BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
basicm

#3276 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Thorgerson wrote: 13/02/2025 12:49
laik1981 wrote: 13/02/2025 09:23 Nismo mi svjesni koliko je mentalno oboljelih u nasoj drzavi. Kod nas je i danas tabu pricati o mentalnom zdravlju i zatraziti pomoc kada nesto nije u redu.
Svjesni smo.

Dovoljno ti je da jedan dan odes malo do banke, do nekih saltera u opstini, provozaj se tramvajem, sjedi onda u auto provozaj se gradom.

Vidjet ces toliko nekulture seljakluka, papanluka i budala, psihopada. U jednom danu.

Meni se nedavno desilo, iz cista mira da mi lik iza mene u autu psuje, vidim ga urla kao idiot, jer sam stao na kruznom da pjesak predje. Pjesak nije bio odmah tu, nego je bio kreno ka pjesackom, a ovaj iza valjda zuri u SpaceX ili je mozda neki neuro hirurg. Ali pomahnitao, imam osjecaj da je imao kakvo oruzje, pucao bi. 30min poslije toga gospdjetina u 60im mi se uvaljuje u redu u opstini. Svadja. Na drugom salteru lik isto neki urla.

Ne znam. Putovao sam. Al na jednom mjestu, u kratkom roku...tesko je vidjeti ovoliko budala i psihopata. I govorim o "obicnim" ljudima. Nemojte sad spominjati tipa ima po Berlinu, Parizu ljudi leze po ulici i sl. To je druga grupa ljudi. Mi ovdje pricamo o tako rexi ljudima koji rade, imaju porodice, izgledaju, ali samo izgledaju kulturno. :run:
Upravo kao sto kazes. Jutros u banci gledam i ne vjerujem, smijali smo se svi, pa onda vise nije smijesno…
Sad u apoteci, mladji lik, 30-ak godina, ja ulazim on izlazi, ode nabraja kud si krenuo, ne mogu izaci od tebe…e kad njega to izbija iz cipela, zamislite ga u stresnoj situaciji.
Obolio narod.
Ci-Nick

#3277 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ci-Nick »

macchiato wrote: 13/02/2025 12:01 Mene je već odavno postalo strah ulaziti u vezu sa balkanskim muškarcima.

Lijepa sloboda.
Imam dvije kćerke i strah me potencijalnih zetova.
Iako lako je to riješiti, svaki znak ljubomore, praćenja, uskraćivanja slobode,.. odmah prekinuti vezu
U braku sam 27 godina, bez ijedne svađe, bez dana da ne govorimo jedno s drugim, nikad nisam bio ni blizu da zamahnem rukom, to ne postoji i tačka.
Tako da mislim da bi moje kćerke sumnjive likove zaobišle u širokom luku.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3278 Re: BiH - Crna hronika

Post by Truba »

čega te ba strah odmah na početku ti kofol prilikom upoznavanja ispadne pištolj čekić ili nož
nema labavo
dječak sa šibicama

#3279 Re: BiH - Crna hronika

Post by dječak sa šibicama »

Znaci ako u Berlinu ima ubistava, onda je lakse progutati ovo sto se kod nas dogadja.

Vjerujem da i u Berlinu pljackasi zlatara izadju nakon hapsenja drugi dan i onda ih se upeca sa par kila kokaina, nakon cega ce takodje izaci na slobodu.
sinuhe

#3280 Re: BiH - Crna hronika

Post by sinuhe »

Od čega bježi čovjek koji je ubio svoju porodicu?
Ne može biti da je živ :?
elcaliente

#3281 Re: BiH - Crna hronika

Post by elcaliente »

Najveci problem u BiH je taj sto se ovo sve ne procesuira odnosno obradi do kraja, nit Gradacac nitti Tuzla nisu bili zavreseni i objasnjeni do kraja.
Cim ga uhvate, citav slucaj ide pod tepih do sljedecg slucaja za 6 mjeseci.
Javnost mora biti upoznata sa svim u ovim slucajevima, moraju postojati tematske emisije sa psiholoskom podrskom.
Last edited by elcaliente on 13/02/2025 13:53, edited 1 time in total.
dr_Evil

#3282 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

sinuhe wrote: 13/02/2025 13:37 Od čega bježi čovjek koji je ubio svoju porodicu?
Ovo ni meni nije jasno
dr_Evil

#3283 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

macchiato wrote: 13/02/2025 12:01 Mene je već odavno postalo strah ulaziti u vezu sa balkanskim muškarcima.

Lijepa sloboda.

Evo sta da ti pricam, u homo-skandinavcu. Otac godinama silovao djecu, pridruzili mu se ostali mjestani sela, pa se tako 4-5 komsija redovno nizali na njegovoj 12-oj kcerci i sinu. Prosle sedmice frajer 20 godina roknuo svoju curu od 19 s kojom je skupa zivio, pa nakon sto je pocela da smrdi roknuo i sebe, u sred centra.

