BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

Najbolju uslugu daje ... ?

BHTelekom
163
30%
Telemach
308
57%
Logosoft
56
10%
TXTV
14
3%

Total votes: 541

dennxster

#1601 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by dennxster »

PlusSA wrote: 13/02/2025 13:43 Baš me zanima kako ce status radnika Telamacha tretirati, odnosno kako ce te radnike ubaciti u bhtelecom bez javnog oglasa.
Ugovor o kupoprodaji često uključuje klauzulu kojom se garantuje da će radnici preuzetog operatera zadržati svoja radna mjesta. što znači da ih BH Telecom može preuzeti bez javnog oglasa jer se radi o pravnom kontinuitetu, a ne klasičnom novom zapošljavanju.

Tako da mislim da s te strane ne bi trebalo da bude problema vezanih za radnike :-D
ElRe

#1602 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by ElRe »

dennxster wrote: 13/02/2025 14:36
PlusSA wrote: 13/02/2025 13:43 Baš me zanima kako ce status radnika Telamacha tretirati, odnosno kako ce te radnike ubaciti u bhtelecom bez javnog oglasa.
Ugovor o kupoprodaji često uključuje klauzulu kojom se garantuje da će radnici preuzetog operatera zadržati svoja radna mjesta. što znači da ih BH Telecom može preuzeti bez javnog oglasa jer se radi o pravnom kontinuitetu, a ne klasičnom novom zapošljavanju.

Tako da mislim da s te strane ne bi trebalo da bude problema vezanih za radnike :-D
Isto kako je Mtel preuzeo radnike Supernove, odnosno zadržao pravno lice.
PlusSA

#1603 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by PlusSA »

dennxster wrote: 13/02/2025 14:36

Barem nešto pozitivno Bgm
Nadam se da nece ispaštati radnici telemacha.
neki

#1604 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by neki »

Većina radnika Telemacha ima ugovor na određeno
Celticross

#1605 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Celticross »

Nema više nade da konkurencijsko vijeće spriječi ovo? Nama bi pravo pasalo, kada bi netko drugi kupio Telemach.
Ne mogu, kada se sjetim kod druga 250 kb/s download, ja nosim filmove na USBu ono skida se za par minuta ili kada sam kupio moja tv aplikaciju da gledam premijer ligu. Ono čudo vrti se, užasna kvaliteta slike, malo se vrti, malo radi. Arenu nikako, malo jača utakmica možeš samo zamišljat jer ništa od gledanja.
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#1606 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by gentoo »

Ja ne znam sto mislte da ce internet biti gori ? BHTelecom ima problema sa infra lokalne prirode i bakra iz titinog doba.. Glede tranzita, peeringa i kapaciteta linkova "ka internetu" djeluje da je BH Telecom po svemu bolji.

Ja zamisljam situaciju otprilike: imas problema sa ADSL/MojaTV a na adresi imas i Telemach infra.. prebace te na Telemach/Coax/Cable infra i vise nemas problema.

Osim (ali veliko osim) sto bi mogao nastati zajeb sa EON aplikacijom (jer je jedina koja valja i pravo me strah sta ce biti sa tim) ovo je manje-vise win-win za sve.
semsasuljakovic

#1607 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by semsasuljakovic »

gentoo wrote: 13/02/2025 20:05 Ja ne znam sto mislte da ce internet biti gori ? BHTelecom ima problema sa infra lokalne prirode i bakra iz titinog doba.. Glede tranzita, peeringa i kapaciteta linkova "ka internetu" djeluje da je BH Telecom po svemu bolji.

Ja zamisljam situaciju otprilike: imas problema sa ADSL/MojaTV a na adresi imas i Telemach infra.. prebace te na Telemach/Coax/Cable infra i vise nemas problema.

Osim (ali veliko osim) sto bi mogao nastati zajeb sa EON aplikacijom (jer je jedina koja valja i pravo me strah sta ce biti sa tim) ovo je manje-vise win-win za sve.
Ovdje su jedine 2 opravdane bojazni:
1. Vraćaju se Arene i diže se cijena barem 5 KM zbog toga (pošteno bi bilo da ponude mogućnost dokupljivanja ko hoće, pa bi to bilo manje bolno)
2. Podrška nakon kvara - od maksimalno 24 sata koliko je Telemachu trebalo da pošalje servisera, ide na 10+ dana
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#1608 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by gentoo »

1. Svejedno mi, placam IPTV 10KM svakako

2. Ja vjerujem da ce akvizicijom broj ljudi koji rade na podrsci znatno da se prosiri.. Sasvim moguce da ce Telemach korisnici i dalje da zovu isti broj/ljude kao i do sad.. bar jedan period.
bogata_sirotinja

#1609 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by bogata_sirotinja »

