Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Svako voli sto bolje za svoje pare
Tako i treba, nabavne cijene su svakako mizerne.
A 20 KM po gumi prodanoj realno nije malo. Rijetko ko radi ispod toga
kravamuzara wrote: ↑05/02/2025 18:08
Nije dovoljno da je DOT aktuelne godine nego i unutar zadnjih 8 sedmica.
bila ona akcija za black friday, ljetne gume michelin 195/65/15 sa dotom iz 2022 bile 79 km komad, da su mi trebale kupio bih, nista im ne fali u odnosu na redovnu cijenu od 120-130km
bila ona akcija za black friday, ljetne gume michelin 195/65/15 sa dotom iz 2022 bile 79 km komad, da su mi trebale kupio bih, nista im ne fali u odnosu na redovnu cijenu od 120-130km
Vec im 3 godine, da koristis ih 5, postale antika. Ako ih poderes za 2 godine, moze.
Vec im 3 godine, da koristis ih 5, postale antika. Ako ih poderes za 2 godine, moze.
to sto navodis nije istina uopste, moze biti 1% razlika i mogu se bez problema voziti 4-5 sezona
basicm wrote: ↑05/02/2025 20:35
Nisi ti meni odgovorio nista. Cega 1%?
svaki proizvodjac kaze da se guma smatra novom do 5 godina od dota ako se nije koristila, valjda oni bolje znaju od nas, a masu auta sam vidio sa novim ali starim gumama i voze se bez problema
a 1% moze biti razlika u performansama, onaj SAT je radio na dosta starim ali nekoristenim dot gumama test i na novim apsolutno istim modelom, prakticno nikakve razlike
kabal1337 wrote: ↑05/02/2025 18:02
Svako voli sto bolje za svoje pare
Tako i treba, nabavne cijene su svakako mizerne.
A 20 KM po gumi prodanoj realno nije malo. Rijetko ko radi ispod toga
Didier wrote: ↑06/02/2025 13:29
Imam zimske gume na Volvu XC60 koje su 2020. godište, ali i dalje izgledaju kao nove jer se nisu mnogo koristile.
Nisam pametan da li da ih mijenjam ili ne, ili da ih ostavim još jednu sezonu...
Ako nisu ko kamen ostavi.
A kako ću to skontati?
10 godina je max, ali se na na 6 najdalje preporuca, kako ces saznati. Tesko, osim ako imas kakvog jarana na masinskom institutu da ti provjeri gumu
Ono sto sam ja dozivio sa starom zimskom gumom je veca varijacija pritiska u gumi na hladnom vremenu, sto ce reci da ne zaptiva dobro(a nije ventil). Svakoj padne pritisak, iz termodinamickih razloga, ali kod starih se bas podobro osjeti. Mislim ja, a tu je forum da se ne slozi!
Didier wrote: ↑06/02/2025 13:29
Imam zimske gume na Volvu XC60 koje su 2020. godište, ali i dalje izgledaju kao nove jer se nisu mnogo koristile.
Nisam pametan da li da ih mijenjam ili ne, ili da ih ostavim još jednu sezonu...
Ako nisu ko kamen ostavi.
A kako ću to skontati?
Ma vidi se vec okom kad je totalno plastificarana, a i trebala bi se malo „uvijati“ sara kad je jace pritisnes (mada to ovisi puno od modela, nije pouzdano).
Ja sam isto tako mislio da ću morati baciti svoje, pa evo prođe zima na njima i vozilo se po sniježnim vijavicama i autoputem i po brdima.
Nijedan pokazatelj da su za smeće nije uočen.
A DOT 2019.
Nećeš znati dok ne probaš sljedeću zimu.