Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
LukIStrijela12

#126 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Digla_da_kreci wrote: 05/02/2025 15:10
banjaluka078 wrote: 05/02/2025 14:35
eluna wrote: 05/02/2025 14:25
Ne slažem se - sama činjanica "nisam više sretan/sretna" nije razlog za automatski odlazak i napuštanje postojeće veze. Valjda svako normalan sjedne pa se zapita ZAŠTO nisam sretna? ... pa kasnije najrije pokuša raditi na daljnjoj izgranji/popravci veze. Patek onda, ako baš ne ide - tek onda ide napuštanje.
Ne mislim da se osoba probudi, skonta "nisam sretna" i tog dana se spakuje. Niko to ne radi. Uvijek prethode razgovori, prebacivanja, situacije iz kojih je jasno da barem jednoj osobi u toj vezi to više nije to. Neki se prave ludi na to, neki pokušaju promijeniti stvari, najčešće se zabije glava u pijesak, hrabri potraže svoju sreću.
Bas tako.
Osjetiti da nisi sretan u vezi ne dodje preko noci, razlog za prekid ne dodje preko noci. To je proces. Proces u kojem pokusavas razgovarati, ukazati, objasnjavati, ali ne vrijedi. Ne vrijedi, jer druga strana ne mari. Da li te uzima zdravo za gotovo, da li vise nije stalo, stagod, jednostavno ne vrijedi.
Partner mozda i misli da je sve okej, jer si prestao zvocati, ne forsiras vise iscrpljujuce razgovore, ne slamas se da nesto objasnis i ukazes na problem, nema tenzija. Onda se iznenadi kada odes, kao uh sta bi? :D A ti vise nemas snage da ista objasnjavas, jer nemas kome. :-D
Sve sto mozes uraditi je spasiti sebe da vise ne patis u tom odnosu, jer si nesretan, jer si usamljen u toj vezi, jer ti se odrazava na zdravlje i svaku sferu zivota. Vodis svoje unutrasnje borbe, odvajas se emotivno i u glavi, da skupis snagu otici i pronaci svoj mir.
Da, ali ovo se realizira tek kad postoje uslovi za razvod.
LukIStrijela12

#127 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

eluna wrote: 05/12/2024 07:41
Digla_da_kreci wrote: 27/11/2024 15:12 Kako se dodje do toga da vam se neko drugi svidja i da si pasete ako niste varali partnera s kojim ste trenutno? :novine1:
:lol: :lol: :lol: :lol: pa nisu varali, samo su "malo tipkali po instagramu, tik toku, fb" ......nažalost, balkanćerosima nikako objasniti da je emotivna prevara nekada gora od fizičke
Kome je gora?
banjaluka078

#128 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:10
Ili kad ti padne klapna. Kad ti "sine". Kad te po glavi lupi spoznaja.

Moja najbolja prijateljica je imala infarkt i u tom najranjivijem trenutku, ležeći poslije kateterizacije je shvatila da više ne želi ono što ju je dovelo tu i da se ne želi tome vratiti iz bolnice. I nije. Prethodile su godine tog spoznavanja da su već odavno raspar i negativnih emocija i stresa koje su dolazile s tim. I tako.

Preživjela i jedno i drugo i oporavlja se.

On se nije previše iznenadio, za čudo. Znači, i on je bio svjestan svega, ali puno je zgodnije kad je žena kući i kad ne moraš "svijetu" ništa objašnjavati. Makar s njom jedva i razgovarao.
LukIStrijela12

#129 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 15:35
snijeg_led wrote: 05/02/2025 15:30 Da li ova treca osoba zivi s vama na budjetu, ucestvuje jednako u kucnim poslovima, kuha pere sprema itd ?
Ne zivi. Treca, cetvrta ili peta (nebitno) osoba je tu kada mi pozelimo da to tako bude. Jednostavno kada sebi zelimo ispuniti "hir".
Možda je neko od vas dvoje biseksualan, ako prakticirate često.
Isner

#130 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Isner »

Ne bi sebi oprostio kad bi samo jednom zaplakala zbog mene...

O prevari i ostavljanju, suludo i govoriti... :ljubi1:
LukIStrijela12

#131 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 16:19
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:10
Ili kad ti padne klapna. Kad ti "sine". Kad te po glavi lupi spoznaja.

Moja najbolja prijateljica je imala infarkt i u tom najranjivijem trenutku, ležeći poslije kateterizacije je shvatila da više ne želi ono što ju je dovelo tu i da se ne želi tome vratiti iz bolnice. I nije. Prethodile su godine tog spoznavanja da su već odavno raspar i negativnih emocija i stresa koje su dolazile s tim. I tako.

Preživjela i jedno i drugo i oporavlja se.

