Ateista wrote: ↑05/02/2025 20:05Nije ni meni zao, samo kazem da ima i toga i da to dodju ko muske sponzoruse koji se vjencaju iz interesa. Zene sponzoruse traze nekog ko ima para, muskarci sponzoruse domacicu koja ce ih sluziti.LukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 19:37Naučiti će, nisu ni žene rođene naučene.Ateista wrote: ↑05/02/2025 19:20
Ja bih mogao, jos kao mlad sam naucio sve sto mi treba, rucak pravio kad sam bio osnovna skola, pa od partnerice ne ocekujem da bude kucna pomocnica. I sad ja vise kuham nego ona.![]()
Stvar je u tome sto znam dosta muskaraca koji su suprotnost tome, evo jedan blizak slucaj covjeka kojem se zena razbolila i kojem je najveci problem upravo to sto kad dodje sa posla nema rucak, opran ves i slicno. Jos nije ni najgori slucaj za koji sam cuo, on i zna nesto kad bas mora, ali vidijelo se uvijek, a pogotovo sad, da je tom odnosu najvise iz prakticnih razloga i to mu je sad problem.
Meni takvih nije žao.
Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- eluna
#176 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
-
LukIStrijela12
#177 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Da, na žalost!eluna wrote: ↑05/02/2025 20:02meni je žao žena u takvom odnosu, jer nisu uspjele sebe izgraditi iznad toga da su samo sluškinjeLukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 19:37Naučiti će, nisu ni žene rođene naučene.Ateista wrote: ↑05/02/2025 19:20
Ja bih mogao, jos kao mlad sam naucio sve sto mi treba, rucak pravio kad sam bio osnovna skola, pa od partnerice ne ocekujem da bude kucna pomocnica. I sad ja vise kuham nego ona.![]()
Stvar je u tome sto znam dosta muskaraca koji su suprotnost tome, evo jedan blizak slucaj covjeka kojem se zena razbolila i kojem je najveci problem upravo to sto kad dodje sa posla nema rucak, opran ves i slicno. Jos nije ni najgori slucaj za koji sam cuo, on i zna nesto kad bas mora, ali vidijelo se uvijek, a pogotovo sad, da je tom odnosu najvise iz prakticnih razloga i to mu je sad problem.
Meni takvih nije žao.
- eluna
#178 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
šta će ko da priča nije moj problem .... problem je što se takvi umisle, pa počnu pokušavati da mi određuju dužinu suknje, boju šminke, itd .... nikako objasniti jednom takvom da jedna noć je zaista samo jedna noćkokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 20:20Shvatam da musko plati za sex.
Jer muski se trebaju potruditi da sta dobiju free, pogotovo za sex za jednu vecer.
Al zene, zar se ne moze izaci u kafanu i izabrati neko za tu noc. Tesko da ce te iko odbiti.
Doduse s druge strane ima ona, sta ako neko sazna da si s kim bila za 1 vecer
-
LukIStrijela12
#179 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Hvala na odgovoru.eluna wrote: ↑05/02/2025 19:58kako kad ......... zavisi u kakvom sam elementu
- eluna
#180 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
nema na čemuLukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 20:55Hvala na odgovoru.![]()
- kokuz_sa
#181 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Recimo to ovakoLukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 20:49Pa šta ako se sazna, jbte od čega se pravi problem.kokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 20:20Shvatam da musko plati za sex.
Jer muski se trebaju potruditi da sta dobiju free, pogotovo za sex za jednu vecer.
Al zene, zar se ne moze izaci u kafanu i izabrati neko za tu noc. Tesko da ce te iko odbiti.
Neka zena koja ima fin posao i koja izlazi vani i bude s muskima za 1 vece i to se sazna. Jel mislis da u nasem drustvu ce dobro da prodje?
- kokuz_sa
#182 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Mislio sam cisto one night standeluna wrote: ↑05/02/2025 20:55šta će ko da priča nije moj problem .... problem je što se takvi umisle, pa počnu pokušavati da mi određuju dužinu suknje, boju šminke, itd .... nikako objasniti jednom takvom da jedna noć je zaista samo jedna noćkokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 20:20Shvatam da musko plati za sex.
