Može na trafikama i raznim drugim trgovinama. Ukoliko ti telefon podržava eSIM, možeš na njihovoj stranici kupiti i aktivirati na telefon...
Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Moderator: Benq
-
Messier
#1952 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Aha. Hvala.Mhmdblzvc17 wrote: ↑10/02/2025 09:47Može na trafikama i raznim drugim trgovinama. Ukoliko ti telefon podržava eSIM, možeš na njihovoj stranici kupiti i aktivirati na telefon...
Mislim da podrzava, al imam svakako viska slot, pa samo da probam
Nemam bh karticu bankovnu, garant ce mi vise na naplatiti transakciju moja strana banka, pa cu ovako probati ovaj mjesec.
Hvala jos jednom
-
Messier
#1953 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nesetah se ko levat, na svakoj trafici inovina ima neki paket za 5, 6 maraka..reko nije to to, uvalice mi neki stari broj, nesto..opalim do Otoke, kaze lik, to ti je start paket, pa kad jos na to uplatis 10 , dopunis i sve radi.
Odem , setnja ka gradu, kaze imam paket, al ne mozes dopuniti dok ne aktiviras. Imas iglu, da izbacim ovaj neki sim, da aktiviram? Nema
I onda od trafike do trafike, jel imas iglu?
I imala na Pofalicima neka cura, aktiviram, pa nadoplatim 10 i fercera.
Nije lose, na prvi dojam
Odem , setnja ka gradu, kaze imam paket, al ne mozes dopuniti dok ne aktiviras. Imas iglu, da izbacim ovaj neki sim, da aktiviram? Nema
Nije lose, na prvi dojam
-
Messier
#1954 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A jel mogu uzeti samo net na jedan mobitel i nakaciti android box koji imam sa iptvom , istice mi telemah za 3, 4 mjeseca.
Dakle, telefon samo net novatel i iptv, stremio i ostalo?
Dakle, telefon samo net novatel i iptv, stremio i ostalo?
- starii
#1955 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja koristim samo njihov internet, imam mreza 10 paket, brzina je do 20Mbps, varira koliko si udaljen od stanice i broja korisnika. Spajam ponekad i iptv slika je dobra ali troši mb pa ne znam koliko ce ti se isplatiti. Internet im je bolji sigurno od MojeTv na bakru
- bubobih
- Grijem se na: plutonij-239 (239Pu)
- Vozim: NCC-1701-D
- Horoskop: Elf
#1956 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
SpajalicaMessier wrote: ↑10/02/2025 16:30 Nesetah se ko levat, na svakoj trafici inovina ima neki paket za 5, 6 maraka..reko nije to to, uvalice mi neki stari broj, nesto..opalim do Otoke, kaze lik, to ti je start paket, pa kad jos na to uplatis 10 , dopunis i sve radi.
Nije lose, na prvi dojam
- fusion_ba
-
Messier
#1958 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Spajalicu mi je i dala.bubobih wrote: ↑10/02/2025 19:22SpajalicaMessier wrote: ↑10/02/2025 16:30 Nesetah se ko levat, na svakoj trafici inovina ima neki paket za 5, 6 maraka..reko nije to to, uvalice mi neki stari broj, nesto..opalim do Otoke, kaze lik, to ti je start paket, pa kad jos na to uplatis 10 , dopunis i sve radi.
Nije lose, na prvi dojam![]()
Ja je razmoto, sjebo je, izravno...rekoh, ja ti ovo necu vratiti, kontam bacicu je.
Kaze ona, cuj neces vratiti, daj to vamo
-
Messier
#1959 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
A ja mislim da neko ima ugovor u mtelu za koristenje mreze, ulaze prljavu lovu, i ide u svjesni gubitak da ima cistu lovu
-
doff
#1960 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Pogledaš rezultate poslovanja za prethodne godine i vidjet ces da nema gubitka u poslovanju, nego dobit raste iz godine u godinu, samim tim teorija ti pada u vodu
- fusion_ba
#1961 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
To se zove damping. Prodaja usluge po cijenama koje ne pokrivaju ni troškove - kako bi provukli veliki broj korisnika.
To nije dugoročno rješenje i ne treba očekivati da će ostati tako zauvijek. U suprotnom će propasti.
-
Mhmdblzvc17
#1962 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Prešao sam danas na eSIM... Podnio zahtjev na email, oni mi poslali emailom PDF dokument, ja ga potpisao elektronski u Officu, poslao ga nazad njima i za 5 minuta stigao mi eSIM na email.
