drugo sto ce sada haman mufte dobiti ogromne rijetke resurse. Rusi ce na kraju dobiti realno sta su i mogli, donjeck i one oblasti, kao i legalizaciju krima. Ukrajina je pustena tu niz vodu, ali eto barem nece ginuti.
BiBi911

#27465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by BiBi911 »

benki2 wrote: 17/02/2025 09:29 Pa amerikanci i jesu sve zakuhali u ukrajini, njihova 50 godisnja paranojna politika prema rusiji i mrznja svemu komunistickom je dovela dotle da su nahuskali onu mulju zelenskog (koji tu sekunde nije nevin). Ubjedjen sam da se rat u ukrajini mogao izbjeci da su ukrajinci malo neutralnije odigrali. Realno amerikanci su ovdje najvise dobili, oslabili su rusiju koliko toliko, ipak je gubitak vojske i sankcije nanio neku stetu, drugo sto ce sada haman mufte dobiti ogromne rijetke resurse. Rusi ce na kraju dobiti realno sta su i mogli, donjeck i one oblasti, kao i legalizaciju krima. Ukrajina je pustena tu niz vodu, ali eto barem nece ginuti.

Pojeo si sendvi uslikali te.

Sta je ukraina pogresno uradila? Vatnik ih krijuci napao 2014 ko najvece picke sto su i dokazali. Pa onda 2022 lafo vjezba.
JovicSA

#27466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

benki2 wrote: 17/02/2025 09:29 Pa amerikanci i jesu sve zakuhali u ukrajini, njihova 50 godisnja paranojna politika prema rusiji i mrznja svemu komunistickom je dovela dotle da su nahuskali onu mulju zelenskog (koji tu sekunde nije nevin). Ubjedjen sam da se rat u ukrajini mogao izbjeci da su ukrajinci malo neutralnije odigrali. Realno amerikanci su ovdje najvise dobili, oslabili su rusiju koliko toliko, ipak je gubitak vojske i sankcije nanio neku stetu, drugo sto ce sada haman mufte dobiti ogromne rijetke resurse. Rusi ce na kraju dobiti realno sta su i mogli, donjeck i one oblasti, kao i legalizaciju krima. Ukrajina je pustena tu niz vodu, ali eto barem nece ginuti.
Sve je krenulo od odbijanja potpisivanja već dogovorenog sporazuma sa EU, NATO nije ni bio ni na mapi tada. Ima na temi UKRAJINA sve lijepo dokumentovano. Ukrajina kada je napadnuta mogla se samo predati ako je to taj put "mira" bez rata?
Point.

#27467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Hrane vas pokvarenim i bajatim sendvičima. Sve je počelo kada je kvisling Janukovič izigrao volju naroda, nakon posjete Moskvi i džepovima punih rubalja, i okrenuo leđa EU i prigrlio rusku šapu.
Peacean

#27468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Najveći zajeb USA u vezi Ukrajine je što nisu odmah reagovali 2014. kao što su se obavezali devedesetih u zamjenu za ukrajinsko nuklearno oružje. Ne bi putleru ni palo na um da započne agresiju da su američke trupe tamo stacionirane.
jasko_ba

#27469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jasko_ba »

JovicSA wrote: 17/02/2025 09:09 Ode USA iz Evrope a Evropi ne preostaje ništa drugu već da NATO transofrmišu u EUNATO ili će ih Rusija satrati. NATO više ne postoji!
Vlazni snovi autora teksta Belmina Herića. Svaka njegova objava na Kiksu je proruski orijentirana. :oops:
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#27470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sime_cipol »

Mislim da je ovo samo prepadanje zrtve (EU) da plati više novca reketašu (USA)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#27471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 17/02/2025 10:26
Mislim da je ovo samo prepadanje zrtve (EU) da plati više novca reketašu (USA)
I meni najvise na to lici. Isti obrazac kao i za mexico i kanadu.

Ili da natjeraju zelenskog da da sve.

Jedno je sigurno kod ove administracije, a to je da je danas ovako, a sutra onako. Reci ce sta bilo, ispalice sta bilo, samo da dobije sta je naumio. Jedini problem u svemu tome je sto stabilnost ima svoju vrijednost koja je vrlo znacajna.

Pisanje po toj stabilnosti osi gubitak velo vrijednog zetona za USA. Ali to svakako nije donaldova briga. On nije siguran ni u prekosutra sta ce i kako ce. Za sutra donekle.
tramvajtrojka

#27472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

jasko_ba wrote: 17/02/2025 10:18
Vlazni snovi autora teksta Belmina Herića. Svaka njegova objava na Kiksu je proruski orijentirana. :oops:
nemoj na Twitteru mu stoji palestinska lubenica :lol: :lol: a sto su stavovi kao da su iz sred kremlja to nikom nista :mrgreen:

najgore je sto nam dodijeljene karte nisu najbolje i onda neki nasi rade sve da te karte ucine jos gorim gurajuci nas da postanemo novi kadirovci na 23% trokutistana
drug_profi

#27473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by drug_profi »

Trump će najviše štete nanijeti Americi i to je svakom jasno.
Naravno naškodiće svima drugima u tom procesu.
Dugarry

#27474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Dugarry »

Sve je ovo americka politika, a ne Trump, ovaj ili onaj.

Itekako imaju razloga za sve sto rade. Da Trump radi kontra Americkih interesa, kako ekonomskih, tako i sigurnosnih, nebi docekao jutro.

I ja mislim da je sve ovo ucjenjivanje evrope, i vjerovatno ce biti uspjesno. Evropa je uhvacena sa gacama do koljena, ni tamo ni vamo.
Toffee karamela

#27475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

kakve će to sad minerale USA dobiti kad se povlače iz priče o Ukrajini? oni mogu dobiti samo sibirske minerale kojima će ih Putin nagraditi za "nemiješanje"
Post Reply