Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Seawolf

#26951 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

Sefket007 wrote: 14/02/2025 10:25
Trappist wrote: 14/02/2025 09:50
Sefket007 wrote: 14/02/2025 09:48

Pa bar ovdje u 'mahali' se likuje jer znamo neke likove koji tu rade i glume nekakva uzvisena bica... Pametuju, misle da su bolji od svih, sole pamet svima... glume vecu FGR od FGR ITD... i pored svega toga placeni su i da podrzavaju razne devijacije i ove LGBT%&#@*&% pokrete, a i cionisticka para im je draga itd..

Pa jednostavno ono mahalski 'dosla cica na kolica' i onda dodaj to sve na neku i zavist itd....savrsena kombinacija.
ok, u cemu je problem? Je li to krivicno djelo neko?
Pa niko ne kaze da je krivicno djelo nego opisujem situaciju...

Jbg ne mozes ignorisat stav vecine...
Kad je bilo referendumsko izjašnjavanje u vezi s tim, pa znaš da je to stav većine?
Novak20

#26952 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Novak20 »

Styling wrote: 14/02/2025 10:19
dječak sa šibicama wrote: 14/02/2025 10:16 Mozda ambasadu klasificiraju kao konzulat, ostade onolika zgrada prazna.

Ja tu vidim samo jednu gadnu opciju po bih, ako puste Dodicka da djeluje, raspad BiH na dva dijela. Ili tri cetiri.

Licno sumnjam, time dolazi do novih trzavica na ovom trusnom podrucju a to EU ne zeli, iostalom i oni se nesto pitaju. Samo da ne posalju lorda Owena u misiju.
Sada je prilika da se iskorisri situacija i izvrši pritisak
na EU da nas prime.
Daj Bože.

Ima li Sabine da objasni svoj genijalni plan kako ćemo u EU ovako posvađani ? :D
dječak sa šibicama

#26953 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

Prije ce se EU raspasti, nego BiH uci u istu.

Morace svi raditi sta Trump trazi, kupuj oruzje od Amerike i tisu misu
Styling

#26954 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Novak20 wrote: 14/02/2025 10:28
dječak sa šibicama wrote: 14/02/2025 10:16 Mozda ambasadu klasificiraju kao konzulat, ostade onolika zgrada prazna.

Ja tu vidim samo jednu gadnu opciju po bih, ako puste Dodicka da djeluje, raspad BiH na dva dijela. Ili tri cetiri.

Licno sumnjam, time dolazi do novih trzavica na ovom trusnom podrucju a to EU ne zeli, iostalom i oni se nesto pitaju. Samo da ne posalju lorda Owena u misiju.
na EU da nas prime.
Daj Bože.

Ima li Sabine da objasni svoj genijalni plan kako ćemo u EU ovako posvađani ? :D
Dok se ovi ovdje glože, Sabina šetka po Strazburu i Vašingtonu, kao da se nje ovo ne dotiče i kao da nije ona svojim nepravovremenim potezom sve zakuhala.
Altsa

#26955 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Altsa »

JovicSA wrote: 14/02/2025 10:07
Truba wrote: 14/02/2025 10:01 jes se vala nakotilo uhljeba po tim ambasadama
otpuštaj bagru neradnicku
A šta se ADZ uhljeba po institucijama BiH nakotilo...iiiiihaaaa moj brale to bi trebale tri Trump administracije da se očisti i sredi. :mrgreen:
Koji su vec u cetvrtak u svojim škripama po zapadnoj ercegovini.
Trappist

#26956 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Trappist »

Sefket007 wrote: 14/02/2025 09:48

Pa bar ovdje u 'mahali' se likuje jer znamo neke likove koji tu rade i glume nekakva uzvisena bica... Pametuju, misle da su bolji od svih, sole pamet svima... glume vecu FGR od FGR ITD... i pored svega toga placeni su i da podrzavaju razne devijacije i ove LGBT%&#@*&% pokrete, a i cionisticka para im je draga itd..

Pa jednostavno ono mahalski 'dosla cica na kolica' i onda dodaj to sve na neku i zavist itd....savrsena kombinacija.

:lol:
u sustini stav te "vecine" je ustvari da im je krivo sto su ovi zaradjivali vise od njih radeci za usaid ili ambasadu, pa je lakse sebi objasniti da su to haram pare od izraela, ne bi ih ta "vecina" sigurno prihvatila da im je ponudjeno :run:
JovicSA

#26957 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Novak20 wrote: 14/02/2025 10:09
JovicSA wrote: 14/02/2025 07:57 Povlačenjem Amerike iz Dejtona nastalo bi veliko sranje. Dodik bi bio u poziciji da diktira sve, ako bi mu se dozvolilo, tu je neminovan čorsokak. No treba biti svjestan i te mogućnosti i imati kakav-takav plan u slučaju da MAGA klovn odluči krenuti tim putem. Ova priča @Novak20 oko HR je suvisla, što se tiče Bošnjaka prema HR nemaju nikakvih pretenzija (obratno nisam više siguran) no na HDZ BiH ne gledaju kao na iskrenog partnera i to su dvije različite stvari.
:-)

Nema Hrvatska pretenzije prema BiH i ne može imati jer su njene granice ujedno i granice EU. Ne znam što tu nije jasno ? Hrvatska sama neće i ne smije mijenjati granicu EU niti se boji da će je netko nju napasti jer napada EU i NATO.

