BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
PlusSA

#21176 Re: BHTelecom

Post by PlusSA »

Samir90 wrote: 12/02/2025 09:41 Ipak će biti dodatnih 5 KM za Sport klub hahhaha

“Telekom Srbija, kao vodeća telekomunikaciona grupa na zapadnom Balkanu, raduje se prilici da ojača svoju ponudu DTH usluga i internet TV-a (IPTV/OTT) za tržište dijaspore bivše Jugoslavije. Takođe, povećavamo raznolikost sportskog sadržaja koji će biti dostupan još širem auditorijumu na zapadnom Balkanu. Od sada će naši pretplatnici moći da gledaju i uživaju u kanalima kako Arene Sport tako i Sport kluba”, izjavo je generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić

EDIT: Najveci dobitnik u BiH po ovom pitanju bi mogao biti m:tel (u vlasnistvu Telecoma Srbije) ako isti ponudi i Sport klub kanale u svojoj ponudi npr po istoj cijeni ili uz minimalnu korekciju. Samo ne znam koliko ce dugo Telecom Srbije odrzavati u zivotu Sport klub kanale, mozda do isteka licenci za prijenose pa bi vjerovatno vremenom sve polako prenijeli na Arena sport te time gasivši nekada najveceg konkurenta i neprijatelja.

Moja neka nebitna analiza kretanja na trzistu u narednom periodu.
pa to korisnici jos uvijek placaju svakako, nikad se nije ukinulo 5km za sport klubove :mrgreen:

Ubacili SK 5km
Izbacili SK isto sve ostalo

Idemo prvi dajemo više :bih:
Samir90

#21177 Re: BHTelecom

Post by Samir90 »

PlusSA wrote: 12/02/2025 10:36
Samir90 wrote: 12/02/2025 09:41 Ipak će biti dodatnih 5 KM za Sport klub hahhaha

“Telekom Srbija, kao vodeća telekomunikaciona grupa na zapadnom Balkanu, raduje se prilici da ojača svoju ponudu DTH usluga i internet TV-a (IPTV/OTT) za tržište dijaspore bivše Jugoslavije. Takođe, povećavamo raznolikost sportskog sadržaja koji će biti dostupan još širem auditorijumu na zapadnom Balkanu. Od sada će naši pretplatnici moći da gledaju i uživaju u kanalima kako Arene Sport tako i Sport kluba”, izjavo je generalni direktor Telekoma Srbija, Vladimir Lučić

EDIT: Najveci dobitnik u BiH po ovom pitanju bi mogao biti m:tel (u vlasnistvu Telecoma Srbije) ako isti ponudi i Sport klub kanale u svojoj ponudi npr po istoj cijeni ili uz minimalnu korekciju. Samo ne znam koliko ce dugo Telecom Srbije odrzavati u zivotu Sport klub kanale, mozda do isteka licenci za prijenose pa bi vjerovatno vremenom sve polako prenijeli na Arena sport te time gasivši nekada najveceg konkurenta i neprijatelja.

Moja neka nebitna analiza kretanja na trzistu u narednom periodu.
pa to korisnici jos uvijek placaju svakako, nikad se nije ukinulo 5km za sport klubove :mrgreen:

Ubacili SK 5km
Izbacili SK isto sve ostalo

Idemo prvi dajemo više :bih:
Da, upravo tako. Ubacili Cinestar dodatno naplatili.
niho92

#21178 Re: BHTelecom

Post by niho92 »

Kad ponovo vrate SK dodat ce jos 5KM tako da cemo SK plaćati 10KM :lol:

Sinoc gledao stream od Arena Premium 1, ne mogu vjerovati da je bolja slika nego kod BHT u HD paketu
Znaci nije do Arena nego BHT smanjuje bitrate tako da je slika loša, odnosno ne pruža pravo iskustvo HD-a

A mojaWebtv da ne pominjem
BHF_Manijak

#21179 Re: BHTelecom

Post by BHF_Manijak »

Ma samo znam da nijedan monopol ne valja. Dok je jak Telemach bio tjerao je BHT da nesto radi i obrnuto.
Mi cemo ovako sad jebati jeza u ledja kad BHT sve preuzme.

