Pa nije svako naselje isto.
Kod mene je ocitanje padalo u decembru kad je bio snijeg. Posto imamo brojeve, javio da mu posaljemo ocitanje.
Vodu nisu ocitavali 31./1.
Moderator: anex
Pa nije svako naselje isto.
Pa tako i računam ali oni iz nekog razloga nisu dolazili, mislim da je ovo prvi put da su prekočili.nauticamid wrote: ↑01/02/2025 12:01Odes do sata i vidis hoce li 40 ili 240.Lain Coubert wrote: ↑01/02/2025 11:58 Kod mene račun nekih 190 KM ali nisu ni poslali nekog da očitaju sat skoro 2 mjeseca, to je za nekih 47 dana i u skladu je sa očekivanjima i potrošnjom zadnja 2 mjeseca kako su hladnoće...sada će ovaj naredni biti oko 40 KM.
U konkretnom slučaju kod prijateljice se radilo o tome da nije bilo očitanja u januaru, pa je na računu procjena programa na osnovu historije potrošnje, tako da iako nije boravila u januaru u stanu preko 15 dana dobila je sličan račun kao u decembru. Sve bi trebalo da se nivelira na narednom računu ili čak na narednim ako "ne stigne" potrošiti u sljedećem mjesecu. Doduše raspitala se kod poznanika, mislim da nije zvanično slala reklamaciju. Vjerujem da ima i obrnutih situacija da neko dobije manji račun pa ce ga zbuniti onaj za februar.
Pa upravu su za broj korisnika. Zenica cas se grije na struju, cas na JP Grijanje. Imamo redukcije iz JP Grijanje zbog Mittala i jos nekih problema. A stare zgrade dovoljno da nemogu opterecenja da izdrze elektromreze.mk ultra wrote: ↑09/02/2025 12:20 https://bljesak.info/gospodarstvo/tvrtk ... nje/482716
Bogami dobro ograjisali
Raste im potrosnja na distribuciji = ne valja![]()
Raste im broj korisnika = ne valja
Zelena energija ne valja
A valja im ugalj i termoelektrane koje su sami pustili niz vodu
Pa guše se u vlastitim govnimadrug_profi wrote: ↑09/02/2025 15:13 Ekonomska cijena struje. Spram cijene uglja na trzistu. Sa malom profitnom maržom.
I onda je fer deal.
Povecanje proizvodnje uglja nema sanseCi-Nick wrote: ↑09/02/2025 18:46 https://www.poslovni.hr/hrvatska/plin-j ... ja-4471366
Mnoge su zemlje u problemima.
Ali naš problem je lako riješiti.
Povećati proizvodnju uglja, vratiti je na nivo iz 2017. i 2018.
Tad bi mogli izvesti 1000 do 1500 GWh po cijenama koje su trenutno odlične.
Ovo sam i ja pomislio da nisu opet iste igre kao nedavno sa peletom. Daje ti poticaj za peći na pelet pa poskupi pelet višestruko, daje poticaj za toplotne pumpe pa poskupi struju, a onda na to doda da se na njih nećeš grijati. Išao bih na smederevce, alfe, bubnajre kao što su se pradjedovi grijali u 20. stoljeću kao na sigurnu varijantu ulaganja da se ne mrznem da neće opet doći zabrana jer se sijeku puno šume.