Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mk ultra wrote: ↑07/02/2025 20:34
Smijeli se napisati koliko 3.0d trosi
Doduse jeste se potezalo
Rokaj bas me zanima, grad pogotovo
16.5
Mada nije bas realno jer ga grijem ujutro radi djece
I malo se i brze vozalo
Ja ocekujem realno 14 grada otvorenu cemo vidjeti, oko 8-9 vjerovatno
Ali halalim svaki mililitar
Juraj je u auto marketu malo komentarisao bengu i motor 535.
Kaze komplikovan motor, nije za peglanje po gradu
Pa jel to znaci da ce mi "prva" registracija opet ono skuplja itd ?
Mislim da bi prvo trebao odjaviti prvo auto, zbog nekorištenja, pa onda registrovati drugo s 50% policom, te tražiti povrat po staroj polici. Prvo nebi smio voziti jbg, neosigurano.
Prvo ne da nebi smio voziti jer je neosigurano. Prvo nece biti registrovano...odjavljeno je zbog nekoristenja i nema tablica.
Da, tako je. Pomiješao sam sa prodatim autom gdje je povučena polica.
Posto sam nedavno prodao kola
Zelim da se sjetim famelije svima koji su smisljali pravila, a oca i majke pogotovo
Uglavnom, konkretno ti xPaco hoćeš da kupiš kola Y (odjavljena) a prodaješ kola X
Prodao si kola X i sav sretan imaš keš
Hoćeš policu da iskoristiš na novim kolima, imaš dvije opcije:
1. Prodaješ kola X odjavljena i skinutih pločica, a tada novi kupac vozi auto na šlepi, policu svoju iskoristavas odmah
2. Prodaješ kola X odjavljena i na pločicama, a onda čekaš da ta kola novi kupac prijavi na svoju policu. Ako on ne prijavi kola na svoju policu, ti je ne mozes iskoristiti. Kao dokaz ti treba kopija saobraćajne novog vlasnika i potvrda osiguranja da su kola na novoj polici. Moze se desiti da je vise nikad ne iskoristis bez te potvrde.
Ugl sretno ja ovog svog na kraju nisam mogao cekati i klepio 800KM za reg.
Opet kazem isto da avion prodajem a ne jebeno auto.
Hvala, reci mi to pod 1. ako ja odjavim auto da li ono i dalje ostaje registrovano ?
Da, auto je registriran, ali odjavljen zbog nekoristenja, stiker i dalje vazi
Ali ga novi kupac ne vozi sa tablicama, vec ih skidas, pa idu na šlepu sa kolima
Dajes mu saobracajnu na kojoj je auto odjavljen i orginal vlasnicku
Ugl predebilno rjesenje. Ima registar svega a da ne mlze biti registar za policu osig.
Može li u ovom prvom slučaju odjava pa kupac, umjesto slepe, da uzme probne table. Stvarno debilno rješenje to pod dva. Teoretski, neko može prodati auto koje kupac iz nekog razloga neće registrovati i prodavaču propade bonus. Nelogično skroz
Hvala, reci mi to pod 1. ako ja odjavim auto da li ono i dalje ostaje registrovano ?
Da, auto je registriran, ali odjavljen zbog nekoristenja, stiker i dalje vazi
Ali ga novi kupac ne vozi sa tablicama, vec ih skidas, pa idu na šlepu sa kolima
Dajes mu saobracajnu na kojoj je auto odjavljen i orginal vlasnicku
Ugl predebilno rjesenje. Ima registar svega a da ne mlze biti registar za policu osig.
Može li u ovom prvom slučaju odjava pa kupac, umjesto slepe, da uzme probne table. Stvarno debilno rješenje to pod dva. Teoretski, neko može prodati auto koje kupac iz nekog razloga neće registrovati i prodavaču propade bonus. Nelogično skroz
Koliko ja znam može uzeti probne table. Što se tiče druge opcije, neće mu propasti bonus, kad istekne polica normalno bonus može iskoristiti. Problem je što da bi prenio bonus s važeće police ista se mora prekinuti jer ne može vrijediiti istovremeno na dvije police. Kada odjaviš vozilo zbog nekorištenja, tablice se vraćaju i policu možeš prekinuti bez problema. Kada se radi promjena vlasništva, tablice se ne vraćaju, vozilo je u sistemu registrovano i teoretski (a i praktično ali kratkoročno) se može voziti, ali ako se prekine polica ono je neosigurano, zbog toga ne dozvoljavaju prekid. Ustupanje police novom vlasniku do isteka više nije dozvoljeno. Iz tog razloga je neophodno da novi vlasnik prebaci vozilo na sebe i samim tim napravi novu policu, te se stara može prekinuti. Sa prekinute police (ili istekle) se može prebacitii bonus.
daario naharis wrote: ↑08/02/2025 15:36
Ljudi, danas da se protegnem do aparata, malo previse zategnem sig. pojas i nesto klikne u njemu. Imam osjecaj da sam nesto pokvario.
Ne vraca mi se pojas tako energicno na svoje mjesto i mislim da je poprilicno labav kad se zavezem.
Gdje mogu odbuci auto da zamjenim pojas? C4 je u pitanju, 2012. godina.
100 reparacija pojasa, 50 - 60 pojas na otpadu ispravan
oXavier wrote: ↑08/02/2025 22:14
Iz tog razloga je neophodno da novi vlasnik prebaci vozilo na sebe i samim tim napravi novu policu, te se stara može prekinuti. Sa prekinute police (ili istekle) se može prebacitii bonus.
U oba slucaja moras imati potvrdu osiguranja novog kupca iako je istekla
(Ovo je meni receno i iskreno predebilna varijanta)
mk ultra wrote: ↑07/02/2025 20:34
Smijeli se napisati koliko 3.0d trosi
Doduse jeste se potezalo
Rokaj bas me zanima, grad pogotovo
16.5
I malo se i brze vozalo
Drug na 530d kaže 12.5 grada minimalno, ispravan auto, kupljen u BIH. 6 cilindara nije sala
16.5
I malo se i brze vozalo
Drug na 530d kaže 12.5 grada minimalno, ispravan auto, kupljen u BIH. 6 cilindara nije sala
Nije neka velika razlika u odnosu na 530d, samo brze na gas reaguje
oXavier wrote: ↑08/02/2025 22:14
Iz tog razloga je neophodno da novi vlasnik prebaci vozilo na sebe i samim tim napravi novu policu, te se stara može prekinuti. Sa prekinute police (ili istekle) se može prebacitii bonus.
U oba slucaja moras imati potvrdu osiguranja novog kupca iako je istekla
(Ovo je meni receno i iskreno predebilna varijanta)
16.5
I malo se i brze vozalo
Nije neka velika razlika u odnosu na 530d, samo brze na gas reaguje
citroen xm wrote: ↑05/02/2025 10:20
Teško. Još da je neko kupio najjačindizelaš u ponudi i ful opremljen, pa da ga ovako malo vozi. Na slikama izgleda lijepo, ali i cijena mu je jaka, za tu kilometražu možda taman. Može svašta biti, ali treba dobro provjeriti.
Kupljeno, provjereno na Carvertical, citroenovom ovlaštenom plus dijagnostika koja je učitala kilometre na senzorima koji to mjere ali stvarno stanje auta je mnogo bolje nego ovih 130k na kilometar satu. Isplati se platiti par milja više za ovakav automobil plus što mu je brutalna oprema...