On se nije previše iznenadio, za čudo. Znači, i on je bio svjestan svega, ali puno je zgodnije kad je žena kući i kad ne moraš "svijetu" ništa objašnjavati. Makar s njom jedva i razgovarao.
A nemoguće je da nije bila svijesna situacije, a često osobe budu upozorene da ih brak uništava. Najčešće se ne mogu pomiriti sa sobom, i ne traže savjet za razvod. Ne razumijem, šta ju je zadržavalo u braku.
snijeg_led

#132 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by snijeg_led »

snijeg_led wrote: 05/02/2025 15:30 Da li ova treca osoba zivi s vama na budjetu, ucestvuje jednako u kucnim poslovima, kuha pere sprema itd ?
Ne zivi. Treca, cetvrta ili peta (nebitno) osoba je tu kada mi pozelimo da to tako bude. Jednostavno kada sebi zelimo ispuniti "hir".
U mom prisustvu da neka druga dira mog malog? :-) Nisi normalan.

Dosta mi je sto trpim Zelju :D
banjaluka078

#133 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:27 A nemoguće je da nije bila svijesna situacije, a često osobe budu upozorene da ih brak uništava. Najčešće se ne mogu pomiriti sa sobom, i ne traže savjet za razvod. Ne razumijem, šta ju je zadržavalo u braku.
Naravno da je bila svjesna. Godinama i godinama. I on je uredno obavještavan o svemu. Ali upravo ono o čemu smo gore pisali. Gubiš godine pokušavajući popraviti nepopravljivo. Nerazumijevanje roditelja, sestara, braće. Želja da ne rušiš porodicu, bar ne dok su djeca još pod tim krovom. Jer "nisam sretna" nije dovoljno dobar razlog u zemlji u kojoj ni "vara me" nije dovoljno jak razlog.
Hakiz

#134 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Hakiz »

Isner wrote: 05/02/2025 16:27 Ne bi sebi oprostio kad bi samo jednom zaplakala zbog mene...

A ako bi bog od tebe to tražio?

Kao što je od Abrahama/Ibrahima tražio da ubije sina. Jeste na kraju zamijenio mu sina ovnom, ali Abraham/Ibrahim nije znao da će to da se desi, išao je da ubije sina jer je bog od njega to tražio. Pa tako bog od tebe zatraži da uradiš nešta zbog čega bi ti žena zaplakala.

Rekao bi bogu, vozdra, ba, ne'a šanse, ne dolaziš u obzir?

Ja bih to pozdravio da kažeš, ali ja sam ateista. Šta vjernik, da se direktno suprotstavi bogu?

Da, znam, neće to nikada tražiti, sreća pa ima taj izgovor :lol:

Treblo bi pitati žene, vjernice, drage moje, ako bi bog od vaših muževa tražio da vam naude, ili kao Abrahamu/Ibrahimu da naude vašoj djeci, šta biste na to rekle?

Da vidimo ko koga tu koliko voli.

Sve ove diskusije su, na kraju, ipak pune šuplje.
Last edited by Hakiz on 05/02/2025 17:00, edited 2 times in total.
LukIStrijela12

#135 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 16:46
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:27 A nemoguće je da nije bila svijesna situacije, a često osobe budu upozorene da ih brak uništava. Najčešće se ne mogu pomiriti sa sobom, i ne traže savjet za razvod. Ne razumijem, šta ju je zadržavalo u braku.
Naravno da je bila svjesna. Godinama i godinama. I on je uredno obavještavan o svemu. Ali upravo ono o čemu smo gore pisali. Gubiš godine pokušavajući popraviti nepopravljivo. Nerazumijevanje roditelja, sestara, braće. Želja da ne rušiš porodicu, bar ne dok su djeca još pod tim krovom. Jer "nisam sretna" nije dovoljno dobar razlog u zemlji u kojoj ni "vara me" nije dovoljno jak razlog.
Takvi najviše najebu, na žalost. Ali imam utisak da je materijalni dio razvoda dio uzroka.
LukIStrijela12

#136 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

snijeg_led wrote: 05/02/2025 16:31
U mom prisustvu da neka druga dira mog malog? :-) Nisi normalan.

Dosta mi je sto trpim Zelju :D
Zato izabereš muškarca.

Ili te je strah da bi ga neka druga bolje obradila.
banjaluka078

#137 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:58
Takvi najviše najebu, na žalost. Ali imam utisak da je materijalni dio razvoda dio uzroka.
U ovom slučaju baš i ne. Ali generalno, u okruženju, dosta ih trpi, jer nemaju kud.
Malisa11

#138 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:23
a Boze dragi kakva uvjerenja :D Nismo biseksualni, ne interesuje mene kita, nju interesuje. Ne interesuje ni previse haman sise kao sto mene interesuju :D

Fizicko eksperimentisanje je nekima strano i razumijem, ali zakljucivanje iz fizickog i projeciranje na psiholosko nikako mi nije jasno.

