Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked

Hoćete li danas bojkotovati trgovine u BiH?

Ne
85
30%
Da
198
70%

Total votes: 283

Ironmen

#476 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Ironmen »

Hrvati rade odlicnu stvar danas su na anketi izglazasli Konzum da su najvise digli cijene i idu u sedmicni bojkot Konzuma, ovo je ekstra dobar nacin da se primoraju trzni centri da se takmice koji ce biti jeftiniji jer bi mogli zavrsiti na stubu srama.
tap3ah75

#477 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by tap3ah75 »

Ironmen wrote: 05/02/2025 21:14 Hrvati rade odlicnu stvar danas su na anketi izglazasli Konzum da su najvise digli cijene i idu u sedmicni bojkot Konzuma, ovo je ekstra dobar nacin da se primoraju trzni centri da se takmice koji ce biti jeftiniji jer bi mogli zavrsiti na stubu srama.
Kod nas se čeka da i u srbiji to urade pa će onda početi to predlagati da i mi radimo.
Da se ne lažemo ne pada mi na pamet bojkotovati od petka do nedjelje.
Znači da b jai trebao danas kupiti ono što ću jesti i sutra i prekosutra i u nedjelju pa čak i u ponedjeljak.
Jedan dan može bojkota od mene.
Ili bojkot određenih par proizvoda.
Ili bojkot neke prodavnice.

A racionalno kupujem od korone.
Radoznalko

#478 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Radoznalko »

[/quote]
Kod nas se čeka da i u srbiji to urade pa će onda početi to predlagati da i mi radimo.
Znači da b jai trebao danas kupiti ono što ću jesti i sutra i prekosutra i u nedjelju pa čak i u ponedjeljak.

[/quote]

Samo racionalno i od domacih proizvođaća, pijaca ili OPG!
Peacean

#479 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Peacean »

tap3ah75 wrote: 06/02/2025 08:34
Ironmen wrote: 05/02/2025 21:14 Hrvati rade odlicnu stvar danas su na anketi izglazasli Konzum da su najvise digli cijene i idu u sedmicni bojkot Konzuma, ovo je ekstra dobar nacin da se primoraju trzni centri da se takmice koji ce biti jeftiniji jer bi mogli zavrsiti na stubu srama.

Od proizvoda koji duže traju kupiš šta ti treba prije bojkota a onda kada ti zatreba uzmeš samo hljeb i ništa drugo, nije bojkot po svaku cijenu.
tap3ah75

#480 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by tap3ah75 »

Hljeb ne uzimam
Imamo pekač :lol:
dječak sa šibicama

#481 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by dječak sa šibicama »

Ma da, smanjiti kolicinu i artikle, kupovati samo na akcijama, samo potrebno, jedino tako ih mozemo pogoditi u nerv.

Mislim trgovine. Osjete oni bojkot itekako, treba ih stisnuti jer dugorocno ce biti na gubitku i morat ce smanjiti cijene.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#482 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Truba »

toliko kukam da su mi iz župe poslali pomoć :D dno je dotaknuto :lol:
tap3ah75

#483 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by tap3ah75 »

dječak sa šibicama wrote: 06/02/2025 10:16 Ma da, smanjiti kolicinu i artikle, kupovati samo na akcijama, samo potrebno, jedino tako ih mozemo pogoditi u nerv.

Mislim trgovine. Osjete oni bojkot itekako, treba ih stisnuti jer dugorocno ce biti na gubitku i morat ce smanjiti cijene.
Kupovina mi se svela na akcije ima 5 godina
Brašno ulje, šećer i sol kupim po "punoj" cijeni.
Ostalo 95% stvari kupujem na nekim akcijama
Sanjarko

#484 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote: 05/02/2025 19:58
Sanjarko wrote: 05/02/2025 14:35 Cisto sumnjam da se sa kapitalizmom moze nasa tzv civilizacija tj ovo sto smo postigli i dokle smo dostigli otisnuti u svemir ili negdje drugo ili opstati jer kapitalizam ne misli na kolektiv ni zastitu njega a zastita kolektiva je kljucna za opstanak.