Ali eto, samo kod nas ;)

Prije 2 sedmice trojica izvela curicu od 16 sa feste, odvezli do stale i silovali satima. Neka :)
Last edited by dr_Evil on 13/02/2025 13:48, edited 1 time in total.
macchiato

#3284 Re: BiH - Crna hronika

Post by macchiato »

Ci-Nick wrote: 13/02/2025 13:27

Lijepa sloboda.
Imam dvije kćerke i strah me potencijalnih zetova.
Iako lako je to riješiti, svaki znak ljubomore, praćenja, uskraćivanja slobode,.. odmah prekinuti vezu
U braku sam 27 godina, bez ijedne svađe, bez dana da ne govorimo jedno s drugim, nikad nisam bio ni blizu da zamahnem rukom, to ne postoji i tačka.
Tako da mislim da bi moje kćerke sumnjive likove zaobišle u širokom luku.
Najgore je to što i kad na startu prepoznaš loše znakove, ta druga strana sebi i dalje daje za pravo da te nastavi proganjati i maltretirati. Jer jelte, gdje ćeš se usuditi da TI njega odbiješ, odakle ti pravo?
Nažalost imala sam jedno takvo iskustvo prije desetak godina, nekoliko mjeseci me uhodio i zivkao sa x telefonskih brojeva iako je na pristojan način otkačen već nakon prvog spoja jer su mi neke njegove izjave momentalno upalile crvenu lampicu.

Da je bio mrvicu luđi, taj se vjerovatno ne bi libio ni nekih drastičnijih metoda.

I to više nisu čak samo badboy i kockoglavi frajerčiči (koji su mi uvijek izrazito bili odbojni i neprivlačni), nevjerovatno koliko ovakvih ima među "običnim" i "finim" momcima koje bi na ranu zavio dok ne pokažu svoju drugu stranu.
Karikaturist

#3285 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

dr_Evil wrote: 13/02/2025 13:45
sinuhe wrote: 13/02/2025 13:37 Od čega bježi čovjek koji je ubio svoju porodicu?
Ovo ni meni nije jasno
Moze itekako, cim ih je davio par minuta i nije se dozvao onda i nije imao blackout nego je nesto planirao svjesno.
dječak sa šibicama

#3286 Re: BiH - Crna hronika

Najveci problem je sto ogroman % ljudi ili zabada glavu u pijesak ko nojevi, ili prakticno brane cinjenicu da je to stvar mentaliteta, primitivizma.

Ako je nekom lakse, nije samo problem BiH, najeklatantniji primjer mentaliteta

mentalitet da je zrtva kriva, i to je uvijek tako, "ne bi on da kuja nije mahnula repom"

i sve to dolazi iz porodice, nemoj sine u kuhinju, zena je da kuha, zena mora da slusa, to majke uce sinove a onda kao ocekuje se da sin sutra postuje svoju zenu... majka ga ucila da zena mora da slusa i da zena ne smije ovo i ono, a otac primjenjivao u praksi
basicm

#3287 Re: BiH - Crna hronika

Post by basicm »

Ma bezveze tupite oko ovih femicida i zrtvi. Evidentnonjeste da muski vise izvrsavaju ova djela, barem u zadnjem periodu kod nas. Ali sve je ovo finalni proizvod toksicnih veza i brakova, a mentalno ostecenih u tim vezama je najmanje jedno. Samo je pitanje ko ce povuci na nasilje.
Vidim bili su u brakorazvodnoj parnici, to je vrhunac stresa i to treba da ide ekspresno, a ne hajmo ih miriti pa necemo vise pa sramota…kao flaster, brzo odjednom i svako svojim putem.
Thorgerson

#3288 Re: BiH - Crna hronika

Post by Thorgerson »

dr_Evil wrote: 13/02/2025 13:47

Lijepa sloboda.

Evo sta da ti pricam, u homo-skandinavcu. Otac godinama silovao djecu, pridruzili mu se ostali mjestani sela, pa se tako 4-5 komsija redovno nizali na njegovoj 12-oj kcerci i sinu. Prosle sedmice frajer 20 godina roknuo svoju curu od 19 s kojom je skupa zivio, pa nakon sto je pocela da smrdi roknuo i sebe, u sred centra.

Ali eto, samo kod nas ;)

Prije 2 sedmice trojica izvela curicu od 16 sa feste, odvezli do stale i silovali satima. Neka :)
Ja sam fino napisao. Obicni ljudi, kod nas. Dakle, covjek fino obucen, gospodin. Kroz 5 min na salteru psuje i baca papire. Il na kasi. I sl.

