mogu. nek mi ostane 100 hiljada eura u banci.
preseravanje.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Hvala na odgovoru.HD_2015 wrote: ↑05/02/2025 11:50Jako je bitno da znaš šta želiš od auta:
- drndanje po gradu ili vangradsska i preticanje;
- da ima prostor i veći gepek ili manje auto da lakše parkiraš
- itd
Supruga je nedavno uzimala auta. Samo po gradu, jednom godišnje i van grada. Uzela je kia ceed 1.4 2011 benzin 95ks. Njoj smo gledali da nije veliko auto. Ne prelazi puno, u obzir smo uzimali i ford fiestu, peugeot 208, polo i slična. Kia Ceed ima iznenađujuće puno prostora unutra - ima više prostora nego ford focus i veći gepek od focusa (nekaravanska verzija).
Nemaš neki izbor, auta su preskupa. Ako nemaš specifičnih zahtijeva, onda ti je najbitnije koliko je očuvan konkretan model.
Hvala, mada ekipa govori da sigurno nije prešla samo toliko plus mazda 6 mi je čak i prejaka i malo veća od trojke pa ne bih. Al da, cijena je solidna.
Al koja, benzin ili dizel? xD
benzin.fortaleza wrote: ↑06/02/2025 01:24Al koja, benzin ili dizel? xD
Ovaj benzinac što sam danas gledao ima sigurnih 150k km i taj njihov motor je s lancem pa mi izgleda dosta dobra opcija. Bulletproof. 10k. I dodatne ljetne gume.
Al dizel je 3k KM jeftiniji, a godinu noviji i manje troši, veliki servis odrađen i gume nove. Al prešao preko 200k.
Samo jedan problem, i on je leshina.House wrote: ↑06/02/2025 00:10oK, ok. uzimam Yaris Cross-a!kravamuzara wrote: ↑06/02/2025 00:04Motor je okej i to je sve, mjenjac lesh, platforma lesh, vozne karakteristike lesh, materijali lesh, izolacija lesh.
fortaleza wrote: ↑06/02/2025 01:24
Al koja, benzin ili dizel? xD
Ovaj benzinac što sam danas gledao ima sigurnih 150k km i taj njihov motor je s lancem pa mi izgleda dosta dobra opcija. Bulletproof. 10k. I dodatne ljetne gume sa sportskim ratkapama. Sivi.
Al dizel je 3k KM jeftiniji, a godinu noviji i manje troši, veliki servis odrađen i gume nove. Al prešao preko 200k. I nešto ružniji mada solidan, očuvan. Boja trule višnje.
kravamuzara wrote: ↑06/02/2025 01:42Samo jedan problem, i on je leshina.House wrote: ↑06/02/2025 00:10oK, ok. uzimam Yaris Cross-a!kravamuzara wrote: ↑06/02/2025 00:04
Motor je okej i to je sve, mjenjac lesh, platforma lesh, vozne karakteristike lesh, materijali lesh, izolacija lesh.
Ko da sam ja pisaocitroen xm wrote: ↑06/02/2025 10:06 Iskreno, ova prva hetčbek mi je miljama ispred. Jeste godinu starija, ali će uvijek biti vrjednija od sedana. I više vjerujem privatnom licu nego ovim KIA muljatorima. Uz to sve je i osjetno povoljnija. Mada iz prve ruke znam da i ovi iz KIA salona obaraju poprilično cijene jer su im obično prenaduvane.
Meni bi ovaj motor recimo bio sasvim ok, ali moraš prihvatiti da i nije baš poletan i da malo više troši. Ali svakako bi mi ušla u uži izbor da sada tražim auto.