Sve gotovo u 10 minuta.
eSIM aktiviran i sve radi extra
Sve gotovo u 10 minuta.
eSIM aktiviran i sve radi extra
- Aneshz
#1963 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ja kad sam bio, bili su jako ljubazni i upućeni u ponudu, a to kakvi su im stolovi i laptopi nit sam primjetio nit me to zanima, tu sam zbog mobilne usluge.Gustav81 wrote: ↑31/01/2025 16:01 Juce sam bio u poslovnici Novotela u Sarajevu (ul.Dzemala Bijedica). Malo je reci da sam ostao sokiran kad sam vidio na sta to lici. Bukvalno kao da sam u Bangladesu. Mala skucena i prljava prostorija u kome se nalaze tri manja radna stola sa 3 uposlenika koji rade na nekim starim laptopovima. Jedno od njih troje nije ni znalo za nadolazecu akciju u tarifama na pretplatu dok su ostali samo blijedo gledali. Sve u svemu veliko razocarenje sa profesionalnoscu i odnosom prema korisnicima. Definitivno sam siguran da je ovo maslo mtela koja je sve ovo organizovao da bi poklopio FBiH i sto vise nastetio BHT i Eronetu. Znam sve da je Novotel trenutno najpovoljniji tako da cu i dalje koristiti njihove usluge ali kad se sve uzme u obzir izgleda jadno i smijesno za jednog telekom operatera. Sto se mene tice dok god drze ovakve cijene meni je OK.
- starii
#1964 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
istu akciju je mogao da uradi i bhtelecom, i da povuce korisnike s drugih mreza, sto nije to je pitanje, na kraju svi mi za svoj novac idemo gdje nam je povoljnije...Aneshz wrote: ↑11/02/2025 22:41Ja kad sam bio, bili su jako ljubazni i upućeni u ponudu, a to kakvi su im stolovi i laptopi nit sam primjetio nit me to zanima, tu sam zbog mobilne usluge.Gustav81 wrote: ↑31/01/2025 16:01 Juce sam bio u poslovnici Novotela u Sarajevu (ul.Dzemala Bijedica). Malo je reci da sam ostao sokiran kad sam vidio na sta to lici. Bukvalno kao da sam u Bangladesu. Mala skucena i prljava prostorija u kome se nalaze tri manja radna stola sa 3 uposlenika koji rade na nekim starim laptopovima. Jedno od njih troje nije ni znalo za nadolazecu akciju u tarifama na pretplatu dok su ostali samo blijedo gledali. Sve u svemu veliko razocarenje sa profesionalnoscu i odnosom prema korisnicima. Definitivno sam siguran da je ovo maslo mtela koja je sve ovo organizovao da bi poklopio FBiH i sto vise nastetio BHT i Eronetu. Znam sve da je Novotel trenutno najpovoljniji tako da cu i dalje koristiti njihove usluge ali kad se sve uzme u obzir izgleda jadno i smijesno za jednog telekom operatera. Sto se mene tice dok god drze ovakve cijene meni je OK.
-
rolacity
#1965 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Nije isključeno. Prije par godina se na tržištu osiguranja pojavilo Central osiguranje. Dijelili popuste šakom i kapom i nakon godinu-dvije prodano.
https://avaz.ba/vijesti/bih/754736/rada ... osiguranje
-
grafit
#1966 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Kako se povećava broj korisnika NOVOTEL-a, tako i brzine u 4G mreži opadaju.
Konkretno, sada je prosjek nekih 20-30 Mbit/s brzina Downloada u Sarajevu.
Da ne govorimo o tome kako još mnoge BS nisu proširene na 4G.
I dalje su iste antene recimo na SCC centru, Energoinvest na Stupu, Sportskoj dvorani Mojmilo, Hipermarketu C.faza, Hotelu Evropa Garni...itd.
Zadnji put sam vidio prošle godine da su mijenjali antene na Hotelu Hollywood dok je recimo šire područje Baščaršije totalno zapostavljeno. Meni se "kači" 4G na BS koja se nalazi na Sabornoj crkvi.
Konkretno, sada je prosjek nekih 20-30 Mbit/s brzina Downloada u Sarajevu.
Da ne govorimo o tome kako još mnoge BS nisu proširene na 4G.
I dalje su iste antene recimo na SCC centru, Energoinvest na Stupu, Sportskoj dvorani Mojmilo, Hipermarketu C.faza, Hotelu Evropa Garni...itd.