Odes u kafic, pokupis nekog tu vecer i kud koji mili moji. Nema da ga vise vidis
- banjaluka078
#183 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Neke imaju. Mlađe i nezahtjevnije likove. Forumaš je pisao tako da mislim da traže vezu. Ne traže.
- eluna
#184 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
jah ....kad bi bilo moguće više ga ne vidjeti .... neka - bolje osiguran nego sigurankokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 21:05Mislio sam cisto one night standeluna wrote: ↑05/02/2025 20:55šta će ko da priča nije moj problem .... problem je što se takvi umisle, pa počnu pokušavati da mi određuju dužinu suknje, boju šminke, itd .... nikako objasniti jednom takvom da jedna noć je zaista samo jedna noćkokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 20:20
Shvatam da musko plati za sex.
Odes u kafic, pokupis nekog tu vecer i kud koji mili moji. Nema da ga vise vidis
- eluna
#185 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
bolje će proći od neke koja kući sjedi ćuti i trpi svakakva sranja ...... malo pogledajte koliko košta "social hour" dame koja je inače sales manager negdje .... samo gugalaš call girl (grad) ......... mislite da masa influenserica zaista zaradjuje "samo" od reklama na instagramu?? putuju po dubaiju, tenerifima itd - a prodaju kome i šta: tržište od cca 3 miliona osiromašenih, uglavnom penzionera u BIH kojima prodaju kreme i kremice svaki dan?? .... i to je još "profan" posao, i još jeftinije pokriće
- kokuz_sa
#186 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Kod mene u firmi i musko i zensko ima isto sto se tice sales menager plate pocetneeluna wrote: ↑05/02/2025 21:13bolje će proći od neke koja kući sjedi ćuti i trpi svakakva sranja ...... malo pogledajte koliko košta "social hour" dame koja je inače sales manager negdje .... samo gugalaš call girl (grad) ......... mislite da masa influenserica zaista zaradjuje "samo" od reklama na instagramu?? putuju po dubaiju, tenerifima itd - a prodaju kome i šta: tržište od cca 3 miliona osiromašenih, uglavnom penzionera u BIH kojima prodaju kreme i kremice svaki dan?? .... i to je još "profan" posao, i još jeftinije pokriće
Razlika je u benifitima
Tj koliko ko zapne.
Kolegica nekad zna izici platu kao komplet tim. A onda je nema mjesecima u prvih 5
Kaze jednom poturi ledja i dok ne potrosi pare ne mora opet.
Ja sam opet vise taktican lik sto se plate tice
Preracunam na pocetku godine sta su mi ciljevi, koliko je potrebno para i podijelim na 12 mjeseci i lagano bez ikakvog srkleta.
Zaokruzis sebe za taj mjesec i pravac na more
Iduci mjesec opet lagano od 0
A sto se influenserki tice koje poznam
2 su trenutno na Maldivima
A jedna u Dubaiju
Svaku je “momak” odveo
- eluna
#187 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
kokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 21:21Kod mene u firmi i musko i zensko ima isto sto se tice sales menager plate pocetneeluna wrote: ↑05/02/2025 21:13bolje će proći od neke koja kući sjedi ćuti i trpi svakakva sranja ...... malo pogledajte koliko košta "social hour" dame koja je inače sales manager negdje .... samo gugalaš call girl (grad) ......... mislite da masa influenserica zaista zaradjuje "samo" od reklama na instagramu?? putuju po dubaiju, tenerifima itd - a prodaju kome i šta: tržište od cca 3 miliona osiromašenih, uglavnom penzionera u BIH kojima prodaju kreme i kremice svaki dan?? .... i to je još "profan" posao, i još jeftinije pokriće
Razlika je u benifitima
Tj koliko ko zapne.
Kolegica nekad zna izici platu kao komplet tim. A onda je nema mjesecima u prvih 5
Kaze jednom poturi ledja i dok ne potrosi pare ne mora opet.
Ja sam opet vise taktican lik sto se plate tice
Preracunam na pocetku godine sta su mi ciljevi, koliko je potrebno para i podijelim na 12 mjeseci i lagano bez ikakvog srkleta.
