Styling wrote: ↑16/02/2025 08:49
pici wrote: ↑16/02/2025 08:36
Pokajali se
Američka vlada pokušava vratiti na posao osoblje za nuklearnu sigurnost koje je prethodno otpustila
Lik ce se suociti sa tuzbama a evo vec se pokrecu po americkim sudovima... nije to privatna kompanija sa robovlasnickim ugovorima da te sutne kad mu se prohtje. Kod nas su slicno sdO-ovci uradili 2008 smanjenjem toplog i dan danas otplacujemo stetu koju su uradili. Milione smo spiskali na zateznim kamatama... glupani. Koja crna usteda. Ode u penziju, zatvoris to radno mjesto ako je visak i mirna bosna, dugotrajan jest proces al nista ne kosta.
U jednom trenutku će se određeni broj stvari iznivelisati, ali će šteta i posljedice biti ogromni. Trebaće godine da se popravi, a neka šteta će biti bespovratna. Nažalost svi ćemo to osjetiti.
Imam osjećaj da su Trump i Musk strani agenti sa zadatkom “ to bring to government down”. Drugog objašnjenja nemam za ovo ludilo. Mogu sudovi donositi razne odluke, ali ih on neće poštovati ako mu se ne sviđaju. JD Vance je to javno rekao.
Vidi jednu stvar, moze on sada kako hoce al ne moze dokle hoce. Upravljanje drzavom i tvrtkom/firmom su dva razlicita svijeta. Bahatost i prepotentnost koju imas kao gazda privatnik i gdje tvoji radnici trpe ne mozes primjenjivati na drzavnom nivou pogotovo kao predsjednik najmocnije drzave. Mozes al ces stvoriti ogroman otpor ne kod ljudi drugacijeg misljenja vec i kod svojih pristasa. Strah je dobar dok ga ima al kad pocnu ljudi izlaziti iz tog straha, postanu ogorceno osvetoljubljivi. On je vec par puta bio u bankrotu i uz pomoc svog nasljedstva se je vracao, ne sposobnosti. Inace tVump je za mene potpuni nesposobni razmazeni bogatunski sincic, sto i dokazuje svojim akcijama. Nije od od cistaca cipela do bogatasa dosao svojom sposobnoscu, vec babinim milionima i vezama.
Ocekujem njegovo brzo kočenje jer ce i sam skontati da ovakvim pristupom ne stvara prijatelje vec neprijatelje a njih je vrlo lako stvoriti. MAGA je veliko fula i to ce se americi odbiti od glavu.
Vev povlaci poteze i koriguje sto je mislio na blef i trehu isposlovati. I sto neko napisa, americki menadjeri i funkcionisu na te blefove i trehe da brzo zarade novac. Moze to u americi al u drugim drzavama ne ide to bas tako.