Druga je stvar pomoć Hrvatske Hrvatima u BiH da sačuvaju konstitutivnost i političku ravnopravnost u odlučivanju sa druga dva naroda u BiH.

To što Bošnjaci percipiraju da su Komšić, Edim i Berina Fejzić npr idealni "politički Hrvati" i iskreni politički partneri koje redovito nameću protivno većinskoj političkoj volji Hrvata u BiH koji su se opet silom neprilika zbili oko HDZ i jeste problem koji nas je doveo do ovog nepovjerenja i stanja vječne pat pozicije.

Bošnjačka politika i Bošnjaci koji je slijede na izborima su ti koji imaju pretenziju da politički obesprave Hrvate u BiH i F BiH još od potpisivanja DMS, na to troše svu energiju društva već trideset godina i ne odriču se ničega bitnog niti onoga što su na tacni dobili intervencijama VP i MZ.

Ako te tješi, ni većina Hrvata bošnjačke stranke ne gledaju kao iskrenog partnera. Ovo što je Trojka sa bošnjačkom i opozicijom iz RS uradila nedavno je miniranje svakog normalnog političkog procesa do izbora u BiH ali i dugoročno miniranje odnosa između hrvatske i bošnjačke politike imajući u vidu kaubojsko preglasavanje oko Južne interkonekcije po diktatu veleposlanika Murphyja.

MAGA klovn ako se ikada dohvati BiH gledati će da je riješi za sva vremena.

Samo je pitanje u čiju korist.
Pa kako sad EU i NATO...zar to nisu vještačke sotonističke tvorevine? Ako pod pomoć smatraš izjave iz Zagreba da BiH možda i ne treba da postoji ili ako ne bude kako to Zagreb želi onda neće biti BiH, to svakako nikako ne doprinosi povjerenju dobrosusjedskih odnosa i govori u korist mog argumenta.

Nije li upravo HDZ protupravno još sa Jelavićem pokrenuo formiranje samouprave po uzoru velikosprskih scenarija, čak ste se i pogurali sa IFOR trupama i ljuljali Košnikov mercedes u Mostaru. Mislim da je izlišno raspravljati ko troši 30 godina energiju da obespravi i izgura Bošnjake koji je ujedno i najbrojniji narod u BiH po zadnjem popisu. Smeta vam kada neki Edin iz Goražda se izjasni ako Hrvat ali SNSD velikosrpski "Hrvati" u Vladi RS-a su poželjni i protiv njih ne dižete glas. Sve ovo govori o pogubnosti politike i duplih aršina HDZ-a u BiH.

Šta je to Trojka tačno uradila sa opzicijom iz RS-a? Predložila smjene nekih glava iz SNSD-a, na to misliš? Kako to šteti Hrvatima? Nema preglasavanja za južnu interkonekciju, sve je po zakonu. Stupidne izjave i kvazi argumenti da će Bošnjaci moći zavrnuti Hrvatima plin su na nivou šestogodišnjaka a pogotovo ona da firma koja je u gubitku ne može voditi taj proces. Dajte samo taj princip primjenite i na Aliminijumu i ostalim firmama gdje vlada F.BiH ima udjela, pokažite nam kako to Hrvati razmišljaju europski, naučite nas na vlastitom primjeru i sve će biti OK, mi ćemo za vama tom utabanom stazom. Do tada izlišna je svaka rasprava.

A reci ne smeta ti kada Schmidt u dogovoru sa Zagrebom dekretom pogoduje HDZ-u? Je li to kaubojsko ili štajersko preglasavanje i nametanje? Koje odluke je to Murphy donio dekretom? Mislim da odgovor znaš i sam, niti jednu niti ima ovlasti za to u odnosu na Schmidt-a tako da to Dodikovsko papapgajsko ponavljanje i spominjanje Murphya koje ste preuzeli od velikosrpske politike je patetićno i samo odraz nemoći da se na realnim osnovama izgradi povjerenje. Tvrdim da HDZ-u u BiH to nije u interesu a Zagreb će se u nekim scenarijim ponašati opurtunistički sa poziciije pretzenzija prema BiH kao i Beograd. To je ujedno možda jedina poveziva tačka oko koje su usalgašeni u Zagrebu i Beogradu. Ne treba velika pamet da se to vidi ono što je realnost na terenu.
Toffee karamela

