Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
LukIStrijela12

#76 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

SmokingMan wrote: 22/12/2024 12:01 Nije pošteno prema drugoj osobi, no kao muškarcu daje mi slobodu da to izložim kao golu istinu i ustvrdim da je riječ o tome da li će mu jedna od dvaju dostupnih opcija udovoljiti seksualnom apetitu, ne postoji drugo racionalno objašnjenje. Nije sve u razmjeni emocija, barem većina muškaraca ne vrijednuje niti imaju kapaciteta u ostvarivanju dubljih aspekata veze.
Pretpostavljaš da su žene emocionalnije i imaju manje seksualne apetite?
Chloe
Photo mod

#77 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Chloe »

Ne ostavlja se niko radi druge osobe, i ne prenosi odgovornost za neuspjeli odnos na drugu osobu,
jer ne može postojati ni druga ni treća osoba u vezi, braku, ako se voli i postoji sklad.
Ako se pojavi druga osoba, onda se zaviri u sebe i pogleda veza/brak i traži uzrok zašto je do toga došlo,
i uzrok je između njih dvoje, nema tu ljubavi.
U smislu emotivnog vezanja za drugu osobu.

A te niske strasti, sex, onaj ko ide od jedne/jednog do druge/drugog, ima neki drugi problem.
LukIStrijela12

#78 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Chloe wrote: 05/02/2025 08:24 Ne ostavlja se niko radi druge osobe, i ne prenosi odgovornost za neuspjeli odnos na drugu osobu,
jer ne može postojati ni druga ni treća osoba u vezi, braku, ako se voli i postoji sklad.
Ako se pojavi druga osoba, onda se zaviri u sebe i pogleda veza/brak i traži uzrok zašto je do toga došlo,

A te niske strasti, sex, onaj ko ide od jedne/jednog do druge/drugog, ima neki drugi problem.
Seks nije zona niskih strasti, seks je ključni dio veze/braka.

Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
Chloe
Photo mod

#79 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Chloe »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41
Chloe wrote: 05/02/2025 08:24 Ne ostavlja se niko radi druge osobe, i ne prenosi odgovornost za neuspjeli odnos na drugu osobu,

Sigurno ne sa drugom osobom. :-)

Ako je brak skladan, s poštovanjem i ljubavi, te normalna komunikacija,
i taj problem se rješava kao i bilo koji drugi u vezi/braku,
pa nađu način da svježinu u krevet unesu, sexom van veze/braka sigurno ne.

Moja poznanica i njen muž, unazad nekoliko godina, se druže sa drugim bračnim parovima,
tako su se dogovorili i tako funkcionišu. Meni je nepojmljivo, ali njima je super, i ok.

Možda izdvojiti slučajeve u kojima bolest stoji kao prepreka,
sa bilo koje strane, :hm: tu fakat insan ne može biti pametan,
a sigurno im nije jednostavno.
LukIStrijela12

#80 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Chloe wrote: 05/02/2025 08:59

Sigurno ne sa drugom osobom. :-)

Ako je brak skladan, s poštovanjem i ljubavi, te normalna komunikacija,
i taj problem se rješava kao i bilo koji drugi u vezi/braku,
pa nađu način da svježinu u krevet unesu,
sexom van veze/braka sigurno ne.

Moja poznanica i njen muž, unazad nekoliko godina, se druže sa drugim bračnim parovima,
tako su se dogovorili i tako funkcionišu. Meni je nepojmljivo, ali njima je super, i ok.

Možda izdvojiti slučajeve u kojima bolest stoji kao prepreka,
sa bilo koje strane, :hm: tu fakat insan ne može biti pametan,
a sigurno im nije jednostavno.
Nisi napisala kako se rješava problem? "Pronađu način", nije odgovor. Pišemo o monotoniji dugogodišnjeg seksa, a ne o drugim uzrocima.
Chloe
Photo mod

#81 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Chloe »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 09:08
Nisi napisala kako se rješava problem? "Pronađu način", nije odgovor. Pišemo o monotoniji dugogodišnjeg seksa, a ne o drugim uzrocima.
Valjda je individulano koliko je ko maštovit i kreativan, voljan i spreman da unese svježinu i zadovoljstvo,
spremnost obje strane da nešto naprave/poprave,
na netu ima savjeta za sve, nađe se sigurno i za to.

Ako ne mogu to riješiti, onda nije samo problem sex nego je u pozadnini nešto drugo.

Sex je šlag/kruna na ljubav, na vezu/brak dvije osobe, tako ga ja gledam i doživljavam,

možda zato imam ovakvo mišljenje, i naravno ne moramo se složiti.
LukIStrijela12

#82 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by LukIStrijela12 »

Chloe wrote: 05/02/2025 09:21
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 09:08
Valjda je individulano koliko je ko maštovit i kreativan, voljan i spreman da unese svježinu i zadovoljstvo,
spremnost obje strane da nešto naprave/poprave,
na netu ima savjeta za sve, nađe se sigurno i za to.

Ako ne mogu to riješiti, onda nije samo problem sex nego je u pozadnini nešto drugo.

Sex je šlag/kruna na ljubav, na vezu/brak dvije osobe, tako ga ja gledam i doživljavam,

možda zato imam ovakvo mišljenje, i naravno ne moramo se složiti.
Zašto ne bi bio seks isključiv problem? Ljudi probaju razne seksualne kreativnosti. Polazim od pretpostavke da nije prakticiran ograničavajući seks.

Od kad je seks kruna za ljubav?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#83 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Truba »

ljudi koji komuniuciraju riješe problem u samom začetku = nema problema
ostali imaju 3 opocije

ignor
svjedno (gluma)
razvod
MarlboroGold

#84 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by MarlboroGold »

Ako se ikad tako nešto desi neću je sigurno prevariti, već ćemo se razići kao normalni ljudi i svako svojim putem.

Za nju ne mogu garantovati da će tako postušiti, već samo i isključivo za sebe. Mogu se samo nadati da će postupiti identično.

Kad čujem ovaj prevario ženu, ona prevarila muža ovo ono... meni se ti ljudi gade realno.
broj dva

#85 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by broj dva »

Mission impossible.
Malisa11

#86 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41 Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
uvesti trecu osobu, uz dogovor
broj dva

#87 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by broj dva »

Malisa11 wrote: 05/02/2025 10:16
LukIStrijela12 wrote: 05/02/2025 08:41 Kako popraviti monoton seksualni život u dugogodišnjem braku?
uvesti trecu osobu, uz dogovor
Al da bude transić, malo za njegov ćeif malo za njen.
Malisa11

#88 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

Ako misle da ce im to popraviti seks, sto da ne?
Mea_parvitas

#89 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Mea_parvitas »

Ko moze trece osobe uvoditi u seksualni bracni zivot, taj se i nije ozenio iz ljubavi, nego iz interesa, jer mu je vrijeme i sl.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#90 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Truba »

meni je lik pričao 120 km platio u beograqdu neki sving bar
i lik dovede ženu i gleda kako je ovaj moj lik odrađuje
neću reći da su srednjovječni i da je ona baba bukvalno oko možda 55
a ovaj je imao oko 45 tada
i kroz priču ona ima loše srce mora se opuštati :lol:
snijeg_led

#91 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by snijeg_led »

Malo je reći da je to odvratno (treca osoba)
Hakiz

#92 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Hakiz »

Nema razlike između ovih izjava:

1. Ostavljam te jer je postalo dosadno u braku, živimo kao prije 10 godina, ne napreduješ ni finansijski jer nisi ambiciozan, uzimaš me za gotovo, opustio si se, samo sjedimo kući itd.

2. Našao sam mlađi, ljepši, uzbudljiviji model, ostavljam te.

Brak je ekonomski, društveni, socijalni ugovor, ljubav nema sa brakom ništa.

Problem: Žene žele da se njihovi muškarci obavezno mijenjaju, muškarci žele da im se žene nipošto ne mijenjaju.
Malisa11

#93 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

snijeg_led wrote: 05/02/2025 10:47 Malo je reći da je to odvratno (treca osoba)
Jasno, TEBI. Meni nije odvratno, mojoj zeni nije odvratno. Mi zivimo tako i to je nas izbor koji nas cini istinski sretnim. Treba shvatiti da ima drugih i drugacijh, da nemaju svi iste sklonosti.
Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 10:45 Ko moze trece osobe uvoditi u seksualni bracni zivot, taj se i nije ozenio iz ljubavi, nego iz interesa, jer mu je vrijeme i sl.
Ah kako samo zakljucujete i sve znate. Nije mi jasno kako mozete prozivati neciju intimu i gledati to kroz sebe?
Mea_parvitas

#94 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Mea_parvitas »

Ma radi sta ti je volja, ali nisi normalan i nisi se ozenio iz ljubavi ako mozes gledati kako ti drugi treha zenu, tvoje mastarije granice sa onim koji vole zivotinje, isti spol i sl, jednostavno poremecaj, drzi ga za sebe i sve ce biti uredu...
Malisa11

#95 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

Identicno, drzi i ti svoje misljenje o MEN i mojim izobirma. Mozes reci da se TI ne slazes, no reci da se ja nisam ozenio iz ljubavi, ili da je poremecaj je nista vise nego tarlahanje.

Nije mi jasno samo kako mozete tako za druge zakljucivati :D sta ja radim u svoja cetiri zida je moja stvar, kako je receno svako ima svoje odabire. Ne znam sto tebe tangira ukljucenje trece osobe :D ne znam zasto si odmah zakljucio da neko treha moju zenu,a ne da ja treham neciju?
Mea_parvitas

#96 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Mea_parvitas »

Svejedno je, zakljucujem jer si dao dovoljno informacija, mozes poricati, ali stvari su jasne...
Malisa11

#97 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Malisa11 »

Ne znam sto bih poricao bilo sta. Ako te interesuje nesto drugacije, pitaj nemam problem odgovoriti. Ti mozes reci da ti je odvratno, da ne podrzavas i da se ne nalazis, no etiketirati je stvarno lose. Ne radim to na nacin da ugrozim tebe, ili nekoga drugog.

Ne volim ni ja pedere, nemam apsolutno nista protiv sta rade u svoja 4 zida. Imam problem kada hodaju gradom i traze neka kvazi prava, ali sve dok to rade privatno, udri ko koga stigne, vas izbor.
Hakiz

#98 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Hakiz »

Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 11:53 Svejedno je, zakljucujem jer si dao dovoljno informacija, mozes poricati, ali stvari su jasne...
Ti si jedinica mjere? Nešta kao bog pa je tvoje jedino ispravno?

Onako objektivno i nadasve skromno?

Ego je čudo...
Mea_parvitas

#99 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Mea_parvitas »

Ne, nisam ja, nego granica normalnog, muskarac, zena, seksualne sklonosti, imas normalne, imas nenormalne, svakom svacije.
Hakiz

#100 Re: Ostaviti brak/vezu radi druge osobe?

Post by Hakiz »

Mea_parvitas wrote: 05/02/2025 11:58 Ne, nisam ja, nego granica normalnog, muskarac, zena, seksualne sklonosti, imas normalne, imas nenormalne, svakom svacije.
Normalno je ono šta ti radiš, suprotno je nenormalno?

Naravno, kako bi moglo drugačije.

Imaš ti pravo na svoj stav, poštujem, ali javno nazivati nenormalnim onoga ko je drugačiji, ne ide. Zašto imaš potrebu javno tako reagovati, misionariš? Hoćeš da nas sve utjeraš u suru? Prevaspitaš?

Zato su ove teme bezvezne, uvijek se završe isto.
Last edited by Hakiz on 05/02/2025 12:05, edited 1 time in total.
Post Reply