Zaokruzis sebe za taj mjesec i pravac na more
Iduci mjesec opet lagano od 0
A sto se influenserki tice koje poznam
2 su trenutno na Maldivima
A jedna u Dubaiju
Svaku je “momak” odveo![]()
- Ateista
#188 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Kako koja, kao i kod muskaraca sto neki kontaju a neki ne da su sa sponzorusom, neki svjesno pristaju na to, tako ima i zena koje pristaju na to, pogotovo one koje su isto tako naucene da tako treba.mk ultra wrote: ↑05/02/2025 20:14a supruga inače nije znala da se udaje za papkara koji zna samo ruke u džepovima da drži?Ateista wrote: ↑05/02/2025 20:06Da, ima i toga da znaju ali nece.eluna wrote: ↑05/02/2025 20:01
ima ih i koji znaju, baš ako moraju .......... no, smatraju da "muškarac i ne treba uopšte da zna gdje je kuhinja" .... jer zaboga, on radi na poslu, a to što i žena radi na poslu - to nikome ništa ............ ma o čemu uopšte da pričamo kada još postoje kitonosci koji svu imovinu ostavljaju isključivo sinovima, makar i niškoristi i narkomani bili, a kćeri po tom pitanju i ne postoje!!!
- problemnatravunu
#189 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
glede naziva teme
,
ma ja , rekoh , sad je to ljubav i romantika , a da je tip nju napustio zbog druge , bio bi najgori ološ i smrad ....
, koliko sam samo puta sa suprugom gledao neki film (ne mogu se sad sjetiti imena filmova , ali mi je ostao upečatljiv onaj neki sa Meril Strip) gdje ona razjebe (prilično sretan) brak zbog drugoga .... uglavnom , žena mi u mene skoro plače i govori o velikoj ljubavi i romanticiOstaviti brak/vezu radi druge osobe?
ma ja , rekoh , sad je to ljubav i romantika , a da je tip nju napustio zbog druge , bio bi najgori ološ i smrad ....
-
LukIStrijela12
#190 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Ah, mda, a to društvo se ne jebe u raznim šemamakokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 21:04Recimo to ovakoLukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 20:49Pa šta ako se sazna, jbte od čega se pravi problem.kokuz_sa wrote: ↑05/02/2025 20:20
Shvatam da musko plati za sex.
Neka zena koja ima fin posao i koja izlazi vani i bude s muskima za 1 vece i to se sazna. Jel mislis da u nasem drustvu ce dobro da prodje?
-
LukIStrijela12
#191 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
A vjerojatno ne bi odbile priliku, ako je uistinu kvalitetna.banjaluka078 wrote: ↑05/02/2025 21:07Neke imaju. Mlađe i nezahtjevnije likove. Forumaš je pisao tako da mislim da traže vezu. Ne traže.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#192 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
LukIStrijela12 wrote: ↑06/02/2025 07:25A vjerojatno ne bi odbile priliku, ako je uistinu kvalitetna.banjaluka078 wrote: ↑05/02/2025 21:07Neke imaju. Mlađe i nezahtjevnije likove. Forumaš je pisao tako da mislim da traže vezu. Ne traže.
Dzesi iskusni
- yoda82
#193 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Iz mog iskustva, opet su tu žene najviše krive, odnosno majke tih muškaraca. Jasno je da taj način razmišljanja vuče iz vremena kada su uglavnom muškarci radili, a žene bile domaćice. Tada je to imalo neke logike.eluna wrote: ↑05/02/2025 20:01ima ih i koji znaju, baš ako moraju .......... no, smatraju da "muškarac i ne treba uopšte da zna gdje je kuhinja" .... jer zaboga, on radi na poslu, a to što i žena radi na poslu - to nikome ništa ............ ma o čemu uopšte da pričamo kada još postoje kitonosci koji svu imovinu ostavljaju isključivo sinovima, makar i niškoristi i narkomani bili, a kćeri po tom pitanju i ne postoje!!!Ateista wrote: ↑05/02/2025 19:20Ja bih mogao, jos kao mlad sam naucio sve sto mi treba, rucak pravio kad sam bio osnovna skola, pa od partnerice ne ocekujem da bude kucna pomocnica. I sad ja vise kuham nego ona.LukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 19:14
Da li bi ti bio sposoban živjeti sam? Teško mi je povjerovati da muškarac ne može biti samostalan.![]()
Međutim, majke su to nastavile da prenose na sinove. Nemoj, ti, mama će. Eto otpašće mu ruka ako sam skloni iza sebe, da ne kažem da šta još uradi.
