Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Hoćete li danas bojkotovati trgovine u BiH?

Ne
85
30%
Da
198
70%

Total votes: 283

k4mi

#851 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by k4mi »

Ci-Nick wrote: 12/02/2025 12:28 https://www.zenicablog.com/najavljen-tr ... -i-subotu/

Četvrtak, petak, subota,... i neradna nedelja. :lol:
Kako političari nemaju mjere tako ni ovi organizatori. Ako nismo uspjeli izdržati dva dana zašto uopšte i pokušavati sa tri dana.
Ispada da žele dokazati da ne želimo bojkot i da trgovci mogu s nama kako hoće.
kod nas se ljudi posvadjaju oko facebook grupe gdje se poziva na bojkot trgovina.

Moja grupa, ja pisao postove... sve ovo ja.
TheRedhead

#852 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by TheRedhead »

nije potrajalo ni 2 sedmice vec se otimaju ko ce biti glavni i sad dodje sedmica nismo vise pametni kada je bojkot, neko kaze 1 dan za valentinovo, drugi kazu 3 dana+nedjelja ... najbolje sam svoj bojkot raditi,
ali vecina nije sposobna za to, cekaju da im predsjednik stranke/mjesne zajednice/Fb grupe kaze sta treba
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#853 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by bitanga_sa_otesa »

samo da vam javim da sam danas nakupovo skupih Ćokolada i sireva,voca i ajvara i svega ,pa eto mogu bojkotovat do ponedeljka :D
p.s. oticu sutra da naspem skupog goriva na petrolu :lol:
skupljac_zeljeza

#854 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by skupljac_zeljeza »

Crnjak...
- Tražimo da se penzije usklađuju prema ličnom dohotku u Federaciji BiH. Insistiramo na tome da se izmjene završe do kraja marta. I povećanje penzija 15. aprila će se računati prema postojećem zakonu, nažalost. Oni će se držati zakona, a šta ako povećanje prema trenutnoj stopi BDP-a i potrošačkih cijena bude dva posto? Na ulici me pitaju podržavam li bojkot tržnih centara. Rekao sam da penzionera u tržnim centrima svaki mjesec nema 23 dana. Mi potrošimo penziju za sedam dana i ostalih 23 dana bojkotujemo tržne centre. Nađite penzionera u tržnom centru - ogorčen je Trakić
insaneinthebrain

#855 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by insaneinthebrain »

penzionerei su endemska vrsta posle 10.og u mjesecu u supermarketima :zzzz:
Forumerrer

#856 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Forumerrer »

Chloe wrote: 12/02/2025 11:58
Forumerrer wrote: 12/02/2025 11:07
vjeshalica wrote: 11/02/2025 23:07

Opet se vracamo na cinjenicu da se Milka ne moze porediti u potrebi sa jajima. I post ti je prijavljen. Tako da smiri komplekse.
Nek si, taman hocu ban.

Gadi mi se ovaj forum.
Zašto si toliko negativan. :? Sukobila su se mišljenja, uzvratio si zaista na ružan način.
Ignoriraj postove koji ti ne leže ili forumaše. :)

Podržala sam bojkot odmah, ovo šta se pretvorio je žalosno.
Nema kvalitetnog vodstva, koje mase trebaju da prate, odnosno njihove smjernice, kako to već rade u Hr.
Čitam, posvađali se. Tuugooooo ...

Mogu danima biti bez ulaska u trgovinu, oduvijek je tako. Imam svoj način kupovine, organizacije i u bojkot se lako uklapam. Nije mi problem ni smanjiti potrošnju, kupovati neophodno, šta god - a nisam u pitanju moj novčanik i ja, nego moj narod. Nadala sam se razumijevanju sebičnih i egoističnih osoba, jedinstvo naroda, bar kad je u pitanju ono najosnovnije - hrana.

