Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- karanana
#26151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
zajebajem ovu hillbilijevku sto je snimila ovaj video, ali doduse sad se sjetih da je u BiH bio neki projekat, negdje oko trebinja i istocne hercegovine, gdje su radili nesto sa orlovima ili sokolovima, nesto ih trenirali, dresirali sta ti ja znam.....ne znam sjeca li se iko ili zna za taj projekat da nisam sanjo.
-
geoxx
#26152 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Trump signs executive order targeting 'anti-Christian bias' in federal government
Donald Trump has just signed an executive order targeting "eradicating anti-Christian bias" in the federal government.
"It is the policy of the United States, and the purpose of this order, to protect the religious freedoms of Americans and end the anti-Christian weaponisation of government," it says.
The order says it will prosecute anti-Christian violence and vandalism and "work tirelessly to uphold" religious freedom.
It adds that attorney general Pam Bondi will lead a task force on eradicating the "anti-Christian bias" within the federal government.
Trump has not cited specific examples of this bias but has previously claimed the Biden administration used the federal government to target Christians specifically.
Ovaj covjek treba raditi IQ test, neuropsihijatrijsko vjestacenje, istjerivanje dzina, ne znam.
- GandalfSivi
#26153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
USAID dovidjenja. Sa 10000 zaposlenih ce svesti agenciju na 260 ljudi. A onda to puta deset (minimalno) sa contractorima, pa onda dodaj jos da ocekuju oko minimalno 150 hiljada federalnih zaposlenih, pa da onda ne pricamo za contractore tih agencija.
Znaci, DC ce postati spaljena zemlja. Bukvalno nemam pojma kako ce grad prezivjeti…
Znaci, DC ce postati spaljena zemlja. Bukvalno nemam pojma kako ce grad prezivjeti…
-
MAha
#26154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja ne mogu da vjerujem sta covjek.radi. potpuno ce sjebat svu arhitekturu, pravila, zakone, na kojoj poc9va savremeni svijet od ww2. Ljudi mislim da skoro sigurno idemo ka necemu potpuno novom, beskrajno losijrm svijetu.
Bravo ameriko, bravo americki glasaci. Izabrali ste zlog glupana, koji ce siebat i njih pored mnogih drugih.
I ovi nasi odisevljenici trumpom ce skontat koji je on zajeb za cijeli svijet, pa i njih.
Bravo ameriko, bravo americki glasaci. Izabrali ste zlog glupana, koji ce siebat i njih pored mnogih drugih.
I ovi nasi odisevljenici trumpom ce skontat koji je on zajeb za cijeli svijet, pa i njih.
-
konami666
#26155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno, bit ce da je to a ne bacati bare na kojekskva sranja.JovicSA wrote: ↑05/02/2025 20:45Irelevantno...očito je Musk tražio da im uvali mnogo više, ovi ga uljudno odjebali i eto sada im se sveti zajedno sa MAGA klaunom.konami666 wrote: ↑05/02/2025 20:03Milion dolara je i jednom i drugima ko meni 1 euro.JovicSA wrote: ↑05/02/2025 18:07 Haha, koje licemjerje i bezobrazluk Elona i Trumpa. Čitam da je USAID od Elona u posljednje 4 godine uzeo terminale za njegov mobilni internet u iznosu od milion dolara. Ko zna šta se krije iza toga, moguće da je Elon ucjenjivao USAD da uzmu više terminala i kada ovi nisu htjeli učestvovati u korupciji ovaj se na ovakav način sveti. Biće više detalja.![]()
-
konami666
#26156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jkj komentara ovdje to je šou. Nesto nasli pricati o americi a bosna banana teska
-
MAha
#26157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Bosna se ne pita nista. A trumpcista rusi svjetski poredak i namece novi. Koji Bosni vjerovatno nece nekog hajra donijet, mnogo vjerovatnije obrnuto.
- karanana
#26158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
ako bude ista ostvareno kad je u pitanju grenland, palestina, panama, ukrajina.....presedan je napravljen i bosna je najebala. i jos desetine slicnih mjesta u svijetu.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- Edin H.
#26160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hajde pročitaj, pa ćemo dalje.
https://www.equalityhumanrights.com/hum ... rights-act
- Toffee karamela
#26161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
mislim da se normalniji dio vojno/administrativnog dijela vlade povukao u brda Sjeverne Dakote i da smišlja impiČment, mada je već sada takvo nešto teško izvodivo zbog redneck rulje koja podržava tramponju i zeta hotelijera
- Rejhana
#26162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nama se sprema scenario kao u Srbiji sa Rio Tintom.
Doći će bageri, ako treba i vojska i samo kopaj. Neće te ni pitati je li Vojino ili Mehmedovo zemljište.
Pitanje je samo ko ce vise nagu...i, ovi iz Federacije ili RS. Za sad je u aktuelno Podrinje, mada bi se po istraživanjima moglo proširiti i na centralne dijelove Bosne.
