Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#26526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by parappa »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:15
Nisamsdaali wrote: 10/02/2025 21:03
apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.

I to je razlika amerikanaca i nas. I oni imaju lopine kao i mi, samo se kod njih s vremena na vrijeme pojavi neko ko to proceslja, razbuca i onda treba opet 30-40 godina da se novi lesinari okupe. Kod nas nema tog mehanizma samoodbrane. I zalosno da vi to ne vidite. Sad da se pojavi neki Elon i krene cistiti kod nas, otjerali bi ga. Zato mi jesmo gdje jesmo a Amerika gdje jeste. Jbg.

Tih 17 miliona je juče potrošio Trump odlaskom na Superbowl
Americke pare potrosene u americi. Jbg, i ja svoje pare trosim na sebe. Nadam se da ti to nije problem. Il bi mozda vise volio da ih dam nekom drugom?
USA ima ako ništa onda moralnu odgovornost prema Liberiji. Zemlji koja je nastala kao pokušaj povratka bivših robova iz Amerike. Godinama su im pomagali... i trebaju im još pomagati.
Osmi Socrates

#26527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Ne znam stvarno zašto bi bilo ko kritikovao ulogu Muska u američkoj administraciji. Čovjek je samo na teškim drogama, pokazuje sve znakove sumraka uma, ne skriva da je nacista i usput posjeduje financijsku moć da čitav jebeni svijet gurne u situaciju nesagledivih posljedica.
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#26528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by parappa »

Osmi Socrates wrote: 10/02/2025 21:23 Ne znam stvarno zašto bi bilo ko kritikovao ulogu Muska u američkoj administraciji. Čovjek je samo na teškim drogama, pokazuje sve znakove sumraka uma, ne skriva da je nacista i usput posjeduje financijsku moć da čitav jebeni svijet gurne u situaciju nesagledivih posljedica.
Čovjek ima Aspergerov Sindrom... tako nekog pustiti da radi šta hoće je krajnje neodgovorno.
Može on biti genije koliko hoće ali da je isto tako poremećen
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

Post by Hame_ »

TojoOptics wrote: 10/02/2025 17:35 Trump says Palestinians will have no right of return to Gaza under his plan

https://www.theguardian.com/us-news/202 ... -gaza-plan

Arapi u USA glasali za ovog tipa. To pokazuje koliko su politicki mudri i vidoviti. Uzmi im Gazu Trumpe, ne zato sto je pravedno, ne zato sto Jevreji treba da imaju sve, ne zato sto Palestinci ne treba da zive, vec da pokazes sta je fasizam, surova sila, nedostatak empatije, pohlepa najbogatijih ljudi na planeti koji nemaju ni etike, ni morala, deri Trumpe, makni zdrastvenu zastitu, zabrani vakcine i obrazovanje, svedi ih sve na nivo stoke sto i jesu. Svi koji su glasali za tebe ili navijaju za tebe. Pozdrav Arapima u USA i stavite dildo u zadnjicu i sa istim pravac u neku bliskoistocnu pustaru.
Neće bit' ba tako... neće. Pa nismo većina "kokoši".

*A da si dobro emotivo reagovao... jesi :thumbup:

** Borba je drug...
ultima_palabra

#26530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

parappa wrote: 10/02/2025 21:26
Osmi Socrates wrote: 10/02/2025 21:23 Ne znam stvarno zašto bi bilo ko kritikovao ulogu Muska u američkoj administraciji. Čovjek je samo na teškim drogama, pokazuje sve znakove sumraka uma, ne skriva da je nacista i usput posjeduje financijsku moć da čitav jebeni svijet gurne u situaciju nesagledivih posljedica.
Čovjek ima Aspergerov Sindrom... tako nekog pustiti da radi šta hoće je krajnje neodgovorno.
Ma sve je to manje bitno od toga da on i ta organizacija nemaju legalan status. Neka Doge osnuje Kongres i neka Musk prodje saslusanje u Senatu (a prije toga da ostavku na sve CEO pozicije i proda sve udjele koji gdje ima sukob interesa), i neka svi uposlenici steknu status federalnih uposlenika. I onda bujrum neka sve pretrese.
HelaS

