Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
To i ja kontam. Dati milju da reklamnu platformu, puno, brate.
Čekamo sljedeći "xiaomi", neku firmu koja će biti kao što je Xiaomi bio prije 10 ili 5 godina. Xiaomi otišao u društvo Samsunga, Huaweia, Applea i ostalih buržuja
sime_cipol wrote: ↑03/02/2025 17:33
Vidim pocele narudžbe na M:Tel za RN 14 seriju.
RN 14 Pro+ 5G milja. Plus na poklon sat
Ajd' što su cijene naduvane ali kako ove, tako i prošle godine mi u BiH ne dobijamo 5G verzije običnog i pro modela, a i ovaj poklon kod nas u BiH je uvijek neki najjeftiniji.
Pogledajte poklone koji idu u Srbiji...
Čekamo sljedeći "xiaomi", neku firmu koja će biti kao što je Xiaomi bio prije 10 ili 5 godina. Xiaomi otišao u društvo Samsunga, Huaweia, Applea i ostalih buržuja
Realme je najblizi tome
Gotovp ga i nrna kod nas a ono sto ima preskupo. Inace, odlicni uredjaji..
Bojim se da Redmi na koji smo navikli do serije 10(puno za malo para) više ne postoji. Nisam baš siguran da će neko dati 1000 KM za neki model iz Redmi serije pa bio on Pro+++++.
Po meni imaju smisla do 750 KM za top model na samom predstavljanju, više ne ni marke.
Realme je najblizi tome
Gotovp ga i nrna kod nas a ono sto ima preskupo. Inace, odlicni uredjaji..
https://ibb.co/rfQ8FHYN
Većina nas ima nekoga vani. Ja bih sada ovaj naručio ali mi se trenutni nije još pokvario.
Probao sam danas 14 Ultra. Ukratko kamera je razočarenje. Leica su objektivi, ali procesiranje i obrada slike je Xiaomi, i to je preloše za telefon koji je skuplji od S24 Ultra. Xiaomi nije Huawei, niti će biti. Sa Honorom se mogu takmičiti, ali Samsung ne treba da brine.
Prvo, kao što je neko već napisao, samo je note 14 pro + 5G verzija. Sve ostalo su 4G, realno lošiji uređaji. Sa cijenom od nešto malo ispod 700KM su trenutno u rangu sa novim 13T. A ne mogu u istu rečenicu sa njim. Nema apsolutno niti jedan razlog da neko uzme ovu 4G seriiju umjesto 13T. Eno i Honoru 200 je ozbiljno pala cijena u odnosu na početnu. Mame nas nekim satovima, ok imaju i oni svoju vrijednost, ali opet je preskupo. Trenutno je najbolja kupovina telefon od prošle godine. Bez obzira je li to Honor 200, Xiaomi note 13 pro +, Samsung A55, Xiaomi 13T... Još ova zadnja dva imaju i 4 godine podrške. Još da hoće pasti cijena za honor magic 6 pro... Al polovan 1300KM. Čekati da izađe magic 9 pro izgleda
Ja sam prije 10-12 godina uzeo sebi XIAOMI mob
Svi me čudno gledali ... kao šta ti je to
Prošle godine sam uzeo sebi REALME .... opet me čudno gledaju i pitaju ... kako?
hamo1977 wrote: ↑03/02/2025 21:37
Prvo, kao što je neko već napisao, samo je note 14 pro + 5G verzija. Sve ostalo su 4G, realno lošiji uređaji. Sa cijenom od nešto malo ispod 700KM su trenutno u rangu sa novim 13T. A ne mogu u istu rečenicu sa njim. Nema apsolutno niti jedan razlog da neko uzme ovu 4G seriiju umjesto 13T. Eno i Honoru 200 je ozbiljno pala cijena u odnosu na početnu. Mame nas nekim satovima, ok imaju i oni svoju vrijednost, ali opet je preskupo. Trenutno je najbolja kupovina telefon od prošle godine. Bez obzira je li to Honor 200, Xiaomi note 13 pro +, Samsung A55, Xiaomi 13T... Još ova zadnja dva imaju i 4 godine podrške. Još da hoće pasti cijena za honor magic 6 pro... Al polovan 1300KM. Čekati da izađe magic 9 pro izgleda
problem s cijenama je donekle i zbog toga što naši šverceri ne uvoze realme, oppo, vivo, one plus i ostale, nego se sve svelo na apple, samsung i xiaomi i eto nenormalnih cijena.
Uzeo skoro Redmi note 13 pro+, za oko 600KM odlican telefon, bolji mi ne treba. Da budem iskren, nema nekih konkretnih prednosti u odnosu ne 10-ku koju sam imao, mozda malo brzi, ovaj fazon sa zakrivljenim ekranom nije los i najveca prednost je esim koju prethodni nije imao, kad idem vani da mogu uzeti neki povoljan internet, ostalo manje vise u 5 deka.
Jos me onaj prethodni dobro sluzio, ali ispade tako da su se neke stvari poslozile pa sam se neplanirano ponovio, imao sam namjeru onaj koristiti jos par godina.
