Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
desila se jedna nevjerojatna i opasna, a opet nerijetka situacija kada je vozač-naš čitalac, pri brzini od preko 100 km/h bukvalno ostao zatečen prolaskom dva vozila, po njegovoj pretpostavci, brzinom većom od 150km/h sa obje strane, od čega jednim vozilom “zaustavnom trakom”
Ovdje je jedino sporan ovaj Porše i preticanje preko zaustavne, sve ostalo krajnje opušteno i oslobođeno.
Čuj on vozio "preko 100 km/h" i bukvalno ostao zatečen.
Pri tim "brzinama" zatečen možeš ostati jedino ako si potpuno isključen i ne pratiš saobraćaj oko sebe. A takvih je veliki broj. Kao da su sami na drumu, nesvjesni saobraćaja oko sebe. Krenite od grada pa do autoputa.
desila se jedna nevjerojatna i opasna, a opet nerijetka situacija kada je vozač-naš čitalac, pri brzini od preko 100 km/h bukvalno ostao zatečen prolaskom dva vozila, po njegovoj pretpostavci, brzinom većom od 150km/h sa obje strane, od čega jednim vozilom “zaustavnom trakom”
Ovdje je jedino sporan ovaj Porše i preticanje preko zaustavne, sve ostalo krajnje opušteno i oslobođeno.
Pri tim "brzinama" zatečen možeš ostati jedino ako si potpuno isključen i ne pratiš saobraćaj oko sebe. A takvih je veliki broj. Kao da su sami na drumu, nesvjesni saobraćaja oko sebe. Krenite od grada pa do autoputa.
Tako je, samo sto ne mislim da je stvarno zatecen i sokiran vec je to malo da napravi dramski efekat.
Vozacu porsea kazna za preticanje trakom za vozila u kvaru, vozacu koji snima kazna za presporu voznju na autoputu.
Pri tome, ocito nema nikakav osjecaj za brzinu, ako se on kretao oko 100 ovi su bar 180 po nacinu kako si prosli pored njega.
brzina se ne moze dokazati na osnovu ovog videa, ali moze opasna voznja. ocito je da se trkaju i obojica moraju biti kaznjenja.
nevjerovatno da odma trazite gresku u ovom koji je snimao i opravdanje za ove divljake
Ja sam u svici ostao zatecen pri 190km/h preleti me auto da nisam skonto koje je auto.
Btw, mislim da snimak makar daje osnovanu sumnju da su se ovi dvojica trkali.
A za strane tablice - pa, fino, svim graničnim prelazima dojaviti da zadrže vozilo sa tom registarskom oznakom do dolaska inspektora koji će malo popričati sa vozačem.
Meni ne bi ni u ludilu na um palo da u inostranstvu (doduše, ni kod nas, ali posebno ne vani) pretičem kroz zaustavnu. Ako to stranci smije bez straha kod nas, onda smo gora banana republika nego što sam mislio.
Ma kakvi ba vještaci? Radi običnog prekršaja?
Da su pale mrtve glave pa hajd da ima opravdanej trošak i ekspertiza, a za ovo niko neće nikakve vještake pozivat, a tu i advokat branjenika ima mogućnost da osporava nalaz sa kontranalazom.
Kad bi se sve to na kraju isplatilo da naplatiš nekom samo 100-200 maraka kazne.
A za strance koji čine prekršaje je odavno trebao da se uspostavi sistem čestitke na granici.
drug_profi wrote: ↑04/02/2025 10:08
Ma kakvi ba vještaci? Radi običnog prekršaja?
Da su pale mrtve glave pa hajd da ima opravdanej trošak i ekspertiza, a za ovo niko neće nikakve vještake pozivat, a tu i advokat branjenika ima mogućnost da osporava nalaz sa kontranalazom.
Kad bi se sve to na kraju isplatilo da naplatiš nekom samo 100-200 maraka kazne.
A za strance koji čine prekršaje je odavno trebao da se uspostavi sistem čestitke na granici.
Mrtva glava nije pala čisto srećom, ne zbog (ne)sposobnosti vozača.
Problem i jeste što se čeka mrtva glava pa se onda radi uviđaj, sastavi izvještaj i tek onda eventualno kazni nekoga (ako nije nečiji). Prevencija nula bodova.
Laplace wrote: ↑04/02/2025 10:04
Meni ne bi ni u ludilu na um palo da u inostranstvu (doduše, ni kod nas, ali posebno ne vani) pretičem kroz zaustavnu. Ako to stranci smije bez straha kod nas, onda smo gora banana republika nego što sam mislio.
Valjda vještaci nešto znaju.
Btw, mislim da snimak makar daje osnovanu sumnju da su se ovi dvojica trkali.
A za strane tablice - pa, fino, svim graničnim prelazima dojaviti da zadrže vozilo sa tom registarskom oznakom do dolaska inspektora koji će malo popričati sa vozačem.
mislim da do sada već svi granični prelazi imaju čitače tablica - dakle treba samo policija da mu napiše kaznu i istu pusti u sistem, izaći neće dok to ne riješi
ovo je dijasporac neki
Vjerovatno. Kako god, ako ti strane tablice de facto daju imunitet (ne po zakonu, ali izgleda u praksi) u pogledu činjenja saobraćajnih prekršaja, onda smo u većemproblemu nego što smo mislili.
Za ovakve sam čuo prije nekih 25+ godina. U kafani (u Bosni) se napije k'o zemlja pa vozi ispod 20 km/h kako ne bi napravio sudar. Samo što je ovaj pojačao heroinom. Jedino se zeznuo što je to napravio u Njemačkoj.
Za pohvalu je to sto je njemacka policija zaustavila nekog zbog spore voznje, tako nesto kod nas je skoro nemoguce da se desi. Spora voznja osim sto ometa druge, isto tako bi svakom policajcu trebala da baci sumnju na ovakve stvari - alkohol i droga, da je to razlog tako spore voznje, ili ako nista koristenje telefona, tako da bi bar zbog toga trebali takve zaustavljati i provjeravati.
Između ostalog
Koje je minimalno odstojanje između teških vozila sa videa
Moraju ostaviti prostor da se sigurno moze vratiti u traku onaj koji ih pretice, jer su oni dugi i radi sigurnosti moraju dosta veci razmak ostavljati a na snimku nema tog razmaka tako da i oni su ugrozavali ostale ucesnike u saobracaju.