PS: ne znam zasto vam je ovo cudno? Na FB u pretragu profila upisite "Par" i onda kroz njihove prijatelje gledajte druge. Samo pazite da vam se ne svidi. Da cete se iznenaditi koliko ima, hocete.
LukIStrijela12

#139 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 17:13
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:23

a Boze dragi kakva uvjerenja :D Nismo biseksualni, ne interesuje mene kita, nju interesuje. Ne interesuje ni previse haman sise kao sto mene interesuju :D

Fizicko eksperimentisanje je nekima strano i razumijem, ali zakljucivanje iz fizickog i projeciranje na psiholosko nikako mi nije jasno.
Prvo, to nije moje uvjernje, već pretpostavka, a obično parovi u kojem je jedno ili su oboje bi, često traže treći kotač.

Drugo, pretostavljas da nemam iskustvo seksa u troje.

Seks u troje je toliko jednostavno odraditi, ne znam, zašto se o istom misli da je teško izvesti ( osim mogućeg problema pronalaska osobe).
LukIStrijela12

#140 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

...
Last edited by LukIStrijela12 on 05/02/2025 17:19, edited 1 time in total.
LukIStrijela12

#141 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 17:11
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 16:58
U ovom slučaju baš i ne. Ali generalno, u okruženju, dosta ih trpi, jer nemaju kud.
A jooj, pa u tom slučaju je još tragičnije, jer je platila zdravljem.
Malisa11

#142 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 17:18 Prvo, to nije moje uvjernje, već pretpostavka
Pretpostavka je najveci zajeb. Da vidis mene i suprugu rekao bi nema vecih "svetaca", to se u "mraku obavlja' i slicne nebuloze
LukIStrijela12

#143 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 17:21
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 17:18 Prvo, to nije moje uvjernje, već pretpostavka
Pretpostavka je najveci zajeb. Da vidis mene i suprugu rekao bi nema vecih "svetaca", to se u "mraku obavlja' i slicne nebuloze
Pa i nije zajeb, jer je općenito poznato, obrazložila sam.

A,ne,ne bih rekla, jer kako osobe djeluju u javnosti ništa ne znači sa njihovim jebačkim stilom.
apsidejzi

#144 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by apsidejzi »

Taj aspekt "nisam sretan/sretna" dolazi nekad u tridesetim i vuce se negdje do sredine cetrdesetih. Tad se desava jedno od dvoje: razvedes se i trazis srecu (koju najvjerovatnije neces naci), skontas jel funkcionise ovako kako jeste i pomiris se s cinjenicom da mozda negdje tamo postoji neko s kim bi mogao klinkuti kako treba al je veoma mala vjerovatnoca da ces naci tu osobu tako da je bolje ovo sto funkcionise. Makar znas koliko je sati.

Ovo pogotovo vazi za zene. Imam par drugarica koje su u kasnim pedesetim i razvele se sredinom cetrdesetih... Sta da ti kazem, nisu nesrecne ali nisu se ni usrecile. Definitivno nisu nasle nikoga ko im odgovara jer su i same teske ko crna zemlja. Zbog tog razvoda vjerovatno jos teze. A i propale su malo fizicki tako da sve i da ima neki princ na bijelom konju, nece se nesto uzbuditi kad ove vidi.

Ako ne potrefis tokom 20tih (a vjerovatno neces), imaces turbulentne 30te, pogotovo sa djecom koja sve otezaju. U 40tim ces odlucit jel moze ovako kako jeste.
LukIStrijela12

#145 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

apsidejzi wrote: 05/02/2025 17:39
Taj aspekt "nisam sretan/sretna" dolazi nekad u tridesetim i vuce se negdje do sredine cetrdesetih. Tad se desava jedno od dvoje: razvedes se i trazis srecu (koju najvjerovatnije neces naci), skontas jel funkcionise ovako kako jeste i pomiris se s cinjenicom da mozda negdje tamo postoji neko s kim bi mogao klinkuti kako treba al je veoma mala vjerovatnoca da ces naci tu osobu tako da je bolje ovo sto funkcionise. Makar znas koliko je sati.

Ovo pogotovo vazi za zene. Imam par drugarica koje su u kasnim pedesetim i razvele se sredinom cetrdesetih... Sta da ti kazem, nisu nesrecne ali nisu se ni usrecile. Definitivno nisu nasle nikoga ko im odgovara jer su i same teske ko crna zemlja. Zbog tog razvoda vjerovatno jos teze. A i propale su malo fizicki tako da sve i da ima neki princ na bijelom konju, nece se nesto uzbuditi kad ove vidi.