Imat cemo njih samo i ove puno manje tipa Logosofta, koji jako mala podrucja pokrivaju.

Evo ja 2 puta u 10 dana pokusavam dobit podrsku na 1444, bezuspjesno. Kaze poziv zabiljezen, kontaktirat ce vas neko i naravno oba puta niko nista. :zzzz:
Maharadza

#21180 Re: BHTelecom

Post by Maharadza »

BHF_Manijak wrote: 12/02/2025 16:57 Ma samo znam da nijedan monopol ne valja. Dok je jak Telemach bio tjerao je BHT da nesto radi i obrnuto.

Imat cemo njih samo i ove puno manje tipa Logosofta, koji jako mala podrucja pokrivaju.

Evo ja 2 puta u 10 dana pokusavam dobit podrsku na 1444, bezuspjesno. Kaze poziv zabiljezen, kontaktirat ce vas neko i naravno oba puta niko nista. :zzzz:
Ne bi me iskreno čudilo da vrate opet 3G, 5G i 9G pakete, samo ovaj put možda sa malo više limita, npr. 30G, 50G i 90G....po principu "prosječnom korisniku je dosta 30GB limita mjesečno...i 5mbps DL" :oops:

I to petobanka najjeftiniji paket; hOš'-nEš' koteHebe, neJma ništa drugo hoho. :oops

I što je najgore, mislim da bi eventualnom prodajom BHT-a taj novi vlasnik bio još brutalniji u iskorištavanju uspostavljenog monopola. :skoljka:
Samir90

#21181 Re: BHTelecom

Post by Samir90 »

BHF_Manijak wrote: 12/02/2025 16:57 Ma samo znam da nijedan monopol ne valja. Dok je jak Telemach bio tjerao je BHT da nesto radi i obrnuto.

Logosoft je već u sastavu m:tela. Kupljen prije nekoliko godina ( https://www.klix.ba/biznis/m-tel-postao ... /170315029 )

Ne znam kakvo je stanje u RS-u ali koliko sam pratio M:tel je pokupovao sve veće i ozbiljnije igrače Elta kabel itd. U FBiH ostaje još tuzlanski TXTV ali i to je trebao kupiti Telemach prije dvije godine samo ne znam dokle je to doguralo, moguće je da su odustali. ( https://tuzlanski.ba/biznis/ekonomija/k ... v-a/850323 )
Trappist

#21182 Re: BHTelecom

Post by Trappist »

Maharadza wrote: 12/02/2025 18:34

Ne bi me iskreno čudilo da vrate opet 3G, 5G i 9G pakete, samo ovaj put možda sa malo više limita, npr. 30G, 50G i 90G....po principu "prosječnom korisniku je dosta 30GB limita mjesečno...i 5mbps DL" :oops:

I to petobanka najjeftiniji paket; hOš'-nEš' koteHebe, neJma ništa drugo hoho. :oops

I što je najgore, mislim da bi eventualnom prodajom BHT-a taj novi vlasnik bio još brutalniji u iskorištavanju uspostavljenog monopola. :skoljka:
kad se sjetim bilo je forumasa na ovoj temi koji su govorili da je prosjecnom korisniku dovoljna brzina od 10-15mpbs, sta ce vise...
Omerovic

#21183 Re: BHTelecom

Post by Omerovic »

Podnio sam zahtjev za promjenu paketa sa Moja tv Net M na L u ponedjeljak ujutru i jos me nisu prebacili , prije pola sata zovem da vidim sta je problem kaze ceka se od 7-10 dana za prebacivanje na novi paket

E svasta
dzenanalic22

#21184 Re: BHTelecom

Post by dzenanalic22 »