#26531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by HelaS »

parappa wrote: 10/02/2025 21:19
apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:15
Nisamsdaali wrote: 10/02/2025 21:03
Tih 17 miliona je juče potrošio Trump odlaskom na Superbowl
Americke pare potrosene u americi. Jbg, i ja svoje pare trosim na sebe. Nadam se da ti to nije problem. Il bi mozda vise volio da ih dam nekom drugom?
USA ima ako ništa onda moralnu odgovornost prema Liberiji. Zemlji koja je nastala kao pokušaj povratka bivših robova iz Amerike. Godinama su im pomagali... i trebaju im još pomagati.
USA i moral.... :-)
Jack Be Nimble

#26532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:14
Jack Be Nimble wrote: 10/02/2025 21:12
apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:02 Evo ja ne znam kako vi gledate na ovo, ali ja u potpunosti razumijem Elona i smatram da je ovo razuman potez. Zaustavili su slanje 17m dolara za poreske savjetnike u Liberiji. Za te pare su recimo Autoceste BiH napravile tender za nastavak kopanja tunela Hranjen, ili je obnovljena kompletna kanalizacija u Zivinacam. To je ta cijena. Zasto bi Amerika slala ove pare u Liberiju? Ja zaista ne kontam kako vi opravdavate ovakvu potrosnju i zasto ste protiv kontrole drzavnih institucija. Meni je sasvim OK i logicno da se lijepo proceslja sve. Volio bih da se neki Elon pojavi i u BiH pa da proceslja tokove novca kod nas. Ko zna sta bi pronasao.

I to je razlika amerikanaca i nas. I oni imaju lopine kao i mi, samo se kod njih s vremena na vrijeme pojavi neko ko to proceslja, razbuca i onda treba opet 30-40 godina da se novi lesinari okupe. Kod nas nema tog mehanizma samoodbrane. I zalosno da vi to ne vidite. Sad da se pojavi neki Elon i krene cistiti kod nas, otjerali bi ga. Zato mi jesmo gdje jesmo a Amerika gdje jeste. Jbg.

Tih 17mil nije samo za porez, ali jebiga, kada se sve svede na tvit, onda budale uznu govno zdravo za gotovo.
Pa na sta je otislo? Eto prosvjetli nas budale, o inteligencijo.
Citaj. Pronadji sam. Ne hvataj se za slamku. Nije sve 1/1.
kluz franjo

#26533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

MAGA-reće ludilo :-)
Hajde mogu da shvatim da postoje tupavci iz pripizdina Kentakija koji svršavaju na malog, južnoafričkog arijevca i koji ne znaju ni da postoje, a kamoli na karti pronaći Mozambik, Liberiju ili Bosnu i Hercegovinu.
To su za njih sve isti "ni##€rs."
Ali ne mogu da shvatim da postoje BiH tupavci koji svršavaju na ukidanje US podrške reformi fiskalnog sektora u Liberiji.
Tim tupavcima predlažem da proguglaju "Projekat FAR u BiH".
Moroni...
Better Man

#26534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Better Man »

Samo teški retardi mogu podržavati Trumpa i Muska. Njih dvojica će ostaviti teški haos iza sebe ako ih se ne zaustavi na vrijeme. Stvarno mi nisu jasni ljudi u BiH, a i ovdje na forumu kao i komentatori na člancima o njima, koji ih podržavaju.
Nisamsdaali

#26535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

apsidejzi wrote: 10/02/2025 21:15 Americke pare potrosene u americi. Jbg, i ja svoje pare trosim na sebe. Nadam se da ti to nije problem. Il bi mozda vise volio da ih dam nekom drugom?
Ne troše na svoje potrebe, nego da on pogleda utakmicu, kad si već krenuo s pametovanjem
Bossona

#26537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Kultna MAGA-MIGA droga!
breuer

#26538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by breuer »

kakva u suštini debilna i to nemala skupina ljudi...

jebem ti Ameriku...
kluz franjo

#26539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

Neformalna grupa građana sa simpatičnim imenom DOGE upada po državnim institucijama i zatvara ih, šalje dopise o sporazumnim otkazima, downloaduje osjetljive podatke o pravnim i fizičkim licima, vršlja po podacima kritičnim za nacionalnu sigurnost, bez ikakvih zakonskih osnova i bez ikakvog nadzora demokratskih institucija predviđenih ustavom.
I ovi moroni kliču i aplaudiraju u ekstazi.
A šou je tek počeo.
Osmi Socrates

#26540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Osmi Socrates »

Još ovo nije ništa šta će se desiti kada udare na CIA, Pentagon i slično. Isprepletena mreža finansiranja i djelovanja na sigurnosnom polju mora negdje puknuti. Ni jače zemlje neće proći bez značajnih udara na sigurnost, a slabije da ne govorimo. One jednostavno nisu spremne da odgovaraju na izazove modernog svijeta bez američke podrške.

