Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
- skupljac_zeljeza
#6151 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Stigla prva reakcija Kine na zastrašujući prijedlog Trumpa:
"Kina se zalaže za mirno rješenje palestinskog pitanja na osnovu dvodržavnog rješenja. Nadamo se da će sve strane iskoristiti priliku za prekid vatre i upravljanje nakon sukoba kako bi se ovo pitanje vratilo na pravi put političkog rješavanja", navodi se u saopćenju kineskog ministarstva.
"Kina se zalaže za mirno rješenje palestinskog pitanja na osnovu dvodržavnog rješenja. Nadamo se da će sve strane iskoristiti priliku za prekid vatre i upravljanje nakon sukoba kako bi se ovo pitanje vratilo na pravi put političkog rješavanja", navodi se u saopćenju kineskog ministarstva.
- Haris.ba
#6152 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Odgovorni svakako nece odgovarati.
Ne znam odakle se uopce misli da bi do neke odgovornosti doslo.
Ovo i Dino Konakovic moze komotno prepisati i imace isti efekat ko i ovo od Kine.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/02/2025 10:01 Stigla prva reakcija Kine na zastrašujući prijedlog Trumpa:
- jeza u ledja
#6153 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Fakat. Kakva crna odgovornost jbt? Kome? Ko ce odgovarati?Haris.ba wrote: ↑05/02/2025 10:03Odgovorni svakako nece odgovarati.
Ne znam odakle se uopce misli da bi do neke odgovornosti doslo.
Ovo i Dino Konakovic moze komotno prepisati i imace isti efekat ko i ovo od Kine.skupljac_zeljeza wrote: ↑05/02/2025 10:01 Stigla prva reakcija Kine na zastrašujući prijedlog Trumpa:
Cuj skretanje paznje od prave odgovornosti.
Probudite se jbt i shvatite da na svijetu nema pravde. Samo pamet i $$$.
Upravo ovakvi stavovi pokazuju odvojenost od realnosti izmedju onog sto je moguce i onog sto je ubleha. Dok neki pricaju o unistenju Izraela Palestine je sve manje. I tako bukvalno 80 godina.
- BarbaDue
#6154 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne mogu da vjerujem da osuđujete jedino realno, logično i moralno razmišljanje!?!?

- jeza u ledja
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
- jeza u ledja
#6157 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Bajdvej koliko shvatih ni Netanyahu nije javno podrzao ovaj plan. Samo mudro suti i pusti budalu da prica.
-
JovicSA
#6158 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ma to ti je po onoj "da se Turci ne dosjete", pa mislim da on u sebi likuje kao nikad.jeza u ledja wrote: ↑05/02/2025 11:47 Bajdvej koliko shvatih ni Netanyahu nije javno podrzao ovaj plan. Samo mudro suti i pusti budalu da prica.
-
sumirprimus
#6159 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovom se ni u snu nisu mogli nadati ni najveci radikali unutar izraelskog korpusa. Ovo je ravno ruskoj aneksiji dijela ukrajine.
- BarbaDue
#6160 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa legendo, zar nije bilo logično, realno i moralno da odgovorni plate i budu osuđeni za genocid koji je počinjen u Bosni!
Jeste, a donekle je pravda i zadovoljena. Sve to isto, po meni, bi trebalo da bude zadovoljeno i u slučaju Gaze, zar ne!??
- armin071
#6161 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovome prijedlogu američkih genocidaša najviše se raduju Kina i Rusija tj. tuguju Tajvan i Ukrajina… Do sada je bilo pravilo da samo amerika može da gazi, tlači, baca atomske i sl. Sada je malo više igrača na sceni i malo više “Gaza” u svijetu koje bi neko na ovaj ili onaj način da preseli… Samo se nadam da nakon ovog prijedloga “zapada” se neće više pričati o “dobrom zapadu”….
Ako se ovo ostvari onda se Ukrajina može halaliti sa dijelom zemlje a i Tajvanu se ne piše dobro… A nama u Bosni nek je bog na pomoći jer je samo pitanje u koji ćemo kusur mi da upadnemo…. Vidjećemo sad te “istinske prijatelje” o kojima se trubi ovdje godinama…
Ako se ovo ostvari onda se Ukrajina može halaliti sa dijelom zemlje a i Tajvanu se ne piše dobro… A nama u Bosni nek je bog na pomoći jer je samo pitanje u koji ćemo kusur mi da upadnemo…. Vidjećemo sad te “istinske prijatelje” o kojima se trubi ovdje godinama…
-
JovicSA
#6162 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
sumirprimus wrote: ↑05/02/2025 14:35 Ovom se ni u snu nisu mogli nadati ni najveci radikali unutar izraelskog korpusa. Ovo je ravno ruskoj aneksiji dijela ukrajine.
- jeza u ledja
#6163 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ti si napisao da je:BarbaDue wrote: ↑05/02/2025 15:04Pa legendo, zar nije bilo logično, realno i moralno da odgovorni plate i budu osuđeni za genocid koji je počinjen u Bosni!
Jeste, a donekle je pravda i zadovoljena. Sve to isto, po meni, bi trebalo da bude zadovoljeno i u slučaju Gaze, zar ne!??
Sta je u ovoj recenici logicno? Ideja nije da se "svijet necim pozabavi". Ideja je da se nadje krajnje rjesenje za Palestince. Svijet se nije bavio Izraelom ni do sad, pa zasto bi od sad?
Inace, realnost i moral ne idu u istu recenicu. Uopste praviti tu jednacinu je jednako obmanjivanju. A obmanjivanje vodi katastrofi.