#26958 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

JovicSA wrote: 14/02/2025 10:05
Američki Jevreji se usprotivilo Trumpovom planu za Gazu: 'Kažemo NE etničkom čišćenju'
Glas razuma!
koji Jevreji? vjv njujorški Hasidi ali njima ionako ništa nije po volji
DaysleepeR

#26959 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DaysleepeR »

Kakva EU, pa i EU lagano dolazi pod ujedinjenu šapu desnice.

https://www.bbc.com/news/world-europe-36130006
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26960 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Truba »

Styling wrote: 14/02/2025 10:12
dječak sa šibicama wrote: 14/02/2025 09:58 Nije to jos sigurno za smanjenje personala u ambasadama, mozda neki sud sprijeci odluku.
U USAID-u u Sarajevu ostalo 10 ljudi da ugasi svjetlo i zaključa vrata. Lokalci uveliko dobijaju otkaze.40 stražara u ambasadi će dobiti otkaz iduće sedmice, u narednom periodu idu body guards i raja iz kancelarija. Ambasada će se svesti na nekih 40-tak ljudi. Deputu će biti in charge jer novi ambasador neće skoro doći.
nahapali su se oni dnevnica, plaća, bonusa, putovanja dzabaloke za 3 moja života tako da ih ne žalim nit me briga

sjećam se kad sam s drugom cekao vizu za komaricu nako beze vrijeme da ubijem 2004. pa s njim bio
koliko su muke zadavali obicnim ljudima nasi uposlenici ali svemu dodje kraj
Novak20

#26961 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Novak20 »

Styling wrote: 14/02/2025 10:30
Novak20 wrote: 14/02/2025 10:28

na EU da nas prime.
Daj Bože.

Dok se ovi ovdje glože, Sabina šetka po Strazburu i Vašingtonu, kao da se nje ovo ne dotiče i kao da nije ona svojim nepravovremenim potezom sve zakuhala.

Uradila je isto što i Nijemci u povlačenju 1945. Isparala sve pruge, porušila mostove i ispalila se daleko od BiH.

Po zadatku propalog veleposlanika Murphyja.
JovicSA

#26962 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Toffee karamela wrote: 14/02/2025 10:32
JovicSA wrote: 14/02/2025 10:05
Američki Jevreji se usprotivilo Trumpovom planu za Gazu: 'Kažemo NE etničkom čišćenju'
Glas razuma!
koji Jevreji? vjv njujorški Hasidi ali njima ionako ništa nije po volji
https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet ... nju/578849
toska

#26963 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

Sljedeći potez Trumpa i Elona da US Navy postanu TO, a nosači muzej za turiste.
A i oni avioni gutaju gorivo bez veze, samo štednja Ameriku spašava.
Altsa

#26964 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Altsa »

Trappist wrote: 14/02/2025 10:31

:lol:
u sustini stav te "vecine" je ustvari da im je krivo sto su ovi zaradjivali vise od njih radeci za usaid ili ambasadu, pa je lakse sebi objasniti da su to haram pare od izraela, ne bi ih ta "vecina" sigurno prihvatila da im je ponudjeno :run:
Pa sva suština je u tome da ovi sa bh platama ne mogu da provare da je neko imao plate koje su vece od njihovih bez obzira sto oni nemaju nikakve veze sa njihovim malim platama. Sta sad ja sa bh platom treba da zelim da neko od tih ljudi ostane bez posla jer ja nisam bio spretan i sposoban da se zaposlim u nekoj od stranih organizacija. Ljudi su pogani i to je tako.
JovicSA

#26965 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Suma sumarum...Sabina i Murphy su najveći problemi HDZ, SNSD i SDA sendvičara. :lol:
toska wrote: 14/02/2025 10:37 Sljedeći potez Trumpa i Elona da US Navy postanu TO, a nosači muzej za turiste.
A i oni avioni gutaju gorivo bez veze, samo štednja Ameriku spašava.
:lol: :thumbup:
Novak20

#26966 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Novak20 »

drug_profi wrote: 14/02/2025 10:09 Ja ne razumijem kako mislite da se BiH odupre rusko/srpskom naletu bez Hrvatske kao saveznika.
Eto samo mi to objasnite, ali ono uvjerljivo.

I kakve veze ima NDH sa tim, da mi je samo znati...
Prava pitanja ali odgovora nema.

