Najbolje i najsigurnije je zaputiti se u svaku banku i raspitati se, jer je kod svakoga drugaciji slucaj. Hoce li ti banka moci dati ponudu zavisi i od toga da li je stan uknjizen ili ne. Ako nisu uknjizeni, tj novogradnja je, onda je kod nekih banaka bitno i to da li posluju sa tim investitorom, tj imaju li ih na svojim spiskovima. To mozes pronaci nekada online a mogu ti i sluzbenici u banci reci.prdimahovinar wrote: ↑09/02/2025 11:55 Pozdrav raja. Koja banka nudi najbolje uslove za stambene, hipotekarne kredite? Hvala unaprijed.
Uslovi ti mogu zavisiti i od visine primanja, visine kredita, da li tvoj poslodavac posluje kod te banke, kako je poslodavac rangiran itd
Meni su svi napljuvali Raiffeisen a dali su mi ubjedljivo najbolje uslove ( fiksnu i najnizu kamatnu stopu) i nisu mi naplatili obradu kredita, dok su u nekim drugim to naplacivali 1000 KM ili vise. Jedino naplacuju 2 marke mjesecno vodjenje tog kredita.
Zirat mi je davao neku suludu kamatu, ali opet znam osobe kojima je odgovarao. ASA je pored naplate obrade kredita trazila i da se otvori racun kod njih za koji mjesecno odrzavanje kosta oko 16 KM sto je suludo, pa trebas uvijek lijepo zapisati sebi sve te dodatne troskove koje ti navedu.
Neku okej stopu mi je ponudio NLB, 3.6% ali je Raiffeisen nudio i nizu od toga. Union banka ce od maja imati onu akciju za mlade, koju imaju svake godine. Mogla bi stopa biti 2.99%
Ako ti neka konkurentska banka ponudi bolje uslove, ti uvijek sa tom ponudom mozes otici u svoju banku i reci im da i oni prilagode svoju ponudu prema toj koju imas od druge banke. Sta god ti ponude uvijek pitaj je li to nabolje sto mogu da ti ponude, slobodno pitaj u vise navrata.