Samir90 wrote: 13/02/2025 07:17

U FBiH ostaje još tuzlanski TXTV ali i to je trebao kupiti Telemach prije dvije godine samo ne znam dokle je to doguralo, moguće je da su odustali. ( https://tuzlanski.ba/biznis/ekonomija/k ... v-a/850323 )
I Eronet
BHF_Manijak

#21185 Re: BHTelecom

Post by BHF_Manijak »

Ma nije mi vise stvar ni monopola, koliko mi na qrac ide ta indolentnost, generalno jako los customer service i ta politika "ako hoces hoces, ako ti se ne svidja promijeni providera", jebem mu mater i javasluk.
Zasto sve mora biti ravnodusno, neprofesionalno.
grafit

#21186 Re: BHTelecom

Post by grafit »

BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 11:09 Ma nije mi vise stvar ni monopola, koliko mi na qrac ide ta indolentnost, generalno jako los customer service i ta politika "ako hoces hoces, ako ti se ne svidja promijeni providera", jebem mu mater i javasluk.
Isto tako ako hoćeš da preneseš broj u BHT mrežu, moguće je samo na Ilidži.
Ne znam uopšte i ko bi prenio broj kod njih kad im je 4G mreža k'o vremenska prpgnoza.
Juče meni na M. Dvoru i Socijalnom brzina u Downloadu između 2-3 Mbit(s a Upload ni Speedtest nije mogao izmjeriti...
Mogu samo misliti koja će katastrofa nastupiti kada preuzmu Telemach, jer ni svoje usluge ne mogu već odavno pružati na adekvatan i zadovoljavajuči način.
erotica

#21187 Re: BHTelecom

Post by erotica »

Omerovic wrote: 13/02/2025 10:22 Podnio sam zahtjev za promjenu paketa sa Moja tv Net M na L u ponedjeljak ujutru i jos me nisu prebacili , prije pola sata zovem da vidim sta je problem kaze ceka se od 7-10 dana za prebacivanje na novi paket

E svasta
Mene su bukvalno za 24 sata prebacili sa moja tv net S na M, još nazvao na 1444 i žena napravila zahtjev i naredni dan aktivirali paket.
kakaljin

#21188 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2025/ ... ige-bih-2/

Image

Za sve istinske ljubitelje bh. nogometa donosimo ekskluzivan sadržaj samo na kanalu MY TV na platformi Moja TV koji ne smijete propustiti!

Uživo pratite najuzbudljivije mečeve Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Na rasporedu ovaj vikend direktnan TV prijenos utakmice 18. kola WWIN Lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

HŠK Zrinjski – FK Željezničar (16.02.2025. u 15:00)

Za Moja TV korisnike utakmica će biti dostupna putem TV kanala MY TV, a za one koji nisu korisnici MojaTV usluge utakmica će biti dostupna na istom TV kanalu putem Moja web TV i Pay-per View usluge BH Telecoma, po cijeni od 1,99 KM.

BH Telecom – ponosni Zlatni sponzor prenosa utakmica Wwin lige BiH na MY TV.

Uživaj uz sportski sadržaj na MY TV!
ing-ecc

#21189 Re: BHTelecom

Post by ing-ecc »

grafit wrote: 13/02/2025 11:39
BHF_Manijak wrote: 13/02/2025 11:09 Ma nije mi vise stvar ni monopola, koliko mi na qrac ide ta indolentnost, generalno jako los customer service i ta politika "ako hoces hoces, ako ti se ne svidja promijeni providera", jebem mu mater i javasluk.
Isto tako ako hoćeš da preneseš broj u BHT mrežu, moguće je samo na Ilidži.
Ne znam uopšte i ko bi prenio broj kod njih kad im je 4G mreža k'o vremenska prpgnoza.
Juče meni na M. Dvoru i Socijalnom brzina u Downloadu između 2-3 Mbit(s a Upload ni Speedtest nije mogao izmjeriti...
Mogu samo misliti koja će katastrofa nastupiti kada preuzmu Telemach, jer ni svoje usluge ne mogu već odavno pružati na adekvatan i zadovoljavajuči način.
ovo nije tačno?
veliki_ah