Osim ako se ne formira bošnjačko-srpska koalicija koja ne želi Zapad.
Altsa

#26967 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Altsa »

Truba wrote: 14/02/2025 10:35
dječak sa šibicama wrote: 14/02/2025 09:58 Nije to jos sigurno za smanjenje personala u ambasadama, mozda neki sud sprijeci odluku.
U USAID-u u Sarajevu ostalo 10 ljudi da ugasi svjetlo i zaključa vrata. Lokalci uveliko dobijaju otkaze.40 stražara u ambasadi će dobiti otkaz iduće sedmice, u narednom periodu idu body guards i raja iz kancelarija. Ambasada će se svesti na nekih 40-tak ljudi. Deputu će biti in charge jer novi ambasador neće skoro doći.
nahapali su se oni dnevnica, plaća, bonusa, putovanja dzabaloke za 3 moja života tako da ih ne žalim nit me briga

sjećam se kad sam s drugom cekao vizu za komaricu nako beze vrijeme da ubijem 2004. pa s njim bio
To sto si ti ogranicen i nesposoban, a ocito i pokvaren i dalje sjedis sa babom u kuci i gledas emisije o kuhanju je samo tvoj problem.Svoju nesposobnost da uspijes u zivotu ne prebacuj na druge. Nisu trosili tvoje pare i sva sustina je u tome.
Javier Pena

#26968 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Javier Pena »

Novak20 wrote: 14/02/2025 10:40
drug_profi wrote: 14/02/2025 10:09 Ja ne razumijem kako mislite da se BiH odupre rusko/srpskom naletu bez Hrvatske kao saveznika.

Prava pitanja ali odgovora nema.

Osim ako se ne formira bošnjačko-srpska koalicija koja ne želi Zapad.
Nekoj strani će se bošnjaci morati prikloniti.
dječak sa šibicama

#26969 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dječak sa šibicama »

Sa USA je mudro razviti trgovinske odnose, Hrvatska ce kupnjom Himarsa, Black Hawk helikopera i Bradlya osigurati naklonost administracije ovog serifa i trgovca, Srbija mu trpa nekretnine, sa njima treba poslovno saradjivati

I ne gurati prst u oko.
plavi_E

#26970 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Italijanski desničari u Bologni istakli natpis: "Istra, Rijeka, Dalmacija - italijanske zemlje"
https://www.klix.ba/vijesti/regija/ital ... /250212175

U novonastaloj situaciji koju je proizveo Tramp da vise nije problem mjenjati granice silom HR itekako ima veliki problem. Cak mguce da je problem HR veci od problema BiH. Sta je veci problem za buducnost Europe? To da li ce trenutnom hrvatskom obalom vladati Italijani ili Madjari ili to da im Rusija izbije na Unu i samo nekoliko kilometara od Jadrana kod Trebinja?
toska

#26971 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

dječak sa šibicama wrote: 14/02/2025 10:44 Sa USA je mudro razviti trgovinske odnose, Hrvatska ce kupnjom Himarsa, Black Hawk helikopera i Bradlya osigurati naklonost administracije ovog serifa i trgovca, Srbija mu trpa nekretnine, sa njima treba poslovno saradjivati

I ne gurati prst u oko.
Ma to je sica sta neki Šeki može uplatiti.
MMM1977

#26972 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MMM1977 »

To ti neće niko objasniti jer ovi koji to pišu uglavnom misle da je naša sudbina u istočnom bloku, zajedno sa Turskom, Rusijom, Srbijom tj. sa najvećim dželatima BiH.

Meni pada na pamet da na vrijeme kupim prnje odavde i to ne zbog SNSD i HDZ nego zbog SDA.
Styling

#26973 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Altsa wrote: 14/02/2025 10:41
Truba wrote: 14/02/2025 10:35

To sto si ti ogranicen i nesposoban, a ocito i pokvaren i dalje sjedis sa babom u kuci i gledas emisije o kuhanju je samo tvoj problem.Svoju nesposobnost da uspijes u zivotu ne prebacuj na druge. Nisu trosili tvoje pare i sva sustina je u tome.
Ja nikako ne kontam mentalni sklop onih koji nema empatiju prema ljudima koji su preko noći, bez najave, ostali bez posla. Ti ljudi imaju porodice, djecu, egzistencija im je u pitanju. Nisu trošili naše budžete. Plaćani su onoliko koliko su Ameri procijenili da vrijede. Okrutno razmišljanje.
toska

#26974 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

MMM1977 wrote: 14/02/2025 10:51

To ti neće niko objasniti jer ovi koji to pišu uglavnom misle da je naša sudbina u istočnom bloku, zajedno sa Turskom, Rusijom, Srbijom tj. sa najvećim dželatima BiH.

Meni pada na pamet da na vrijeme kupim prnje odavde i to ne zbog SNSD i HDZ nego zbog SDA.
Ko to piše?
MMM1977

#26975 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MMM1977 »

toska wrote: 14/02/2025 10:53
MMM1977 wrote: 14/02/2025 10:51

Ko to piše?
Takve ne želim da pamtim, bilo ih je po temi. Uglavnom pro-SDA, i naravno ne 100% otvoreno nego u rukavicama
Post Reply