Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
palermo

#2601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Altsa wrote: 05/02/2025 10:44
palermo wrote: 04/02/2025 21:28 Niko dobronamjeran ne moze osporiti znacajnu ulogu USAID-a I drugih medjunarodnih organizacija u procesu obnove zemlje, usposyavljanju regulative I nekih osnovnih normi rada.

S druge strane, nazalost svorili su citavu jednu kastu, izuzeyno dobro placenu, elitisticki skrojenu, I sto je najgore usadili su im oportunizam kao osnovni credo zivota I rada. A to ima reperkusije na citavo drustvo. Prilicno velike.
A jel se mozda placalo toj kako kazes kasti iz tvog dzepa ili dzepova gradana BiH. Nije. To sto su nase plate mizerne a oni su dobijali plate prema platama zemalja iz kojih su te organizacije ne umanjuje njihove zasluge za sve sto su uradili u nasoj zemlji.
Al priznajes da su stvorili kastu I da je ta kasta potpuno oportunisticki nastrojena, bez dodira sa stvarnoscu.

I nije mi jasno ovo...jel iz tvog dzepa ili iz dzepa gradjana BiH...valjda sam.i ja gradjanin BiH
Haris.ba

#2602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

A kako je Usaid montirao slucaj protiv Fadila?

Finansirao neke medije ili nvo da pisu o tome?
Altsa

#2603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

palermo wrote: 05/02/2025 10:49
palermo wrote: 04/02/2025 21:28 Niko dobronamjeran ne moze osporiti znacajnu ulogu USAID-a I drugih medjunarodnih organizacija u procesu obnove zemlje, usposyavljanju regulative I nekih osnovnih normi rada.

S druge strane, nazalost svorili su citavu jednu kastu, izuzeyno dobro placenu, elitisticki skrojenu, I sto je najgore usadili su im oportunizam kao osnovni credo zivota I rada. A to ima reperkusije na citavo drustvo. Prilicno velike.
A jel se mozda placalo toj kako kazes kasti iz tvog dzepa ili dzepova gradana BiH. Nije. To sto su nase plate mizerne a oni su dobijali plate prema platama zemalja iz kojih su te organizacije ne umanjuje njihove zasluge za sve sto su uradili u nasoj zemlji.
Al priznajes da su stvorili kastu I da je ta kasta potpuno oportunisticki nastrojena, bez dodira sa stvarnoscu.

I nije mi jasno ovo...jel iz tvog dzepa ili iz dzepa gradjana BiH...valjda sam.i ja gradjanin BiH
Kakva kasta...jesi li ti pripameti. Nisu placani ni iz tvog ni iz mog djepa. Niti si ti ostecen a ni ja niti bilo koji gradanin bih. Placali su ih zemlje iz kojih dolaze te organizacije. Jel ti kontas covjece. :roll: To sto su imali bolje plate nego ti ili ja je nas problem.
Last edited by Altsa on 05/02/2025 10:57, edited 1 time in total.
Styling

#2604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Haris.ba wrote: 05/02/2025 10:52 A kako je Usaid montirao slucaj protiv Fadila?

Smontirao ga je on sam sebi.

Frajer se zali da nema dodir asa javnoscu a oglasava se uredno na FB. ne zna ni on dje goni.
Control panel

#2605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Control panel »

Jbt ljudi uloze u nasu zemlju samo u zadnje 4 godine 400 miliona dolara i imas likova koji svasta pricaju protiv USAID-a.
Pa jeste li vi normalni. Jeste li?
Ko je fadilu mogao namjestiti da uradi onajnzlocin sa respiratorima na kojima su ljudi umirali ili bolje reci ubijani. I jos ukrali pare pri tome. Ko? USAID?
Vi niste dobre glave nikako.
Altsa

#2606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Control panel wrote: 05/02/2025 10:59 Jbt ljudi uloze u nasu zemlju samo u zadnje 4 godine 400 miliona dolara i imas likova koji svasta pricaju protiv USAID-a.
Ko je fadilu mogao namjestiti da uradi onajnzlocin sa respiratorima na kojima su ljudi umirali ili bolje reci ubijani. I jos ukrali pare pri tome. Ko? USAID?
Pa namjestili sebija i ostala zelena mafija koja je i organizovala sav kriminal oko respiratora. Morao je neko da visi pa glupi fadil nadrapo. I neka je.
DaysleepeR

#2607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Od Fadila se, kao ekonomskog maga i čovjeka moralnih i ljudskih kvaliteta eto malo samo ispod samog Poslanika, valjda očekivalo da se zahvali Fikretu Hodžiću sa riječima "hvala ti momak, iznimno cijenimo inicijativu, uručićemo ti odlikovanje, ali ovo je posao za kompaniju kojoj je to djelatnost i koja će taj posao uraditi kvalitetno i transparentno."

