Desavanja u Hrvatskoj
- Point.
#26951 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Uprkos članstvu u NATO i EU i busanja u evropske vrijednosti da ipak nisu dogurali dalje od Thompsona na dočecima sportista i njihovih uspijeha.
- avetinja
#26952 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dežulović im je objasnio prije nekoliko godina, ali nisu ništa naučili.
https://narod.hr/sport/dezulovic-ne-vol ... a-im-pjeva
https://narod.hr/sport/dezulovic-ne-vol ... a-im-pjeva
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26953 Re: Desavanja u Hrvatskoj
to onaj bijednik što psuje vukovar?
- avetinja
#26954 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne treba bukvalno shvatati šta je napisao. Člankom je htio reći da se patriotizam i suosjećanje prema Vukovaru izražavaju samo simboličkom odavanju počasti na jedan dan i zabranom bilo kakvih kulturnih i zabavnih manifestacija, dok je ostatak godine grad prepušten umiranju, pa je tako Vukovar grad koji je zabilježio najviši pad stanovništva, a niti jedan grad nije primio toliko donacija, što će reći da su novci pokradeni i da se Vukovar koristi samo kao sredstvo za dobijanje izbornih poena i za krađu.
- Truba
#26955 Re: Desavanja u Hrvatskoj
stvarno nemam vremena trošiti na tu ljudsku gnjidu
dakle spovao je vukovar ublehaš
necu sad ispod časti mi je spominjati neke druge lokalitete koji se isto tako mogu psovati
al ih niko ne psuje od novinara
nemaju muda
dakle spovao je vukovar ublehaš
necu sad ispod časti mi je spominjati neke druge lokalitete koji se isto tako mogu psovati
al ih niko ne psuje od novinara
nemaju muda
- sinuhe
#26956 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Generacije Vatrenih se mijenjaju samo Thonson ostaje. 
- dječak sa šibicama
#26957 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Dobro, on ne navija zbog Tompsona, hiljade navijaju i slusaju Tompsona, igraci slave uz Tompsona i zivot ide dalje.
Dezulovic uvijek moze navijati za Francusku ili Srbiju, recimo, oni ne slave uz Tompsona.
Dezulovic uvijek moze navijati za Francusku ili Srbiju, recimo, oni ne slave uz Tompsona.
- avetinja
#26958 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nije psovao Vukovar naciji, poginulima i borcima, nego političarima koji Vukovar iskorištavaju za svoje svrhe. Ako bolje pročitaš ono što je napisao, ispada im je htio reći: "Odbijte od Vukovara sa svojim nečasnim namjerama". Kritika je za ovo područje možda neshvatljiva, ali nema lošu namjeru, a to se vidi ako se pročita članak, što većina ljudi ne uradi.
Na stranu to, ono što je rekao u vezi Thompsona stoji, koji je samo lukavija verzija Baje Malog Knindže.
- Truba
#26959 Re: Desavanja u Hrvatskoj
nije sija nego vrat
- istra_hr
- sinuhe
#26961 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo kosarkasi nisu ovako slavili. Njih je Tudjman docekao u Kninu.
-
kakavdanakneiskustvu
#26962 Re: Desavanja u Hrvatskoj
tad thompson nije bio popularan kao sad,a i ono i nijd bilo slavlje baš
-
kakavdanakneiskustvu
- istra_hr
#26964 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Da, zaostalo obećanje ...
Košarka u HR je totalno propala, nakon smrti/pogibije Dražena Petrovića - i nikad se više nije oporavila, nażalost.
Javna je tajna da Tuđmsn nije volio Thompsona; zbog njegovog neskrivenog skretanja u ustaštvo.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/02/2025 18:00 tad thompson nije bio popularan kao sad,a i ono i nijd bilo slavlje baš
Dugo vremena Franjo nije dopuštao "Čavoglave" na HTV-u.