Naprimjer, USAID je nadgledao kretanje zaraznih bolesti širom svijeta. Ebola, Bird Flu, itd. Kad to prestane, šta će se desiti, pitanje je. I to je jedan od blažih primjera.

Teški kriminal, terorizam, cyber kriminal da ne spominjem. S tim što lagano možete Muska sad ubrojati u extreme cyber threats.

Tek kad isplanira sa Trumpom financijski udar na čitav svijet , e onda će biti zajebancija. Još nagađam kako će to (pokušati) izvesti. Kakva jebena zajebancija od 17 miliona dolara Liberiji.
TojoOptics
Grijem se na: Sunce
Vozim: bicikl

#26541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by TojoOptics »

Image
jeza u ledja

#26542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

In the meantime:

https://thehill.com/homenews/administra ... -cbs-poll/
In the CBS/YouGov poll, 53 percent of respondents said that when it comes to “the way Donald Trump is handling his job as president,” they support it. Forty-seven percent said when it comes to the way the :wink: president is handling his job, they do not support it.
:oops:
Toffee karamela

#26543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

Osmi Socrates wrote: 10/02/2025 22:43

Tek kad isplanira sa Trumpom financijski udar na čitav svijet , e onda će biti zajebancija.
otkačit će ih berze, EU, Hong Kong, Tokio...kanadska pogotovo...pa nek se igraju sami na Wall Streetu...tek će onda dobiti pravi izolacionizam o kakvom nisu ni sanjali

ne znam da li je to u praksi moguće, ali ako ovi krenu u sunovrat vjerovatno postoje neki protokoli za iskapčanje iz struje

onda nek se zagrle s ovom vračarom i mantraju...

"selo koje ima dobrog vrača ne treba se bojati za kišu" (stara poslovica iz ugande) :lol:
Hakiz

#26544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/danc ... /250210134
Prema njegovom mišljenju, kontakte sa SAD-om treba ostvariti Lego, proizvođač konstrukcijskih igračaka jer je "postupanje s djecom koja imaju izljeve bijesa zbog izgubljenih kockica učinilo da postanu stručnjaci za pregovore."
:)
Bossona

#26545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Još 2016 je upozorio na ludaka,.....
Edin H.

#26546 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Toffee karamela wrote: 10/02/2025 23:15
Osmi Socrates wrote: 10/02/2025 22:43

Tek kad isplanira sa Trumpom financijski udar na čitav svijet , e onda će biti zajebancija.
otkačit će ih berze, EU, Hong Kong, Tokio...kanadska pogotovo...pa nek se igraju sami na Wall Streetu...tek će onda dobiti pravi izolacionizam o kakvom nisu ni sanjali

ne znam da li je to u praksi moguće, ali ako ovi krenu u sunovrat vjerovatno postoje neki protokoli za iskapčanje iz struje

onda nek se zagrle s ovom vračarom i mantraju...

"selo koje ima dobrog vrača ne treba se bojati za kišu" (stara poslovica iz ugande) :lol:
Kako će ih otkačiti Kanada kad je rekao da će ih aneksirati kao 51. državu? :oops:
karanana

#26547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by karanana »

haha, kad se ode na google maps, ako zoomiramo na golf zaljev, tada pise golf of america. ako odzoomiramo pise golf of mexico.
Jack Be Nimble

#26548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Jack Be Nimble »

karanana wrote: 10/02/2025 23:50 haha, kad se ode na google maps, ako zoomiramo na golf zaljev, tada pise golf of america. ako odzoomiramo pise golf of mexico.
Kod mene samo America. Sto je ok, kontinent se zove america :-D
toska

#26550 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

parappa wrote: 10/02/2025 21:26
Nije njemu ništa, čovjek je samo sebi kupio više dijagnoza da se može legalno drogirati i biti čist na testovima.
Npr. kome on djeluje depresivno? Nikome, ali ima papire za ketamin koji je predviđen tek kao zadnji izbor.

a u slobodno vrijeme, WSJ:
Elon Musk Has Used Illegal Drugs, Worrying Leaders at Tesla and SpaceX
Some executives and board members fear the billionaire’s use of drugs—including LSD, cocaine, ecstasy, mushrooms and ketamine—could harm his companies

https://www.wsj.com/business/elon-musk- ... s-e826a9e1

a za raju ništa, samo da rade više u njegovim firmama.
Post Reply