- SmokingMan
#6164 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Oformljen je poseban tim za pokretanje postupaka u Belgiji (zbog najmanje mogućnosti uplitanja lobija treće strane) koji će se baviti pojedinčanim slučajevima vojnika IDF za koje postoji opravdana sumnja da su počinili djelo ratnog zločina. Najveći problem će biti ako oni, koji budu u hapšeni u bilo kojoj EU zemlji budu imali samo jedno državljanstvo, onda ih zemlja u kojoj privremeno borave neće moći izučiti. Druga stvar je kako doći do osumnjičenog u Izraelu u svrhu uzimanja izjave uz prisustvo advokata, Izrael sigurno neće dozvoliti ulazak na svoju teritoriju, iako bi dobili dozvolu uvijek postoji prepreka kada optuženi može da jednostavno odbije da učestvuje u postupku ispitivanja.
-
plavi_E
#6165 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
A kako su Jevreji tu dosli? Ili su oni tu od Adama i Eve?sumirprimus wrote: ↑03/02/2025 19:23 Sta ce njima halifa zabranjivat pristup zidu.? Na prvom mjestu.
Kako je halifa fu dosao? Kako dosao tako i otisao
-
elcaliente
#6166 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ja se samo nadam da se Bosanci i Hercegovci bilo kakvu odluku o Palestini docekati trijezne glave u ovom kljucnom
momentu bez organizovanja nekih demonstracija itd.
Ne treba talasti dok se ne vidi ko je novi ambasador u BiH.
Ni mi nismo nista drugo nego Palestinci i Albanci u uocima Trumpa.
Treba se pokriti dekom po glavi i gledati svoja posla a ne mjesati se u neke daleke sukobe pritom se nadati da nas Trump nece primjetiti.
Treba se pokriti dekom po glavi i gledati svoja posla a ne mjesati se u neke daleke sukobe pritom se nadati da nas Trump nece primjetiti.
- Sanjarko
#6167 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Nedostaje oko 500 000 ili 600 000 Palestinaca. Prije ovoga svega bila populacija Gaze oko 2,3 miliona a sada je oko 1,7 ili 1,8 miliona po Trampu.
- Haris.ba
#6168 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Boj se ovna, boj se govna.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:11 Ja se samo nadam da se Bosanci i Hercegovci bilo kakvu odluku o Palestini docekati trijezne glave u ovom kljucnom
Nemoj protestovati protiv etnickog ciscenja, mozda ce doci i tebe etnicki pocistiti. Dobra logika.
Lobistima ne treba opravdanje oni ko nesta protestovali. Prema nama ce se svakako odraditi sta naume ako budu htjeli.
-
elcaliente
#6169 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ne treba izazivati i talasati. Sklonis se u kraj dok frka ne prodje.Haris.ba wrote: ↑05/02/2025 18:23Boj se ovna, boj se govna.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:11 Ja se samo nadam da se Bosanci i Hercegovci bilo kakvu odluku o Palestini docekati trijezne glave u ovom kljucnom
Nemoj protestovati protiv etnickog ciscenja, mozda ce doci i tebe etnicki pocistiti. Dobra logika.
Lobistima ne treba opravdanje oni ko nesta protestovali. Prema nama ce se svakako odraditi sta naume ako budu htjeli.
A onaj ko bude zapao sa oko on ce sto posto dobiti frku.
Nama Amerika treba, Palestinci i Izraelci nam ne trebaju neka se ono zabave oko svojih problema.
-
plavi_E
#6170 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ovdje se neki kao boje da ce Tramp preseliti Bosnjake u Tursku. Kakvu korist Tramp ima od toga? Pa vecu korist bi imao i Tramp i Netanjahu da presele Palestince u BiH. Manji bh. entitet skoro prazan.
- BarbaDue
#6171 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ima mnogo naziva i termina za ovakve ljude, probaj se malo raspitati za njih. Onako usput meni se ne sviđaju.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:46Ne treba izazivati i talasati. Sklonis se u kraj dok frka ne prodje.Haris.ba wrote: ↑05/02/2025 18:23Boj se ovna, boj se govna.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:11 Ja se samo nadam da se Bosanci i Hercegovci bilo kakvu odluku o Palestini docekati trijezne glave u ovom kljucnom
Nama Amerika treba, Palestinci i Izraelci nam ne trebaju neka se ono zabave oko svojih problema.
-
elcaliente
#6172 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ima zovu se pametni i racionalni.BarbaDue wrote: ↑05/02/2025 19:30Ima mnogo naziva i termina za ovakve ljude, probaj se malo raspitati za njih. Onako usput meni se ne sviđaju.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:46Ne treba izazivati i talasati. Sklonis se u kraj dok frka ne prodje.
Zato voditi tudje izgubljene bitke u kojima mozes samo dobiti batine.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#6173 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Pa aneksija okupirane teritorije traje desetljećima i ti se sad cudis ko pura drekusumirprimus wrote: ↑05/02/2025 14:35 Ovom se ni u snu nisu mogli nadati ni najveci radikali unutar izraelskog korpusa. Ovo je ravno ruskoj aneksiji dijela ukrajine.
- AliceInChains
#6174 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2
Ti bi da spriječiš glavatog i him/her u talasanjuelcaliente wrote: ↑05/02/2025 19:35Ima zovu se pametni i racionalni.BarbaDue wrote: ↑05/02/2025 19:30Ima mnogo naziva i termina za ovakve ljude, probaj se malo raspitati za njih. Onako usput meni se ne sviđaju.elcaliente wrote: ↑05/02/2025 18:46
Ne treba izazivati i talasati. Sklonis se u kraj dok frka ne prodje.
Zato voditi tudje izgubljene bitke u kojima mozes samo dobiti batine.
- alijagoro