Tuđman je bio ovakav ili onakav, ali činjenica da dok je bio živ nije da "micat Trg Maršala Tita" iz Zagreba
Ipak je bio Partizan, kasnije i general JNA
- sinuhe
#26965 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Sa Čavoglavama se Tonson pojavio u zimu 1992 na HTV ali ga onda zaista nije bilo do ljeta 1995 valjda da proslave.
Bio je i onaj sa pjesmom nešto "Od Boga i Alaha Hrvatska", sa golim ženama na sekundu
ali ko se još njega sjeća.
Bio je i onaj sa pjesmom nešto "Od Boga i Alaha Hrvatska", sa golim ženama na sekundu
- Truba
#26966 Re: Desavanja u Hrvatskoj
imo je anicu kninsku kraljicu
uvijek je bio cobanski rok
i uvijek je bio hit
uvijek je bio cobanski rok
i uvijek je bio hit
- duh_sa_sjekirom
#26967 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Zna li se kome je smetalo ime Dinamo ZG pa ga je mijenjao u HAŠK Građanski, odnosno Croatia?istra_hr wrote: ↑03/02/2025 18:50 Javna je tajna da Tuđmsn nije volio Thompsona; zbog njegovog neskrivenog skretanja u ustaštvo.
Tuđman je bio ovakav ili onakav, ali činjenica da dok je bio živ nije da "micat Trg Maršala Tita" iz Zagreba
- istra_hr
#26968 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ne znam, je li tvoje pitanje sarkazam, ironija ili što li već?Ozbiljno nije.
- duh_sa_sjekirom
#26969 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Pitanje je ozbiljno. Ne sjećam se tačno šta je tada bilo...
Samo mi nekako nema smisla da mu nije smetao Trg Maršala Tita a jeste ime Dinamo?
Valjda Tito nije bio dovoljno komunista ili šta već...
- Haris.ba
#26970 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nema to tolike veze sa komunizmom. Vise sa potrebom promovisanja imena novonastale drzave.
Mislim da se vise radilo o nacionalizmu ili mozda tacnije vecem propagiranju nezavisnosti nego o nekom antikomunizmu. Nekako mi je to razumljivo. U tim momentima se trazio sto veci raskid od Jugoslavije i simbolicno.
I nakon sto je Dinamo preimenovan nezgrapno u hask gradjanski, a sto se nikako nije svidjalo navijacima, Croatia je bilo u tom momentu solomonsko rjesenje.
Zanima me samo da li bi bilo vracanja imena u Dinamo da su mogli uzeti ime NK Zagreb kao sto su htjeli. Mozda bi. Ali, ne bi bilo toliko otpora imenu Zagreb.
-
gozila555
#26971 Re: Desavanja u Hrvatskoj
i nije dao micat Tito kip iz predsjednickog ureda na Pantovcaku.gdje ga je kolinda maklaistra_hr wrote: ↑03/02/2025 18:50Da, zaostalo obećanje ...
Košarka u HR je totalno propala, nakon smrti/pogibije Dražena Petrovića - i nikad se više nije oporavila, nażalost.Javna je tajna da Tuđmsn nije volio Thompsona; zbog njegovog neskrivenog skretanja u ustaštvo.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑03/02/2025 18:00 tad thompson nije bio popularan kao sad,a i ono i nijd bilo slavlje baš
-
gozila555
#26972 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Tudjman nije mogao micat trg marsala jer hdz nikad nije pobjedio u Zagrebu,sdp je vladao,a onda kad se bandic odmakao iz sdp-a i poceo djelovat sam,onda je usao u koaliciju sa desnicom i tako je donesena odluka od mjenjanju imena trga marsala Tita.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/02/2025 13:59Pitanje je ozbiljno. Ne sjećam se tačno šta je tada bilo...
Samo mi nekako nema smisla da mu nije smetao Trg Maršala Tita a jeste ime Dinamo?
