Ratni profiteri su konstanta. Nema tu pravde. Rat nije pravedan. Poenta je imas li kuci ili nemas. Jer, kad zatreba, kasno je pravdu ganjati.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 08:44Mozda bi svako i imao da je mogao dobiti pusku i municiju, a ne kupiti je od "logisticara" za tadasnje 3 prosjecne plate.
Narod i Pravda (Konakovic)
- Haris.ba
#39276 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Prpa.ba
#39277 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo je nista u odnosu na tantrume koji nas cekaju tokom bolnog odvajanja od USAID-ove pipe.palermo wrote: ↑07/02/2025 01:45Bogami ti je sramotan ovaj post.....ja bih ga izbrisao dok je vrijeme , a ti kako hocesGandalfSivi wrote: ↑06/02/2025 23:36 Sarajevo se uz kafe i Titine slike odbrani, dok vecina tog Podrinja pade cim im se cetnik na vratima pojavio (uz izuzetke Gorazda, Zepe i Srebrenice)…
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#39278 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
a ti bilježiš u tekicu kada ko odgovara pa onda dijeliš ljudima packe?sehohari wrote: ↑07/02/2025 08:45I za tebe važi, čudno se nekako sada svi upalite, a šutnja kada je "nesporazum" bio u pitanju...drug_profi wrote: ↑07/02/2025 08:42De mi ono reci ko bješe lider i organizator otpora, u čijim rukama vlast bješe?
Vlast = narod u demokratiji, ali da, zna se ko je usrao također dosta puta
je li ti bolan ne bio, imaš percepciju da izgledaš ko apsolutni govnar kada u svojim mladim godinama i života na nekom boljem mjestu dociraš ljudima šta je trebalo, kako je bilo i kako dalje?
shvataš li da izgledaš ko lik kojoj zlostavljanoj ženi kaže: što mu nisi rekla lijepo da te ne udara? zašto ti nisi sa svojih 50 kila vratila njemu od 120? ko ti je kriv kada si glupa pa nisi vidjela da je sociopata koji je u stanju glumiti 5 godina divnog i onda te početi prebijati?
brojne su greške probosanske politike. evo sada pričaš o organizovanju i odbrani u ratu. ja sam i dan danas mišljenja da su se najveće napravila NAKON rata. i da su odgovorni trebali završiti na vješalima.
ok je imati svoje mišljenje, još i potkrijepljeno argumentima, forum zato postoji. ali nisi u poziciji da daješ vrijednosne sudove i dociraš i dijeliš packe o ispravnosti odluka ljudi koji žive ovdje. zasnuj porodicu ovdje, dijeli sa nama hljeb od sedam kora, strepi kakvog će ambasadora postaviti trumpva administracija, osluškuj poteze srbije, gledaj ucjene hrvatske, prati pogubljenost i rasulo nekada najveće stranke u bošnjaka.
pa onda na tome gradi budućnost sebe i svoje djece. onda ćemo biti ravnopravni sagovornici.
-
mali_balon
#39279 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nisu sarajlije niti narod bili naivni....."naivno" je bilo rukovodstvo tadasnje muslimanske stranke, a danas bosnjacke sda i njenog lidera....dok je setao oko sarajeva obilazeci cetnicke rovove sa generalom jna hasanovicwm ili hadzihasanovicem zaboravio sam, i pri tom govorio da rata nece biti i izvaljivao hipijevske mantre da je za rat potrebno dvoje a u tajnosti je svom narodu prodavao kalasnjikove bez municije, municija je isla posebno.....a znamo da je tad narid kupovao na bonove....seljaci su pordavali krave ko je mogao.....pravile se puske i pistolji od vodovodnih cijevi.....ja sa 17zaduzio vodovodnu cijevi i dvije sacme ne znam jel me bilo vise strah cetnika ili ove "puske".....zato ne rise o ratu i naivnosti......sehohari wrote: ↑07/02/2025 08:12 Da.
Najgore je, hajde i nekako ovo što je se dešavalo po Istočnoj Bosni, možda je se slabo izvještavalo, ali mi govorimo o aprilu 1992.
Ovo je poslije Vukovara, u vremenu dok je gotovo cijelo dubrovačko područje zauzeto i grad još uvijek pod opsadom...
Nemam ja ništa nikome govoriti, jer su Sarajlije najviše platile cijenu te naivnosti, samo bi bilo lijepo ne praviti se glup i učiti iz grešaka...