Bio sam u Skandinaviji. Nisam zivio, ali sam boravio vise puta po vise mjeseci. Nikada, ali bukvalno nikada nisam dozivio ove neugodnosti kao sto sam naveo, tipa da se obicni putnici svadjaju po vozu, bankama, marketu na kasi i sl. Il npr da malo duze stojim na raskrsnici i da lik prodje pored mene prijeteci i psovajuci. Ja to fakat nisam vidio tamo. Kod nas? To sam dozivio barem desetine puta. Da ne govorim sta sam sve vidio kod nas u sobracaju, da likovi potezu pistolje, lupaju po staklu automobila u kojem je npr dijete pozadi i sl.

Ne govorim da po zapadu nema svega. Ima naravno. Ali jarane tamo je beskucnik beskucnik. Lezi na podu. Il narkoman. Ali barem mozes ocekivati u saobracaju neku kulturu i sl. Na nekim normalnim mjestima. Gdje su normalni ljudi. Kod nas to nema. U svakoj situaciji i bilo mozes naletiti na belaj i budalu.

Nemoj sad da spominjes odredjeni procenat psihopata kakvih ima i kod nas. Pa prije koju godinu je lik vrebao sina od svog komsije. Dovukao ga u kucu i ne znam, nije bilo detalja sta je radio, ali ga je seksualno napastovao. Lik je slobodan koliko sam uspio upratiti. Ima toga i kod nas. I silovanja i svega.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/3 ... ga-silovao
mali_balon

#3289 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

Problem je u nasim glavama.....u nasim glavama smo mi i samo mi niko vise.....daj meni ti krepaj i jos ce te izciplerati dotuc....
Problem je sto svako svakog hoce da nadmudri da me spusti tj nardoski sukne zakajla...
Problem sto svako hice da svakom gazdije i sefuje.....pa tako imas istresanje frustracija po usluznim radnicima koji misle da smo mi tu zbog njih a ne oni zbog nas...naravno ima i do raje.....
Probleb je sto ja mislim da sam bolji mudriji i pametniji od tebe iako sam ja skolovnke zavrsio sa jednom olovkom i sveskom a ti si drmrpfof.....itd itd.....mogo bi do ujutro
Laplace

#3290 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

DaysleepeR wrote: 13/02/2025 09:24 Najteži zločin za spriječiti zavisi od nekoliko faktora, uključujući motiv počinitelja, dostupnost resursa za provedbu zakona i samu prirodu zločina. Međutim, nekoliko vrsta zločina ističe se kao posebno teški za prevenciju:

1. **Teroristički napadi** – Često su planirani u tajnosti, motivirani ideologijom i mogu uključivati pojedince spremne da žrtvuju vlastiti život. Identifikacija i neutralizacija prijetnje prije nego što se realizira može biti izuzetno izazovna.

2. **Zločini iz strasti** – Ubistva ili napadi koji se događaju u trenutku snažne emocije, bez prethodnog planiranja, gotovo je nemoguće predvidjeti jer često dolaze od naizgled "normalnih" ljudi bez kriminalne prošlosti.

3. **Cyber-kriminal** – Hakeri i prevaranti koriste sofisticirane tehnike koje im omogućuju da ostanu anonimni i operiraju s bilo kojeg mjesta na svijetu, što otežava njihovo praćenje i hvatanje.

4. **Serijska ubistva** – Počinioci obično biraju žrtve nasumično ili s određenim obrascem koji može biti teško prepoznati dok već nije prekasno.

5. **Organizirani kriminal** – Mreže kriminalnih grupa poput mafije ili kartela često imaju korumpirane veze u institucijama, što im omogućava da izbjegnu hvatanje i nastave sa svojim aktivnostima.

6. **Porodično nasilje** – Žrtve često ne prijavljuju nasilje zbog straha, lojalnosti ili ekonomske zavisnosti, što čini prevenciju i intervenciju izuzetno teškom.
Dodaj tome da čak i kad žrtve porodičnog nasilja prijave, reakcija policije (i ostalih koji su nadležni) je mlaka i u stilu "ma, haj'te, neće on", kao da je žena paranoični paničar a ne žrtva nasilja i kao da već nismo imali slučajeve da je nasilje u porodici eskaliralo do ubistva.
dječak sa šibicama

#3291 Re: BiH - Crna hronika

Veza brak, ona njega vara, on nju vara, razvedite se i svako svojim putem. Ne kontam kakve su psihopatoloske bolestine tipa "bice moja ili nicija", idi lijeci se idiote poremeceni.
axe22

