Cuj nemoj ad hominem, a on lafo "cinjenicno konstatuje" kako se ko ponasa u odgovorima kad se prica o odredjenoj stvari.sehohari wrote: ↑07/02/2025 10:55Te ad hominem argumente ostavi za sebe, fakat.Chmoljo wrote: ↑07/02/2025 08:57a ti bilježiš u tekicu kada ko odgovara pa onda dijeliš ljudima packe?
je li ti bolan ne bio, imaš percepciju da izgledaš ko apsolutni govnar kada u svojim mladim godinama i života na nekom boljem mjestu dociraš ljudima šta je trebalo, kako je bilo i kako dalje?
shvataš li da izgledaš ko lik kojoj zlostavljanoj ženi kaže: što mu nisi rekla lijepo da te ne udara? zašto ti nisi sa svojih 50 kila vratila njemu od 120? ko ti je kriv kada si glupa pa nisi vidjela da je sociopata koji je u stanju glumiti 5 godina divnog i onda te početi prebijati?
brojne su greške probosanske politike. evo sada pričaš o organizovanju i odbrani u ratu. ja sam i dan danas mišljenja da su se najveće napravila NAKON rata. i da su odgovorni trebali završiti na vješalima.
ok je imati svoje mišljenje, još i potkrijepljeno argumentima, forum zato postoji. ali nisi u poziciji da daješ vrijednosne sudove i dociraš i dijeliš packe o ispravnosti odluka ljudi koji žive ovdje. zasnuj porodicu ovdje, dijeli sa nama hljeb od sedam kora, strepi kakvog će ambasadora postaviti trumpva administracija, osluškuj poteze srbije, gledaj ucjene hrvatske, prati pogubljenost i rasulo nekada najveće stranke u bošnjaka.
pa onda na tome gradi budućnost sebe i svoje djece. onda ćemo biti ravnopravni sagovornici.
Svjestan sam da sam u privilegovanom položaju, makar zasad, ali po čemu me to sprječava da komentarišem nešto? Jeli ja to ovdje nekome govorim da treba da ratuje ili slično? Takve argumente može svako svakom dati, isto kao što je i nekome u Sarajevu ili Tuzli lahko reći da je Hrvatska strateški partner, prijatelj i da treba preći preko nekih stvari, ha ja, ne živi on u Stocu ili negdje drugo gdje HDZ drži vlast. Hoću reći, takvi napadi na ličnoj osnovi uvijek vode u ćorsokak, isto kao što i drugi forumaš spočitava nekome da mu komentar nije validan ako ima 0.1% hercegovačke DNA.
Dakle dociras ljudima kako se trebaju osjecati oko odredjenih tema, bukvalno se koristis ad hominem argumentom i onda se zalis na ad hominem.
Najgore je kad covjek nije svjestan da pravi gresku koju drugima spocitava.