Nažalost, ko nas je kleo nije nas žalio. :(
Tebi svaka cast, nemam nista protiv tebe.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#857 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

Nema sanse da bojkotujem tri dana,..neizvodivo u mom slucaju. Fakat, ovo vec pomslo gubi smisao, kako se organizatori bojkota nemaju pravu viziju.
dječak sa šibicama

#858 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by dječak sa šibicama »

i hoćemo još šest rokova da bidne
studeni76

#859 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by studeni76 »

Ma ovo kao da sami vlasnici trgovačkih lanaca organizuju
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#860 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by teskeredzic_22 »

dječak sa šibicama wrote: 11/02/2025 14:58 Mozda misle da je ovaj uzeo kovertu na sastanku sa privrednicima, a nije njih zvao da podijele sadrzaj.

Sok i nevjerica.
Nečuveno kod nas.
mahiraga

#861 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by mahiraga »

Nažalost, ovo se u mom slučaju počinje svoditi na licni bojkot.

Ne mogu se ispostovati horuk bojkoti, stoga nastavljam sa bojkotom artikala koji su otišli u bozobrazluk sa cijenama.

U subotu idem u veću nabavku i obavezno zaobilazim maslace od 8 KM, čokolade od 10, fasirano od 20, konzerve ribe od 5 i ostale bezobrazne proizvođače.

Da svi slijedimo taj primjer, tipa sedmični bojkot liste proizvoda , mislim da bi imali više efekta
HD_2015

#863 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by HD_2015 »

Bojkot, kao i sve ostalo u BiH - propao. Nesposobnost ili potkupljivost.

Ko je iznenađen?

Znači danas bojkot? Tek sada čujem.

Bojkot nije organizovalo nijedno udruženje, već neko sa facebooka.
bumerangss

#864 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by bumerangss »

konektovan wrote: 12/02/2025 20:46 Nema sanse da bojkotujem tri dana,..neizvodivo u mom slucaju. Fakat, ovo vec pomslo gubi smisao, kako se organizatori bojkota nemaju pravu viziju.
Ja cu danas po banane u konzum jer su vikend akcija 1,95 i jogurt... samo osnovno i to sto je na akciji
Petak strogi bojkot, necu ni hljeb kupiti
U subotu moram isto kupiti samo osnovno opet banana :mrgreen: da imam za neradne nedelje.

Mora se jesti ali osnovno i na akcijama

Bojkot :bih:
bumerangss

#865 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by bumerangss »

HD_2015 wrote: 13/02/2025 07:30 Bojkot, kao i sve ostalo u BiH - propao. Nesposobnost ili potkupljivost.

Ko je iznenađen?

Znači danas bojkot? Tek sada čujem.

Bojkot nije organizovalo nijedno udruženje, već neko sa facebooka.
Nije propao

Pored svojih ociju ne vjerujem ni statistici
31.01 sigurno je bio dobar bojkot cak i bolji nego prosli petak ali zadnji dan u mjesecu kad mnogi fakturišu i vrse poravnjanje poslovanja tako ta vijest da je u petak bio cak veci promet nego u cetvrtak dan ranije je obmana!

Prosli petak a pogotovo subota (-60%) osjetno manje od cetvrtka

Ja cu ispostovati tj skroz bojkotovati petak ali danas i subotu cu potrošiti samo 10 15 KM osnovno, uglavnom voće zbog gripe viroza, imuniteta, probave... a ne moze dugo stajati tj istruhlo bi mi od srijede do nedjelje

Bojkot prvenstveno artikala sa bezobrazno visokim cijenama :bih:
Chloe
Photo mod

#866 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Chloe »

konektovan wrote: 12/02/2025 20:46 Nema sanse da bojkotujem tri dana,..neizvodivo u mom slucaju. Fakat, ovo vec pomslo gubi smisao, kako se organizatori bojkota nemaju pravu viziju.
:hm: ...ako nije belaj, može li objašnjnje jer me baš zanima šta je to što te onemogućava, koji se to proizvodi moraju kupovati na dnevnoj bazi? :?
konektovan