Nije sad da mi je to nesto bitno, ali brzina punjenja je brutalna.
molim za pomoc, kako resetovati xiaomi mobitel koji je imao roditeljsku zastitu, jer osoba od koje sam uzeo tel nemam njen kontakt...moze li se ikako bez da je kontaktiram, hvala
mirota wrote: ↑06/02/2025 21:13
molim za pomoc, kako resetovati xiaomi mobitel koji je imao roditeljsku zastitu, jer osoba od koje sam uzeo tel nemam njen kontakt...moze li se ikako bez da je kontaktiram, hvala
Mislim da bez te osobe možeš ostaviti telefon kao suvenir za buduće generacije... Eventualno negdje u nekom servisu da nešto urade.
Ali ako dođeš do kontakta, ta osoba ti može kroz aplikaciju vratiti telefon na fabričke postavke.
Ateista wrote: ↑04/02/2025 12:07
Uzeo skoro Redmi note 13 pro+, za oko 600KM odlican telefon, bolji mi ne treba. Da budem iskren, nema nekih konkretnih prednosti u odnosu ne 10-ku koju sam imao, mozda malo brzi, ovaj fazon sa zakrivljenim ekranom nije los i najveca prednost je esim koju prethodni nije imao, kad idem vani da mogu uzeti neki povoljan internet, ostalo manje vise u 5 deka.
Jos me onaj prethodni dobro sluzio, ali ispade tako da su se neke stvari poslozile pa sam se neplanirano ponovio, imao sam namjeru onaj koristiti jos par godina.
preplaćen.
Mislis da sam mogao naci jeftinije, ili da ne vrijedi toliko?
blondie_1921 wrote: ↑07/02/2025 13:12
13 PRO + čisto sumnjam da si mogao naći jeftinije. Ja ga kod nas nisam vidjela ispod 800 KM.
13 PRO "obični", da, ali +, čisto sumnjam.
I ja mislim da je tesko ispod toga, i ovo je cijena u jednoj od onih prodavnica sto daju nize cijene za kes, nov telefon neotpakovan ali za kes jeftinije. Znam da mnogi to ne podrzavaju, ali ja sam skoro svaki telefon do sad tako uzeo i nikad nisam imao problema, ni jedan nisam morao reklamirati pa da sam imao tako neki problem, a dosta sam ustedio u odnosu na to da sam kupovao u oficijelnim prodavnicama sa pravom garancijom, u takvim je vjerovatno sto kazes oko 800.
Nalazio sam na PIK-u nesto malo ispod 600 da oglasavaju, ali niko od tih nema na stanju ili kad posaljem upit jave da je veca cijena od oglasene.
preplaćen.
Note 13 Pro košta 500-530, najjeftiniji koji sam ja vidio je 460 bio u Imtecu, 6/256 ako se ne varam.
Ne loži čovjeka, naravno da nije preplaćen. Upravo suprotno.
preplaćen.
Note 13 Pro košta 500-530, najjeftiniji koji sam ja vidio je 460 bio u Imtecu, 6/256 ako se ne varam.
Ne loži čovjeka, naravno da nije preplaćen. Upravo suprotno.
Ma jasno je sve, nisam ja neko ko olako daje tolike pare i uvijek dobro provjerim kako se krecu cijene, gdje i kako mogu najpovoljnije proci i slicno, nisam neko ko udje u random prodavnicu i kupi telefon koji mu prodavac ponudi.
Bas me zanima pojasnjenje gdje misli da mogu naci jeftinije, jedino ako nije zamijenio sa verzijom koja nije plus.
U BH Telecomu opet Redmi Note 14 Pro 4G i Redmi Note 14, nema Pro+ i nema 5G. Upoređivanjem zaključujem da se ne isplati prelaziti sa RN13Pro na RN14Pro. Skoro u svemu su isti, 14pro ima veći kapacitet baterije (5500 mAh u odnosu na 5000 mAh) ali sporije punjenje (45W u odnosu na 67W - nije mi jasno zašto). Procesor G100 sa istim jezgrama kao i G99, tj. iste brzine. Selfie kamera 32 MP u odnosu na 16 MP, ali nju ionako rijetko kad i koristim.
Laplace wrote: ↑12/02/2025 12:26
U BH Telecomu opet Redmi Note 14 Pro 4G i Redmi Note 14, nema Pro+ i nema 5G. Upoređivanjem zaključujem da se ne isplati prelaziti sa RN13Pro na RN14Pro. Skoro u svemu su isti, 14pro ima veći kapacitet baterije (5500 mAh u odnosu na 5000 mAh) ali sporije punjenje (45W u odnosu na 67W - nije mi jasno zašto). Procesor G100 sa istim jezgrama kao i G99, tj. iste brzine. Selfie kamera 32 MP u odnosu na 16 MP, ali nju ionako rijetko kad i koristim.
Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G (12+512GB) + Adapter 120W
Evo ga na ponudi u telekomu