Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
TojoOptics wrote: ↑13/02/2025 17:32
Iz knjige "Sarajevo" u kojoj je predgovor napisao gradonacelnik Sarajeva Muhamed Kresevljakovic, ne pise ime autora, prijeratnih fotografija je jako malo, uglavnom su fotografije eksterijera i enterijera bogomoljki, par fotki iz vremena Olimpijade, ostalo su fotografije iz rata. Ove koje sam skenirao nisu cemu kao fotografije (izbor fotki je u najmanju ruku diskutabilan), ali prikazuju prijeratni grad. Fotografija Titove sa automobilima u prvom planu je izabrana za monografiju evidentno bez ikakvog kriterija.
Pa dobro imaju svoju svrhu ako nista bar arhivsku... vidis kako dobro dodje. Meni je panorama sasvim OK, a slika sa autima super, bas je zamrznula vrijeme jedne epohe a osim toga ima finu dubinu i solidnu kompoziciju...
stubrijez wrote: ↑13/02/2025 20:25
Pa dobro imaju svoju svrhu ako nista bar arhivsku... vidis kako dobro dodje. Meni je panorama sasvim OK, a slika sa autima super, bas je zamrznula vrijeme jedne epohe a osim toga ima finu dubinu i solidnu kompoziciju...
Svako ima svoju perspektivu, a neko i smisao za estetiku. Ne svi.
Ako nista, uhvacen je kadar jednog ocigledno lijepog proljetnog dana u glavnoj gradskoj ulici.
Malo ovi falšvageni kvare utisak ali daju sliku jedne epohe kao sto kazes.
Svako ima svoju perspektivu, a neko i smisao za estetiku. Ne svi.
Slazem se, smisao za estetiku i nesto znanja. Na zalost danas je mnogo neukih koji su dobili priliku.
nikad mi nije bilo jasno zašto toliki ljudi idu na ovako besmislene revije
Ove revijalne utakmice su se igrale obično prije glave utakmice, a to je ili gradski derbi ili prijateljska tekma Sarajeva ili Želje sa nekim evropskim klubom, ili recimo reprezentacija Yu - Novinari.
Iz tog razloga je stadion popunjen.
Ovaj drugi link apsolutno sve govori o pomenutom događaju i ubija svaki zdravorazumski razlog što bi neko opravdao to što se desilo.
Drago mi je što ništa nisam fulio obzirom da sam o istom pisao iz memorije.