- drug_profi
#39280 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Smiješ li care reći ko je kriv za ovo?
U čijim rukama je bio MUP, Vlada, službe...?
Čikam te!
- Tvrtko II Kotromanić
#39281 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
indeed druze CmoljoChmoljo wrote: ↑07/02/2025 08:57a ti bilježiš u tekicu kada ko odgovara pa onda dijeliš ljudima packe?sehohari wrote: ↑07/02/2025 08:45I za tebe važi, čudno se nekako sada svi upalite, a šutnja kada je "nesporazum" bio u pitanju...drug_profi wrote: ↑07/02/2025 08:42
De mi ono reci ko bješe lider i organizator otpora, u čijim rukama vlast bješe?
je li ti bolan ne bio, imaš percepciju da izgledaš ko apsolutni govnar kada u svojim mladim godinama i života na nekom boljem mjestu dociraš ljudima šta je trebalo, kako je bilo i kako dalje?
shvataš li da izgledaš ko lik kojoj zlostavljanoj ženi kaže: što mu nisi rekla lijepo da te ne udara? zašto ti nisi sa svojih 50 kila vratila njemu od 120? ko ti je kriv kada si glupa pa nisi vidjela da je sociopata koji je u stanju glumiti 5 godina divnog i onda te početi prebijati?
brojne su greške probosanske politike. evo sada pričaš o organizovanju i odbrani u ratu. ja sam i dan danas mišljenja da su se najveće napravila NAKON rata. i da su odgovorni trebali završiti na vješalima.
ok je imati svoje mišljenje, još i potkrijepljeno argumentima, forum zato postoji. ali nisi u poziciji da daješ vrijednosne sudove i dociraš i dijeliš packe o ispravnosti odluka ljudi koji žive ovdje. zasnuj porodicu ovdje, dijeli sa nama hljeb od sedam kora, strepi kakvog će ambasadora postaviti trumpva administracija, osluškuj poteze srbije, gledaj ucjene hrvatske, prati pogubljenost i rasulo nekada najveće stranke u bošnjaka.
pa onda na tome gradi budućnost sebe i svoje djece. onda ćemo biti ravnopravni sagovornici.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#39282 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- muha_sa
#39283 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Imam iskustva sa mnogim koji su zbrisali još u martu 92. pa sad žive na lijepom zapadu pa mi govore gdje smo se zajebali prilikom deblokade 
- Tvrtko II Kotromanić
#39284 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
ti su najjaci
imao sam priliku nedavno pricati sa likom iz Foce, on se ispalio u januaru 1992.
auu dragi Muha kakav strucnjak, hem sto zna svaku akciju hem sto zna sto i kako nismo i sta i kako smo trebali
- Ozimician
#39285 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Slazem i s ovim.Styling wrote: ↑07/02/2025 08:42Pa dedo Alija nam je rekao da možemo mirno spavati, rata neće biti, za rat je potrebno dvoje. I narod mu povjerovao.Ozimician wrote: ↑07/02/2025 08:28Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑07/02/2025 08:24 htjedoh reci da su se titine slike nosale na svakom antiratnom protestu
i u sa, i u tuzli i drugim gradovima
a to zabijanje glave u pijesak pred opasnoscu je odlika nas svuda bila, ne samo u sa, bilo je slucajeva susjedno selo gori, u drugom selu govore suti nemoj nista, nas nece
probaj naci svjedocanstva ljudi koji su pokusavali organizovati otpor u selima i gradicima istocne bosne pa da vidis da je dobro da je iko ziv ostao kad covjek uzme u obzir nasu svijest i "nece nas", i to netom prije a i netom poslije pocetka agresije, kad su se ugledni clanovi sda vec ispalili iz mjesta
pa jbte hiljade ljudi se u Visegrad vratilo jer je "nasa" JNA obecala sigurnost
i sta se desilo sa njima?![]()
- drug_profi
#39286 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A kako doći do puške? Čemu onda služi "organizator otpora"? Šta je taj uradio osim što je prisvojio i monetizirao našu pojedinačnu agilnost i spremnost da se udružimo po haustorima, ulicama, mjesnim zajednicama...?Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 08:51Ratni profiteri su konstanta. Nema tu pravde. Rat nije pravedan. Poenta je imas li kuci ili nemas. Jer, kad zatreba, kasno je pravdu ganjati.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 08:44Mozda bi svako i imao da je mogao dobiti pusku i municiju, a ne kupiti je od "logisticara" za tadasnje 3 prosjecne plate.