#867 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

Chloe wrote: 13/02/2025 08:59
:hm: ...ako nije belaj, može li objašnjnje jer me baš zanima šta je to što te onemogućava, koji se to proizvodi moraju kupovati na dnevnoj bazi? :?
Ponajvise voce....plus, uvijek ponesto se uzme dodatno, sto bi rekli usput, a kraj sedmice donese i neke akcije, pa se kupi i to.
dr_Evil

#868 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by dr_Evil »

konektovan wrote: 13/02/2025 09:05
Ponajvise voce....plus, uvijek ponesto se uzme dodatno, sto bi rekli usput, a kraj sedmice donese i neke akcije, pa se kupi i to.
Pa ti skokni do pijace, pijacu ne bojkotujete :)
Seawolf

#869 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Seawolf »

Može tri uzastopna dana, ali da to budu utorak, srijeda i četvrtak.
Peacean

#870 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Peacean »

Problem su i sedmične akcije za penzionere, ne može biti uspješnog bojkota tim danima s obzirom koliko je to njima potrebno.
Chloe
Photo mod

#871 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Chloe »

Više mi se čini da ti nemaš volje. :-D
Peacean wrote: 13/02/2025 09:08 Problem su i sedmične akcije za penzionere, ne može biti uspješnog bojkota tim danima s obzirom koliko je to njima potrebno.

Na njih se i ne treba gledati, i sjedati im na mukua, a nisu ni neki veliki potrošači.
Ironmen

#872 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Ironmen »

Izgubili su se konci, mozda su ubaceni i strani elementi u grupe i sve su razj... :D

Bojkot je trebalo usmjeriti na odredjene proizvoda tipa vrhnje od 8,5 km, cokolade od 13 km, domace ulje koje je skuplje od uvoznog, odredjene markete koji su najbezobrazniji tipa DM, Mercator i slicno, usmjerit direktno postaviti ih na stub srrama dati im negativnu reklamu ovako vec bi bilo nekog smisla.
nivla

#873 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by nivla »

nije da branim dm ali nidje veze stavljati ga u kontekst poskupljenja kad dm nije uopste dizao cijene jer tamo svakako nije bio na minimalcu od 570km
ili npr mercator koji ima prosjecnu marzu 2.3% u odnosu na bingovu koja je preko 8.5%
darius_maximus

#874 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by darius_maximus »

A može li neko objasniti zašto se bojkotuju općenito sve trgovine (i kafane, itd.)?
Zašto se ne bojkotuju firme koje su svoje proizvode poskupili preko svake mjere ili kafići koji su podigli cijene kao da smo u sred Singapura?
Zašto kažnjavati firme i proizvode koji to nisu uradili (barem u tolikoj mjeri, ili možda nikako)?

Zašto ne bojkotovati, primjera radi, zastupnike za te famozne Milke koje sada koštaju 13-14 KM?
Ili, AS grupaciju, ili Meggle, šta ja znam, kako kome šta smeta i u zavisnosti koliko je šta poskupilo?

Zar se ne može novačnikom glasati i ne kupovati proizvode koji su preskupi, kako bi propali na lageru i natjerali ili proizvođača ili zastupnika ili trgovca (ili svo troje) da snize cijene i marže i vrate se u normalne okvire?

Znamo li uopšte ko uzima kajmak i koga treba kažnjavati?
Koji proizvodi imaju veće opravdanje da poskupe, koji manje?
Koliko je koji proizvod (ili distributer) poskupio u zadnjih 2,3, ili 4 godine?

Možda bi ovi istraživački novinari mogli početi od toga, umjesto što samo izađu da uslikaju 12 slika petkom?
konektovan

#875 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

dr_Evil wrote: 13/02/2025 09:06

Pa ti skokni do pijace, pijacu ne bojkotujete :)
Pijaca je poseban krug pakla, i njih vec odavno bojkotujem. Nisu normalni. Neki dan na Otoci, 4 KM banane.. :-)
Locked