#21190 Re: BHTelecom

Post by veliki_ah »

ovi benefiti za veci paket po cijeni manjeg vaze samo ukoliko se mijenja paket. Trenutno sam na Net L i obzirom da nemam sta promijeniti, ne mogu upasti u tu akciju. Za ugovor nude 5% manji racun ili neke jeftinije stvari u shopu, nisam bas skontao. Al nisu se bas pretrgli da pripaze aktuelne korisnike
kakaljin

#21191 Re: BHTelecom

Post by kakaljin »

veliki_ah wrote: 14/02/2025 08:47 ovi benefiti za veci paket po cijeni manjeg vaze samo ukoliko se mijenja paket. Trenutno sam na Net L i obzirom da nemam sta promijeniti, ne mogu upasti u tu akciju. Za ugovor nude 5% manji racun ili neke jeftinije stvari u shopu, nisam bas skontao. Al nisu se bas pretrgli da pripaze aktuelne korisnike
Pa potpises ugovor net L po cijeni net M 12 mjeseci
veliki_ah

#21192 Re: BHTelecom

Post by veliki_ah »

Ne daju jer vec imam net L. Kao, u sistemu im dozvoljava taj popust samo ako tek počinjem sa net L, tj ako sam novi korisnik ili ako mijenjam paket. Čak sam razmisljao da smanjim paket na net M, pa onda kao da promijenim :)
Mhmdblzvc17

#21193 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

Evo vidim da su Moju TV prebacili da ide preko interneta. Sad su svi portovi na modemu konfigurisani za internet, nije više kao prije samo LAN1. Super odrađeno! :thumbup:
farenhajt983

#21194 Re: BHTelecom

Post by farenhajt983 »

Mhmdblzvc17 wrote: 14/02/2025 16:28 Evo vidim da su Moju TV prebacili da ide preko interneta. Sad su svi portovi na modemu konfigurisani za internet, nije više kao prije samo LAN1. Super odrađeno! :thumbup:
ako kazem da su ranije smanjli brzinu interneta u korist mojatv kanala i funkcionalnosti iste, moze li se sada ocekivati brzi internet bez da se dodatno kontaktiraju ili to po automatizmu bi trebalo biti veca brzina
Mhmdblzvc17

#21195 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

farenhajt983 wrote: 15/02/2025 13:30
Mhmdblzvc17 wrote: 14/02/2025 16:28 Evo vidim da su Moju TV prebacili da ide preko interneta. Sad su svi portovi na modemu konfigurisani za internet, nije više kao prije samo LAN1. Super odrađeno! :thumbup:
ako kazem da su ranije smanjli brzinu interneta u korist mojatv kanala i funkcionalnosti iste, moze li se sada ocekivati brzi internet bez da se dodatno kontaktiraju ili to po automatizmu bi trebalo biti veca brzina
Ja sam na VDSL-u i pušteno mi je 90 Mbps, s tim da kada je Moja TV STB uključen, dobijem brzinu 80 Mbps, a kada je isključen STB dobijem 85 Mbps.
Na prijašnjem paketu mi je bilo pušteno 55 Mbps, ja sam imao 45 Mbps kada je STB uključen, a 50 Mbps kad je STB isključen.
Faktički, 5 Mbps je uvijek rezervisano za Moju TV, a kad se gleda kanal u HD rezoluciji povuče još 5 Mbps od interneta (ukupno 10 Mbps za Moju TV)

Kod korisnika na optici nema razlike tj. ista je brzina kada je STB i uključen i isključen.
HOOK98

#21196 Re: BHTelecom

Post by HOOK98 »

Hoce li biti jos poskupljenja, kada ovaj sadrzaj sa SK predje na Arene? (Telekom Srbije kupio SBB i gase se SK kanali).
Heva

#21197 Re: BHTelecom

Post by Heva »