- Haris.ba
#39287 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne znam vise ima li smisla pisati o tome. Jedini nacin do kojeg je vecina mogla doci do puske jeste - kupiti je od svercera oruzjem. To da li je poslije rata svercer postao "organizator otpora" je nebitno u kontekstu 1992.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:17 A kako doći do puške? Čemu onda služi "organizator otpora"? Šta je taj uradio osim što je prisvojio i monetizirao našu pojedinačnu agilnost i spremnost da se udružimo po haustorima, ulicama, mjesnim zajednicama...?
Poenta o kojoj ja pisem, i sto smatram najvaznijim je svijest o opasnosti. To je ono sto je nedostajalo.
- drug_profi
#39288 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Nemoj amnestirati SDA na ovaj način. Neko će pomisliti da si naivan.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 09:36Ne znam vise ima li smisla pisati o tome. Jedini nacin do kojeg je vecina mogla doci do puske jeste - kupiti je od svercera oruzjem. To da li je poslije rata svercer postao "organizator otpora" je nebitno u kontekstu 1992.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:17 A kako doći do puške? Čemu onda služi "organizator otpora"? Šta je taj uradio osim što je prisvojio i monetizirao našu pojedinačnu agilnost i spremnost da se udružimo po haustorima, ulicama, mjesnim zajednicama...?
Ko je imao mogućnost uvesti oružje, prodavati ga... ko su bili poznati logističari? Iz koje stranke i zašto baš iz te?
Otkud oni u vrhu te stranke?
- basicm
#39289 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Isto kao sto se u koroni kupovala potrebna roba za visestruko povecane cijene, tako je i tada bilo. I tako je kroz istoriju za svaku trazenu deficitarnu robu.
Ustvari, niko nije tjerao nekog da kupi, ako ti je skupo, nemoj.
Glava vam u pitanju bila, ali pare nikad prezaliti necete. Nevjerovatno!
- Haris.ba
#39290 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako se amnestira sda?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:39 Nemoj amnestirati SDA na ovaj način. Neko će pomisliti da si naivan.
Ko je imao mogućnost uvesti oružje, prodavati ga... ko su bili poznati logističari? Iz koje stranke i zašto baš iz te?
Kakve veze ima sda sa narodom po kojem se moralo zapucati da skonta 2+2?
"Logisticari" su bili iz sda jer su oni jedini imali dogovor sa hdzom za dovlacenje oruzja u Hrvatsku, i kasniji prevoz preko teritorija sa vecinskim hrvatskim zivljem. Tadasnji koalicioni partneri.
Mi danas tariguza ne bi imali da ne dodje preko istih tih puteva. A, kamoli o oruzju da pricamo onda
- drug_profi
#39291 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ne vjerujem šta pišeš.
Valjda sam trebao imati 1300 maraka u kući od plate koja je zadnjih mjeseci pred sami rat pala na 100 maraka, u kući sa malom bebom.
Dok je Vlast i dalje držala YU dinar kao valutu i time se omogućilo da se bezvrijednim papirima otkupljuje čvrsta valuta po ulici.
Dok nema goriva na pumpama mjesecima, dok ja radim dva posla da prehranim dijete...
Izvini nisam te prepoznao. Sramota je kakav ste ološ vi SDA termiti i dan danas ovakve izjave dajete.
- drug_profi
#39292 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako što govoriš da su to neki tamo šverceri, ali ne i dobri babo Aljo i njegova lopovska izdajnička kamarila.Haris.ba wrote: ↑07/02/2025 09:45Kako se amnestira sda?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:39 Nemoj amnestirati SDA na ovaj način. Neko će pomisliti da si naivan.
"Logisticari" su bili iz sda jer su oni jedini imali dogovor sa hdzom za dovlacenje oruzja u Hrvatsku, i kasniji prevoz preko teritorija sa vecinskim hrvatskim zivljem. Tadasnji koalicioni partneri.
Mi danas tariguza ne bi imali da ne dodje preko istih tih puteva. A, kamoli o oruzju da pricamo onda
Dakel is am kažeš da je samo SDA mogla dovesti oružje. I zašto onda nisu organizovali otpor sa tim oružjem, a ne prodavali ga onome ko ima pare da kupi. Pa pola od toga nikad nije ni upotrebljeno.