Kod njega je samo grabi i gazi i obrnuto. Ovo sada na snazi je neki polukapitalizam i slicno jer su se ljudi tj narod izborili/o za prava razna i zastite razne.
Nema dobrog sistema. Svakom dohaka ljudska priroda.
Ali ovaj sistem zovimo ga kako god ko hoce, kapitalizam itd tjera ljude i forsira ih i podstice ih da kradu, lazu, petljaju itd kao ni jedan drugi sistem.
SuperHans

#485 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by SuperHans »

Jeste spremni za bojkota
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#486 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

:thumbup:
konektovan

#487 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

SuperHans wrote: 06/02/2025 10:30 Jeste spremni za bojkota
Evo kolica full puna,..valjda izdrzim do ponedeljka.
dječak sa šibicama

#488 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Po meni su ovi bojkoti besmisleni jer narod mora jesti, ako nece kupiti danas kupice jucer, ili sutra. Eventualno da ce se kupovati manje ali narod je debil pa ce nakupovati dan ranije odnosno prvo ce pojesti po sendvic a onda krece u strajk gladju.

Pravi bojkot bi bio odredjeni artikli, da se sve to sumira na onoj FB stranici, sto su i poceli zadnja dva tri dana. I bojkot nekih prodavnica, recimo Konzuma, sljedece sedmice Bingo, pa onda Amko, kad ih udaris sedam dana oni se brzo dohafizaju.

Cekam i da vidim sta ce biti sa obecanjem resornog ministra vizavi snizenja cijena. Sve nesto kontam slagace ali gdje bi on, ipak su oni Trojka, socijalisti, prijatelji naroda i radnicke klase.
konektovan

#489 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

dječak sa šibicama wrote: 06/02/2025 10:46 Po meni su ovi bojkoti besmisleni jer narod mora jesti, ako nece kupiti danas kupice jucer, ili sutra. Eventualno da ce se kupovati manje ali narod je debil pa ce nakupovati dan ranije odnosno prvo ce pojesti po sendvic a onda krece u strajk gladju.

Pravi bojkot bi bio odredjeni artikli, da se sve to sumira na onoj FB stranici, sto su i poceli zadnja dva tri dana. I bojkot nekih prodavnica, recimo Konzuma, sljedece sedmice Bingo, pa onda Amko, kad ih udaris sedam dana oni se brzo dohafizaju.

Cekam i da vidim sta ce biti sa obecanjem resornog ministra vizavi snizenja cijena. Sve nesto kontam slagace ali gdje bi on, ipak su oni Trojka, socijalisti, prijatelji naroda i radnicke klase.
Najjaci je bojkot, izabrati najskuplje centre..i to je to. 7 dana 5 dana, tru,..nebitno, samo od najskupljih i najvecih krenuti.
ajdamo
Grijem se na: Sunce
Vozim: Dvotočkaš

#490 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by ajdamo »

Amko i Fis su preskupi ne znam koje budale kod njih kupuju prehranu.
Dozer

#491 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Dozer »

konektovan wrote: 06/02/2025 10:47
dječak sa šibicama wrote: 06/02/2025 10:46 Po meni su ovi bojkoti besmisleni jer narod mora jesti, ako nece kupiti danas kupice jucer, ili sutra. Eventualno da ce se kupovati manje ali narod je debil pa ce nakupovati dan ranije odnosno prvo ce pojesti po sendvic a onda krece u strajk gladju.

Najjaci je bojkot, izabrati najskuplje centre..i to je to. 7 dana 5 dana, tru,..nebitno, samo od najskupljih i najvecih krenuti.
Kod nas su svi u par deka. Dogovaraju se medjusobno ko ce koji dan napraviti "akciju" necega, pa sutra to odradi drugi lanac, prekosutra treci, i tako u krug.
Na kraju, da bi se uhvatile sve kacije, i kad se tu uracuna i potroseno gorivo, dodje se na isto gdje god da se kupuje.