- Rejhana
#26163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Toffee karamela wrote: ↑06/02/2025 18:49 lutke moje, ne pitaju se ni Jordan, ni Saudija ni ovi ni oni ali ako zaista krenu u sprovođenje ovog genocidnog plana ovi će objaviti rat Izraelu sve i da neće jer će ih njihovi podanici samljeti u ovčju kašu i ispljunuti ne učine li tako
možda su obični Arapi ovakvi ili onakvi ali nešto ovakvih razmjera da počne satjerali bi vlade u kut ko što je Adolf bukvalno natjerao zapadne vlade da mu objave rat iako su mu se naguz.... čitavu deceniju
meni nije jasno kako su svi zaboravili na ISIL...ko malo ih rasturili i to je to, nisu bili na vijestima 2-3 godine pa ih zapad zaboravio...možete li zamisliti šta tek pri ovoj konstelaciji genocidnih namjera ovi mogu započeti? pa komplet Hamas bi im se stavio na raspolaganje, plus sve što iole može zavezati sandale i uzeti kalašnjikov u ruke! pojaviće se neko sasvim šesti koji će spojiti frakcije iz prethodnih ratova, proglasiti se Mahdijem i krenuti u rat protiv nevjernika
eto nek isporuče i tu bombu Izraelu, uspjela im spačka s pejdžerima pa sad misle niko ko oni
stvori li se kritična masa fanatika i uspije li to sve neko operativno postrojiti neće od izraela kamen ostati, može ih samo narančasti gađati atomskim projektilima i ovi će opet ko žohari preživjeti ko što su preživjeli Ruse u Afganistanu i svašta nešto
go ahead Donald, baš da te vidim![]()
Zanimljiva predviđanja, mada s obzirom kakvo je stanje trenutno u arapskom svijetu i nisam optimista za ovo sto pišeš. Kritična masa mora postojati da bi napravila tako nesto, neki bunt, ali teško se tu odvojiti od blagostanja i uživanja na beneficijama od prodaje nafte.
-
Bossona
#26164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Genocidni Bibi je dobio bunker buster bombe od novog Trumpovog ministra odbrane da napadne Iran.
America's plan after 9/11: Taking out seven countries in five yearsU.S., DOD's Commitment to Israel Includes Munitions Previously Withheld
Feb. 5, 2025 | By C. Todd Lopez, DOD News |
Defense Secretary Pete Hegseth hosted Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu today at the Pentagon for a discussion following last night's meeting between the prime minister and President Donald J. Trump at the White House.
https://www.defense.gov/News/News-Stori ... -withheld/
An alarming truth revealed by retired U.S. four-star general Wesley Clark: After 9/11, the U.S. planned to take out seven countries in five years, "starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.
https://news.cgtn.com/news/2023-09-11/A ... index.html
- Rejhana
- jeza u ledja
#26166 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo forumasu prepoznajem svaki post bez citanja. Isti kalup, citat, 3 tweeta, komentar od 3 rijeci.Bossona wrote: ↑07/02/2025 00:26 Genocidni Bibi je dobio bunker buster bombe od novog Trumpovog ministra odbrane da napadne Iran.
America's plan after 9/11: Taking out seven countries in five yearsU.S., DOD's Commitment to Israel Includes Munitions Previously Withheld
Feb. 5, 2025 | By C. Todd Lopez, DOD News |
Defense Secretary Pete Hegseth hosted Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu today at the Pentagon for a discussion following last night's meeting between the prime minister and President Donald J. Trump at the White House.
https://www.defense.gov/News/News-Stori ... -withheld/
An alarming truth revealed by retired U.S. four-star general Wesley Clark: After 9/11, the U.S. planned to take out seven countries in five years, "starting with Iraq, and then Syria, Lebanon, Libya, Somalia, Sudan and, finishing off, Iran.
https://news.cgtn.com/news/2023-09-11/A ... index.html
Ovam forum nije twitter.
- drug_profi
#26167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kenijada ce takav nered napraviti da ce to generacije morati popravljati.
- jeza u ledja
#26168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja se pitam kako ce zemlja prezivjeti.GandalfSivi wrote: ↑06/02/2025 23:30 USAID dovidjenja. Sa 10000 zaposlenih ce svesti agenciju na 260 ljudi. A onda to puta deset (minimalno) sa contractorima, pa onda dodaj jos da ocekuju oko minimalno 150 hiljada federalnih zaposlenih, pa da onda ne pricamo za contractore tih agencija.
Zajebi ti sve ovo. Ja se pitam sta ce se desiti za 4 godine kad formalno-pravno ovome treba odzvoniti.
No eto da zaboravimo na taj mnogo tamniji big picture, konkretno mislim da ce znacajan broj tih federalnih uposlenika i dalje imati iste te poslove, ili ce biti vraceni na iste. Inace ce ne samo tih 150k, vec milioni drugih biti na ulici ili bez usluga federalnih vlasti. Kako ce to uticati na DC metro area mogu samo da zamislim, no uticaj se nece zaustaviti samo tu.