#3292 Re: BiH - Crna hronika

Post by axe22 »

dječak sa šibicama wrote: 13/02/2025 16:51 Veza brak, ona njega vara, on nju vara, razvedite se i svako svojim putem. Ne kontam kakve su psihopatoloske bolestine tipa "bice moja ili nicija", idi lijeci se idiote poremeceni.
Muski EGO, ako me ostavim nisam dovoljno MUSKARAC ili muskarac koji smatra ZENU ako svojom imovinom.
Tu nastaje problem.
(zaostao u glavi)
insaneinthebrain

#3293 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

kad ga nadju objesenog negdje u sumi oko Prnjavora
Chloe
Photo mod

#3294 Re: BiH - Crna hronika

Post by Chloe »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/osce-po ... /250213164

Reakcija OSCE-a ... Sad će dodatni pritisak na sve institucije, od Centra za socijalni rad, policije, tužilaštva. I neka će. :thumbup:
Cecilija

#3295 Re: BiH - Crna hronika

Post by Cecilija »

macchiato wrote: 13/02/2025 13:48

I to više nisu čak samo badboy i kockoglavi frajerčiči (koji su mi uvijek izrazito bili odbojni i neprivlačni), nevjerovatno koliko ovakvih ima među "običnim" i "finim" momcima koje bi na ranu zavio dok ne pokažu svoju drugu stranu.

Apsolutno tačno. Kocka glava, bruda, navijača, benjo-delalić-type momaka se uopšte ne treba bojati. Oni su vječito u nekom agresivnom modu pa tu agresiju rasipaju na 5-6 cura, komšiluk, kukavičke drotove, mjesnog piljara i pekara...svi dobiju po malu porciju tako da i cure prođu relativno jeftino.

Problem su ovi Nermini Ravlići, zjenice oka mamina, "fini" medicinski tehničari koji eto odu u Njemačku da obezbijede familiju pa onda sjekirom krenu na bebu u krevetiću. Dobrice u selu, pizde i monstrumi u kući. Ti kad se zadaju na žrtvu baš se zadaju.

Policiju se za sve može optužiti osim za prevenciju ovakvih slučajeva unutar 4 zida pošto zasad ipak nemaju kristalnu kuglu da predviđaju zločine. Prije bi se imalo šta propitati najprije njihove majke a onda i mačo narative koje su usvojili od zlog društva po kafani, kladionici i tiktoku.
Janjicar

#3296 Re: BiH - Crna hronika

Post by Janjicar »

Jos ga nisu nasli ?
noviclan

#3297 Re: BiH - Crna hronika

Post by noviclan »

Janjicar wrote: 13/02/2025 18:54 Jos ga nisu nasli ?
Jasta su, cekaju da se preda
dječak sa šibicama

#3298 Re: BiH - Crna hronika

Image

Zid bescasca
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3299 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

DaysleepeR wrote: 13/02/2025 09:24 Najteži zločin za spriječiti zavisi od nekoliko faktora, uključujući motiv počinitelja, dostupnost resursa za provedbu zakona i samu prirodu zločina. Međutim, nekoliko vrsta zločina ističe se kao posebno teški za prevenciju:

1. **Teroristički napadi** – Često su planirani u tajnosti, motivirani ideologijom i mogu uključivati pojedince spremne da žrtvuju vlastiti život. Identifikacija i neutralizacija prijetnje prije nego što se realizira može biti izuzetno izazovna.

2. **Zločini iz strasti** – Ubistva ili napadi koji se događaju u trenutku snažne emocije, bez prethodnog planiranja, gotovo je nemoguće predvidjeti jer često dolaze od naizgled "normalnih" ljudi bez kriminalne prošlosti.

3. **Cyber-kriminal** – Hakeri i prevaranti koriste sofisticirane tehnike koje im omogućuju da ostanu anonimni i operiraju s bilo kojeg mjesta na svijetu, što otežava njihovo praćenje i hvatanje.

4. **Serijska ubistva** – Počinioci obično biraju žrtve nasumično ili s određenim obrascem koji može biti teško prepoznati dok već nije prekasno.

5. **Organizirani kriminal** – Mreže kriminalnih grupa poput mafije ili kartela često imaju korumpirane veze u institucijama, što im omogućava da izbjegnu hvatanje i nastave sa svojim aktivnostima.

6. **Porodično nasilje** – Žrtve često ne prijavljuju nasilje zbog straha, lojalnosti ili ekonomske zavisnosti, što čini prevenciju i intervenciju izuzetno teškom.
Chatgpt :-D
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#3300 Re: BiH - Crna hronika

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 13/02/2025 18:57 Image

Zid bescasca
Druatvo je poremeceno. U bosni dolazi na naplatu svo unistavanje drustva, derodiranje morala, obesmisljavanje obrazovanja, unistavanje skolstva,....bit ce sve gore.

Sve ove sto su komentarisali bi trebalo psihijatru i obavezan redovan odlazak narednih nekoliko godina im uvesti
Post Reply