Hoću reći da je sam sebe u zatvor strpao.
tramvajtrojka

#2608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Styling wrote: 05/02/2025 10:55

Smontirao ga je on sam sebi.

Frajer se zali da nema dodir asa javnoscu a oglasava se uredno na FB. ne zna ni on dje goni.
Pa meni su ludji likovi koji od Fadila na njegov stranici prave sveca a lik nema pravo korištenja društvenih mreža i mobitela u zatvoru, pitanje koja pr agencija mu pise ovo statuse :lol: :lol:
pezzar

#2609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pezzar »

Altsa wrote: 05/02/2025 11:01
Control panel wrote: 05/02/2025 10:59 Jbt ljudi uloze u nasu zemlju samo u zadnje 4 godine 400 miliona dolara i imas likova koji svasta pricaju protiv USAID-a.
Pa namjestili sebija i ostala zelena mafija koja je i organizovala sav kriminal oko respiratora. Morao je neko da visi pa glupi fadil nadrapo. I neka je.
Ma nije on nadrapo što je glup, nego je bolje da primi metak za ovo i pokrije Seb, nego da ispričaju druge stvari koje o njemu znaju i za koje bi popio više metaka.
Ozimician

#2610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Ja kad sam svojevremeno saradjivao s ovim organizacijama, vidio sam da zapravo 70-80% prikazane cifre zavrsi ponovo u njihovim dzepovima, raznorazni seminari, edukacije, kursevi, treninzi, osnazivanje zajednice i tako te stvari. Najvise su svakako tu profitirali ti domaci medijatori, hem dobre plate, hem korupcija na nivou politickih funkcionera.

Kad im kazes da radis neki infrastrukturni projekat za zajednicu, kao da im zub cupas - jer tada stvarno moraju uloziti sredstva u nesto opipljivo.

Onda skontas da su te cifre koje se zaista i uloze u BiH uveliko prenapuhane.
Altsa

#2611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

pezzar wrote: 05/02/2025 11:04
Altsa wrote: 05/02/2025 11:01
Ma nije on nadrapo što je glup, nego je bolje da primi metak za ovo i pokrije Seb, nego da ispričaju druge stvari koje o njemu znaju i za koje bi popio više metaka.
Nije glup ? :D
DonieBrasco

#2612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

To samo Sdfa mozgovi mogu da kazu.
Altsa

#2613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Ozimician wrote: 05/02/2025 11:05 Ja kad sam svojevremeno saradjivao s ovim organizacijama, vidio sam da zapravo 70-80% prikazane cifre zavrsi ponovo u njihovim dzepovima, raznorazni seminari, edukacije, kursevi, treninzi, osnazivanje zajednice i tako te stvari. Najvise su svakako tu profitirali ti domaci medijatori, hem dobre plate, hem korupcija na nivou politickih funkcionera.

Kad im kazes da radis neki infrastrukturni projekat za zajednicu, kao da im zub cupas - jer tada stvarno moraju uloziti sredstva u nesto opipljivo.

Covjece sav rad stranih organizacija se ne finansira iz budzeta nase zemlje. Sto se tice novca nista ne uzimaju od nas vec samo daju.Ne potkradaju ni mene ni tebe. Da li potkradaju americke gradane, svedske ili neke druge iskreno zaboli me sve dok nas pomazu.
Last edited by Altsa on 05/02/2025 11:11, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Zamislite na vlasti bosnjacku maga.
E to je sdfa
Control panel

#2615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Control panel »

USAID ga navratio kupi fadile pogresne respiratore, plati ih visestruko skuplje, uzmi fikreta da ti to odradi, i radtalite se vas troje, Fadil, fikret i sebija. I onda im USAID smjestio.
Jbt ne mogu da vjerujem sta citam. Ali jis vise ne mogu da vjerujem da ima likova koji u to vjeruju.
Ozimician

#2616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ozimician »

Altsa wrote: 05/02/2025 11:09
Ozimician wrote: 05/02/2025 11:05 Ja kad sam svojevremeno saradjivao s ovim organizacijama, vidio sam da zapravo 70-80% prikazane cifre zavrsi ponovo u njihovim dzepovima, raznorazni seminari, edukacije, kursevi, treninzi, osnazivanje zajednice i tako te stvari. Najvise su svakako tu profitirali ti domaci medijatori, hem dobre plate, hem korupcija na nivou politickih funkcionera.