Bar godinu dana će sve ostati kao i do sada.
Promjene na gore će doći kada budu radili rebrending Telemach-a kao kablovskog operatera. Tada dolaze novi paketi gdje sam ubjeđen da će smanjiti brzine interneta (isto je uradila i Supernova), EON platformu mijenjaju za neku svoju. Cijene se mijenjaju a samim tim i benefiti opadaju.
Neće više biti akcija jer nemaju konkurencije. Biće ili BH Telekom ili "BH Tel Kabl" pa birajte...
Samo pogledajte M:tel i Supernovu. Supernova na optici daje max 150/75Mbps dok na coaxu je to 80/6Mbps a sigurno mogu dati više.
tramvajtrojka

#1610 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by tramvajtrojka »

gentoo wrote: 13/02/2025 20:05 Ja ne znam sto mislte da ce internet biti gori ? BHTelecom ima problema sa infra lokalne prirode i bakra iz titinog doba.. Glede tranzita, peeringa i kapaciteta linkova "ka internetu" djeluje da je BH Telecom po svemu bolji.

Bukvalno nema jace firme koja zavisi od stabilnosti interneta a da je koristila telemach, svi iole ozbiljniji su bili na telecomu sto se toga tiče fkt gdje imaju optiku su vrh a drugo je pitanje sto su je ugradjivali puzevom brzinom :roll:
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#1611 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by ajdamo »

Istina je da je bht xdsl stabilniji od telemachovog neta ali nije to sad toliko izraženo. Zna me povremeno iznervirati ali sam se više nervirao zbog sporog interneta na bht xdsl.
gidra

#1612 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by gidra »

http://www.klix.ba/clanak/250220088

Zasto se ovi reklamiraju iz Vivacoma-a ako nisu dostupni u BiH?
semsasuljakovic

#1613 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by semsasuljakovic »

gidra wrote: 20/02/2025 16:42 http://www.klix.ba/clanak/250220088

Zasto se ovi reklamiraju iz Vivacoma-a ako nisu dostupni u BiH?
EON SAT?
bogata_sirotinja

#1614 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

I hoće li to saopštenje od konkurencijskog vijeća?
BH Telekom je 28.01. dao zvanično saopštenje da je predao zahtjev za akviziciju Telemach-a a vijeće valjda ima mjesec dana da na isto da mišljenje...
starboy018

#1615 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by starboy018 »

bogata_sirotinja wrote: 27/02/2025 10:57 I hoće li to saopštenje od konkurencijskog vijeća?
BH Telekom je 28.01. dao zvanično saopštenje da je predao zahtjev za akviziciju Telemach-a a vijeće valjda ima mjesec dana da na isto da mišljenje...
zar ne postoji pravilo da ako se vijece ne oglasi u 30 dana, odgovor je pozitivan? neko je ovdje to pisao na pocetku
Dzontra_Volta

#1616 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Dzontra_Volta »

Jeste ako je zahtjev uredan.
Ali pošto uvijek "fali jedan papir", onda se rok produžava dok dokumentacija ne bude kompletna.
Tek kad izdaju potvrdu da je zahtjev kompletiran, teče rok od 30 dana.
defender46

#1617 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by defender46 »

Gledam sad ponude ova 3 operatera:

1. Telemach - EON Full, 300/30 Mbps, 189kanala, telefon, bez Arena... 76KM
2. BH Telecom - Moja TV Net L, 300/30 Mbps, 195+ kanala, CineStar Premiere+HBO Premium, Arena Sport Premium... 72KM
3. Logosoft - Nice paket, 250/60 Mbps, 200+ kanala, Arena sport 52,19KM

Interesantana mi je ova Logosoftova opcija koja je dosta jeftinija od ostalih. Cak nude za prvih 7 mjeseci 1KM mjesecno.
Mozda bi i BH Telecom bio interesantan da u TV Net M opciji ima malo bolji internet od 100Mbps.
Paket Net L je ok ali bezveze placam HBO premium i neke druge stvari.

Sta je trenutno najbolja opcija TV + NET (neki standardni kanali + Arene HD! mozda ovi Pink Romance, Comedy... al i ne mora, internet 250-300Mbps)?
Qler

#1618 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by Qler »

Moras provjeriti da li ti BHT i LOL mogu isporuciti te brzine... kod mene npr taj paket od 72KM mogu dati 10/1 brzinu...
bogata_sirotinja

#1619 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

@defender46
Prije svega, porediš Trio paket (kod Telemach-a) sa Duo paketima (kod ostala dva operatera), pa ti poređenje baš i nije na mjestu. No, rekao bih da ti prilikom odabira paketa kod operatera najviše znači brzina interneta i cijena.
Kao što ti je kolega iznad rekao, provjeri prvo, da li ti Logosoft i BH Telekom mogu isporučiti ove internet brzine na tvojoj lokaciji. Ako ne mogu, onda razmotri opciju kod Telemach-a i to EON Full Duo paket gdje je brzina 250/22Mbps. Cijena paketa će od 01.04. biti 67.45KM uz akciju 6 mjeseci po 1KM za nove korisnike. Imaš CineStar Premiere i Pink paket gratis.
Jedino što nemaš su Arena sport kanali, no i oni će postati dio ponude najkasnije do jeseni...
Imaj na umu da se Telemach prodaje i da ga vjerovatno BH Telekom kupuje ali do nekih značajnijih promjena (ukidanja EON platforme, mijenjanja sadržaja paketa) neće doći za minimum godinu do dvije od momenta preuzimanja Telemach-a od strane novog vlasnika.
insaneinthebrain