Sve se nadam da BHT neće kupiti Telemach, jer dok je konkurencije i BHT se nekako prilagođava; dati im monopol, na ovu trošnu mrežu iz XX vijeka, žice koje vise, dok kiša belaj.. brzina 12/1 dok drugi praše mnogo više (jer trasa kao ne valjam pa popravite više jednom)...
Njih treba razbiti na manje firmice, posebno MojaTV, internet, telefonija... kakvo preuzimanje, kakve trice. Možda bi bili bolji.
sifra2020

#21198 Re: BHTelecom

Post by sifra2020 »

Mhmdblzvc17 wrote: 15/02/2025 15:19
Ja sam na VDSL-u i pušteno mi je 90 Mbps, s tim da kada je Moja TV STB uključen, dobijem brzinu 80 Mbps, a kada je isključen STB dobijem 85 Mbps.
Na prijašnjem paketu mi je bilo pušteno 55 Mbps, ja sam imao 45 Mbps kada je STB uključen, a 50 Mbps kad je STB isključen.
Faktički, 5 Mbps je uvijek rezervisano za Moju TV, a kad se gleda kanal u HD rezoluciji povuče još 5 Mbps od interneta (ukupno 10 Mbps za Moju TV)

Kod korisnika na optici nema razlike tj. ista je brzina kada je STB i uključen i isključen.
Pa ja sam na bakru ,i imam brzinu interneta od 3.5-6mbps i u uvijek je tako bez obzira na stb.Tj ako 5mpbs ide za moju tv kako je onda od mene isporuce a da mi ne stekaju kanali ,a ne stekaju,imam dva stb uredjaja i kad na oba gledam HD ne steka nista a imam takav minijaturan net,kako to komentarises hahh?ili su oni to nesto skockali da mo moja tv ima taj net potreban a ostatak(tih 4-6) za wifi i tkt
Mhmdblzvc17

#21199 Re: BHTelecom

Post by Mhmdblzvc17 »

sifra2020 wrote: 16/02/2025 00:30
Mhmdblzvc17 wrote: 15/02/2025 15:19

Pa ja sam na bakru ,i imam brzinu interneta od 3.5-6mbps i u uvijek je tako bez obzira na stb.Tj ako 5mpbs ide za moju tv kako je onda od mene isporuce a da mi ne stekaju kanali ,a ne stekaju,imam dva stb uredjaja i kad na oba gledam HD ne steka nista a imam takav minijaturan net,kako to komentarises hahh?ili su oni to nesto skockali da mo moja tv ima taj net potreban a ostatak(tih 4-6) za wifi i tkt
Vjerovatno je u tebe, pošto imaš tako slabu brzinu, ADSL i onda su ti STB-ovi konfigurisani drugačije za razliku na korisnike VDSL-a tako da ti ne uzima dodatni internet!
Kod mene je cijelo selo na VDSL-u i tvrdim da je stanje ovakvo kako sam napisao...
tramvajtrojka

#21200 Re: BHTelecom

Post by tramvajtrojka »

kakaljin wrote: 13/02/2025 16:29 https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2025/ ... ige-bih-2/

Image

Za sve istinske ljubitelje bh. nogometa donosimo ekskluzivan sadržaj samo na kanalu MY TV na platformi Moja TV koji ne smijete propustiti!

Uživo pratite najuzbudljivije mečeve Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Na rasporedu ovaj vikend direktnan TV prijenos utakmice 18. kola WWIN Lige Bosne i Hercegovine u nogometu.

HŠK Zrinjski – FK Željezničar (16.02.2025. u 15:00)

Za Moja TV korisnike utakmica će biti dostupna putem TV kanala MY TV, a za one koji nisu korisnici MojaTV usluge utakmica će biti dostupna na istom TV kanalu putem Moja web TV i Pay-per View usluge BH Telecoma, po cijeni od 1,99 KM.

BH Telecom – ponosni Zlatni sponzor prenosa utakmica Wwin lige BiH na MY TV.

Uživaj uz sportski sadržaj na MY TV!
I kako ovo gledati na android TV-u kad nema u app storeu vise njihove aplikacije :lol: :lol:
Post Reply