Ako ne potrefis tokom 20tih (a vjerovatno neces), imaces turbulentne 30te, pogotovo sa djecom koja sve otezaju. U 40tim ces odlucit jel moze ovako kako jeste.
Ih, koliko znam grohnutih muškaraca, a nisu razvedeni.
eluna

#146 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

Hakiz wrote: 05/02/2025 16:57
Isner wrote: 05/02/2025 16:27 Ne bi sebi oprostio kad bi samo jednom zaplakala zbog mene...

A ako bi bog od tebe to tražio?

Kao što je od Abrahama/Ibrahima tražio da ubije sina. Jeste na kraju zamijenio mu sina ovnom, ali Abraham/Ibrahim nije znao da će to da se desi, išao je da ubije sina jer je bog od njega to tražio. Pa tako bog od tebe zatraži da uradiš nešta zbog čega bi ti žena zaplakala.

Rekao bi bogu, vozdra, ba, ne'a šanse, ne dolaziš u obzir?

Ja bih to pozdravio da kažeš, ali ja sam ateista. Šta vjernik, da se direktno suprotstavi bogu?

Da, znam, neće to nikada tražiti, sreća pa ima taj izgovor :lol:

Treblo bi pitati žene, vjernice, drage moje, ako bi bog od vaših muževa tražio da vam naude, ili kao Abrahamu/Ibrahimu da naude vašoj djeci, šta biste na to rekle?

Da vidimo ko koga tu koliko voli.

Sve ove diskusije su, na kraju, ipak pune šuplje.
:angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

ne postoji ni Allah ni Bog koji bi od muškarca tražio da rasplače ženu - zato i jeste zapisano da drugu možeš dovesti SAMO ISKLJUČIVO I JEDINO ako se prva slaže. A svaka prva koja se složila handri se okolo iza leđa svome mužu sa kim stigne, zato se i složila

PUNKTUM

i molim te više idi +eri o tim vjerskim praistorijskim pitanjima tamo na vjerske teme .....
eluna

#147 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

nisu one teške - samo im je dojadilo da ih neko zajebava da izvineš ..... ako nema posvećenosti i poštovanja - ljubav nije dovoljna .... a nažalost, većina muškaraca smatra da je razvedena žena laka roba, pa se iznenade kad skontaju da baš nije tako
banjaluka078

#148 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

Moje su oko pedesetih. Ne traže nikoga. Same i sretne i zadovoljne. Malo s djecom, malo s prijateljicama, putujemo, vikendujemo, zezamo se.
S tim u vezi, imam dosta starijih udovica u okruženju kojima nije palo na um da se ponovo udaju, čak ni da nađu "prijatelja". Koju god da pitam zašto - ne pada im na pamet da imaju obavezu. Djeca dođu ponekad, ništa ne moraju, same sebi diktiraju obaveze i tempo.

Ja ne znam da bilo koja žena više sanja to nešto što se može nazvati princem na bijelom konju, valjda je bitno da ne hrče, da ostavi iza sebe urednokupatilo i ne ostavlja čarape po podu. Plus, znam više ćelavaca i trblavaca u pedesetim nego propalih žena. Ne čekaju da budu pronađene i spašene. Bar ja ne poznajem takve žene.
banjaluka078

#149 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by banjaluka078 »

eluna wrote: 05/02/2025 17:56
nisu one teške - samo im je dojadilo da ih neko zajebava da izvineš ..... ako nema posvećenosti i poštovanja - ljubav nije dovoljna .... a nažalost, većina muškaraca smatra da je razvedena žena laka roba, pa se iznenade kad skontaju da baš nije tako

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
eluna

#150 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by eluna »

banjaluka078 wrote: 05/02/2025 17:56
Moje su oko pedesetih. Ne traže nikoga. Same i sretne i zadovoljne. Malo s djecom, malo s prijateljicama, putujemo, vikendujemo, zezamo se.
S tim u vezi, imam dosta starijih udovica u okruženju kojima nije palo na um da se ponovo udaju, čak ni da nađu "prijatelja". Koju god da pitam zašto - ne pada im na pamet da imaju obavezu. Djeca dođu ponekad, ništa ne moraju, same sebi diktiraju obaveze i tempo.

Ja ne znam da bilo koja žena više sanja to nešto što se može nazvati princem na bijelom konju, valjda je bitno da ne hrče, da ostavi iza sebe urednokupatilo i ne ostavlja čarape po podu. Plus, znam više ćelavaca i trblavaca u pedesetim nego propalih žena. Ne čekaju da budu pronađene i spašene. Bar ja ne poznajem takve žene.
sve što ja mogu novcem platiti, ne treba mi kući da me handri i zajebaje ... a onom što traži trežu osobu, evo pa neka se posluži :-D
www.crown-escort-male.de
Post Reply