Sličnu stvar imamo i sada sa ovim "novim" roditeljima. Moje djete je "kralj, car, idol" i sve može. Nedo Bog da mu se šta zabrani ili da se dijete malo ozbiljnije naruži, da ne kažem malo lupi po guzi.
Svima ista priča. Dijete je hiperaktivno
- Ateista
#194 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Ovo je tacno, majke su te koje najcesce razmaze musku djecu, sve rade za njima i smatraju da ne moraju nista od kucnih poslova znati i raditi, naprave od njih debile. Sa druge strane, kcerke se obavezno moraju nauciti da budu dobre domacice, ona prica kako ces se udati ako ne znas pitu napraviti, tako da na taj nacin prakticno stvaraju i kod jednih i drugih taj osjecaj da je iskljucivo zena zaduzena za sve oko kuce a da muskarci ne trebaju nista oko toga da znaju i da rade.yoda82 wrote: ↑06/02/2025 07:52Iz mog iskustva, opet su tu žene najviše krive, odnosno majke tih muškaraca. Jasno je da taj način razmišljanja vuče iz vremena kada su uglavnom muškarci radili, a žene bile domaćice. Tada je to imalo neke logike.eluna wrote: ↑05/02/2025 20:01ima ih i koji znaju, baš ako moraju .......... no, smatraju da "muškarac i ne treba uopšte da zna gdje je kuhinja" .... jer zaboga, on radi na poslu, a to što i žena radi na poslu - to nikome ništa ............ ma o čemu uopšte da pričamo kada još postoje kitonosci koji svu imovinu ostavljaju isključivo sinovima, makar i niškoristi i narkomani bili, a kćeri po tom pitanju i ne postoje!!!Ateista wrote: ↑05/02/2025 19:20
Međutim, majke su to nastavile da prenose na sinove. Nemoj, ti, mama će. Eto otpašće mu ruka ako sam skloni iza sebe, da ne kažem da šta još uradi.
Sličnu stvar imamo i sada sa ovim "novim" roditeljima. Moje djete je "kralj, car, idol" i sve može. Nedo Bog da mu se šta zabrani ili da se dijete malo ozbiljnije naruži, da ne kažem malo lupi po guzi.
Svima ista priča. Dijete je hiperaktivnoNe gospđe i gospodo, vaše dijete je nevaspitano i kada bude kreten pošto odraste vi ćete biti krivi.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#195 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Ko je gledao Friendse, ako se sjecate kad Ross i njegova zena dovedu jos jednu curu da malo zacine seks, i na kraju njegova zena skonta da je lezbejka, ostavi ga i ostane s tom curom 
-
LukIStrijela12
#196 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
A jadnica nije do tad ni znala da ima lezbjeskih sklonosti.plain vanilla wrote: ↑06/02/2025 09:07 Ko je gledao Friendse, ako se sjecate kad Ross i njegova zena dovedu jos jednu curu da malo zacine seks, i na kraju njegova zena skonta da je lezbejka, ostavi ga i ostane s tom curom![]()
Trojac nije za svaki par, to bi trebalo biti dovoljno jasno.
- Ateista
#197 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Definitivno nije za svakoga, sigurno ima onih koji bi da eksperimentisu ali kasnije zazale, pocne ljubomora, prebacivanje, poredjenje, svasta nesto. Za tako nesto veza mora biti jako cvrsta i stabilna, povjerenje na nivou i otvorenost, da bi se mogli upustiti u takvu avanturu a da ne bude problema.LukIStrijela12 wrote: ↑06/02/2025 09:55A jadnica nije do tad ni znala da ima lezbjeskih sklonosti.plain vanilla wrote: ↑06/02/2025 09:07 Ko je gledao Friendse, ako se sjecate kad Ross i njegova zena dovedu jos jednu curu da malo zacine seks, i na kraju njegova zena skonta da je lezbejka, ostavi ga i ostane s tom curom![]()
Trojac nije za svaki par, to bi trebalo biti dovoljno jasno.