Ocekujem tenzije sa drzavama u skorije vrijeme.
Govorim ovo za 4 godine jer bi se tada mogla ocekivati neka promjena u normalnom smjeru, mozda, no kako sada vidim big picture, te 4 godine bi se mogle produziti na mnogo duzi period, pa bi tako i promjene u DCu mogle postati trajne.
Da budem iskren, jest malo cudno kako je DC u zadnjih 20-ak godina dozivio toliki bum i postao jedan od najbrze rastucih metropolisa u zemlji. Sve sa skupim housing marketom.
- jeza u ledja
#26169 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U cemu je fazon sa ovom kenijadom, ja nisam skonto?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 00:44 Kenijada ce takav nered napraviti da ce to generacije morati popravljati.
Ne sjecam se vala ni okusa kenijade, ne znam jesam li jednom probao.
Narandzasto crna?
Ne mogu skontat jel nesto na fazon Narandze ili naseg Afrikanca u vladi.
- GandalfSivi
#26170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije cudno. Za vrijeme krize 2006-2009 DC je bio bubble, jebiga, sigurno poslovi, sto vlada, sto contractori, health care i IT industrija, zajedno sa visokim skolatvom. Jos se u isto vrijeme dosta ulozilo u sigurnost u samom gradu, turizam i ugostiteljstvo bas procvjetali. Covid je to malo sjebao, ali se pocelo oporavljati, i sada ovaj cunami…jeza u ledja wrote: ↑07/02/2025 00:45
Da budem iskren, jest malo cudno kako je DC u zadnjih 20-ak godina dozivio toliki bum i postao jedan od najbrze rastucih metropolisa u zemlji. Sve sa skupim housing marketom.
Vidjet cemo…
- drug_profi
#26171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Boja.jeza u ledja wrote: ↑07/02/2025 00:47U cemu je fazon sa ovom kenijadom, ja nisam skonto?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 00:44 Kenijada ce takav nered napraviti da ce to generacije morati popravljati.![]()
Ne sjecam se vala ni okusa kenijade, ne znam jesam li jednom probao.Sjecam se jedino omota i jel ono bjese debeljuskasta mala boca?
![]()
Narandzasto crna?
Ne mogu skontat jel nesto na fazon Narandze ili naseg Afrikanca u vladi.![]()
- GandalfSivi
#26172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Narandzasta Kenijada. Kokta bila crna…jeza u ledja wrote: ↑07/02/2025 00:47U cemu je fazon sa ovom kenijadom, ja nisam skonto?drug_profi wrote: ↑07/02/2025 00:44 Kenijada ce takav nered napraviti da ce to generacije morati popravljati.![]()
Ne sjecam se vala ni okusa kenijade, ne znam jesam li jednom probao.Sjecam se jedino omota i jel ono bjese debeljuskasta mala boca?
![]()
Narandzasto crna?
Ne mogu skontat jel nesto na fazon Narandze ili naseg Afrikanca u vladi.![]()
- GandalfSivi
#26173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Samo da potvrdim…dale cooper wrote: ↑06/02/2025 14:52
Korisnici kažu da je Costco uveo limit na tri kartona po kupcu.

Btw, razlog zasto idem u Costco drugi put u zadnjih sedam dana je onaj novi pistacchio namaz sto imaju. Mamu im bezobraznu, opet se udebljah
-
Bossona
#26174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
jeza u ledja wrote: ↑07/02/2025 00:33
SpoilerShowOvo forumasu prepoznajem svaki post bez citanja. Isti kalup, citat, 3 tweeta, komentar od 3 rijeci.
Ovam forum nije twitter.
Ako ti smetaju moji postovi, imaš opciju da ih ignorišeš kao što ja ignorišem tvoje, a imaš i opciju da me staviš na ignor listu.
Shalom!
- ultima_palabra
#26175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ovo je tzv. doktrina soka. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Shock_Doctrine Ali sve ce to ispuhati nakon par mjeseci. Pa dobar dio ovih akata je neustavan i nezakonit, drugi dio ima ostru retoriku ali nikakve akcije nema iza toga.MAha wrote: ↑06/02/2025 23:38 Ja ne mogu da vjerujem sta covjek.radi. potpuno ce sjebat svu arhitekturu, pravila, zakone, na kojoj poc9va savremeni svijet od ww2. Ljudi mislim da skoro sigurno idemo ka necemu potpuno novom, beskrajno losijrm svijetu.
Sjecam se 2004. kad je Bush ponovo izabran, vecina liberala je upala u depresiju i mislila da je kraj svijeta, uvod u diktaturu. Na kraju Bush zavrsio mandat manji od makova zrna, bio landslide demokrata na svakom nivou.
Ono cega me jeste strah da ce americka (a time i svjetska) ekonomija skrenuti na neki put prema stvaranju oligarhije, da ce ovih 5-6 tehnoloskih giganata postati toliko mocni da se stvari nece vise moci vratiti unazad.