Jedina opcija je otici u vecu nabavku izvan Sarajeva, Ilijas recimo, jer tamo je na redovnim cijenama sve jeftinije i do 20%, u istom marketu kao u Sarajevu (Bingo npr.).
Ali, cim bi se skontalo da ljudi ovo rade i tamo bi cijene odmah skocile.
SuperHans

#492 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by SuperHans »

Nadam se da cemo kopirat Hrvate od naredne hefte. Da krenemo jedan lanac bojkotovat. Evo oni konzum narednih 7 dana bojkotuju. Prpa ce im bit
nivla

#493 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by nivla »

s tim da su cijene u bingo ilijas breza i sl apsolutno iste ko u bcc, pofalici itd, jedino bingo alta ima tradicionalno vece cijene, ali ovo ostalo je isto jal u ilijasu jal u bccu
jedina razlika je da u brezi i ilijasu u ponudi imas neke proizvode kojih nema u bccu a koji su jeftiniji, ali to je minorna razlika da ides maksuz tamo
Logovan

#494 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Logovan »

Mora jesti, moraš svašta nešto, ali kupiš najosnovnije i koliko ti je potrebno, a ne natrpavati se istim artiklima bespotrebno ili artiklima koji ti ne trebaju.
Last edited by Logovan on 06/02/2025 12:16, edited 1 time in total.
Adriatic

#495 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Adriatic »

Amko komerc je šampion u cijenama.
Koldžu treba lupiti prvog.
Gladna lopina.
konektovan

#496 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by konektovan »

Dozer wrote: 06/02/2025 11:14
konektovan wrote: 06/02/2025 10:47

Kod nas su svi u par deka. Dogovaraju se medjusobno ko ce koji dan napraviti "akciju" necega, pa sutra to odradi drugi lanac, prekosutra treci, i tako u krug.
Na kraju, da bi se uhvatile sve kacije, i kad se tu uracuna i potroseno gorivo, dodje se na isto gdje god da se kupuje.

Jedina opcija je otici u vecu nabavku izvan Sarajeva, Ilijas recimo, jer tamo je na redovnim cijenama sve jeftinije i do 20%, u istom marketu kao u Sarajevu (Bingo npr.).
Ali, cim bi se skontalo da ljudi ovo rade i tamo bi cijene odmah skocile.
Ne dogovaraju se centri, vec distributeri..tipa Nelt, koji diktira gdje ce i kad ce biti akcija na milke i druge njihove proizvode ciji sy dusyributeri. Rijetko ces u isto vrijeme vidjeti milku da je na akciji u bingu i.mercatoru. zato treba i ove disyributere pritisnuti..
nineinchnails

#497 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by nineinchnails »

Oligopol SDA mafije: Amko, ASA, Bingo, Penny Plus, Hifa u saradnji sa Merkatorom i Konzumom.
Oni su ti koji dogovore divljanje cijena, a onda svaljuju na trenutnu vlast.
Džaba što smo makli SDA iz vlasti kad oni sve drže u svojim šakama.

Shvatite da je u Njemačkoj sve duplo jeftinije nego kod nas, a ljudi imaju tri puta veću platu od nas.
Isto tako je i sa Grčkom npr. U Grčkoj kila krastavaca marka, kod nas 5!!!
U Hrvatskoj ima proizvoda koji su duplo jeftiniji nego kod nas, a njima je i to skupo!!!

Ko će stati u kraj SDA mafiji i kako?!!!
dječak sa šibicama

#498 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Ciji je Nelt, mislim gdje je centrala te kompanije, ko je vlasnik?

Deru nas i distributeri i trzni centri, oni kao da se dogovaraju kako ce pljackati ovaj narod.
statixx

#499 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by statixx »

Vidim sad penzionera u Konzumu nosi 9-10 litara ulja u korpi...e svasta. :lol:
Dilibus

#500 Re: Bojkot trgovina u BiH zbog visokih cijena – vaše mišljenje?

Post by Dilibus »

dječak sa šibicama wrote: 06/02/2025 14:25 Ciji je Nelt, mislim gdje je centrala te kompanije, ko je vlasnik?

Deru nas i distributeri i trzni centri, oni kao da se dogovaraju kako ce pljackati ovaj narod.
Nelt je dio Nelt Group, iz Srbije
Locked