-
kakavdanakneiskustvu
#26973 Re: Desavanja u Hrvatskoj
do 2000. godine HDZ je imao gradonačelnike u Zagrebu,Buzančić,Mikša, Matulović - Dropulićgozila555 wrote: ↑04/02/2025 15:02Tudjman nije mogao micat trg marsala jer hdz nikad nije pobjedio u Zagrebu,sdp je vladao,a onda kad se bandic odmakao iz sdp-a i poceo djelovat sam,onda je usao u koaliciju sa desnicom i tako je donesena odluka od mjenjanju imena trga marsala Tita.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/02/2025 13:59Pitanje je ozbiljno. Ne sjećam se tačno šta je tada bilo...
- istra_hr
#26974 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Haris.ba wrote: ↑04/02/2025 14:57Nema to tolike veze sa komunizmom. Vise sa potrebom promovisanja imena novonastale drzave.
Mislim da se vise radilo o nacionalizmu ili mozda tacnije vecem propagiranju nezavisnosti nego o nekom antikomunizmu. Nekako mi je to razumljivo. U tim momentima se trazio sto veci raskid od Jugoslavije i simbolicno.
I nakon sto je Dinamo preimenovan nezgrapno u hask gradjanski, a sto se nikako nije svidjalo navijacima, Croatia je bilo u tom momentu solomonsko rjesenje.
Zanima me samo da li bi bilo vracanja imena u Dinamo da su mogli uzeti ime NK Zagreb kao sto su htjeli. Mozda bi. Ali, ne bi bilo toliko otpora imenu Zagreb.
Tuđmanu se gadilo to ime "Dinamo Zagreb" .
Stalno je govorio da ga podsjeća na Dinamo Dresden, Leipzig, na Dinamo Kijev, Dinamo Moskva, čak i Dinamo Pančevo
Naravno, navijači nisu nikad prihvatili novo ime - ni HAŠK ni Građanski, ni Croatia
O preimenovanju u NK Zagreb, nije bilo ni govora. Pa to je sasvim drugi klub. To ko da oćeš preimenovat Sarajevo u Želju / ili obratno.
Znam o čem pričam, bio sam (tada) među najglasnijima i na čuvenom prosvjedu na Trgu protiv ukidanja/zabrane Radija 101 i za vraćanje imena Dinamo
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#26975 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Purgerska dvoličnost.duh_sa_sjekirom wrote: ↑04/02/2025 13:59Pitanje je ozbiljno. Ne sjećam se tačno šta je tada bilo...
Hajduk je osnovan 1911 i nikada nije promijenio ime i nije igrao ustašku ligu a njihov kapiten Frane Matošić je jasno 1945 odbio bilo kakvu promjenu imena Hajduka ili selidbu.
Dinamo je osnovan 1945 godine , da ne bi platili glavom igranje za ustašku reprezentaciju , veliki broj igrača te reprezentacije i bivših igrača zagrebačkog Građanskog je bukvalno u zadnji čas , posljednjim vozom stiglo u Beograd i potpisalo za Partizan koji je bio superioran prvih 5 godina te lige sa njima.
Utrkivali su se ko će klubu dati ime Dinamo na osnivačkoj skupštini i niko od ključnih igrača Građanskog nije zaigrao za Dinamo , stadion je HAŠK-ov (zamisli sintezu Želje i Sarajeva u FK Bosnia ?) a dresovi plavi , prvu godinu naziv kluba je bio HAŠK-Gradanski.
Sve ovo govori o bolesnim snovima diktatora koji je volio nogomet jer je nakon disidencije , godinama na Maksimiru gledao utakmice - sam , samcit .
Svojevremeno je izjavio da je "Dinamo u Pančevu" a ne u Zagrebu.
(Dinamo Zagreb , Dinamo Vinkovci , Dinamo Pančevo i Dinamo Vranje su 4 najpoznatija ex-xu kluba tog imena)
Tu nema nikakve logike , on je bio bolesnik poput Vučića , jako su slični.
Zato su navijači cijelo vrijeme bili protiv promjene imena jer je to - Dinamo.
I onda imaš šizofrenu situaciju da Dinamo 2005 slavi 60 godina postojanja a samo 6 godina kasnije - 100 godina postojanja "baštineći tradiciju Građanskog iz 1911"