Zadnji put sam vidio prošle godine da su mijenjali antene na Hotelu Hollywood dok je recimo šire područje Baščaršije totalno zapostavljeno. Meni se "kači" 4G na BS koja se nalazi na Sabornoj crkvi.
-
Mhmdblzvc17
#1967 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Trebao bi m:tel ove godine početi s intenzivnijim unapređenje mreže. Trebalo bi ove godine većina mjesta da dobiju 4G+ i da se prošire kapaciteti mreže. Postavljat će se još baznih stanica itd. Uglavnom, značajno širenje mreže pogotovo u gradovima, a i po manjim mjestima...
Kapaciteti su za sada zadovoljavajući te nema nekih problema sa samom brzinom. Prosjek je svugdje između 30 i 100 Mb/s.
Kapaciteti su za sada zadovoljavajući te nema nekih problema sa samom brzinom. Prosjek je svugdje između 30 i 100 Mb/s.
-
zrakomlat
#1968 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Ista ekipa stoji iza osnivanja i centrala i novotela.rolacity wrote: ↑13/02/2025 09:02Nije isključeno. Prije par godina se na tržištu osiguranja pojavilo Central osiguranje. Dijelili popuste šakom i kapom i nakon godinu-dvije prodano.
https://avaz.ba/vijesti/bih/754736/rada ... osiguranje
-
Sakazulu
#1969 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Koliko će se puta pisati ko je ko u Novotelu...=?????==!=")##($)
-
bogata_sirotinja
#1970 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Društvo, dobijate li vi poruke o propuštenim pozivima tzv. "KoMeZvao"?
Na samom početku, nas par ovde na forumu je podešavalo onaj neki broj u skladu sa m:tel podešavanjima da bi obavijest o propuštenim pozivima radila i na Novotel-u. I to je funkcionisalo... Međutim, primjetim da to kod mene više ne funkcioniše. Kako je kod vas?
Dalje, da li je neko aktivirao dostavu računa putem sms-a, i da li aktivacija istog podrazumijeva da računi više ne stižu na mejl?
I eto, ako neko zna, dozvoljavaju li prelazak sa mreža PLUS (solo) paketa koji je pod UO, prelazak na DUO/TRIO/QUATRO Plus tarifu?
Na samom početku, nas par ovde na forumu je podešavalo onaj neki broj u skladu sa m:tel podešavanjima da bi obavijest o propuštenim pozivima radila i na Novotel-u. I to je funkcionisalo... Međutim, primjetim da to kod mene više ne funkcioniše. Kako je kod vas?
Dalje, da li je neko aktivirao dostavu računa putem sms-a, i da li aktivacija istog podrazumijeva da računi više ne stižu na mejl?
I eto, ako neko zna, dozvoljavaju li prelazak sa mreža PLUS (solo) paketa koji je pod UO, prelazak na DUO/TRIO/QUATRO Plus tarifu?
-
Mhmdblzvc17
#1971 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
bogata_sirotinja wrote: ↑18/02/2025 20:21 Društvo, dobijate li vi poruke o propuštenim pozivima tzv. "KoMeZvao"?
Što se tiče prvog pitanja, meni radi to normalno.
Što se tiče drugog i trećeg, najbolje ti je pozvati ih na 0671010101 ili na email [email protected] i upitati. Trebao bi moći preći da mrežaPLUS na ostale pakete, ali opet provjeri s njima.
- xPaco1337
#1972 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Desilo se meni, zvao me drug i dosla mi poruka. Ja njega nazvao kaze da me nije mogao dobiti kao da sam zauzet bio (a nisam).bogata_sirotinja wrote: ↑18/02/2025 20:21 Društvo, dobijate li vi poruke o propuštenim pozivima tzv. "KoMeZvao"?
Edit: Evo danas mi se desilo opet
-
bogata_sirotinja
#1973 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
MobilNET 100GB na akciji za 9.95KM tokom cijele UO, kao i MobilNET 200GB za 14.95KM tokom cijele UO.
https://novotel.ba/50-popusta-na-mobiln ... b-i-200-gb
https://novotel.ba/50-popusta-na-mobiln ... b-i-200-gb
-
zippoo87
#1974 Re: Nova mobilna mreža u BiH * Novotel *
Eto za cenera,haman pa flat 
A za 15,bez ovog "haman"
A za 15,bez ovog "haman"
-
grafit