#1620 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by insaneinthebrain »

pozdrav ljudi, zanima me ima li neka opcija privremenog interneta u stanu na nekih 10-15 dana (ili mjesec) dok bh telecom ne dodje da prikljuci moju tv. Sarajevo je u pitanju :?
nepass1

#1621 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by nepass1 »

Zavrsava moja epizoda sa bht, preselio u drugi stan. Starogradnja. Fakat 8g sa moja tv i internetom nikad problema. I htio zadrzati uslugu, nazovem da mi prebace u novi stan. Tu nastaju problemi.
Tehnicar dosao, da bi se tv prikopcao, treba kablo 2/3 stana da okruzi ili da busim americki plakar i zid ili samo zid debljine 50cm.
Naravno ne pada mi na pamet zid busiti a plakar zbog kliznih vrata nema smisla busiti. Hodace oablo sa vratima.
Nazovem podrsku i objasnim situaciju, da zelim samo moja tv ukinuti a pretplate za mob bih zadrzao. Platio bih sat koji sam uzeo preko moja tv.
Zovu nakon vikenda i kazu da postoji tehnicka mogucnost i da je njihovo do stana da dovedu kablove, sve iza je moj problem.
Pojasnim ja da sve razumijem, ali da ja ne mogu haos u stanu praviti da ne znam ni kako probusiti taj zid i cime. Da ne zelim da placam moja tv pretplatu do 05.2026 ali da cu platiti taj sat punu cijenu. Da i oni mene shvate, da je tako stan uredjen od prethodnog vlasnika itd.
Kazu cak i da je slucaj bio na nekoj komisiji i da su odbili moj zahtjev.
Svaki mjesec moja tv i 2x pretplata 90KM konstantno kupim mobitele ili nesta drugo preko njih. Trenutno racun 130KM. Placacu jednu pretplatu jos dva mjeseca, drugu jos 9 mjeseci i tu moja tv do 05.26. i bye bye telekom. Naci cu drugu opciju ili ovaj novatel ili hrvate i srbe.
Znam da je drzavna firma i da se niko nece ni pocesati zbog mog ukulidanja bht iz mog zivota ali samnom su zavrsili
ing-ecc

#1622 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by ing-ecc »

pa imaš li ikakvu instalaciju u stanu? Može li se išta iskoristiti?
nepass1

#1623 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by nepass1 »

ing-ecc wrote: 11/03/2025 11:03 pa imaš li ikakvu instalaciju u stanu? Može li se išta iskoristiti?
Prije bio telemach i imaju kablovi njihovi, kaze taj sto je dolazio da nmg ti kablovi. Telefon uticnica kod ulaznih vrata. Ali to je provuceno pa je taj ormar radjen. Sad nema sanse provuci jer bi to bilo sigurno 5m na slijepo provlacenja.
gidra

#1624 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by gidra »

nepass1 wrote: 11/03/2025 11:17
ing-ecc wrote: 11/03/2025 11:03 pa imaš li ikakvu instalaciju u stanu? Može li se išta iskoristiti?
Prije bio telemach i imaju kablovi njihovi, kaze taj sto je dolazio da nmg ti kablovi. Telefon uticnica kod ulaznih vrata. Ali to je provuceno pa je taj ormar radjen. Sad nema sanse provuci jer bi to bilo sigurno 5m na slijepo provlacenja.
Pa upravu su iz BHT-a :D, njihovu staru bakrenu infrastrukturu imaš u stanu, mogao bi tu realizovati xDSL uslugu. To je do bivšeg vlasnika, trebao je izmjestiti infrastukturu, to se moglo vrlo lahko, zalemiti dvije žice i odvući gdje hoćeš...
nepass1

#1625 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

Post by nepass1 »

gidra wrote: 11/03/2025 11:22
nepass1 wrote: 11/03/2025 11:17
Pa upravu su iz BHT-a :D, njihovu staru bakrenu infrastrukturu imaš u stanu, mogao bi tu realizovati xDSL uslugu. To je do bivšeg vlasnika, trebao je izmjestiti infrastukturu, to se moglo vrlo lahko, zalemiti dvije žice i odvući gdje hoćeš...
Jok ja sam trebao sacekati da mi moja tv ugovor istekne pa kupovati stan. Ko mi je kriv.
Post Reply