-
broj dva
#198 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Tesko je opet razbuditi strast prema necemu poznatom i uhodanom. Seks je zajebana stvar, moze biti rutina i ponavljanje necega kroz sta si porosao/la hiljadu puta. A moze biti i kao sah, neogranicen broj pozicija i mogucnosti. Djelom mentalan i psiholoski, djelom itekako tjelesan i zivotinjski.LukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 12:57Kako ako je nestalo strasti? (Nije problem zadovoljiti jer nema inhibicija)broj dva wrote: ↑05/02/2025 12:33
Imam ih nekoliko ali nije to poenta. Parovi kojima je seks bitan ne daju da dodje to monotonije.
Vecinom je problem u komunikaciji (stidi se da kaze "draga a da mi ubacis prstic u dupe" ili "draga volio bi da...) ili u pomankanju pozude a to se veoma tesko (da ne kazem ipossible) popravlja.
Nemam savjet za druge, znam sta radi za mene i moju a to je :
Minimum 7-10 x mjesecno
Varijacije (mjesto, vrjeme, redosljed, aktovi)
Fetisi
Igracke
Dobra komunikacija
Povjerenje u partnera
Nesebicnost
Mastovitost
-
Test1234
#199 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
broj dva wrote: ↑06/02/2025 10:24Tesko je opet razbuditi strast prema necemu poznatom i uhodanom. Seks je zajebana stvar, moze biti rutina i ponavljanje necega kroz sta si porosao/la hiljadu puta. A moze biti i kao sah, neogranicen broj pozicija i mogucnosti. Djelom mentalan i psiholoski, djelom itekako tjelesan i zivotinjski.LukIStrijela12 wrote: ↑05/02/2025 12:57Kako ako je nestalo strasti? (Nije problem zadovoljiti jer nema inhibicija)broj dva wrote: ↑05/02/2025 12:33
Imam ih nekoliko ali nije to poenta. Parovi kojima je seks bitan ne daju da dodje to monotonije.
Vecinom je problem u komunikaciji (stidi se da kaze "draga a da mi ubacis prstic u dupe" ili "draga volio bi da...) ili u pomankanju pozude a to se veoma tesko (da ne kazem ipossible) popravlja.
Nemam savjet za druge, znam sta radi za mene i moju a to je :
Minimum 7-10 x mjesecno
Varijacije (mjesto, vrjeme, redosljed, aktovi)
Fetisi
Igracke
Dobra komunikacija
Povjerenje u partnera
Nesebicnost
Mastovitost
- dr_Evil
#200 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?
Pa dobro slazem se sve i podrzavam, ali zaista kako ce se udati ako ne zna pitu napravit :SAteista wrote: ↑06/02/2025 08:48Ovo je tacno, majke su te koje najcesce razmaze musku djecu, sve rade za njima i smatraju da ne moraju nista od kucnih poslova znati i raditi, naprave od njih debile. Sa druge strane, kcerke se obavezno moraju nauciti da budu dobre domacice, ona prica kako ces se udati ako ne znas pitu napraviti, tako da na taj nacin prakticno stvaraju i kod jednih i drugih taj osjecaj da je iskljucivo zena zaduzena za sve oko kuce a da muskarci ne trebaju nista oko toga da znaju i da rade.yoda82 wrote: ↑06/02/2025 07:52Iz mog iskustva, opet su tu žene najviše krive, odnosno majke tih muškaraca. Jasno je da taj način razmišljanja vuče iz vremena kada su uglavnom muškarci radili, a žene bile domaćice. Tada je to imalo neke logike.eluna wrote: ↑05/02/2025 20:01
ima ih i koji znaju, baš ako moraju .......... no, smatraju da "muškarac i ne treba uopšte da zna gdje je kuhinja" .... jer zaboga, on radi na poslu, a to što i žena radi na poslu - to nikome ništa ............ ma o čemu uopšte da pričamo kada još postoje kitonosci koji svu imovinu ostavljaju isključivo sinovima, makar i niškoristi i narkomani bili, a kćeri po tom pitanju i ne postoje!!!
Svima ista priča. Dijete je hiperaktivnoNe gospđe i gospodo, vaše dijete je nevaspitano i kada bude kreten pošto odraste vi ćete biti krivi.
Jedino da joj nadjemo kakvog zapadnjaka sta svako ne zna sta je pita