Nemoj da ti pričam sa čime smo krenuli u otpor. Strašno. Pregazili bi nas ko plitak potok da su imali muda.
Last edited by drug_profi on 07/02/2025 09:53, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#39293 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa valjda nece prezaliti sto su bili dovedeni u sitaciju da kupuju oruzje od SDA patriota da bi odrzali glavu na ramenima.basicm wrote: ↑07/02/2025 09:41 Isto kao sto se u koroni kupovala potrebna roba za visestruko povecane cijene, tako je i tada bilo. I tako je kroz istoriju za svaku trazenu deficitarnu robu.
-
internazionale
#39294 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Je li takav narod bio u 99% mjesta u BiH ili samo u Sarajevu, kako hoće da prikaže SDFA štakorHaris.ba wrote: ↑07/02/2025 09:45Kako se amnestira sda?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:39 Nemoj amnestirati SDA na ovaj način. Neko će pomisliti da si naivan.
- Haris.ba
#39295 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Njihovo opravdanje je da su htjeli za te pare koje zarade kupiti joj oruzja.drug_profi wrote: ↑07/02/2025 09:53
Tako što govoriš da su to neki tamo šverceri, ali ne i dobri babo Aljo i njegova lopovska izdajnička kamarila.
Dakel is am kažeš da je samo SDA mogla dovesti oružje. I zašto onda nisu organizovali otpor sa tim oružjem, a ne prodavali ga onome ko ima pare da kupi. Pa pola od toga nikad nije ni upotrebljeno.
Nemoj da ti pričam sa čime smo krenuli u otpor. Strašno. Pregazili bi nas ko plitak potok da su imali muda.
Mene nimalo ne iznenadjuje ta poduzetnicka inicijativa svercera. Sve im je prilika za profit. Nema tu nekog morala.
Ponavljam, poenta je o svijesti o potrebi naoruzanja. Niko tebe licno ne moze kritikovati ako nisi bio u situaciji da kupis. Nema se i gotovo.
Mi dan danas imamo problem u organizaciji bilo cega. Nas snijeg iznenadi u decembru. Ocekivati od samih institucija je cesto gubitak vremena.
Ma nazalost svugdje.internazionale wrote: ↑07/02/2025 09:59
Je li takav narod bio u 99% mjesta u BiH ili samo u Sarajevu, kako hoće da prikaže SDFA štakor
Last edited by Haris.ba on 07/02/2025 10:07, edited 1 time in total.
- muha_sa
#39296 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Trebalo se naoružat odmah poslije drugog svjetskog
granicimo sa prijateljskim zemljama, mogli smo vala pored njih i tenkove provuc ne bi nam ništa
Baška što su na pozicijama bili sve patriota do patriote--od Zgonjanina do Renovice
Baška što su na pozicijama bili sve patriota do patriote--od Zgonjanina do Renovice
- muha_sa
#39297 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ovo tema Narod i Pravda (Konakovic)
Jebi ga-ja konto istorija
Jebi ga-ja konto istorija
- Prpa.ba
#39298 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
NiP i jeste historija 
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#39299 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Te ad hominem argumente ostavi za sebe, fakat.Chmoljo wrote: ↑07/02/2025 08:57a ti bilježiš u tekicu kada ko odgovara pa onda dijeliš ljudima packe?sehohari wrote: ↑07/02/2025 08:45I za tebe važi, čudno se nekako sada svi upalite, a šutnja kada je "nesporazum" bio u pitanju...drug_profi wrote: ↑07/02/2025 08:42
De mi ono reci ko bješe lider i organizator otpora, u čijim rukama vlast bješe?
Svjestan sam da sam u privilegovanom položaju, makar zasad, ali po čemu me to sprječava da komentarišem nešto? Jeli ja to ovdje nekome govorim da treba da ratuje ili slično? Takve argumente može svako svakom dati, isto kao što je i nekome u Sarajevu ili Tuzli lahko reći da je Hrvatska strateški partner, prijatelj i da treba preći preko nekih stvari, ha ja, ne živi on u Stocu ili negdje drugo gdje HDZ drži vlast. Hoću reći, takvi napadi na ličnoj osnovi uvijek vode u ćorsokak, isto kao što i drugi forumaš spočitava nekome da mu komentar nije validan ako ima 0.1% hercegovačke DNA.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav