Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Shark 11 wrote: ↑04/02/2025 10:59
Da li BH Telecom koristi vdsl vectoring i kako se moze provjeriti da li moja linija podrzava.
podrzava jer su meni prije neke 2 godine to pustali (nakon sto su stavili u ulici neki veci DSLAM uredjaj - ne znam da li to ima kakve veze niti da li je to bas taj naziv, na netu pise da jest )
podnio zahtjev za paket sa vecom brzinom i bio dobio oko 100/20
trebam napomenuti da su mi zamijenili modem i donijeli Huawei koji je inace za optiku jer ostali modemi ne podrzavaju vectoring, barem mi je tako receno
Hvala na inf.
Znas li mozda koliko si udaljen od dslam?
sencobih wrote: ↑04/02/2025 08:15
Imaju dva E, kanala u tom filmboxu, cinestari sa videotekom, ima i 50 minuta prema mobilnoj, tu je i onaj dodatni pink paket
ma ja samo provjerila rade li mi Arene, ostalo ionako ni ne gledam na TV
sad mogu s fiksnog 50 minuta pricati na mob gratis?
Meni rekoše tako, zaboravio sam pitati je li prema bh mobile ili prema svima
S obzirom da mi se čini da nas dosta ima probleme sa ovom aktivacijom Arena, prelascima na veći paket i sl. samo da javim da su zvali iz kontakt centra jučer poslijepodne, kažu da prilikom prelaska sa Full S na Full M dodatni STB uređaj nije bio pridružen korisničkom računu, odradili sve tokom trajanja razgovora, restartovali uređaj i aktivirali Full M i na drugom STB-u.
Sad je prisutan problem na tom dodatnom uređaju sa određenom grupom kanala (dio sportskih - Arena1x2, Eurosport 1&2, Cinestar Premiere, filmski, dokumentarni, MYTV, filmovi iz Cinestar videoteke se ne mogu pokrenuti). Na prvom/glavnom uređaju sve funkcioniše kako treba.
Prijavljeno opet, pa ćemo vidjeti šta će se desiti.
Ma ja uzeo telefon u oktobru i obnovio ugovor, pa mi se ne isplati mijenjati paket, 8 KM razlike. A večeras Knicks-Lakersi, pa odmah kliknuh.
A nemam pojma za E, vidio na meniju. Ne vjerujem da bi u današnje vrijeme iko i marku dao za to
U M paketu dodje i onaj novi filmski paket, elem ima i jedan kanal E
Haj Fala, vidim za sljedeći mjesec prelazak. Imam neki telefon na ovom paketu, pa da vidim jel može tako
madesa wrote: ↑04/02/2025 12:30
imam mobitel na rate uzet u telecomu i ostalo mi je jedno 10-tak rata. Da li se moze uplatiti da se zatvori to i da li se placaju neki "penali"
Kad uđeš u zadnjih 6 mjeseci ugovora, onda možeš otplatiti do kraja rate bez penala.
madesa wrote: ↑04/02/2025 12:30
imam mobitel na rate uzet u telecomu i ostalo mi je jedno 10-tak rata. Da li se moze uplatiti da se zatvori to i da li se placaju neki "penali"
Kad uđeš u zadnjih 6 mjeseci ugovora, onda možeš otplatiti do kraja rate bez penala.
A i ne isplati ti se, dok obracunaju rate, popuste, porez, uopće se ne isplati. Ja sam 4 rate jednom zatvorio i nije mi se svidjelo. Najbolje ti je provjeriti prvo koliko i šta pa odlučiti, ali tek u zadnji kvartal kad uđeš
Ovo što su uveli novo ekstra plaćanje arena mi govori da su to učinili jer su svjesni monopola koji uskoro dolazi i da neće biti baš neke alternative, pa polako već počinju dizati cijene za sve živo. Po meni nije to baš slučajno sada kada se kupuje Telemah...što dalje znači da se dzaba ljudi nadaju nekim boljim, a povoljnim uslovima.
Pušteno ti je maksimum koliko tvoja linija podnosi. Čak i više jer ti je margina ispod 10.
Zadovolji se s tim ili potraži konkurenciju. Možda Telemach ako ti je njihova infrastruktura dostupna.
[/quote]
@-Chesterfield- bio sam skoro odustao pomirio se s tim da ne moze bolji net al sad me ovaj chat got dovede u sumju da ih zovem
Koliko se sjecam, od strane uposlenika je bila najava nekih novina (ekskluzivnih) od februara, pa da priupitam ima li sta na pomolu? Februar vec klizi...
Rogie wrote: ↑05/02/2025 14:20
Koliko se sjecam, od strane uposlenika je bila najava nekih novina (ekskluzivnih) od februara, pa da priupitam ima li sta na pomolu? Februar vec klizi...
gozila555 wrote: ↑05/02/2025 13:37
jos uveli neki levatski filmbox za kojeg ce isto trazit 5 KM,i naravno uveli neki turski sapunjarski Dizzi kanal besplatno
MTV wrote: ↑05/02/2025 15:14
Dizi je filmboxov kanal. Kanali su interesantni prvi mjesec ili dva onome koji ih nikad nije imao. Od 2016 vrte jedno te isto.
Pa izasla novina, kupuje se telemach
Ma to se vec tad znalo, ali ovo je bilo kao od februara. Izgleda na kraju nista...
MTV wrote: ↑05/02/2025 15:14
Dizi je filmboxov kanal. Kanali su interesantni prvi mjesec ili dva onome koji ih nikad nije imao. Od 2016 vrte jedno te isto.
Ko i svi filmski kanali, samo u krug jedno te isto, može se ponešto probrati ali ništa specijalno
Imam brzinu 50/8 ali nekako je nestabilno kako sam prebacen na vdsl, ako se koriste HD kanala i youtube na telefonu dolazi do sjeckanja na tv-u, a i pored toga zna biti problema. Prema ovim parametri gore, jel problem bakar je do kuce?