Covjece sav rad stranih organizacija se ne finansira iz budzeta nase zemlje. Sto se tice novca nista ne uzimaju od nas vec samo daju.Ne potkradaju ni mene ni tebe. Da li potkradaju amreicke gradane, svedske ili neke druge iskreno zaboli me sve dok nas pomazu.
Pa da li sam to napisao negdje?

Napisao sam samo da je utrosak tih sredstava netransparentan i prenapuhan. Tako da cifre kad se lupaju o "ulaganju" u BiH treba uzeti s dobrom rezervom.
Malisa11

#2617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Ne postoji veci dokaz kakva je to organizacija kada je na istoj strani sa snsd.

Dodick: Usaid najvece stetocine, bravo tvampe
SDA: Usaid najece stetocine, bravo tvampe.

Gdje je razlike.
palermo

#2618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Altsa wrote: 05/02/2025 10:55
palermo wrote: 05/02/2025 10:49

Kakva kasta...jesi li ti pripameti. Nisu placani ni iz tvog ni iz mog djepa. Niti si ti ostecen a ni ja niti bilo koji gradanin bih. Placali su ih zemlje iz kojih dolaze te organizacije. Jel ti kontas covjece. :roll: To sto su imali bolje plate nego ti ili ja je nas problem.
I ja se nasao raspravljati...mahnikat ( mislim ja )....
Altsa

#2619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Altsa »

Ozimician wrote: 05/02/2025 11:13
Altsa wrote: 05/02/2025 11:09

Covjece sav rad stranih organizacija se ne finansira iz budzeta nase zemlje. Sto se tice novca nista ne uzimaju od nas vec samo daju.Ne potkradaju ni mene ni tebe. Da li potkradaju amreicke gradane, svedske ili neke druge iskreno zaboli me sve dok nas pomazu.
Pa da li sam to napisao negdje?

Napisao sam samo da je utrosak tih sredstava netransparentan i prenapuhan. Tako da cifre kad se lupaju o "ulaganju" u BiH treba uzeti s dobrom rezervom.
Bas suprotno. Ko njih je sve transparentno i sve se zna za sta je potrosen i zadnji fening. Imas tacne i precizne izvjestaje koji idu na kontrolu u zemlje iz kojih se daje donacija. Pa nije to nasa seljadija gdje mozes da muljas i petljas. Ko god je uhvacen u bilo kakvoj petljavini je odmah dobio otkaz.
Last edited by Altsa on 05/02/2025 11:16, edited 1 time in total.
NediM17

#2620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Mislim da je te donacije trebalo dati u cashu pa da ovi nasi "strucnjaci" implementiraju te projekte. :mrgreen:
Hakiz

#2621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

Ništa
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Ovo ce dakle biti modus operandi

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dele ... /250205072

Dodju pa izadju

Nije blokada nego se pas posr'o
basicm

#2623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by basicm »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 11:13 Ne postoji veci dokaz kakva je to organizacija kada je na istoj strani sa snsd.

Dodick: Usaid najvece stetocine, bravo tvampe
SDA: Usaid najece stetocine, bravo tvampe.

Gdje je razlike.
E sad, jel tramp sda ili snsd?
Hakiz

#2624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Hakiz »

_BataZiv_0809 wrote: 05/02/2025 11:52 Ovo ce dakle biti modus operandi

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/dele ... /250205072

Dodju pa izadju

Nije blokada nego se pas posr'o
Gdje je sad Šmit da naredi privremenu suspenziju pravila o kvorumu? Kada je mogao Ustav, ovo bi bila dječija igra.
Malisa11

#2625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Malisa11 »

Interes i samo interes. Nesto sto nasa B komponenta nikada nije skontala.
Gdje je sad Šmit da naredi privremenu suspenziju pravila o kvorumu? Kada je mogao Ustav, ovo bi bila dječija igra.
Koje licemjerje. Gadi mi se.
Sjednica Doma naroda PSBiH nije održana: Delegati iz Kluba Bošnjaka nisu došli...
Ne postoje veci licemjeri od nas. Tacka. Ende. Licemjerna drzava.
Post Reply